Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 230
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 870
Е как! Ще построи асансьор или поне рампа... хаспел...  Mr. Green
Нали мъжете са глобалните проекти.. как така ще простира  Naughty

Joy

Янечек, и според мен тези неща, които си посочила не са ежеседмични  Peace

# 871
Прозорците мия, само защото знам, че трябва да се мият  Blush Всъщност това мъж ми го прави повечето пъти (но не повече от 1-2 пъти годишно).
Иначе с удоволствие бих пропуснала тази дейност, особено отвън.

Врати никога не съм мила - минавам с лак като ремонтираме.

Имам позната мие фугите в банята 2 пъти седмично с четка за зъби  Mr. Green .. и това е само един елемент от почистването.
Това не съм си и помисляла, че трябва да се върши.

Предпочитам да не слугувам на кътщата... а да съжителстваме приятно  Whistling - нито аз да я тормозя прекалено, нито тя да изисква много от мен - така съм си съобразила и обзавеждането.
Нямам "под леглата" (всички са до земята и се ползва пространството под тях) и килими - за да си спестя много прахоляк и чистене... Нямам полюлеи по същата причина.

# 872
Имам позната мие фугите в банята 2 пъти седмично с четка за зъби  Mr. Green .. и това е само един елемент от почистването.

Ето, от глупост си пати. Като сипе на фугите една чаша белина и след 30 минути пусне подвижния душ, банята е светнала. Ама да търка, може да има някакво психично отклонение.

# 873
  • Mediterraneo
Аз исках мъж, дето не се срамува и страхува никаква работа и нищо не може да му се опре, и такъв си "намерих".    Simple Smile

И аз си намерих Simple Smile Тази сутрин се успах и нямах време да простра, на него ще се падне този път.

# 874
  • София
Сега се сетих за една, която гладеше ризите на мъжа си за срещите му с любовничката, зян да не иде намачкан. Ей т'ва е всеотдайност  Mr. Green

# 875
  • където ми харесва
Сега се сетих за една, която гладеше ризите на мъжа си за срещите му с любовничката, зян да не иде намачкан. Ей т'ва е всеотдайност  Mr. Green
Е, кажи честно. Това някъде от форума ли е? Shocked
Сори за спама Peace

# 876
Да не ги е гладила, докато е бил облечен?  Mr. Green

# 877
  • София
Мне, действителен случай, реални познати  Rolling Eyes
Човече  hahaha

# 878
  • София
Фугите на банята се чистят именно с четка за зъби.
Преди това се опръсква с обезмаслител, после влизаш чисто гола, въоръжена с душ и много опасна, четкаш, после с душа отмиваш, после с препатат за плочки и там санитарията и прочие.
Четката за зъби се използва в много широки приложения.

Мога да кажа и как да изчистите най-скоростно и качествено кухнята.
Отваряте всички шкафове, приготвяте един огромен черен чувал за боклук, всичко - в чувала, забърсвате си спокойно празните шкафове, оставяте някой и друг съд за цвят и изхвърляте чувала навън.
Когато се върна мъжът ви и намери празните девствени шкафове, оплаквате се, че сте били нападнати от гъгрици и сте се трудили неуморно да почистването и дезинфекцирането на кухнята, а на него оставяте простата задача да попълни наново празните шкафове с продукти.
Работи безотказно, но има един много съществен момент. Приятелката ми я домързяло да изхвърли чувала с хранителните семейни запаси и мъжът и решил да види гъгриците за всеки случай и понеже не ги намерил, няма да разказвам по-нататък.
Затова, ако решите да се възползвате от този ефикасен метод за почистване на кухня, най-важното е да изхвърлите чувала преди да се е върнал мъжът ви и да ви загащи на местопрестъплението.

# 879
А защо фугите не се чистят с четка за баня?

# 880
  • София
Не ми е достатъчно ефикасна четката за баня, специално за фугите.
Иначе момата, на която възлагам тази задача от време на време демократично оставям избора в нейни ръце, с каквото и е удобно, с това да почиства, стига да постига необходимия резултат.
Но аз, лично, пазя горещ спомен от преди много години, когато едни любезни майстори ми бяха опръскали тавана на банята и заедно с тавана и цялата баня с варова мазилка, която, на всичкото отгоре не стига, че беше изключително грозна, беше по-скоро върху цялата баня, освен на тавана, защото не бяха сложили поне един найлон и мило ме посъветваха да взема оцетче и гъбичка и да почистя, ставало веднага.
няма да споменавам, че гъбичката и четката не свършиха работа и вилнях включително с шпатули и отверки и прочие, докато не стигна накрая до четката за зъби.
И в този ред на мисли, аз, освен, че изпитвам отвращение от пръскана мазилка оттогава, прекарах около една седмица гола в банята и инвестирах труд, енергия и ентусиазъм, с който спокойно можех да почистя някой замък на Лоара, или просто да изкъртя банята и да я направя наново.
В този ред на мисли с оглед горното, съмнявам се някой да има подобен опит в почистването на банята с всякакви средства и гарантирам високата ефикасност на посочения метод с четката за зъби и обезмаслител, който най-добре да бъде опръскан предварително.
И четката да бъде твърда, разбира се. меките няма да помогнат особено.

# 881
Чистенето на фуги става много добре с парочистачка с някоя от малките дюзи.

# 882
  • където ми харесва
Чистенето на фуги става много добре с парочистачка с някоя от малките дюзи.
Аз така си чистя всички фуги. И в хола, и в коридора, и в банята. И в общи линии, отнема ми час да изчистя всичко с парочистачката. Laughing
Между другото, четох назад за кухненските шкафове. Аз си оптимизирах кухнята до крайност. Нямам много шкафове. Но и не съм се заринала със сервизи, хранителни запаси и прочее. И все пак-веднъж месечно си чистя шкафовете. Не е много работа, защото не се и цапат особено много.

# 883
Нашата кухня е малка и ако не е добре организирана добре ще стане мазало.
Всяко нещо си има точно място, няма излишни неща и лесно се поддържа. Да не казвам голяма дума, ама не повече от 30 мин. основно се чисти. Но това е веднъж годишно. Периодично се чистят различни шкафове, ако преценим, че е нужно.

За вратичките, вратите на стаите и за външно на хладилник, миялна и т.н. горещо препоръчвам магическите гъби без препарат. Като ги открих, вече никой не го брои за чистене  Crazy За ваната също от време на време като загуби блясъка си, въпреки препаратите.

Фугите - накисвам с препарат и като търкам плочките, минавам и по фугите с гъбичка, специално внимание само, ако има някъде оцветени в др. цвят - пръскам със Саво и тръквам там с четка за зъби, но само там.

# 884
Като чета как сте се вманиачили в бани и кухни, направо се чувствам най-голямата мърла на годината.    Laughing
Няма начин да развъртя четката за зъби из банята или където и да било, освен в устата.
Мъжа ми чисти банята, ама и него не съм видяла с четка за зъби да я търка....пък е чиста.    newsm78

Общи условия

Активация на акаунт