БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 985
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 10 825

В рулото Стефани слагам сварени яйца, сварени моркови, кис. краставички.
И аз + кашкавал/топено сирене и грах

# 646
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Какво слагате в "Руло-стефани"?Идеи за нещо по-различно?Мисля си за топено сирене,гъби... newsm78
То като няма да е обичайното - слагаш каквото искаш и ви харесва на вас.  Simple Smile

# 647
  • Мнения: 649
Как и с какво да напълня пиле и после как да го пека?Благодаря предварително  bouquet

# 648
  • София
  • Мнения: 10 825
Как и с какво да напълня пиле и после как да го пека?Благодаря предварително  bouquet
Аз често правя пиле пълнено със сирене. На нас много ни харесва. Рецептата ми е от форума, но не съм си записала на кой е, така че ако някой си я познае, да си признае  Grinning
1 пиле - около 1,200-1,500 кг
200 гр. сирене
масло
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. универсална подправка
Приготовление
Пилето се почиства добре от вътрешностите. Сиренето се натрошава и се смесва с джоджена. Пилето се пълни с половината от сместа. Слага се маслото, а след това и останалото сирене. Пилето се зашива. Отвън се намазва с универсалната подправка. Пече се върху решетка над тавичка само на горен реотан по коло 30-40 минути от всяка страна.

# 649
  • Мнения: 22 867
Ето тези две рула чакат в списъка, харесах си ги от снимките. На "паунското око" имах идея да завия яйцата или да сложа около тях и печени пиперки или настъргано сварено цвекло, като го отделя с листчета кашкавал или топено сирене от спанака. С една дума Морена е права, фантазирай, сложи каквото ще ви е вкусно, подреди красиво и готово. И с макароните са ми интересни, на мен ще харесат, но моите хора нещо се мръщят на всичко макаронено. Ето ми моделите:

1 и 2, а всякакви за идеи.

Как и с какво да напълня пиле и после как да го пека?Благодаря предварително  bouquet

Много отдавна правих по рецептата на ani metcalf, моите снимки са изгубени от радикала, жалко, че и на Ани са изчезнали, темата е стара.

Със сиренето също е много вкусно, малко необичайно, но наистина вкусотия, по рецептата на lina_102 го правя.

# 650
  • Мнения: 327
Донесоха ми 2 кори пресни селски яйца - чудя се какво да измайсторя...  newsm78
Мъжете вкъщи пожелаха крем-карамел (2 дози) - това добре  chef
Но ми се иска да пробвам и някакъв кекс - много-яйчен, ако може без набухвател (мисля, че съм срешала преди време такъв) - може ли рецепта, моля  Praynig

# 651
  • София
  • Мнения: 10 825
Със сиренето също е много вкусно, малко необичайно, но наистина вкусотия, по рецептата на lina_102 го правя.
Точно това е рецептата която правя и аз. Значи на Лина е Hug

Но ми се иска да пробвам и някакъв кекс - много-яйчен, ако може без набухвател (мисля, че съм срешала преди време такъв) - може ли рецепта, моля  Praynig
Без набухвател се сещам за Царския кейк.... Много е вкусен  Heart Eyes Не са му много яйцата обаче - само 5 са, но ето ти го за всеки случай:
300 гр. масло - меко
300 гр. пудра захар
300 гр. брашно
5 яйца
60 гр. стафиди
2 с.л. ром (ромова есенция
настъргана лимонова кора
Приготовление
Маслото се разбива със захарта. Едно по едно се прибавят 2 яйца и 3 жълтъка. Когато яйцата се поемат се сипва брашното. Получава се тежко, плътно тесто. Добавят се лимоновата кора и стафидите, накиснати в рома. Останалите три белтъка се разбиват на сняг и внимателно, като се бърка с шпатула се смесват с останалото тесто. Кръгла кексова форма с дупка се намазва с масло и в нея се изсипва тестото. Пече се в предварително загрята фурна на 160-170 градуса около 40-45 минути. След като се извади се поръсва с пудра захар.

# 652
  • Мнения: 22 867

Но ми се иска да пробвам и някакъв кекс - много-яйчен, ако може без набухвател (мисля, че съм срешала преди време такъв) - може ли рецепта, моля  Praynig

Рецептата в постинга ми и Страхотен кекс.

# 653
  • Мнения: 327
Много, много благодаря  Hug
Иска ми се да пробвам и 3те още сега - но се налага да почакам до довечера (само ще преглъщам на сухо пред компютъра цял следобяд)

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Какво да направя с прокиснало домашно квасено мляко?

Как се вари кафяв ориз?Трябва ли да се кисне предварително?

# 655
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Доли, ползвай киселото мляко в тестени печива, палачинки, хляб.
Кафявият ориз се кисне, да.

# 656
# 657
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Да си пренеса питането и тук.
Искам да направя торта за РД и отгоре да я налепя с бонбонки.Моля да ми препоръчате рецепта,че като сложа бонбонките отгоре да не се разтече боята им.Благодаря ви !

# 658
  • София
  • Мнения: 5 731
Какво слагате в "Руло-стефани"?Идеи за нещо по-различно?Мисля си за топено сирене,гъби... newsm78

Maгика, ето интересна рецепта за руло с гъби:

http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2012/09/blog-post_21.html


В рулото Стефани слагам сварени яйца, сварени моркови, кис. краставички.
И аз го правя само с тези неща, но напр. Приятелката ми слага грах и понякога и царевица. Червено цвекло-също. А в самата кайма настъргва малко целина.

# 659
  • Мнения: 22 867

И аз го правя само с тези неща, но напр. Приятелката ми слага грах и понякога и царевица. Червено цвекло-също. А в самата кайма настъргва малко целина.

tzvety26, малко по-горе съм сложила линкове към по-различни рула. Погледни ги, има интересни предложения. Peace

Общи условия

Активация на акаунт