Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 101
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 15
Познавате ли мъже които изцяло да вършат домакинската работа, или по-голямата част от нея? Това струва ли ви се нормално?

Това, че е мъж, как точно променя нещата? Ако живее сам, нали пак ще трябва да ги върши тези неща или да плаща на външна помощ.

В момента съм със спукан прешлен и приятелят ми е поел цялата домакинска работа.

# 16
  • Blondeville
За мен като цяло ако и двамата работят не е нормално който и да е да върши на 100% домакинската работа.  Peace

# 17
Да познавам-кумът ни.Кумата е по цял ден на работа до късно вкл. И събота,а той е учител и свършва в 13.30 най-късно.Кое не му е нормалното по-свободния партньор да поеме домакинството в по-голяма степен?

# 18
Познавате ли мъже които изцяло да вършат домакинската работа, или по-голямата част от нея? Това струва ли ви се нормално? Просто питам не се заяждам  Thinking

Не, мисля, че и това е крайност. Аз не бих била щастлива във връзка, в която другият ми слугува. Ако е временно е друго. На една приятелка мъжа й въртеше цялото домакинство през последните 2 месеца от бременността й.

# 19
Познавате ли мъже които изцяло да вършат домакинската работа, или по-голямата част от нея? Това струва ли ви се нормално?

Това, че е мъж, как точно променя нещата? Ако живее сам, нали пак ще трябва да ги върши тези неща или да плаща на външна помощ.

В момента съм със спукан прешлен и приятелят ми е поел цялата домакинска работа.

Имам впредвид при наличието на здрава, нормална жена с наличието на всички крайници Laughing а не ерген или такъв чиято жена/приятелка е временно или постоянно в невъзможност да я свърши Simple Smile

# 20

Имам впредвид при наличието на здрава, нормална жена с наличието на всички крайници Laughing а не ерген или такъв чиято жена/приятелка е временно или постоянно в невъзможност да я свърши Simple Smile

Амииии май никой не е виждал такова нещо  Laughing

# 21
Да познавам-кумът ни.Кумата е по цял ден на работа до късно вкл. И събота,а той е учител и свършва в 13.30 най-късно.Кое не му е нормалното по-свободния партньор да поеме домакинството в по-голяма степен?

А той доволен ли е този факт, никога ли не мрънка на кумата Grinning

# 22

Ми, пак опираме до ситуации, а те са много.
Ако и двамата работят по равно, то и поддръжката на дома се разпределя така или се търси външна помощ.
Ако единият е с по-малка заетост, прибира се по-рано, има повече време и т.н., той поема повече задачки. Или се търси външна помощ.
А, ако единият си седи трайно вкъщи, то той поема основната част. Или се търси външна помощ.

# 23
Shona точно това е смисъла на темата, защо се предполага че е задължение на жените в което мъжете помагат, защо да не е тяхно а ние да им помагаме Laughing

# 24
Shona точномтова е смисъла на темата, защо се предполага че е задължение на жените в което мъжете помагат, защо да не е тяхнома ние да им помагаме Laughing

Произтича от патриархално възпитание - мъжът носи парите, жената се грижи за дома и децата  Peace Само, че нещата доста се промениха и ако някой живее в заблуда, трябва да му се помогне да излезе от нея  Wink

# 25
  • ВАРНА
 Брат ми шета у тях:- Жена му не може.Помага му,но леко.Той е на много тежка работа,после бърза да напазарува и сготви за семейството си.

# 26
Не иска или не може?

# 27
Брат ми шета у тях:- Жена му не може.Помага му,но леко.Той е на много тежка работа,после бърза да напазарува и сготви за семейството си.

Peace Един глас, добро начало, а това струва ли ви се нормално или поклащате неудобрително глави...  Thinking

# 28
Shona точномтова е смисъла на темата, защо се предполага че е задължение на жените в което мъжете помагат, защо да не е тяхнома ние да им помагаме Laughing

Аз смисълът го разбирам, но стоя зад идеята, че не се предполага да е само женска работа и мъжете да помагат. За мен се предполага, че е общо задължение на всички, които живеят под един покрив. Не разбирам жените, които сами се поставят в ситуацията те да правят всичко и, видиш ли, мъжът прострял прането, да го наградя с пищна вечеря. Ами прострял го е, защото там има и негови дрехи и някой трябва да го простре.

Преди години живеех много по квартири, с хора всякакви. Та на една работа в Слънчев бряг ни настаниха в апартамент - 2 момичета (аз и приятелка) и 6 момчета. Бяхме си с отделна спалня, разбира се, но с обща баня, тоалетна и един огромен хол, където се събирахме. Настаняваме се, запознаваме се, с приятелката разопаковаме багажа и отиваме да пием бира на едни капанчета с приятели от предишното лято. Връщаме се след известно време и ни заварва следната картинка: масата е сложена, има пържени картофи, салати, салфетки, чинийки, момчетата насядали около масата в хола и ни чакат да вечеряме заедно. Бяха изчистили банята, измели терасата и смъкнали някакви пердета, защото им се сторили много прашни. Всичко е до възпитанието.

# 29
  • Blondeville
Разбира се, че ако единият не е толкова зает може да поеме повече задачки. Аз говоря при равни други условия, когато имат стандартния 8-часов работен ден и двамата, за мен не е нормално само единият да върши домакинската работа.

Общи условия

Активация на акаунт