Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 222
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 855
  • тук-там
[quote author=Не се сърди, човече link=topic=779721.msg28168638#msg28168638
Може и да бъркам, няма да се връщам, но останах с впечатлението, че точно ти не признаваш различните начини, задължително жената си подхваща "женската" работа и няма начин да правите, каквото искате, защото е смешно.
Ако греша, извинявам се предварително.
[/quote]

Не грешиш, но това което правя ми е приятно... И ...според мен поне е нормално да се отнася към "женските" неща. Приятно ми е да избърша прах, да сготвя и...абе нещо там да си го гледам как става хубаво...
За основното - вече казах няколко пъти - прозорци, бани, тоалетни...килими....нали. Peace
Айде да кажа за прословутото простиране - Еми просто няма начин да заставя мъжа ми с лехена!
Трябва да съм...айде да не предизвиквам..., ама при положение, че се прави един път на 2 седмици, че и дъщери имам, как пък не съм го оставила на него...
Не, че няма да се посмея....Обаче..нито той знае къде е лехена, нито пък знае къде точно е простора.
Това малко, като онази тема...бръснете ли се пред мъжа си, или там какво беше....
Еми, не искам всичко да е общо и да си имам "партньор"..
Аз имам нужда от мъж, и такъв си го харесвам...
Ако е за равноправно партньорство...ми дай да се оглеждаме еднополово... Щото, то ако е само за единия секс....Къде ли не е.
Все повече се превръщаме в ...метро. Т.е вие...
Много дълго стана, ама не мога да ви чета непрекъснато, все пак и на работа ходя, та....С две думи:
На мен ми харесва да "правя" красиво и удобно! На него  - "здраво" и "практично"!
Всичко останало - в графа належащо и необходимо го павят други! Peace

# 856
Ох, бе, пак ли чистене?
Дайте нещо за любовници да си говорим.
Само чистене ви е в главата напоследък.

Иначе в определени моменти аз обичам да чистя.
Светва ми пред погледа и все едно си разчиствам душата.

Но ако мъжът ми счете за мисията на живота ми чистенето, ще го сменя веднага.
Чистя само за собствено удоволствие. Понякога.
Ми на.. докато жените чистят по цял ден и цяла нощ, мъжете им имат време за 2-3 любовници да врътнат... после чистенето не било виновно  Crossing Arms

Те затуй го чистим и двамата, да нямаме време по равно  Mr. Green

От таз тема литнах към роботско-подочисаческата да зяпам пак мързеливи и непретенциозни помощници  Whistling

# 857
  • тук-там
Ох, бе, пак ли чистене?

Ами айде, давай..
Днес какъв щях да му "святна" на моя гинеколог.....
Започна да ми говори за разни .....паузи, проблеми  и т.н....
И 3 пъти ме попита на колко г. съм, да не би да е объркал...Ами не си, ама.....
Тъпанар... така ми скри настроението, че още бълвам...
Аз количка харесах в другата тема, той... Cry

Че и нов любовник е на път, ама то с това дето ми го наговори.... Joy
Не смея и да мисля, вече...

Баси, имам чувствто, че от раз остарях с едно десетина..... ooooh!
Няма да ходя повече при него. Crossing Arms

# 858
  • София
Оу, как ме подсети как пере и простира мъжът ми.
Връщаме се от пътуване и той, милия изсипва багажа в пералнята и на макс, аз докато съм в банята.
излизам от банята и какво да видя -той доволен, пералнята върти /бяло, цветно, всичко/ след това от бялото вече нищо не е останало, демек поне четири мои блузи и две на детето, отделно два бели панталона един мой, един на дъщеря ми са дали фира. Освен боядисани са и съсипани, защото половината са чиста коприна, която изобщо не се пере така. На мен ми става лошо, получавам светкавично мигренозен пристъп, лягам да тъгувам за коприната, той изважда прането и го нагъцва на сушилнята така, че след това да може да бъде абсолютно сигурен, че ще прилича на нещо средно между хармоника и парцал во веки веков. Аз пия второ хапче за мигрена. на следващия ден, слава Богу заминава и аз събирам остатъците от почти парцалите вече и установявам, че се е опитал да ми изглади останалите копринени блузи, небоядисани от прането и след като е изгорил втората се е отказал. Почти преди да реша да го напусна, той вече е заминал, а аз съм вече с твърд и категоричен мигренозен пристъп и твърдо решена ако изобщо му е мил животът да не се захваща с домакинска работа, по-добре да продължава да се труди да пълни семейния бюджет.

