БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 984
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 12 217
....................

Но ми се иска да пробвам и някакъв кекс - много-яйчен, ако може без набухвател (мисля, че съм срешала преди време такъв) - може ли рецепта, моля  Praynig
Без набухвател се сещам за Царския кейк....
........................
2 с.л. ром (ромова есенция
.................
Onna - bugeisha, смятам, че 2-3 с.л. ром са важни защото е някаква течност, а ти знаеш че на този кейк му е тежко тестото и тази влажност е необходима.   Peace

# 661
  • Мнения: X
Без набухвател е пандишпанов кекс - 7яйца , по 1 кофичка от кисело мляко захар  и брашно ,ванилия.
 

# 662
  • София
  • Мнения: 5 731
Лабрексче, мерси! Пропуснала съм ти поста  Sad
Но утре децата ще ядат това. Ще пиша как е станало, само окончателно да се спра на рецепта Simple Smile
А "шпинат" е спанак, нали? Леле как съм забравила всичко Confused 

# 663
  • Мнения: 22 867
А "шпинат" е спанак, нали?

Да! Hug

# 664
  • София
  • Мнения: 10 825

Onna - bugeisha, смятам, че 2-3 с.л. ром са важни защото е някаква течност, а ти знаеш че на този кейк му е тежко тестото и тази влажност е необходима.   Peace
Аз го правя само с есенция. Не съм имала фал до сега и се получава много добре. С чиста съвест казвам, че може да бъде заменен спокойно.  Peace

# 665
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
донесаха ми малко повече каймак от Македония,има ли някакви рецепти в които мога да го вложа....

# 666
  • Мнения: 7 849
донесаха ми малко повече каймак от Македония,има ли някакви рецепти в които мога да го вложа....
Аз съм го яла като пастет за мазане - на топъл хляб или питка... Може да му добавиш зелени подправки по вкус.
Понеже е много гъст - объркан  с пудра  захар или сладко от плодове става и чуден десерт. А може и само с пресни плодове.

Пусни търсачка - върти ми се и сладолед от каймак, че съм срещала.

# 667
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
мерси,ще пробвам и в солен и в сладък вариант да го оползотворя

# 668
  • Мнения: 2 553
Моля ви обяснете ми стъпка по стъпка как се борави с желатин от пакетче  Praynig Иска ми се да опитам да направя маскарпонено-сметановия терин на *sve* , но не усмея да боравя с желатин и не знам в колко вода да го накисна и как да го разтопя  Confused

# 669
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Моля ви обяснете ми стъпка по стъпка как се борави с желатин от пакетче  Praynig Иска ми се да опитам да направя маскарпонено-сметановия терин на *sve* , но не усмея да боравя с желатин и не знам в колко вода да го накисна и как да го разтопя  Confused
Изсипваш пакетчето желатинв чаша и наливаш около 50мл вода, разбъркваш и той веднага се сгъстява...малко преди да го изсипваш в сместта или го слагаш на водна баня, чашата с желатина в съд с вода на котлона, като се затопли водата желатина се отпуска и става течен. Или слагаш чашата за кратко време в микровълнова, ако трябва на два пъти, не повече от десетина сек., че става доста бързо и да не кипне. Оставяш за кратко да се охлади и внимателно изсипваш в сместта, която ще желираш.

# 670
  • Sofia
  • Мнения: 22 561
Моля ви обяснете ми стъпка по стъпка как се борави с желатин от пакетче  
Ала-Бала добре е обяснила, само с микровелето не бих си правила експерименти.
Изспиваш в студена вода, като набъбне загряваш на умерен огън, да стане течен.

# 671
  • Мнения: 2 871
Аз разтварям желатина в МВ, но на най-слабата степен и за кратко. Много бързо се втечнява и трябва да се проверява. Не пиша степен и време, защото при различните МВ е различно.

# 672
  • Мнения: 2 553
Благодаря ви много!  Hug

Много се изложих преди време с един чийзкейк и от тогавам имам Уплах от желатин  Joy

# 673
  • Мнения: 124
Мога ли да заменя с нещо животинската сметана в тази рецептаhttp://www.bonapeti.bg/collection/Plodova-pita1398151684/

# 674
  • София
  • Мнения: 10 825
Мога ли да заменя с нещо животинската сметана в тази рецептаhttp://www.bonapeti.bg/collection/Plodova-pita1398151684/
Можеш. С растителна Peace

Общи условия

Активация на акаунт