Лещи за очи - 5

• 132 616
  • 858
  •   1
Отговори
# 795
Разбира се.  Peace
Dailies Total, SofLens Daily, Biotrue

# 796
А има ли на пазара еднодневни на по-приемливи цени?Приемерно около 30лв/месечно?

# 797
А има ли на пазара еднодневни на по-приемливи цени?Приемерно около 30лв/месечно?

Здравей шоколадче,
да не те подведа, но ми се струва, че към момента най-евтини излизат SofLens Daily на Bausch&Lomb.
Цената по каталог е 45 лв. за 30 бр.
В Grand Optics & Joy Optics с отстъпката от 20% за контактни лещи се получава крайна сума от 36 лв., т.е. за месец ти излизат 72 лв. при ежедневно носене. Като се замисли човек цената е 2,40 лв. на ден, даваме ги за какво ли не друго ...

# 798
  • Бургас
Здравейте!
Някой може ли да ми каже от какво се получава замъгляването на лещите?
Предполагам че е от натрупани прашинки ли,незнам как точно да го опиша.
Дори и след като стоят в разтвор пак е така.

# 799
Същата работа е и при мене. Уж ме преглеждаха и ми казаха сухота. Не знам дали не е астигмътизъм, въпреки че е малък.

# 800
Aз съм забелязала, че ми се замъгляват лещи, които недобре прилепват към окото, поради разлики в кривината. Такъв е случаят с едни цветни лещи Freshlook. Много ги харесвам, но не мога да ги нося. Просто ги усещам как "играят".

По въпроса за най-изгодни по цена дневни лещи в момента са SOFLENS DAILY DISPOSABLE 30 CONTACT LENSES - 30 бр. за 11,95EUR от

https://www.welovelenses.com/shop/soflens-daily-disposable-30-contact-lenses

Ако купите повече от 2 кутии цената пада с по 1 евро на кутия.

Нa 04.07.2016 г. аз съм ги купила за 15.15 евро/кутия, пак изгодно.

Да ме прощава Женя и другите търговци на лещи у нас, но докато има такива съществени разлики в цената, ще си купувам лещите от чужди сайтове.

П. П. Преди малко направих поръчка на 2 кутии с безплатна доставка до английски адрес на стойност 23,90 EUR. До преди месец имаше безплатна доставка до България, но сега новият им сайт начислява 5,95EUR доставка.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 11:24 от wilian

# 801
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Някой може ли да ми каже от какво се получава замъгляването на лещите?
Предполагам че е от натрупани прашинки ли,незнам как точно да го опиша.
Дори и след като стоят в разтвор пак е така.

В окото може да се замъглят от секрета в него. Щом и след почистване продължават да са замъглени може би са повредени или им трябва по-дълбоко почистване. примерно с пероксиден разтвор или ензимни таблетки.

# 802

Отлаганията върху лещата са протеинови или липидни, поради недобър слъзен филм.
Именно в такива случаи се препоръчва използването на "изкуствени сълзи".
Ако медикамента на съответна фирма не подобрява състоянието, това означава, че ви е нужна такава с друг състав. Имайте предвид, че за да се насити слъзния филм е нужно редовно накапване /сутрин и вечер/ в продължение на поне месец. Често се налага използването им в рамките на два месеца, след това се почива ...както при витамините.

wilian, разбирам  Wink
Всеки има свободна воля, за да избере от къде да пазарува и при кого да се консултира.
За да можеш да поръчваш лещи по този начин е нужно предварително някой да си е свършил добре работата, т.е. да е избрал най-добрата леща за теб /напасване/.

# 803
wilian, разбирам  Wink
Всеки има свободна воля, за да избере от къде да пазарува и при кого да се консултира.
За да можеш да поръчваш лещи по този начин е нужно предварително някой да си е свършил добре работата, т.е. да е избрал най-добрата леща за теб /напасване/.

