БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 35 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Мога ли да заменя с нещо животинската сметана в тази рецептаhttp://www.bonapeti.bg/collection/Plodova-pita1398151684/
В смисъл? Какъв е проблемът с нея?

# 676
Няма проблем,просто се оказа,че не разполагам с такава и нямам възможност да отида до магазина в момента.Имам заквасена,но едва ли ще свърши същата работа.Имам и от тази в пакетчетата,която се разбива с мляко.

# 677
  • Sofia
Аха. Не я знам тази в пакетчетата, но както я описваш, ползвай нея.

# 678
Тази сметана е нещо като кремчетата Оле  на др.Йоткер.
Ще опитам пък каквото стане.Благодаря за отделеното време!  bouquet

# 679
Мога ли да заменя с нещо животинската сметана в тази рецептаhttp://www.bonapeti.bg/collection/Plodova-pita1398151684/
В смисъл? Какъв е проблемът с нея?
А каква е тази "животинска" сметана ? Не е ли заквасена сметана?

# 680
  • София

Течната сметана може да бъде животинска или растителна. Заквасената е друга, тя си е все животинска.

# 681
  • Sofia
Течна сметана е, не заквасена. Течната я има в два вида - животинска (демек природна, не се е набъркал човекът) и растителна... като маслото и маргарина.  Mr. Green
Та течната животинска сметана е каймакът на истинското прясното мляко, не това, което е в магазина. От нея/него се прави маслото.

# 682
  • София
За питка, замесена с 700 гр. браншно и 400 гр. кисело мляко и 3 яйца какъв размер тава е подходяща?
40 см диаметър много ли ще ѝ бъде

# 683
Зависи каква искаш да е -висока и дебела или тънка. но според мен 40см диаметър е много -аз пека в 28-30см ,но моите питки са 1кг-1 кг и малко повече брашно.

# 684
  • Sofia
За питка, замесена с 700 гр. браншно и 400 гр. кисело мляко и 3 яйца какъв размер тава е подходяща?
40 см диаметър много ли ще ѝ бъде
Най-много 30см според мен.

# 685
  • София
Зависи каква искаш да е -висока и дебела или тънка. но според мен 40см диаметър е много -аз пека в 28-30см ,но моите питки са 1кг-1 кг и малко повече брашно.
Правя една питка "Зорита" (някъде от нета съм копнала рецептата със снимките), която е оформена много интересно.
Сега ще потърся дали ще мога да я намеря
Открих я - http://pamscookingworld.blogspot.com/2014_04_01_archive.html

# 686
Видях я - максимум 30см./Моята тавичка с високи стени дето пека питка е  ⌀  30 см./

# 687
  • София
Благодаря, yulmana, Моренка   bouquet

# 688
  • на последния етаж
Моля ви за изпитана, лесна и вкусна рецепта за бананов хляб. Благодаря!

# 689
хвърли едно око в темата Машина за хляб. на първа страница има рецепти. може и за такъв хляб да има.

Общи условия

Активация на акаунт