Лещи за очи - 5

• 132 765
  • 858
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Идвам да похваля месечните лещи, които закупих от Vision express, мисля че се водят тяхна марка - Iwear. Меки контактни лещи, с 55% водно съдържание  и UV блокер. Много са ми комфортни, а цената им е най-добрата, която съм срещала до момента. Една леща струва около 4.50лв, ако не се лъжа. Доволна съм, дано нямам проблеми и за напред  Peace

# 706
Дали може да се премине очен тест за късогледство с лещи и дали офталмологът ще ги забележи?
Без да имам сериозни проблеми, от малкото ми посещения от дъжд на вятър при офталмолог за някое медицинско или профилактичен преглед, ми е направило впечатление, че първото нещо, което правят преди да започне прегледа, е да питат ползваш ли очила или лещи.
Та, като ти зададе този въпрос още от вратата - ще поставиш картите на масата  Peace Защото ако излъжеш хладнокръвно и после той ги забележи - какво става?  newsm78  #Crazy
Макар, че знам за един случай на моя позната, прегледана с лещите, над който много се смеем, като си спомним. Но се касаеше за годишни прегледи, организирани от работодател; за медицинско не вярвам да се получи такова претупване и недоглеждане от страна на доктора.

# 707
 И аз имам питане - лещите с които може да се спи , наистина ли е така , или си има условности ?
Спрял съм се на тези примерно - http://www.leshti.bg/purevision-2-hd-6-leshti
Наистина ли няма проблем да се спи с тях ? Имам предвид да спя с тях инцидентно, за по една нощ ако се наложи . И тая марка която съм харесал добра ли е  ? Приемам всякакви други предложения стига цената да е в границите на разумното .
  Последно съм носил лещи преди повече от 20 години и не съм в час с новите технологии .
  А и още нещо - ако си купя месечни лещи , но ги ползвам само 10 дена от месеца , ще мога ли да ги ползвам по-дълго, или 30 дена след отварянето трябва задължително да ги изхвърля ?

# 708
Много е индивидуално. Ако спя инцидентно с лещите, на другия ден ги нося до обед, дразнят и ги свалям. Имам Airoptics Aqua Night and Day.
Веднъж отворена ли е опаковката, лещите се хвърлят след 30 дни. Ако ги носиш малко дни в месеца, по-добре мини на еднодневни.

# 709
Да разбирам ли че варинта - слагам ги сутринта , нося ги целия ден , през ноща , и на другия ден целия ден , е почти невъзможен ? Това за еднодневните лещи е вариант който ще погледна , но май излиза по-скъпо . Пък и идеята ми е да свиквам да ги нося ежедновно , но работя и нощни смени и за това ми трябва такъв цикъл ден-нощ-ден .
  А едно шишенце 400 ml за колко време стига?

# 710
Възможно е. Аз съм носила подобен тип лещи (с удължено носене), при кои може до 7 дни. Но лично на мен ми е некомфортно след 1 цял ден, 1 цяла нощ и още 1 ден (до вечерта) и затова ги махам за почивка и после пак.
Еднодневни още не съм ползвала, хубаво е като идея, но е скъпо за мен, ако се носят всеки ден. Може би ако половината седмица се носят, а другата половина например се носят очила, е удобен вариант, но всеки според потребностите си.

400 мл. разтвор ли? Ако е за това, на мен ми стига за средно половин година. Peace

# 711
Да за 400 мл. разтвор питам . Значи 250 би трябвало да ми стигне в комплект с кутия от 6 лещи . Ще видим още се двоумя , може да пробвам в началото на лятото .
 А това дали имат UV филтър от значение ли е ?

ПП По-голямото водно съдържание плюс или минус е ? 
И има ли значени така наречената кривина дали е 8.4 или 8.6 ?

# 712
Ползвах повече разтвор, когато започвах да ползвам лещи, докато свикна как и колко. Ако си е опит, не би трябвало да ползваш повече от необходимото.
За UV филтъра не мога да кажа нищо, предполагам, че ако има е само в плюс.

За водното съдържание прочети тук. Аз предпочитам с по-ниско, т.е. да се овлажняват повече.
https://www.leonardo.bg/index.php?option=com_k2&view=item&am … d=800&lang=bg
Цитирам една важна част:
Интуитивно, може би си мислите, че ако очите Ви са сухи, имате нужда от лещи с по-високо водно съдържание, но в действителност не винаги това е така. Най-добрата контактна леща за сухо око може да бъде с по – ниско водно съдържание. Високото съдържание на вода в дадена леща, може да загуби голяма част от влагата в окото Ви, това най-често се дължи на въздействието на околната среда върху очите ни. Също така, ако очите Ви по своята същност са сухи и носите лещи с високо водно съдържание, окото Ви ще произвежда повече сълзи, за да поддържа нужната влага на лещата, а окото Ви ще се изсушава още повече. Ако това е така, Вашият очен лекар или оптик ще Ви препоръча да носите лещи с по-ниско водно съдържание.