Женя, никой не си е свършил работата, действам на принципа проба-грешка, сама си избирам лещите. Само диоптърът ми е определен от лекар.
Офталмолозите мразят да се занимават с лещи. Явно няма пари в това.
Живея в провинцията, а тук добри специалисти почти няма, за съжаление.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 12:56 от wilian

# 804
wilian и аз съм така...

Относно "замъгляването" на лещите, при мен съм забелязала че се получава ако съм плакала; просто трябва да ги сваля и почистя леко потрийвайки с пръсти и р-р, иначе не става.

# 805
  • София

По въпроса за най-изгодни по цена дневни лещи в момента са SOFLENS DAILY DISPOSABLE 30 CONTACT LENSES - 30 бр. за 11,95EUR от

https://www.welovelenses.com/shop/soflens-daily-disposable-30-contact-lenses

Ако купите повече от 2 кутии цената пада с по 1 евро на кутия.

Нa 04.07.2016 г. аз съм ги купила за 15.15 евро/кутия, пак изгодно.

Да ме прощава Женя и другите търговци на лещи у нас, но докато има такива съществени разлики в цената, ще си купувам лещите от чужди сайтове.

П. П. Преди малко направих поръчка на 2 кутии с безплатна доставка до английски адрес на стойност 23,90 EUR. До преди месец имаше безплатна доставка до България, но сега новият им сайт начислява 5,95EUR доставка.
Същите лещи в бг сайт могат да се намерят за 30 лева кутията с безплатна доставка. Което е почти същата цена. Да не говорим за времето за доставка.

# 806
Същите лещи в бг сайт могат да се намерят за 30 лева кутията с безплатна доставка. Което е почти същата цена. Да не говорим за времето за доставка.

Кой е българският сайт, Анна? Може ли линк?

Колкото до времето за доставка, никога не си купувам лещи на пожар. Винаги имам запас и чакам колкото е необходимо. Не е повече от седмица доставката. Ако не можеш да чакаш толкова е друг въпрос.

И друго, покрай ментетата в България ме е страх да купувам лещи с по-ниски цени в България, просто произходът е неясен. Останалите търговци с по-високи цени в България да не са глупави? Явно има защо да се продават и по-скъпо и по-евтино в България.

# 807
  • София

Кой е българският сайт, Анна? Може ли линк?

Колкото до времето за доставка, никога не си купувам лещи на пожар. Винаги имам запас и чакам колкото е необходимо. Не е повече от седмица доставката. Ако не можеш да чакаш толкова е друг въпрос.

И друго, покрай ментетата в България ме е страх да купувам лещи с по-ниски цени в България, просто произходът е неясен. Останалите търговци с по-високи цени в България да не са глупави? Явно има защо да се продават и по-скъпо и по-евтино в България.
Видях ги в leshti.bg и lentiamo.bg. Kакво значи неясен произход? Как определяш колко ясен е произходът на лещи закупени отвън? Иначе да, търговците в сайтовете продават на по-ниски цени, имат спестени наем на магазини, заплати на персонал и т.н., както и много други разходи. И това не е само при лещите, а при всички стоки закупени онлайн. Сигурна съм, че и в Англия в магазините лещите са  по-скъпи от купените от дадения от теб сайт.

# 808
  • София
Сигурна съм, че и в Англия в магазините лещите са  по-скъпи от купените от дадения от теб сайт.
За Англия не знам, но в Германия големите вериги оптики имат гаранция за ниска цена. Ако намериш в интернет по-ниска цена от тяхната, продават лещите на ниската цена. Wink От години дъщеря ми ми купува така лещите. Отделно дават мостри, за да разбереш какви марки лещи ще ти паснат най-добре.

И да поясня кога минах на варианта с покупка от Германия. Grinning Беше след като лещи на Цайс, купени от много изгодна промоция от оптика, на втория ден се скъсаха в окото ми и се наложи да ми вадят парченцето леща в ИСУЛ. Така че, подкрепям мнението на wilian за ниските цени и съмнителното качество, но за съжаление и високите цени не дават гаранция за качество. Sad

# 809
Таня, и на мен "Цайс" са ми се късали в окото и точно в ИСУЛ ми вадиха парченцата. Може да е била лоша партида, знам ли. Сестра ми пък много си ги харесва и не си ги заменя. На мен след случката въобще не ми е до тях.

Общи условия

Активация на акаунт