Ох, бе, пак ли чистене?

Ами айде, давай..
Днес какъв щях да му "святна" на моя гинеколог.....
Започна да ми говори за разни .....паузи, проблеми  и т.н....
И 3 пъти ме попита на колко г. съм, да не би да е объркал...Ами не си, ама.....
Тъпанар... така ми скри настроението, че още бълвам...
Аз количка харесах в другата тема, той... Cry

Че и нов любовник е на път, ама то с това дето ми го наговори.... Joy
Не смея и да мисля, вече...

Баси, имам чувствто, че от раз остарях с едно десетина..... ooooh!
Няма да ходя повече при него. Crossing Arms
Недей. Ела при мен Simple Smile
Нямам менструация от поне два месеца, но имам напрежение в гърдите, зацапване и сутрешно гадене.
И преди да си купя тест за бременност, обмислям едно убийство. Чудя се гинеколога ли да убия или мъжа си. Или и двамата, за всеки случай, после да си направя един тест за бременност и да се окаже, че съм била в ПМС.

# 859
  • тук-там

Далече си..... Peace

Това с прането го подминавам, защото ...не мога да си представя да го поверя на мъжа ми....Не, че и той ще се сети де....
Досега не ме е питал откъде се пуска, дано и не попита скоро....Ей, така, за да ме изненада..  ooooh!
Да си "ръчка" мъжките работи, в които пък аз не искам да взимам участие...

Вие си говорите..., обаче, ако имаш за поддръжка толкова м2...Верно, не е всеки ден, но си е доста работа... , че и зеленията покрай това....все, нещо някъде се разваля, омръзва, пътуване, материали,...абе хамалогия си е...
Това в защита на мъжете, де... Laughing
Иначе, аз обичам да гледам като се труди някой....

# 860

Връщаме се от пътуване и той, милия изсипва багажа в пералнята и на макс, аз докато съм в банята.
излизам от банята и какво да видя -той доволен, пералнята върти /бяло, цветно, всичко/ след това от бялото вече нищо не е останало, демек поне четири мои блузи и две на детето, отделно два бели панталона един мой, един на дъщеря ми са дали фира. Освен боядисани са и съсипани, защото половината са чиста коприна, която изобщо не се пере така. На мен ми става лошо, получавам светкавично мигренозен пристъп, лягам да тъгувам за коприната, той изважда прането и го нагъцва на сушилнята така, че след това да може да бъде абсолютно сигурен, че ще прилича на нещо средно между хармоника и парцал во веки веков. Аз пия второ хапче за мигрена. на следващия ден, слава Богу заминава и аз събирам остатъците от почти парцалите вече и установявам, че се е опитал да ми изглади останалите копринени блузи, небоядисани от прането и след като е изгорил втората се е отказал. Почти преди да реша да го напусна, той вече е заминал, а аз съм вече с твърд и категоричен мигренозен пристъп и твърдо решена ако изобщо му е мил животът да не се захваща с домакинска работа, по-добре да продължава да се труди да пълни семейния бюджет.

Хе-хе, еми да понякога се случва и това. Моя мъж не носи вълнени и копринени дрехи, буха всичко в пералнята. Докато се разберем, че аз имам някои такива неща, ми замина един любим пуловер, а една моя зимна вълнена шапка изпрана от него се носеше тази зима от бебето.  Mr. Green

# 861
  • София
Иначе, аз обичам да гледам като се труди някой....

И аз, и аз!  Embarassed

Joy Много готино е тва!
Моят знае, че трябва да се дели по цвят.
Вие се майтапите, ама майка ми как ме е подреждала...Навремето ми изпра една любима розова блузка, още си я спомням, която в крайна сметка се получи в доста лайн...но. А тя вика - е кво сега, виж какъв удобен цвят... Joy

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 23:46 от Popule

# 862
  • тук-там
Малко ми е "лежерно" тази вечер, но и деня не беше лесен, та съм извинена, надявам се.... Praynig

Вкарайте тапите в ушите и си пуснете любимата музика.....
Забравете, кой какво е направил и дали е точно това, което му се полага....и е "длъжен"... Peace
Вие хепи ли сте? Хепи сте...какво толкова обсъждаме.....

