Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 259
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Чета ви от известно време и виждам прекрасни неща, идеи и линкове. Ще имам много въпроси, но сега пусто, няма време. Само бих си позволила да споделя опит със спалня в хола. Преди години имах същата идея, преместихме спалнята (1,40 на 2 м. с дървени крака и страници, без таблите). Стоя известно време и не можах да я възприема, изглежддаше ми като бутор, като чуждо тяло и ми запълваше пространството, въпреки че помещението е дълго 8 м. Може би, защото не довърших "маскирането" с подходящо шалте и възглавници. Тогава купихме два дивана - български, разтегателни. И за сядане, и за спане бяха супер удобни, не се деформираха, но бяха с пружинни матраци. Доста години спахме на единия. Тъй че според мен е по-добре първо да се пробва с някой матрак, преди да поръчате въпросния "маскиран" диван. Той с каква широчина ще е? Защото на 1,20 все пак е тясно.

# 91
  • София
   И аз това си мислех през цялото време - дори 1.40 е тясно 2 души да спят спокойно. А това огромно нещо насред хола според мен страшно ще пречи и ще дразни. Аз лично бих предпочела спалня сбутана в ъгъла и отделена с библиотечка тип Икеа, защото освен другото такъв широк диван - спалня и ще е много неудобен за сядане. Ще трябва или да лазиш по него за да се облегнеш или да седиш в края като наказан...  newsm78

# 92
  • софия
Ние спим от 19 години на този размер спалня 1,40, и ни е извънредно комфортно.

# 93
Любим диван-легло от Филип Старк: Neoz.

# 94
  • ту тук, ту там
   И аз това си мислех през цялото време - дори 1.40 е тясно 2 души да спят спокойно. А това огромно нещо насред хола според мен страшно ще пречи и ще дразни. Аз лично бих предпочела спалня сбутана в ъгъла и отделена с библиотечка тип Икеа, защото освен другото такъв широк диван - спалня и ще е много неудобен за сядане. Ще трябва или да лазиш по него за да се облегнеш или да седиш в края като наказан...  newsm78

Да, и аз се канех да предложа същото! Мисля D'Agent беше направила нещо такова, ако искаш я помоли за снимки да покаже!  Peace

# 95
Шарки, ще споделиш ли твоя гранитогрес тип дюшеме какъв е?

# 96
  • София
Ще споделя  Laughing:
Купувала съм го от шоурума на Топгруп, до кръговото на Икеа. При мен на етаж 0 е тъмно дърво http://topgroup.bg/products/8-granitogres/158-etic, а етаж едно и две - по-светло кафяво http://topgroup.bg/products/8-granitogres/260-naturalia и честно казано, горният ми харесва повече. Трябва задължително да се пипне с ръка, тогава се усеща еднаквостта с дървото.

Barbabeau, диванът е страхотен по всичките ми критерии за практичност.

# 97
  • Варна
Потвърждавам за този гранитогрес. И нашият на терасите е от там, но е по-светъл. Стои като логично продължение на паркета. Дори много хора се изненадват, че съм сложила ламинат на терасите.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 18:53 от Приятно ми е - Богиня!

# 98
Ема, оказа се, че стената с тухлите не може да се остави така, защото от там минават всякакви кабели и трябва да се замажат ... Rolling Eyes

За плочките ще трябва да се разходя, имат хубави предложения.

Майсторите ме навиват вместо дюшеме в хола да сложа ламинат, но аз не съм убедена, вие какво ще кажете?  Thinking

Трябва ми фирма за интериорни врати по поръчка -та приемам идеи - височината е 2.30, което е нестандартен размер и не знам дали така да ги оставим ...

# 99
  • DE
За мен ламината е една от най-гадните и лесно износващи се настилки. Имам само в една стая, но никога повече не бих сложила. Дюшемето си е дюшеме  Heart Eyes

# 100
  • Варна
Истинското си е истинско. Не бих го заменила за сурогат.

# 101
  • София
Аз паркет/дюшеме категорично не слагам вече, през един апартамент назад имахме, то не можеш да стъпиш без да се чуе скърцане. Освен това не мисля, че многото лак отгоре е здравословен. Затова, ламинат по стаите, като ми писне или се одере (това сме го постигнали единствено в хола на предния апартамент, под голямата табуретка, която непрекъснато се влачи насам-натам) - лесна смяна и дотам...

Що се отнася до сурогата, лично за мен практичността определено е по-важна от визията...

# 102
  • DE
За скърцащ паркет или дюшеме, посипват се фугите с талк и се скача отгоре  Crazy да навлезе във фугите  Grinning Виждала съм го с очите си, има ефект  Peace

# 103
Нещо бяло за добро утро - http://artcafe.bg/romantichen-interior-na-hizha-postignat-ss-sem … kandinavski-char/

Дюшемето, което има сега е много дърто, но не е мръднало, нито скърца, нито нищо. Преди няколко месеца говорих с един от шефовете на паркети Лиа, който каза, че той вкъщи би си сложил скъп ламинат и това ме накара да се замисля.

А за врати нещо да споделите, в банята например какви сте си сложили, че хич не ми се иска да е бяло ПВЦ ...

# 104
  • DE
Аз обожавам плъзгащи се врати. Имам две у дома и като направим ремонт на банята ще си сложа и там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт