Лещи за очи - 5

• 132 760
  • 858
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
Може би въпросът ми не е подходящ за тази тема,но в подходящата не е писано от 2009…Имам проблем с носенето на лещи-дясното око ми се възпалява до 3 часа след слагане на лещите,само дясното и то точно по средата на окото хоризонтално.След като махна лещата имам неприятно чуство на сухота в окото.Носих лещи 10 г. и никога не съм имала проблем с тях,дори съм спала с лещи и пак не е имало проблем(а тогава не бяха от тези,с които можеш да спиш).След като родих преди почти 4 год. си направих очила,за да виждам и през нощта и тогава ограничих използването на лещи.Имах случай,в който новата леща беше дефектна и се наложи да я нося така цял ден,но след няколко дни без тях окото се оправи.След този случай започна това възпаление на окото,бях три пъти при различни лекари на преглед-нямало ми нищо,може би конюктивит,курс на лечение с капки,кортикостероиди и изкуствени сълзи и пак се появява това възпаление на окото.Смених 6 вида лещи,марки лещи и разтвори,но след вчерашния ми опит с пробване отново пак съм така! Sad Моля ви ако някой може да даде съвет какво да правя?! Sad

# 721
Минавам само да се оплача от варненските оптики .   Проверих в няколко оптики и на всякъде ми казват 24 лв. за една леща за биофинити .  #2gunfire Тия луди ли са ? Определено ще се поръчва от нета 3бр за 23 лв. . Добре че двете ми очи имат еднакъв диоптър.

# 722
Някой поръчвал ли е от този сайт lentiamo...много на добри цени ми изглеждат лещите,чудя се дали са качествени . newsm78

# 723
  • Варна
Здравейте, искам съвет, ако може някой да даде някаква насока ще съм много благодарна.
Имам голяма разлика в диоптрите на двете очи и с очила така и не свикнах. Не носих нищо дълги години. Преди 2-3 дни бях на офталмолог, сложи ми леща само на едното око - Air Optix aqua -3.50, но не виждам добре. Не мога да преценя дали ми е размазано или раздвоено, на моменти ми се струва, че гледам през прозрачна ледена стена. Иначе самата леща я понасям много добре, изобщо не ми пречи. Почетох малко в интернет и разбрах, че има и така наречените торични лещи. Мислите ли, че такива ще са по-подходящи за мен, при следните параметри:
R:
SPH +0.25; CYL -1.25; AX 153
AVG: SPH +0.25; CYL -1.25; AX 153
L:
SPH +0.00; CYL -4.00; AX 11
AVG: SPH +0.00; CYL -4.00; AX 11
PD = 58 mm

На мен всичко това не ми говори нищо, преписвам го от бележката, която ми даде офталмолога.
Да го питам ли за тези торични лещи и да си чакам ли следващия преглед, който е след 1 месец или да отивам още другата седмица, защото реално тези размазани или раздвоени образи ми пречат повече отколкото невиждането без лещата? Аз всъщност не съм съвсем сигурна, че с лещата виждам по-добре. И на какво всъщност може да се дължи това раздвоение или замъгление?
Ще съм Ви много благодарна ако ми отговорите, за да мога поне малко да се ориентирам, че всичко това е много ново за мен и не съм сигурна как точно трябва да постъпя.

# 724
  • София
Мег, не си писала къде си ходила на преглед, но ако е в оптика само, отиди в някоя клиника с всички изследвания и рецепти дотук, за да ти направят по-обстоен преглед, включително и на по-специфични апарати, ако се налага.

Лина, астигматични ли са ти лещите, които са ти предписали?
http://www.airoptix.com/contact-lenses/astigmatism.shtml
След като не ти е комфортно изобщо не чакай месец, а директно отивай да кажеш какви са ти оплакванията. Освен това попитай все пак дали с две лещи няма да ти е по-комфортно. При правилна корекция на астигматизъм, би трябвало да чувстваш само облекчение. Все едно си била сляпа и си прогледнала. Това го казвам предвид двойоте образи и ледената стена, за които говориш. Такова нещо е би трябвало да се случва изобщо.
И защо не са ти обяснили за видовете лещи...?!?!!?!

