Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 212
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 945
По принцип, четейка разказа, останах с впечатлението че в един момент, на доста места, той й казва да спре да прави това-онова и пр.

То е толкова очебийно какво иска да каже авторката, че няма накъде, как пък не го видя и не го разбра  newsm78 ooooh!
Честно, чак съм в шок, как се интерпретира едно литературно произведение  Shocked

# 946
  • тук-там
И как точно ги излагаме? newsm78
Като описвате колко са кекави и смотани, по-зле от 7 годишни лапетии.

Ти къде точно прочете, че са смотани...?
Както и да е, говорим за съвсем различни неща....
И да, аз не искам да виждам, колко много му се отдава на моя мъж простирането и чистенето!
Може го, знам! Ако иска може да си чисти и да си простира докато мен мен няма!
Честно казано, би ми се замъглило....Нещо си там....
Ако се налага - ще го прави! Ако не - още по-добре.
Така ясно ли е?

# 947
  • София
Естествено, всеки търси на хляба мекото и на работата лекото.
Аз пък съм съвсем "лигла от малка", въобще не ми е смешен сгънат мъж с прахосмукачка, четка за тоалетна и прочее.  Mr. Green Висок мъж пък да простира съвсем естествено му идва, не аз да подскачам, за да стигна въжетата.

# 948
  • тук-там
Wild_rabbit, и като има хиляди жени, които го правят доброволно, действията на мъжа им по-оправдани ли са?

Ми, прочетох началото само, не ми звучеше като да е доброволно, а като нещо "насадено", "всеобщоприето" и т.н....
Гърчеше си се жената, де....

Аз пък съм съвсем "лигла от малка", въобще не ми е смешен сгънат мъж с прахосмукачка, четка за тоалетна и прочее.  Mr. Green Висок мъж пък да простира съвсем естествено му идва, не аз да подскачам, за да стигна въжетата.

Виж, сега... не всички имаме въжета.  Peace Аз и простор нямам .....просто го дадох като пример.

Относно това: Аз моето съм си го намерила.... Peace

И за пореден път, не че е важно за темата, де...
Моите "дейности" в къщи са по желание, харесва ми - правя го. Не ми харесва - прави го друг!
Неговите - са си задължения, защото не бих ги поверила на друг! Peace

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 21:49 от Wild_rabbit

# 949
Абсолютно, а и за да чувства тя, че за всяко нещо вината е нейна, това й е вменено. Както всичкото това трепене и обгрижване на всички са й вменени като нейни задължения. Отвратително...

И кой е виновен за това..мама и тати... Айде, бе!
Един нормално устроен психически човек, не може и не трябва да се подлага на това.
На всички им е виновно детството... ooooh!

Има си хора, които перманентно се изживяват като жертви, и повярвайте това им харесва....
Има от какво и от кого да се оплакват и винаги намират причината в някой друг, но не и в себе си. Peace

Мама и тати, обществото, мъжът й...има ли значение? Важното е, че тя се чувства ДЛЪЖНА да прави всичко това само защото е ЖЕНА, ей така по дефолт.
Иначе, че тя си е виновна така е. Но и мъжът й щом си кротува вместо да промени нещата явно си му е добре да им слугува на всички. Но в крайна сметка не е луд, който яде баницата, така че права си  Peace Който както си го направи.

# 950

Непрекъснато изброявате елементарни неща, свързани с живота на всеки човек, които те не могат да правят, защото...

Ми, прочетох началото само...

Е, аз съм го чела целия и пише, че е доброволно, просто смята, че така трябва, така е правилно.

# 951
Когато всеки прави това което му харесва и му се удава според мен всичко е наред. Няма значение, че мъжът ти никога не е простирал или не знае как се пуска пералнята, например. Не виждам смисъл всичко да е 50:50. Стига всеки да чувства, че прави достатъчно и да му е добре. Какво правим обаче ако на мъжа нито една домакинска дейност не му допада или "не му се получава"? Щото много мъже си въобразяват, че само пола им ги оправдава да не пипват нищо...както и много жени, които си вярват, че това са техни задължения. Ако им харесва-ок, но ако им тежи, ако им идва в повече, обаче пак се гърчат сами, тогава има проблем.

