Лещи за очи - 5

• 132 714
  • 858
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
До сега не съм пробвала Биофинити, и след отзивите тук ми се ще да ги пробвам.Виждам, че има добри оферти за по 6бр., но ми се иска да пробвам първо с по 1 брой да вида как ми понасят.
Въпросът ми е дали някоя от вас знае къде във Варна мога да си закупя еднична бройка?Или пък някоя верига оптики, която ги предлага и я има и тук.
Ако съм доволна мисля да си поръчам от единия от сайтовете по-горе 2 х 6бр., че са ми различни диоптрите и на двете очи.

# 766
  • София
От почти година пазарувам от lens.bg и не съм имала проблем  Peace

Колко време преди преглед при очен лекар не е препоръчително да се носят лещите, а единствено очила?

# 767
Аз затова поръчвам от чужди сайтове, а тук пазарувам от физически магазини, където мога да си огледам стоката преди да я купя.
Може ли да споделиш чуждите сайтове?

Аз съм пазарувала от ленс, ленсмаркет, лентиамо - не съм имала проблеми.

# 768
  • София
Колко време преди преглед при очен лекар не е препоръчително да се носят лещите, а единствено очила?

Наскоро питах - поне от вечерта, но по-добре да са 24 часа.

# 769
Аз говорех по принцип, че пазарувам от чужди сайтове, специално лещи съм купувала от Амазон. По-често от тук си ги купувам, че имам карта за отстъпка за оптики Джой. Иначе от сайтове купувам главно неща за детето - кати почнем от дрехи и АМ, столче за кола, столче за хранене, количка.... за мен козметика, парфюми, преса за коса и много други неща.

# 770
  • София

Наскоро питах - поне от вечерта, но по-добре да са 24 часа.
Благодаря  bouquet

Бях на прегледа и лекарят ми каза, че лещите не трябва да се носят поече от 8 часа дневно, независимо, че са от вида за непрекъснато носене. Аз съм с Биофинити от повече от година и нося само тях(свалям ги преди лягане), очила изключително рядко и се чувствам прекрасно, но той каза, че си съсипвам очите така. Какво е вашето мнение по въпроса(ще съм много благодарна и Женя да се включи)

Последна редакция: нд, 24 юли 2016, 20:39 от -Alien-

# 771
Моето мнение като човек, който ги носи по 12 часа минимум е че очите трябва да се овлажняват с изкуствени сълзи по няколко пъти на ден и при необходимост да се свалят и да се почистят. Така каза моята лекарка. Аз лично не мога да нося силиконови лещи. Лекарката ми каза и да правя упражнения за далечно виждане.

# 772
Аз също пазарувам лещи от амазон и съм супер доволна от цената,обикновено купувам за 6месеца наведнъж-излизат около 100лв с доставката-Биофинити.
 Чудя се трябва ли да се сменят лещите,напоследък ми е доста некомфортно ако ги нося повече от 8часа,имам чувството,че отделям някакви по-гъсти секрети,които не могат да се изтекат заради лещите и ми замъгляват очите,в резултат на което постоянно се натискам клепачите.С очила не виждам хубаво.
Какви са тези упражнения?За какво служат?

# 773
Упражненията са прости и в общи линии се състоят в гледане на по-далечно разстояние.

При мене очилата не бяха добре, но си имаше причина заради по-високия диоптър на дясното стъкло. При лещите е абсолютно същата работа с този секрет особено следобед. Като ги изплакна с натриев хлорид нещата се подобряват. Цял ден съм на компютъра.

# 774
Понякога ги сменям по-рано, а друг път ми върши работа почистването им за осем часа в специален разтвор в специален контейнер. След като седят в специалния контейнер със специалния разтвор ги промивам с обикновения разтвор обилно и ги слагам.

# 775
Привет,

Загледах се в рецептата си за лещи и очила и ще се радвам, ако може да ме посъветвате, че нещо се смутих...  Rolling Eyes

Очилата са:
R: -4.75, Cyl: -1,25; Ax: 180
L: -4.25,  Cyl: -1,25; Ax: 180

А лещите: R: -5.00, L: -4.50. Тоест лещите ми са по-високи с -0.25 диоптъра всяка. Не се бях замисляла, но това заради астигматизма ли е?  Rolling Eyes Защото по принцип трябва да са по-ниски от очилата, или бъркам?

# 776
  • София
Привет,

Загледах се в рецептата си за лещи и очила и ще се радвам, ако може да ме посъветвате, че нещо се смутих...  Rolling Eyes

Очилата са:

А лещите: R: -5.00, L: -4.50. Тоест лещите ми са по-високи с -0.25 диоптъра всяка. Не се бях замисляла, но това заради астигматизма ли е?  Rolling Eyes Защото по принцип трябва да са по-ниски от очилата, или бъркам?
А на лещите няма ли цилиндър? Аз съм с подобна рецепта, но имам цилиндър и на лещите.

# 777
Ами не, нямат newsm78 И никога не са ми изписвали лещи за астигматизъм (питала съм, казвали са ми, че може и нормални да си нося).

# 778
  • София
Привет,

Очилата са:

Точно така. При малък астигматизъм се компенсира с малко по-висок диоптър на обикновените лещи. При по-големи стойности се преминава към торични лещи. Все пак не знам доколко -1,25 е малка стойност. При мен добра корекция се получаваше до цилиндър -1. После започнах да купувам торични.

# 779
  • София
Бая силни са ти лещите... Дори и след преизчислението заради астигматизма. Те и без това се изписват с по-малък диоптер от очилата, но зависи и от марката де.

Общи условия

Активация на акаунт