# 725
  • Варна
В@ня  не ми е астигматична лещата. Аз нямах представа изобщо от лещи, никога не съм се интересувала тъй, като преди години ми казаха, че изобщо при мен няма такъв вариант. Започнах да чета след като се върнах от преглед с вече поставената леща. Преди малко ходих да водя детето на тренировка и по пътя отново се опитвах да се заглеждам в различни посоки, по-наблизо и по-надалеч, ами като цяло си ми е раздвоен погледа, с две думи няма ми го фокуса  Laughing
Нищо не ми е обяснявал доктора, просто ме прати до оптиката, от там ми дадоха една леща по тяхна преценка явно, след което се върнах отново при него да ми я сложи и просто ми обясни как да я махам и как да я слагам и това е.
Видях тези лещи /от линка, който си ми пуснала / в интернет и от там разбрах, че има такива, но аз не мога сама да си я купя. Не знам каква точно ми трябва, там има определени параметри, които трябва да задам при поръчката, а аз не знам какви са, а и дали въобще ще са подходящи за мен? Пълен лайк съм в тази област   Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 16:23 от lina6.3

# 726
  • София
В@ня  не ми е астигматична лещата. Аз нямах представа изобщо от лещи, никога не съм се интересувала тъй, като преди години ми казаха, че изобщо при мен няма такъв вариант. Започнах да чета след като се върнах от преглед с вече поставената леща. Преди малко ходих да водя детето на тренировка и по пътя отново се опитвах да се заглеждам в различни посоки, по-наблизо и по-надалеч, ами като цяло си ми е раздвоен погледа, с две думи няма ми го фокуса  Laughing

Ами няма как да ти го има фокуса, след като имаш астигматизъм, а лещата ти не е създадена да го коригира (според това, което си написала по-горе от бележката и сравнявайки с това, което пише на моите бележки, не съм лекар) Simple Smile
Торичните лещи са такива, които коригират астигматизъм. Марката, която ти си посочила има такива варианти. посочила съм в линка.
По това, което си написала, май имаш нужда от корекция и на двете очи, освен това. Не само на едното.

Не си писала къде си се прегледала, но не ще да е било качествено. Според мен.

Основно правило - ако имате дискомфорт след слагането на нови очила/лещи, значи нещо не е наред. Не чакайте да започне да ви става лошо, да ви боли глава и т.н., за да отидете на лекар отново.

# 727
  • Варна
В@ня, благодаря за съвета. Утре ще отида да видим какво ще каже.
А  по отношение на прегледа - в очна клиника при Доцент Георгиев.

# 728
Мег, не си писала къде си ходила на преглед, но ако е в оптика само, отиди в някоя клиника с всички изследвания и рецепти дотук, за да ти направят по-обстоен преглед, включително и на по-специфични апарати, ако се налага.

Не съм била в оптика на преглед,а при очни лекари- при различни при това и според тях всичко е наред.В събота след като се зачерви окото махнах лещите,слагах си сенсивит вчера и днес всичко е наред!Даже преди малко сложих пак лещите ,за сега май е добре,слагам си изкуствени сълзи,но на въпроснто око ми е леко размазан образа и чуството е,че все едно съм преспала с лещата-сухота. Sad

# 729
Чудя се кои лещи да си поръчам - Biofinity ,Proclear или Biomedics 55  newsm78 всички са на Coopaer Vision

# 730
Чудя се кои лещи да си поръчам - Biofinity ,Proclear или Biomedics 55  newsm78 всички са на Coopaer Vision

Зависи от проблема ти Simple Smile Принципно Биофинити са много добри и изгодни, 43 лева за 6 лещи, ако имаш еднакви параметри на 2-те очи то за 3 месеца се покриват и 2-те очи за 43 лева.  Важното е да се знае базовата кривина и диаметъра, диоптъра естествено Simple Smile

# 731

Зависи от проблема ти Simple Smile Принципно Биофинити са много добри и изгодни, 43 лева за 6 лещи, ако имаш еднакви параметри на 2-те очи то за 3 месеца се покриват и 2-те очи за 43 лева.  Важното е да се знае базовата кривина и диаметъра, диоптъра естествено Simple Smile
едното ми е - 5 ,а другото -5,50 ...изгодна е офертата и то много .ама кривина и диаметър сякаш не знам ,че не мога и да намеря рецепти .

# 732

едното ми е - 5 ,а другото -5,50 ...изгодна е офертата и то много .ама кривина и диаметър сякаш не знам ,че не мога и да намеря рецепти .

Ако си ги спомняш.. Ако не - един преглед при офталмолог и ще си сигурна, че всичко ще е наред.

# 733

Ако си ги спомняш.. Ако не - един преглед при офталмолог и ще си сигурна, че всичко ще е наред.
[/quote
сега гледам в сайта ,че не дава да се променят параметрите за кривина и диаметър

# 734

[/quote
сега гледам в сайта ,че не дава да се променят параметрите за кривина и диаметър
[/quote]

За Биофинити да, тъкмо и аз проверих. Само диоптъра тогава ще е необходим. Но при Proclear например също са стандартни кривина и диаметър, но са с различни стойности, ето http://www.lentiamo.bg/proclear-1-day.html. При едните кривината е 8.60 при другите 8.70, както и диаметъра е различен.

Общи условия

Активация на акаунт