# 863
Не грешиш, но това което правя ми е приятно... И ...според мен поне е нормално да се отнася към "женските" неща....

Т.е.
Колкото семейства, толкова и "начини"..

Или каквото за теб е нормално, трябва да е за всички?

Всяка има нужда от мъж. Но и тук представите ни са различни. Това че държа да живея с мъж, който се държи като възрастен, а не да се реди до детето, не означава, че искам жена  Simple Smile

# 864
E, всички хетеро-жени имат нужда от мъж.     Laughing
Само дето представите на всяка са различни....
Аз исках мъж, дето не се срамува и страхува никаква работа и нищо не може да му се опре, и такъв си "намерих".    Simple Smile
Някак инфантилно ми е възрастен мъж да се оправя със сложни компютърни програми/автомобилни и други двигатели/всякакви машинарии, а да не може да научи/запомни 2 копчета на пералнята, например.....     Laughing
На това само жена, влюбена в домакинстването, може да повярва.    Simple Smile

# 865
  • Varna
Абе и аз навремето казвах.....Ааа, как така ще простира мъжът ми, не може така да му се смеят кОмшитЕ.....Обачеее, кака ви и се наложи да лежи 15 дена на легло и познайте как не е простирал.   И от тогава нататък когато се налага си простира, синът се научи от него. Но пък и на него му се налагаше да се пере и да простира когато учеше в чужденецията.
Пресен пример от вчера. Отидохме с моят съпруг в едно съседно ресторантче където да изпием за Бог да прости моя позната-вчера и беше погребението- с която обичахме да ходим на това място и да пийнем по чаша студено шардоне. Запрасква един як дъжд в това време, мъжО звъни на диването да свали прането и да го простре на завет.

Абе когато се налага, защо да не помогнат нашите момчета. Иначе и аз предпочитам да си простра, че двамата мъже малко смешно простират колкото и да се стараят Wink

# 866
  • В един копнеж!
Абе, изводът е, че могат, ама нещат. Особено, ако могат да минат метъра. Peace

# 867
Абе когато се налага, защо да не помогнат нашите момчета. Иначе и аз предпочитам да си простра, че двамата мъже малко смешно простират колкото и да се стараят Wink

С всяко нещо, което се прави само, когато се налага, а не по принцип, е така, иска се опит Simple Smile
Свекър ми простира вече 40 и няколко години и мога да кажа, че е перфектен  Mr. Green с което не казвам задължително това да се прави, и у нас аз простирам 99% от случаите, само посочвам причината за лошите резултати Laughing у тях просторът е вдигнат на над 2 метра, за да не пречат дрехите на светлината, а свекърва ми е малко под 150 см., чудно ми е според темата как би постъпил един истински мъж?

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 10:25 от Не се сърди, човече

# 868

С всяко нещо, което се прави само, когато се налага, а не по принцип, е така, иска се опит Simple Smile
Свекър ми простира вече 40 и няколко години и мога да кажа, че е перфектен  Mr. Green с което не казвам задължително това да се прави, и у нас аз простирам 99% от случаите, само посочвам причината  Laughing у тях просторът е вдигнат на над 2 метра, за да не пречат дрехите на светлината, а свекърва ми е малко под 150 см., чудно ми е според темата как би постъпил един истински мъж?

Е как! Ще построи асансьор или поне рампа... хаспел...  Mr. Green
Нали мъжете са глобалните проекти.. как така ще простира  Naughty

# 869
Като чета, някои сами си усложнявате живота и то ненужно. Как може врати да мият всяка седмица? Сега ще кажете, че и прозорците се мият всяка седмица. Има си веднъж годишно пролетно почистване, когато се правят тия неща и в другото време само прах трябва да се обира и да се забърсва пода.

Общи условия

Активация на акаунт