Лещи за очи - 5

• 132 739
  • 858
  •   1
Отговори
# 750
  • София
А какво смята офталмолога ви по зададените казуси?
Предстои да се консултирам, но преди ме насочи именно към Baush & Lomb, които не ми вършеха работа за "виждащото" око.
Вчера разбрах, че има останали 2 бр. Clariti на склад, така че имам 2 месеца да открия "новите" ми лещи  Confused

Покупка по интернет не е ли вариант? Аз от години си купувам лещите от Ибей, Амазон и др. немски сайтове. Специално при мен е заради това, че дъщеря ми ми ги донася, когато си идва, но обикновено цената е значително по-ниска, отколкото в нашите оптики и дори с плащане на доставка, пак е изгодно. За два месеца ще си ги купила, получила и ще отлежават, докато им дойде времето. Wink

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=clariti+cooper+vizion&_ … sion&_sacat=0

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 10:09 от Тaня67

# 751
има се предвид обикновеното контейнерче, в което си държа лещите и разтвора, който си ползвам по принцип, или нещо по-специално?

Ензимните таблетки се слагат в контейнера, който използваш обикновено.
Ще се разпаднат до физиологичен разтвор след 8 ч., така че имай предвид поне толкова да могат да стоят в него.
Дори и да са престояли нужното време, отново те съветвам да ги изплакнеш добре с разтвор /но не АО септ/ преди да си ги сложиш в очите.

# 752
  • София
има се предвид обикновеното контейнерче, в което си държа лещите и разтвора, който си ползвам по принцип, или нещо по-специално?

Ензимните таблетки се слагат в контейнера, който използваш обикновено.
Ще се разпаднат до физиологичен разтвор след 8 ч., така че имай предвид поне толкова да могат да стоят в него.
Дори и да са престояли нужното време, отново те съветвам да ги изплакнеш добре с разтвор /но не АО септ/ преди да си ги сложиш в очите.
Много благодаря  bouquet

# 753
  • В полите на Пирин планина
На мен след ензимни таблетки и изплакване отново ми пари. Ако ползвам разтвор АО септ за дълбоко почистване - не.

# 754
От скоро ползвам Cyclean разтвор. Няма нужда от механично почистване добре сваля протеиновите налепи. Отдавна не съм ползвала пероксиден разтвор.
Позволих си да си взема цветни лещи като ги чистя в кошничката на

# 755
  • Дъблин
А какво смята офталмолога ви по зададените казуси?
Предстои да се консултирам, но преди ме насочи именно към Baush & Lomb, които не ми вършеха работа за "виждащото" око.
Вчера разбрах, че има останали 2 бр. Clariti на склад, така че имам 2 месеца да открия "новите" ми лещи  Confused

Покупка по интернет не е ли вариант? Аз от години си купувам лещите от Ибей, Амазон и др. немски сайтове. Специално при мен е заради това, че дъщеря ми ми ги донася, когато си идва, но обикновено цената е значително по-ниска, отколкото в нашите оптики и дори с плащане на доставка, пак е изгодно. За два месеца ще си ги купила, получила и ще отлежават, докато им дойде времето. Wink

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=clariti+cooper+vizion&_ … sion&_sacat=0

Вариант е, просто не можах да ги намеря, но гледах в английския Amazon и на сайта на производителя. Сега остава да позная точно кои са моите, защото никога не съм виждала външната кутия, само блистерите със самите лещи, а на тях не пише точно вида. Благодаря за линка! Simple Smile

# 756
видях ,че има някакви нови лещи Biofinity XR които са по скъпи от Biofinity ?
В спецификацията не видях ,да са с нещо по-различни .Някой има ли опит с тях ?

p.s. не знам дали е позволено да се пускат линкове ,но ги има само в един от известните сайтове за онлайн пазаруване .

# 757
видях ,че има някакви нови лещи Biofinity XR които са по скъпи от Biofinity ?
В спецификацията не видях ,да са с нещо по-различни .Някой има ли опит с тях ?

p.s. не знам дали е позволено да се пускат линкове ,но ги има само в един от известните сайтове за онлайн пазаруване .

"Контактните лещи Biofinity XR са предназначени за потребители с високи нива на рефракция. Единствените силикон-хидрогелни контактни лещи с такъв широк диапазон от диоптри!"
Това го копирах от един сайт, в който се вижда, че XR почват от -12.5 за късогледство и 8.5 за далекогледство. Така че това са същите Biofinity, но за по-високи диоптри. Simple Smile

# 758
Привет  Hug Искам да се оплача от lens.bg, за да няма други опарени. Поръчвам си Biofinity + Renu, но направих рекламация на разтвора, тъй като имах ужасно парене - отговориха ми, че статистиката сочи именно от него имат най - много такива оплаквания и че тъй, като вече е отварян няма да го сменят. Казах ок, няма проблем и поръчах 2ри разтвор ( Mono Green )  + дезинфектант за ръце. Е да, ама ми идва в ужасен вид , ,  , при което им пращам едно писмо в което ги питам може ли да са толкова некоректни ( далеч не е заради кутията, просто не е капсулован разтвора и дезинфектанта се беше разтекъл целия ) . След 1ч ми се обажда жена, която ми крещи по телефона и ми казва как може да съм толкова нагла, че да ги обвинявам в некоректност, като работели от 7г, че можело аз да си отворя разтвора и да го смачкам, няма да споделям останалите словоизлияния, накрая ми каза само ще ви пратим нов разтвор, дезинфектант и ще ви помоля да не поръчвате повече от нас, не искаме да сте наш клиент и ми затвори телефона.   #Cussing out Много съм разочарована.............много ....

п.с . Не ми излизат изображенията, затова :
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 759
  • ... рееща се.
Отвратително и много непрофесионално отношение! ooooh! А като гледам и цените им са доста високи. Преди месец реших да поръчам за първи път онлайн от leshti.bg и останах много доволна. 6 бр. Биофинити + Биотру 360мл. ми излязоха 60лв., за същото нещо в ленс ми искат над 100лв.

# 760
На много добра цена Биофинити са в тук:

http://www.kontaktni-leshti.bg/biofinity-6-leshti

# 761
Преди си взимах само от оптики, но ми идваше много нанагорно и затова реших отново да поръчам при тях. Ама направо останах без думи....  ooooh! . А да Ви попитам - възможно ли е заради това, че се киснали в Реню-то сега още да имам парене, въпреки че съм с друг разтвор? И ако да, от онези разтворими таблетки за дълбоко почистване ли трябва да си взема, за да мога да си нося лещите, защото снощи по време на работа не издържах и ги свалих - много дразнене и непрекъснато сълзене ( опитах се дори да си наместя лещата, и беше много залепнала), днес същата история.  Sad

# 762
Аз затова поръчвам от чужди сайтове, а тук пазарувам от физически магазини, където мога да си огледам стоката преди да я купя.

# 763
Аз пък все от оптики пазарувам и точно открих темата. Видях какви сайтове сте споделили и точно се бях наканила следващите лещи да ги поръчам отнякъде, но сега като видях снимките  Rolling Eyes Тези продукти приличат на използвани, а и с това парене кой знае дали не са някакви бракувани, които са завъртяли за продажба

# 764
Аз пък все от оптики пазарувам и точно открих темата. Видях какви сайтове сте споделили и точно се бях наканила следващите лещи да ги поръчам отнякъде, но сега като видях снимките  Rolling Eyes Тези продукти приличат на използвани, а и с това парене кой знае дали не са някакви бракувани, които са завъртяли за продажба

Аз години наред пазарувам от сайтове и проблеми не съм имала.

Общи условия

Активация на акаунт