БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
  • Мнения: 1 022
Морена,marchеva14   bouquet  bouquet

# 721
  • Мнения: 7 849
Вчера ми донесоха от гръцко зелени, големи, месести маслини - от любимите ми. И.. о, небеса - не се мога да ги хапна от сол.... ooooh!
Момичета и момче, във вода да ли накисна, в каква да слагам ли още нещо? И колко време да ги държа?

# 722
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Солените маслини се накисват с вода за 1-2 дни,трябва да се пробват ,за да не станат много безсолни.  bouquet

# 723
  • Пловдив
  • Мнения: 1 022
Вчера ми донесоха от гръцко зелени, големи, месести маслини - от любимите ми. И.. о, небеса - не се мога да ги хапна от сол.... ooooh!
Момичета и момче, във вода да ли накисна, в каква да слагам ли още нещо? И колко време да ги държа?



Любоми са ми и на мен, и моите последните бяха мнооого солени (а аз ям мноого сол). Киснах ги във вода 2-3 дни като периодично сменях водата,нищо друго  Peace Опитваш докато ти харесат на сол Wink

# 724
  • Мнения: 7 849
janetaes, Seengirl , благодаря.   bouquet

# 725
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да изпека сладък картоф за гарнитура. Просто да го сложа в тавичка с малко вода или нещо по-специално му трябва? И как да позная кога е готов?
И още нещ се сетих. Имам мъничко кайма и ще я направя на кюфтета - децата искат. Понеже е само 250 грама цяло яйце ще ѝ  е много. Какво е по-добре да се сложи жълтък или белтък?

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 15:32 от Onna-bugeisha

# 726
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Onna, ако имаш предвид цял картоф, само намажи тавичката с малко мазнина и печи. Или пък като надупени картофи.
В каймата - белтък, за да спои.

# 727
  • София
  • Мнения: 10 825
Onna, ако имаш предвид цял картоф, само намажи тавичката с малко мазнина и печи. Или пък като надупени картофи.
В каймата - белтък, за да спои.
Благодаря, Моренка! Малко ми е късно вече, но поне съм оцелила. Каймата я направих с белтъка, броих на онче-бонче  Simple Smile О картофа го ових във фолио, мисля че вече се е опекал, поне като го боцкам е мекичък..... ще го видим след малко как ще е като го пробваме на вкус  Wink

# 728
  • софия
  • Мнения: 30 236
Сигурна съм, че има някакъв трик, за да се полепи по борд на торта нещо. Какъв е той?

Днес правих френска селска торта  Crazy ( първата торта в моя живот. Не съм по тортите.) Ейййй, голямо мазало и фира стана да полепя отстрани тези орехи. Че и сладкото от боровинки се разтече. Та, в крайна сметка си стана баш селска, но да знам за друг път евентуално.

# 729
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Зънче, удобството е стойка за торта. Те такова имам предвид



 Но и без става. Да, остава фира, но пък я взимам и ползвам отново. Simple Smile Ако можеш с едната ръка да държиш тората във въздуха и под лек наклон, е улеснение. Simple Smile

# 730
  • софия
  • Мнения: 30 236
Уффф, такова няма да купя. И без това не знам кога пак ще ми дойде музата, а вече няма къде да прибирам. Няма ли друг начин някакъв?  Добре, че мъжът ми замина за месец, сега се връща и решихме с детето да го изненадаме с любимата му торта. Ама, това се случва за първи път за 10 години. Blush

# 731
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Но и без става. Да, остава фира, но пък я взимам и ползвам отново. Simple Smile Ако можеш с едната ръка да държиш тората във въздуха и под лек наклон, е улеснение. Simple Smile
Освен това, друго не мога да предложа.  Wink

# 732
  • Мнения: 447
Сигурна съм, че има някакъв трик, за да се полепи по борд на торта нещо. Какъв е той?

Днес правих френска селска торта  Crazy ( първата торта в моя живот. Не съм по тортите.) Ейййй, голямо мазало и фира стана да полепя отстрани тези орехи. Че и сладкото от боровинки се разтече. Та, в крайна сметка си стана баш селска, но да знам за друг път евентуално.

Виж в края на това клипче как го правят. Аз съм тествала метода и става. Wink

# 733
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Виж в края на това клипче как го правят.
Те точно това имах предвид, само дето не съм го гледала, та не знах да го покажа, но съм го правила.  Simple Smile

# 734
  • софия
  • Мнения: 30 236
Сигурна съм, че има някакъв трик, за да се полепи по борд на торта нещо. Какъв е той?

Днес правих френска селска торта  Crazy ( първата торта в моя живот. Не съм по тортите.) Ейййй, голямо мазало и фира стана да полепя отстрани тези орехи. Че и сладкото от боровинки се разтече. Та, в крайна сметка си стана баш селска, но да знам за друг път евентуално.

Виж в края на това клипче как го правят. Аз съм тествала метода и става. Wink
Точно, както предложи и Морена Peace Горе-долу и аз така правих, но ми е тежка чинията и няма как да я вдигна. Тююю, как не ви питах преди да започна. Тук има и друго полезно - да постелеш хартия под най-долния пласт, за да не се чудиш как да бършеш после. И техниката за направа на тестото е по-различна от описанието в рецептата. Нищо. Това ме амбицира да направя пак, за да пробвам.
Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт