Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 090
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз пасувам -  не върша това, което е трябвало да го свърши той. Не се разправям, не се цупя, казвам един или два пъти, и после пас.

Аз съм пробвала какво ли не,но ако не кажа че това или онова трябва да се свърши,не му прави впечатление.Може да стои с часове да гледа мачове,но планината от чинии няма да ги забележи,дори и да няма в какво да си сипе храна.Просто всичко идва от възпитанието още когато са малки,така мисля аз/наблюдавайки го как се държи при майка си/.

Пропусни я и ти.

# 46
Аз пасувам -  не върша това, което е трябвало да го свърши той. Не се разправям, не се цупя, казвам един или два пъти, и после пас.

Това с пасуването не работи хич, особено ако има интересен мач по тв, Laughing

# 47
По мои наблюдния дори и да е бил възпитан правилно мъжлето не след дълго след задомяването го хваща амнезията и започва да го кара все по-полеко с участието в домакинските задължения Thinking  Вие какво ще кажете?

За това също си мислех и си мисля,че може би ние жените някъде бъркаме...
Много ми е интересна темата и бих почерпила опит от други майки,които са се преборили с проблема.Говоря за такива,които са имали такъв проблем,но с течение на времето са го решили заедно.Защото за татковците,които се включват от самото начало на съжителството,няма какво да ги даваме за пример.

# 48
Ми, може и късмет да съм имала, но не съм попадала на мъж, който да твърди, че щом съм жена, то това ме превръща автоматично във фея на метлата  Laughing

Иначе го играем отбор - ако се приберем по сходно време се разбираме - аз правя вечеря, ти през това време вкарваш ред в останалата част от жилището, примерно или се занивамаш с децата, ако има такива. Когато знам, че закъснявам, той има ангажимент да направи/поръча храна и обратното, когато той закъснява.

И така ни остава повече време за пиене на бира  Mr. Green

# 49

Аз съм пробвала какво ли не,но ако не кажа че това или онова трябва да се свърши,не му прави впечатление.Може да стои с часове да гледа мачове,но планината от чинии няма да ги забележи,дори и да няма в какво да си сипе храна.Просто всичко идва от възпитанието още когато са малки,така мисля аз/наблюдавайки го как се държи при майка си/.

Пропусни я и ти.

Като домакиня не мога да си го позволя/май за този проблем точно решението е миялна ? / Joy

# 50
  • София

Не работи, ако позволиш да не работи.

# 51
Ми, може и късмет да съм имала, но не съм попадала на мъж, който да твърди, че щом съм жена, то това ме превръща автоматично във фея на метлата  Laughing

Иначе го играем отбор - ако се приберем по сходно време се разбираме - аз правя вечеря, ти през това време вкарваш ред в останалата част от жилището, примерно или се занивамаш с децата, ако има такива. Когато знам, че закъснявам, той има ангажимент да направи/поръча храна и обратното, когато той закъснява.

И така ни остава повече време за пиене на бира  Mr. Green

Късметлийка пу пу да не ти е уроки, със здраве да си ги ползваш. Дайте да видим какво ще правим с останалите Thinking

# 52
  • София
...
Като домакиня не мога да си го позволя/май за този проблем точно решението е миялна ? / Joy

След като предполагаш, че само ти си в ролята на домакиня... Аз бих пропуснала, защото предполагам, че в нашия дом има двама домакини.

# 53

Не работи, ако позволиш да не работи.

Макар да е страшно и мачове съм спирала,  то от този футболен транс е болезнено да се излезе... Shocked

# 54
...

След като предполагаш, че само ти си в ролята на домакиня... Аз бих пропуснала, защото предполагам, че в нашия дом има двама домакини.

Ако ти дойде някой на гости неочаквано,какво ще си помислят хората според теб:Гледай ,мъжа й не е измил чиниите,или каква домакиня е тя,че е оставила толкова чинии.

# 55
  • Blondeville
Аз не мисля, че е утопия двамата да вършат домакинската работа по равно.  Обикновено заедно си приготвяме вечеря, защото както казах работим заедно и се прибираме заедно. Във вечерите, когато съм на втората работа в школата се прибирам в 21:30, и той ми прави вечеря обикновено.  Blush
Една вечер аз мия чиниите, една той. Аз минавам с прахусмокачката, той след мене с парцала забърсва паркета. И т.н. Не е трудно, както казах въпрос е на вътрешно усещане и/или на предварителни разговори, че дома е общ и поддръжката му е обща.

# 56
...

Ако ти дойде някой на гости неочаквано,какво ще си помислят хората според теб:Гледай ,мъжа й не е измил чиниите,или каква домакиня е тя,че е оставила толкова чинии.

Виж, сега, не бих тръгнала да плащам данък обществено мнение за казусите вкъщи. И неочаквани гости не приемам  Wink

Аз също смятам като milenaka и няма да измия чиниите.

Честно да си призная не бих му спряла мач, защото аз бих се фрустрирала, ако някой ми прекъсне любимото занимание и ще се скараме. Нека си гледа футбола, но там има и полувреме, а и играта е сумарно 90 минути, а не цяла вечер.

# 57
Аз не мисля, че е утопия двамата да вършат домакинскате работа по равно.  Обикновено заедно си приготвяме вечеря, защото както казах работим заедно и се прибираме заедно. Във вечерите, когато съм на втората работа в школата се прибирам в 21:30, и той ми прави вечеря обикновено.  Blush
Една вечер аз мия чиниите, една той. Аз минавам с прахусмокачката, той след мене с парцала забърсва паркета. И т.н. Не е трудно, както казах въпрос е на вътрешно усещане и/или на предварителни разговори, че дома е общ и поддръжката му е обща.

Как да се провокира това усещане, то за това е усещане идващо от вътре, а не все път някой да те тика да го направиш

# 58
  • София
...
Макар да е страшно и мачове съм спирала,  то от този футболен транс е болезнено да се излезе... Shocked

Чакай малко. Защо трябва да му спираш мача на човека? Нека си го гледа, чиниите (примерно) после.

taniahy -  не ме интересува Х какво мисли за мен, особено ако е проявил невъзпитанието да се изтърси неочаквано. Ако пък Х тоооолкова се вълнува от чиниите в нас, да си ги мие с кеф.

# 59
...

Виж, сега, не бих тръгнала да плащам данък обществено мнение за казусите вкъщи. И неочаквани гости не приемам  Wink

Аз също смятам като milenaka и няма да измия чиниите.

Честно да си призная не бих му спряла мач, защото аз бих се фрустрирала, ако някой ми прекъсне любимото занимание и ще се скараме. Нека си гледа футбола, но там има и полувреме, а и играта е сумарно 90 минути, а не цяла вечер.

Явно мъжа ти не е запалянко и не знаеш че мачове могат да се гледат денонощно по доста канали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт