Лещи за очи - 5

• 132 697
  • 858
  •   1
Отговори
# 780
Странна работа  newsm78 Така или иначе мислих да ходя на преглед, обезателно ще попитам за това.

А между другото да се сещате за някой добър специалист или клиника, които работят с фондове за допълнително здравно осигуряване  Crazy

# 781
Меичка, а тази рецепта откога, ако е скорошна, бих те посъветвала да смениш лекаря. Когато няма или има малък астигматизъм, лещите са си пак с малко по-нисък диоптър от очилата. Аз имам 0,5 астигматизъм, не нося цилиндрични лещи, а обикновени с по-нисък диоптър от този на очилата. През годините все толкова си ми е астигматизма, при различни лекари съм ходила - всички казват, че не са ми необходими лещи с цилиндър и диоптъра на лещите е по-нисък. Не знам до колко се води за нисък астигматизъм, но 1,25 не ми изглежда чак на нисък честно казано  Thinking Направи още един преглед при друг лекар. Ако е на мнение, че не ти трябват лещи с цилиндър, значи и диоптъра трябва да е по-нисък от този на очилата.

# 782
  • София
Когато няма или има малък астигматизъм, лещите са си пак с малко по-нисък диоптър от очилата. Аз имам 0,5 астигматизъм, не нося цилиндрични лещи, а обикновени с по-нисък диоптър от този на очилата.
Може би има значение и размерът на диоптрите. По принцип скалата (ако изобщо може да се нарече така Grinning) не е линейна. При различните диоптри разликата в рецептата за лещи и очила е различна. При мен очилата бяха -5.5, а заради астигматизъм -1, лещите бяха -6.

# 783
  • София
Астигматизъм от 0,5 се коригира доколкото знам от лещата, тъй като все пак е прилепнала по окото.

Зависи и окото какво показва при прегледа, и пациента как се усеща.
Поради тази причина е добре да се ходи на очен преглед сутрин, след като очите са отпочинали и след почивка от лещите...

Та има много ако в тази история и е по-добре всеки да отиде на повторен преглед, ако трябва и при друг лекар, в клиника, където е сигурен в калибровката на уредите, отколкото да се притеснява или да свиква с недобър диоптер.

# 784
Да, най-добре е да потърси още едно мнение от друг специалист Peace

# 785
Не мога да коментирам изписаното на рецептата, но да споделя, че аз ходя при д-р Бозева във Вита. Работят с фондове, но не знам точно с кои.

# 786
Eх, да бях видяла по-рано! Simple Smile Нищо де, аз се свързах с нашия фонд и ми препоръчаха друг специалист, още тази седмица отивам.

Рецептата е от около 1 година  Embarassed, като малко след това ходих на друг преглед, само че не си спомням дали изкоментирах лещите тогава  newsm78 Възможно е и да не съм. Тюх! А иначе нося горе-долу еднакво лещи и очила (като време през седмицата). Виждам ОК -- с лещите може би по-добре  Laughing, но не усещам напрежение или главобол.

# 787
При мене положението е -3.5 диоптъра и на двете очи и -3.25 за лещи. Имам малък астигматизъм, но лекарката така реши да не коригира астигматизма.

# 788
Колко време преди преглед при очен лекар не е препоръчително да се носят лещите, а единствено очила?

Наскоро питах - поне от вечерта, но по-добре да са 24 часа.

Бях на прегледа и лекарят ми каза, че лещите не трябва да се носят поече от 8 часа дневно, независимо, че са от вида за непрекъснато носене. Аз съм с Биофинити от повече от година и нося само тях(свалям ги преди лягане), очила изключително рядко и се чувствам прекрасно, но той каза, че си съсипвам очите така. Какво е вашето мнение по въпроса(ще съм много благодарна и Женя да се включи)

Здравейте,
за съжаление колкото лекари, толкова мнения.
Според моите наблюдения, ако лещите са напаснати правилно, могат да се носят и много повече часове. Под "напаснати" имам предвид да е избрана правилната лещи - материал, кривина, диаметър, диоптър.
Щом се чувстваш добре с Биофинити и не усещаш дразнене или замъгляването, което описват останалите дами, значи си избрала правилната за теб леща.

# 789
...които работят с фондове за допълнително здравно осигуряване  Crazy

Меичка, в кой фонд ти е застраховката?!
В оптики Grand Optics & Joy Optics обслужваме на "безкасов принцип" осигурените в Булстрад, Фи Хелт и Надежда. Това означава, че си взимаш продукта /стъкла или лещи/, без да плащаш нищо в оптиката.

# 790
  • София
Здравейте, нося лещи от около година, но не редовно. Сменям с очила, зс това реших че най-добрия всриант за мен са еднодневните лещи, до сега използвах авайра, и съм с -2.0 диоптър, може ли да ми предложите някоя марка?

# 791
 Marsala_ ,
лещите, които ползваш са с добро качество. Има ли причина да искаш да ги смениш?!
Еднодневните лещи са наистина най-добрия вариант!

# 792
  • София
Marsala_ ,
лещите, които ползваш са с добро качество. Има ли причина да искаш да ги смениш?!
Еднодневните лещи са наистина най-добрия вариант!
Благодаря за отговора Женя, бих искала да ги сменя с еднодневни, защото нося лещи примерно два пъти или тро седмично и се обезмисля, цялата работа на месечни лещи с използването на разтвор и т.н., за това бих предпочела еднодневни лещи. И дали наистина поставянето на лещите с апликатор е по-лесно и хигиенично??

# 793
И аз да подкрепя, че наистина ежедневните лещи са доста удобни - слагаш сутрин, махаш вечер, няма разтвори, няма контейнири и тн. Благодарения на Женя пробвах 2 вида, отделно съм купувала и други, и наистина са много удобни и нежни към окото. Единственото, което мен ме спира за постоянно употреба, е цената.

# 794
  • София
..::V.I.P::.., може ли да кажеш от кои точно си доволна?  Наистина има доста разнообразие на пазара, не мога да избера...

Общи условия

Активация на акаунт