"Вкусни" книги

• 109 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Привет Дами :Като гореща вода за шоколад ;е любима моя книга,не зная как са новите преводи,аз съм чела най-старото издание.С таи книга открих  Лаура Ескивеел.Преди около 7 години тя издаде малка по обем книга с готварски рецепти от нейни книги .В предговора споделяше ,че съжалява за всички диети и пропуснати удоволствия от това,книгата -Съкровени вкусотии.

# 46
  • София
Сиси ♥♥, благодаря, че ме покани в темата. Това е моето място.  Hug

Ще драсна някой и друг ред по повод на вкусните книги, тези дни, че нещо времето ме притиска.   bouquet

# 47
Аз се сетих за още детски книжки - Чарли и шоколадовата фабрика, Роалд Дал и книгите за Мери Попинз на Памела Травърз!
Ето и една рецепта за бисквитки, на която попаднах: Simple Smile
https://www.facebook.com/recepti.rodopite.eu/posts/474811189231965?stream_ref=10

Giya, Петяя , добре дошли! Hug
Петяя, ще очаквам да пишеш! Heart Eyes

# 48
Благодаря Two Hearts!Писах ви за :С дъх на бадеми; на Марина Фиорато на фона на една любов научаваме историята на ликьора амарето.Авторката е историк  и във всичките си книги разказвайки нещо ,изплзва исторически материал богато.

# 49
О да, хубава е с "Дъх на бадеми".

# 50
Предполагам имате предвид книгата "Mадоната на бадемите": Simple Smile

Книга "С дъх на бадеми", няма, има "С дъх на кафе", Антъни Капела и "С дъх на канела" (но нея я коментирахме по-горе, че не спада към този вид книги).

# 51
Да аз пиша за Мадоната..,но защо ли съм написала ..бадемите..?Извинете Praynig ме !

# 52
  • София
Добро утро,

Дойде времето да си кажа и аз за вкусните книги  Mr. Green

"С дъх на чаени листа" - много сладка книжка - за френските макарони.
След това започнах - Боровинков пай и солени целувки. За съжаление не ми хареса, чак толкова колкото чаените листа.
"Шоколад" - класика, няма какво да го коментирам.
"Бонбонените обувки" - прочетох за по Коледа за 2 дни. Много ми хареса. Приготвела съм си "Прасокви за кюрето", като продължение на Шоколад и Бонбонени обувки.
Сега чета " Изкуството да готвим желания", още съм на около 100-ната страница, интересна ми е, но не ме развълнува или впечатли с нещо особено до мемента.

Заканила съм се на: "Училище за вкусове и аромати ", "Яж, моли се и обичай", "Бели трюфели през зимата", "Изкушение с дъх на лимони", "Обяд в Париж ", "Мадоната на бадемите", за сега тези, от вкусната поредица, че имам от други жанрове да изчитам Simple Smile

Хубава и успешна седмица.
  bouquet

# 53
Предполагам имате предвид книгата "Mадоната на бадемите": Simple Smile

Книга "С дъх на бадеми", няма, има "С дъх на кафе", Антъни Капела и "С дъх на канела" (но нея я коментирахме по-горе, че не спада към този вид книги).

Blush Да точно нея, изложих се  Blush
Че дори наскоро я четох, ама обърках заглавието  Mr. Green

# 54
Една буквално вкусна книга да ви покажа: Simple Smile

Петяя, ммм.. харесах си "С дъх на чаени листа", Хана Тъниклиф! Hug "Бонбонени обувки" я имам, не знам защо съм я пропуснала, изброявайки книгите, които съм чела на Джоан Харис, третата не съм я чела и аз. Сподели за тази, която четеш сега като я свършиш, защото и аз съм хврлила око и на двете книги на Ерика Бауърмайстър. Peace

# 55
  • София
Сподели за тази, която четеш сега като я свършиш, защото и аз съм хврлила око и на двете книги на Ерика Бауърмайстър. Peace

Сиси ♥♥, веднага след като я порчета ще дам отчет. Слякаш след "С дъх на чаени листа", нито една вкусна книга не ми е чак толкова интересна.

# 56
Аз започнах:

Малко тромаво ми върви, ще видя нататък, но може би бях и със съвсем друга нагласа.. Някой чел ли я е?

# 57
И аз не можах да я харесам много.

# 58
Попаднах случайно на подобна публикация в един блог (мисля даже, че е на съфорумка) от преди няколко години. Като гледам повечето книги, посочени там сме ги изброили, за мен ново заглавие е една книга на българска авторка, тук може да се разгледат страници от нея - http://www.book.store.bg/p24278/9-zajci-virginia-zaharieva.html:

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 10:17 от Сиси ♥♥

# 59
Аз започнах:

Малко тромаво ми върви, ще видя нататък, но може би бях и със съвсем друга нагласа.. Някой чел ли я е?

Аз още не съм стигнала до нея, но четох хубав отзив за нея в един сайт.

Общи условия

Активация на акаунт