# 952
  • София
Относно това: Аз моето съм си го намерила.... Peace

И за пореден път, не че е важно за темата, де...
Моите "дейности" в къщи са по желание, харесва ми - правя го. Не ми харесва - прави го друг!
Неговите - са си задължения, защото не бих ги поверила на друг! Peace

Не е важно за темата, ама явно на теб ти помага да поясняваш постоянно. Mr. Green
Както ти казах по-назад, и другите са си го намерили лесното.

Кофти че нямаш простор, съчувствам ти искрено! Flutter

# 953
  • тук-там
Скрит текст:
Непрекъснато изброявате елементарни неща, свързани с живота на всеки човек, които те не могат да правят, защото...
Е, аз съм го чела целия и пише, че е доброволно, просто смята, че така трябва, така е правилно.

Никъде не съм казала, че не може.... Peace Ако се наложи!
Не му се налага, не ги прави!  Peace
Според теб, как е оцелял до 28г. възраст? Мама...М, не!

Продължаваме да си говорим за различни неща...
Аз правя това, което ми е "кеф"! Той прави това, което смятам, че трябва да направи именно ТОЙ!
За всичко останало си има "обслужващ персонал"! Peace

# 954
  • тук-там

А, бе гадно е, честно да ти кажа... Ама взех и аз да свиквам с хубавото.

Имам един тип "чадър" на двора - сигурно не си ги чувала...
Ама и той..нещо...., а,бе...мани.

# 955
Скрит текст:

Никъде не съм казала, че не може.... Peace Ако се наложи!
Не му се налага, не ги прави!  Peace
Според теб, как е оцелял до 28г. възраст? Мама...М, не!

Продължаваме да си говорим за различни неща...
Аз правя това, което ми е "кеф"! Той прави това, което смятам, че трябва да направи именно ТОЙ!
За всичко останало си има "обслужващ персонал"! Peace

Дадох го като пример, то всеки който "не може", значи не му се е налагало, иначе щеше да може. Те мъжете се оправят с доста по-сложни машини от пералнята, така че...въпроса е приниципен.
Не мисля, че говорим за различни неща. А ако няма пари за обслужващ персонал и на никой от двамата не му се чисти, кой ще го свърши?

# 956
  • тук-там
Е, тогава си проличава кой какво и за кого го прави....
Естествено, че заедно! Peace

Само, че това положение, извинете,  Peace е в резултат, на нечия недобре свършена работа...
Чия? Ми според зависи, какво сте приели за нормално!

# 957
  • София

А, бе гадно е, честно да ти кажа... Ама взех и аз да свиквам с хубавото.

Имам един тип "чадър" на двора - сигурно не си ги чувала...
Ама и той..нещо...., а,бе...мани.
Е нали нямаше уж? И пак ли със щипки работи? Егати първобитната история, ще трябва персонал и за щипките...

Темата не е за теб между другото. Повечето хора нямат прислуга, та ти си частен случай.

# 958
  • тук-там
Е нали нямаше уж? И пак ли със щипки работи? Егати първобитната история, ще трябва персонал и за щипките...
Темата не е за теб между другото. Повечето хора нямат прислуга, та ти си частен случай.

Joy  Не, слънце..имам си, ама не го ползвам..И персонала и той не го ползва, споко! Peace
Аз "прислуга" нямам, ще извиняваш! Peace
Имам помощен персонал! Който на всичкото отгоре, да му се неначудиш, винаги е усмихнат!
За разлика от някои тук! Peace

По-голямата част от "домакинската" работа си я върша аз, ако това ще те успокои. И то с удоволствие!
Но, наличието на определена площ, определен обем и определени разстояния изисква маааалко "допълнителна" помощ!
Колкото и да го владея шпагата, застарявам, явно! Peace

# 959
  • София
Не зная кой не ти е усмихнат, но да, разбрахме те, домакинската работа е за "персонала".

Общи условия

Активация на акаунт