"Вкусни" книги

• 109 610
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Много отдавна не съм влизала в темата и Форума като цяло, но лятото при мен е така.. Утре ще ви чета назад, а сега само да се отчета набързо с наскоро четени книги:

Първо една, която ме изненада, тъй като въобще не очаквах да е такава, защото е трилър - "Повикът на ангела", Гийом Мюсо. Главният герой се оказа готвач и то много успял шеф.. Като за жанра си не е нещо особено, даже леко странна, но това е типично за автора. Но пък ми беше приятно да чета "вкусните" страници.

Дочетох и "Соц гурме", че бях я зарязала преди месеци. Не е лоша като идея, но на мен лично ми дойде леко тежка, хаотична, недоизпипана, недоизказана на места, въпреки обема си. Все пак ми беше интересно да я прочета, поздравления за авторката, защото подозирам, че критиките ми произлизат именно поради големия, като период, труд.

# 586
ееех-огладнях Joy

# 587
„Червената лястовица” Джейсън Матюс

Купих я наскоро, но не я бях почвала, а изненадващо се оказа "вкусна книга"

http://ciela.bg/books/book/chervenata-liastovitsa/2273

Студената война е в разгара си.

За повечето хора опасността от ядрен апокалипсис изглежда като неприятен спомен от някакво далечно и непонятно минало, но за агентите от тайните служби на САЩ и Русия войната продължава и средствата не са се променили. Тя се води безскрупулно, със същата ярост, със същата подмолност, без никаква жалост към хората, които стават нейни жертви.

Доминика Егорова е една от тези жертви. Против волята си тя става агент на СВР – тайната служба, наследила КГБ и обслужваща режима на Владимир Путин. Нейните шефове искат да използват красивото тяло на Доминика като инструмент във войната. Тя се превръща в „лястовица” – специално обучена съблазнителка, която трябва да измъква чрез секс тайните на американските шпиони.

Съдбата обаче я среща с човек, който може да я измъкне от ада на руското разузнаване и да даде нов смисъл на живота й. Двама души,  от двете страни на невидимата, но все още съществуваща желязна завеса, са изправени пред избора дали да следват правилата и да бъдат част от бездушната система или да изберат опасния път на любовта.     

Авторът на „Червената лястовица” Джейсън Матюс е ветеран от ЦРУ с огромни познания за Русия и света на съвременния шпионаж. Той предлага на читателите завладяващ роман с поразителни детайли от кухнята на разузнаването и контраразузнаването. „Червената лястовица“ с лекота изкушава читателя емоционално, интелектуално, а и гастрономически. Как? Интересен бонус към достоверността на книгата са истинските готварски рецепти в края на всяка  глава.

# 588
Четох ви назад, че не бях..
"Дъх на бадеми" -прекрасна книга!
Ако имаш предвид книгата на Павел Вежинов, не съм сигурна, че е за тук?! Има и филм по нея "С дъх на бадеми", но аз лично нищо не си спомням, освен, че е с Невена Коканова..

Ebriada, със сигурност ще си взема "Червената лястовица" при някое от следващите намаления на Ciela, че аз основно тогава купувам техни книги. Мерси, че я сподели. Hug Видях, че си показала и "Готвачката на Химлер", определено ще ми е много любопитно да я прочета. Peace

Гледам, че е издадена и трета шоколадова книга на Лора Флоран - "Шоколадова магия", макар че хронологически това е 2-рата й книга - The Chocolate Kiss, а преди нея издадоха 4-тата, но нищо... От "Кръгозор" обещават, че ще има и още, може би следващото лято, нищо, че не ги караха много по ред, но те така или иначе не са свързани помежду си:
Цялата поредица е сладка, понеже главните герои са свързани със сладкарството. Мъжете са главни готвачи сладкари, признати в целия свят, ресторантите, в които работят, са спечелили 3 звезди Мишлен, а пък жените са свързани по някакъв начин с кулинарията - три от тях са от богати семейства и трябва да се доказват, друга е дъщеря на сладкар от по-старото поколение, трета е стажант сладкар. Освен сладка, в същото време поредицата е затрогваща - има много емоции в нея.
Поредицата се състои от 6 книги и две половинки, а цялата картина се допълва от още две поредици, едната от които предстои да се напише/издаде.

# 589
  • пак на Рив Гош
Не помня дали ви похвалих "Mastering the art of Soviet Cooking" - въпреки, че заглавието напомня за известната книга с рецепти на Джулия Чайлд "Mastering the art of French Cooking", книгата е по-скоро прехвърляне на историята на руската и съветска кухня пречупена през семейната (и много интересна) история на авторката.
(останалите ми вкусни книги наскоро са основно с рецепти  Laughing)

# 590
Роца, не си. Интересно звучи и височък рейтинг има.. Дано четат темата българските издателства, че да си харесат нови книжки за издаване, вече доста се посочиха тук.. Wink

# 591
Попадна ми тази, струва ми се доста симпатична, книжка на журналистката Капка Тодорова:

Ето откъс от книгата "Лола – секс, мусака и революции" на Лола Монтескьо (Капка Тодорова) и един отзив.
Не знам доколко ще е вкусна, но явно храната, или вероятно готвенето ще са с осезаемо присъствие, съдя от това:
Темите са много – от варенето на лютеница до фейсбук, от секса до гледането на деца, от шкембе чорбата до „Шанел 5”.

# 592
Пържени зелени домати на Фани Флаг Joy

# 593
kostenurka36, смешно ли е написан романът? Защото това е един от най-прочувствените филми, който съм гледала и съм плакала на моменти  Cry

Така че се учудих от смеха  Simple Smile

# 594
Любимият ми филм, не съм чела книгата, сега ще я потърся, но не мисля, че е от много "вкусните".

# 595
Ами не е особено вкусна, освен че в последните страници има малко(7-8) рецепти

# 596
 От първите дни на октомври се наслаждавам на две "вкусни книги",от любимата ми авторка Нора Робъртс!
Днес  приключих,много са хубави! 
     и    оттук  http://chitanka.info/serie/great-chefs    chef newsm10

# 597
Roo Roo, веднага си ги свалих!  Hug Мерси!  Heart Eyes Много малко съм чела от авторката, но тези ще ги прочета задължително. А и напоследък имам нужда точно от подобно четиво. Аз съм си свалила и "Наслади се на мига" - http://chitanka.info/text/29759-nasladi-se-na-miga, но не съм стигнала още до нея. Надявам се да издадат на български и Made To Order: Summer Desserts / Lessons Learned! Peace

# 598
  • Берковица
Момичета, хареса ли ви Свещена билка?

# 599
Момичета, хареса ли ви Свещена билка?
Май все още никой не я е прочел. А ти?

Общи условия

Активация на акаунт