За кривината и аз съм се чудила...на тези, които ползвам пипе 8.7 Thinking

# 713
Всичко е индивидуално! Най-добре се консултирай с лекар, който разбира от контактни лещи, иначе е на принципа проба-грешка, аз поне бях така. Така и не попаднах на наистина добър офталмолог по въпроса с лещите и сама изпробвах доста. Аз мисля, че моите очи са сухи и със сигурност чувствителни, защото доста от видовете, които ползвах, не ми понесоха. На мен тези purevision 2, не ми бяха добре. Едната много изсъхваше и направо се замъгляваше, трябваше да промивам на 2-3 часа и затова ги носих само 2 дни май. Добре се чувствах с Air Optix Aqua, но зрението ми с тях е по-слабо (както и с purevision между другото), а и усещах разлика в различните чифтове, някои ми дразнеха малко, други не и се отказах от тях. Но като липса на сухота те -  Air Optix Aqua ми бяха най-комфортни, за разлика пък от Air Optix Aqua Day&Night - тях ги издържах едва един ден и то, защото бях на работа, а не си носих очилата, имах чувството, че буквално ми нараняват очите, все едно съм с твърди лещи (не съм носила, но сигурно е сложно свикването Simple Smile ). Най-добре виждам с лещите на Cooper Vision, затова и ползвам или Biofinity или еднодневни Proclear, защото не  нося лещи всеки ден. Но е редно да отбележа, че Avaira на същата марка не ми понасят особено. В началото пробвах също и тримесечните Optima на Baush&Lomb и Ultrawave на Ultravision, които не са силикон-хидрогелни. Първите бях ужасни, с вторите беше що-годе добре. В крайна сметка за мен най-оптималният вариант са Biofinity, като усещане и зрение. С тях може да се спи и аз съм го правила за по един-два часа следобеден сън, но наистина после е малко по-некомфортно. А целия този роман го написах като пример, че всичко е индивидуално. Лещите, които на мен не ми понасят са чудесни за други хора и обратното. Затова най-добре не купувай кутии, а отделни чифтове, поне първоначално, докато не намериш "твоите" си лещи. Успех!  Simple Smile

# 714
Благодаря за отговорите. Явно ще се играе на проба грешка . Това с водното съдуржание май е доста индивидуално и всеки теябва да намери неговото си .

# 715
  • В полите на Пирин планина
За мен по-добри от силикон-хидрогелните лещи няма в момента. Вече години наред нося Биофинити. те също са за продължително носене. Носила съм ги няколко дни, без да ги свалям за друго, освен да ги почистя, ако има нужда. Капвала съм си от разтвора понякога в очите или капки за овлажняване. Но това е инцидентно / примерно, когато децата бяха малки и боледуваха /. Сега си ги свалям всяка вечер.

# 716
Навихте ме за тия Биофинити . Ще видя дали ги има на бройка във Варна . Че като ги знам варненските мошеници , за две лещи ще ми искат пари като за цяла кутия в София . Grinning

# 717
Навихте ме за тия Биофинити . Ще видя дали ги има на бройка във Варна . Че като ги знам варненските мошеници , за две лещи ще ми искат пари като за цяла кутия в София . Grinning

В България са доста скъпи Биофинити. Аз поръчвам от e-bay.
В темата по-напред имаше и български сайт, в който бяха на доста хубава цена, но не съм поръчвала от него:

http://www.lentiamo.bg/biofinity.html

Но наистина, ако има на бройка да се пробва е добре, защото някои хора правят реакция, подобна на алергична към силикона.  Peace

# 718
Аз поръчвам по интернет вече от доста време. Ползвам два сайта, от които съм доволна: http://www.lens.bg/   и   http://www.kontaktni-leshti.bg/  Във втория са по-евтини.  Чифт Biofinity са 26 лв., но то и кутия от три лещи в този сайт е толкова, така че ако са ти един диоптър очите можеш да си вземеш една кутия.

# 719
Аз поръчвам по интернет вече от доста време. Ползвам два сайта, от които съм доволна: http://www.lens.bg/   и   http://www.kontaktni-leshti.bg/  Във втория са по-евтини.  Чифт Biofinity са 26 лв., но то и кутия от три лещи в този сайт е толкова, така че ако са ти един диоптър очите можеш да си вземеш една кутия.

Благодаря. Това е доста изгодна цена.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт