Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 222
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
съпружка, показала си моите любими жилища. Къде е твоят дом? Искрено се надявам да е в България и да успееш да го направиш по подобен начин. Очаквам с нетърпение снимки.

# 61
Съпружка, аз не харесвам имитации, затова не бих избрала този гранитогрес. Още повече това е модна вълна в момента, след 2-3 години ще е аут (като гадното венге, което обаче българина упорито продължава да слага и към днешна дата в къщите си) и ще го ненавиждаш след време, но под не се сменя лесно. Имаш дюшеме, това е прекрасно. Направи гранитогреса сив, като тук http://prikachi.com/images/355/7313355j.jpg. Харесва ми съчетаването на сиво с цвета на дървото. Иначе ще се получи една бозава каша на пода, половината от която имитация.
За стената от тухли важи същото като за гранитогреса. Ако нямаш естествени тухли, които да откриеш, откажи се от имитациите. По-добре тази стена направи с картини, голямо огледало, отколкото нещо, което трябва да прилича на друго нещо, но няма да бъде. Бетона също не знам доколко ще успеете да го докарате като истински. А пък и стена и от бетон и от открити тухли едновременно ми идват в повече, освен ако цялото жилище не е в индустриален стил, а твоето няма да е. Също така помисли за кухненския плот, ако го направиш от дърво, заедно с дюшемето ще ти се събере доста дървения (или по-точно с цвят на дървения), докато ако пода в кухнята е сив, както на снимката горе, си пасва прекрасно с дървения плот и в същото време не натежава.
Внимавай в стремежа си да направиш всичко, което си харесала някъде, да не получиш манджа с грозде. Точно от това миналата година се опасявах и аз при ремонта на спалнята. Всичко, което виждах и харесвах по блоговете, исках да го имам, ама в една стая, или дори в един дом няма място за всичко Hug

# 62
  • Варна
Съпружка, слушай Ема, тя е нашият експерт. Heart Eyes

Аз набързо да се включа с едни врати от старата къща. Изшкурени лично от мен и омазани пак от мен. Имаше поне 6 слоя различна боя на цвят. Ужасно просто.
Скрит текст:

# 63
  • гр. София
Това, което се опитвам да постигна или поне да се доближа е нещо такова:
http://nicety.livejournal.com/1516170.html
http://nicety.livejournal.com/1511905.html
http://nicety.livejournal.com/1452817.html

Предпочитам ефирност, свтлина и усещане за простор, светли пастелни цветове. Камината, стена с тухлите и мазилката наистина ги приемам като акцент. Дюшемето, което има в двете спални и на което аз симпатизирам е като това от първия линк и ако сложим същия цвят и в другите стаи не знам как би се вързало с червеникави тухли и сива мазилка ...  Thinking

Съпружка, светлите цветове са много хубаво нещо в един дом, но аз лично не смея да залагам много на тях.  Peace Всичко съобразявам с практичността - все пак трябва да се чисти.......А когато е светло - лесно се цапа! Особено с малки деца.......Вторият линк най-ми допадна.  Направете нещо, което ви допада, а не което е модерно. Както е казала и Ема - модата отминава.  Peace

# 64
  • Варна
Съгласявам се и аз с мнението за модните движения в обзавеждането с Ема, както и за венгето...
Няколко години са много шик и после идва нова вълна, но светлите цветове според мен са непреходни и винаги ще стоят добре, подредени с другите мебели и аксесоари ...

Съпружка дивана , който обмисляте ми харесва като функционалност, ние също бяхме харесали подобен , но изневиделица реших, че ъглов диван повече не искам-имам сега такъв, и водена от идеята да променям, реших да не заместя просто един ъглов с друг, а да е съвсем различен ...

А що се отнася до поддържането на бели и светли цветове смея да твърдя,че е по-лесно от тъмните. С две малки деца съм , дамаската на сегашния ми диван е един-два тона по-тъмен от бял, имаме и рошава бяла постелка пред дивана, и с по-агресивен препарат се изчиства всяко петно, а това че е бяло го спасява от "избеляване " ..Преди много време, преди децата, имах кухненски столове със синя тапицерия, всяко почистване им сваляше по един тон от цвета ...

Да се върна пак на дилемата за под на Съпружка, тук (може и да е пускан линка) http://livingroomdesignalena.blogspot.com/2013/10/kitchen-floor- … ile-patterns.html  има 4 кухни, последната снимка е със сив под, светъл , и въпреки че има шарени столове пак стои някак постно, дори за мен, която обича бяло с бяло да комбинира  Laughing  а може би и това,че няма горни шкафове го прави така чисто и стерилно

# 65
Богиня, признавам си, изненада ме с вратите. Все си мислех, че си падаш само по лъскави неща.
Много ми харесват, прекрасен акцент Heart Eyes
Справила си се перфектно с преправянето.

# 66
  • София
Съпружка, напълно подкрепям Ема. Имитациите на нещо (в случая дюшеме) стават особено натрапчиви, особено когато са положени до оригинала на това "нещо". Освен всичко друго, мислила ли си за една настилка във всички свързани помещения? Това ще ти спести преходите и, евентуално, грозните лайсни между тях.
Тухлена и бетонна стена в едно помещение, особено такова малко, би го натоварила излишно. Като се има предвид, че за тухлената стена планираш пак имитация (предполагам от онези, бетонните тухлички) аз бих избрала само бетона.
Моята спалня е със стена от червеникави тухли и подът е точно като на първия линк. Под с по-силен цвят само би натоварил помещението, според мен.

# 67
  • Варна
Ема  Flutter
И това не е лъскавко
Скрит текст:

Моето мнение е - не се занимавайте с имитации. Винаги си личи. И евтинее.

# 68
Още един глас против имитациите Peace

Аз пък друго се чудех - в първите планове, показани от Съпружка, кухнята не беше ли в другия край на апартамента? Изместихте я с 10на метра, за да направите 3 спални или аз нещо съм се объркала? Тесничка ми се вижда в този вариант. Факт ли е вече?

Тони, добре дошла Hug Много са ти пораснали дечицата Peace
Не разбрах последно ти как точно виждаш стаята и какво предпочиташ? Ако си твърдо за разтягащ се диван, избори има, но дали ще ви е удобно всеки божи ден да го разпъвате и прибирате! Освен ако си го държите непрекъснато отворен и само при гости прибирате Laughing Ако помещението позволява, бих ти препоръчала да не се отказвате от леглото. За сметка на дивана дори. Моя приятелка беше събрала в 20на квадрата хол едно голямо легло 130/200 и всекидневен ъгъл от малки фотьойли и беше широко дори. Сега усвоиха и прилежащата тераса, направиха я на кухня и стана съвсем добре. Наистина човек става жив дявол, когато се налага Laughing

# 69
Богиня, страхотен е! Предполагам и него ти си преправила.
Това много повече го свързвам с теб, но с вратите ме шашна.

# 70
Момичета, благодаря ви за съвети!   bouquet

Дафинов лист, апартаментът е в София и се надявам крайния резултат поне малко да наподобява показани снимки.

Ема, стената с тухлите е от тухли /даже в момента е точно на оголена тухла/, ако реша да я запазя така с какво трябва да се обработи? Тухлите и бетона се падат на една стена от двете страни, ако трябва да избирам, кое според теб за запазя? Наистина много неща съм харесала и ме е страх да не стане манджа с грозде, а и не знам кое да избера ... Embarassed

Замислям се за идеята на Асос - коридора, хола и кухнята да се дюшеме, въпреки че очаквам отпор от ММ, на вас тази идея как ви струва?

Птица, права си, че преди разпределението беше друго и кухнята беше в другия край на ап.  Изместихме я и едната стая я преградихме, така сега имам 3 спални или 2 спални и кабинет - още не е ясно. Водопроводчика ни е изключително свестен и бая мисли как да го направи, но всичко стана супер. Разпределението в този вид е факт, остава само антрето и балкона са се обособи, но края на седмица ни остъкляват балкона и тогава всичко ще е точно. Кухнята ни е 220 на 370 / размерите не са съвсем точни/ не е много голяма, но мисля че е ок, помещението е много светло и много му се радвам. Grinning

Пак да питам за сачака на тавана в хола към вече описаните неща?  Embarassed

# 71
  • София
Аз пък ще дам моя глас в полза на гранитогресовото "дюшеме", нашето в коридорите е толкова сполучливо, че даже чистачката, която го мие, не разбра какво е - и като цвят, и релеф. Отдолу минават тръбите на парното и изобщо не е студено.

# 72
  • Варна
..................................

Тони, добре дошла Hug Много са ти пораснали дечицата Peace
Не разбрах последно ти как точно виждаш стаята и какво предпочиташ? Ако си твърдо за разтягащ се диван, избори има, но дали ще ви е удобно всеки божи ден да го разпъвате и прибирате! Освен ако си го държите непрекъснато отворен и само при гости прибирате Laughing Ако помещението позволява, бих ти препоръчала да не се отказвате от леглото. За сметка на дивана дори. Моя приятелка беше събрала в 20на квадрата хол едно голямо легло 130/200 и всекидневен ъгъл от малки фотьойли и беше широко дори. Сега усвоиха и прилежащата тераса, направиха я на кухня и стана съвсем добре. Наистина човек става жив дявол, когато се налага Laughing

Здравей Пиле  Grinning

То и моята не е лесна, защото дълго време се чудих какво искам...Първо съм на мнение,че не сме подредили дневната част от стаята правилно, че имаме разни неуплътнени места, че цветовете не са моите ,или поне след като се сдобих с деца, всичко шарено вече ми идва в повече  Laughing

И от там тръгнаха дилемите -дали да преграждаме с някоя декоративна преграда стаята и да получим две миши-дупки: едната за спане, другата за отдих ...или да си оставим цялата стая и разположим диван,удобен за сън , както стана ясно-няма чак толкова перфектен, или легло-също не ми харесва нищо, но имаме дърводелец, от който сме доволни и би ни измайсторил нещото ...

Прилагам пак същата снимка, нищо,че малко е променена стаята, но генерално е така разположението https://www.flickr.com/gp/tonimirka/MxJ50p

Първо си мислех, че този плот , разделящ кухн.част от дневната част е излишен и хаби място-под въпрос е дали да го оставим ...ползвам го, но мога и да се лиша ..

После -там ,където е сега дивана е около 280см стената(от плота на кухнята до прозореца), там мисля да е пак мястото за диван -не ъглов обаче.
На отсрещната стена,която е около 4-4.50м има достатъчно място за някакъв тип шкаф -бюфет ,   масата за хранене със столовете-друга, не тази на снимката и едно кресло, което е от серията на дивана, който съм харесала-подобно на това http://www.pinterest.com/pin/282530576598859650/  

Това,което не се вижда на снимката е, че на дългата стена-където е ТВ , в края и , до прозореца има ъглово бюро, то също ще се махне и точно този ъгъл -защото там стената ми не е под прав ъгъл с другата стена, а е извита като дъга(ново строителство, разни дизайнери  Crazy ) ще е за креслото-ако стигнем до него

Ако имаме легло-спалня, ще ми заеме едни 140см от стената към средата на стаята ...И се притеснявам, че ще се налага да го заобикалям , за да стигна до вратата на балкона

Затова повече клоня към дивана, който ще можем да го оставим разпънат, ако дойде този момент на дотягането от прибери-разгъни , но пък да спиш на диван всяка вечер ....

И пак се връщам на изходната позиция, дали да не помолим дърводелец, да ни направи такъв тип " легло "  
https://www.flickr.com/gp/tonimirka/u5R76q  ,което да напълня с възглавници и да заприлича на диван ..

Като реша какво искам, пак ще ви пиша

# 73
Хихи, какво съвпадение! Вчера гледах в един блог същите дилеми.  Mr. Green
Любим ми е, а собственичката е голям сладур.  Heart Eyes Ето как са решили подобен проблем в тяхна приятелка.
http://ciknoto.blogspot.com/2014/05/blog-post_10.html

# 74
Това с падащите легла и то не е много удобно. Пак има хамалуване всяка вечер и сутрин... И накрая пак се стига до постоянно паднало Laughing легло, което се прибира само в случай на гости.
Гледай да ви е преди всичко удобно! Идеята с голямото легло, което да се използва и за диван ми се струва по-добра. Дори тези дни гледах нещо подобно в нета, но не с такива дървени подлакътници като твоите, а с нормално облечен подлакътник и то само един. Малко приличаше на разпънат диван, но може би по-тесен. За съжаление не помня къде беше. Ако го намеря, ще ти го пусна. Беше точно в твоите цветове и пухкав вид  Wink
От обясненията за помещението не разбрах много Blush С чупки ли е? Терасата ти влиза в площта на дневната ли? Как едната стена е 2 метра, а срещуположната 4 newsm78 Иначе за завитото ъгълче напълно те разбирам. Полет на архитектулната мисъл, която при 300 квадрата апартамент може и да е чудесно, но при едностайно жилище, в което трябва да се вместите 4 човека, до рев те докарва Laughing
Иначе веднага размествам - където е сега диванът - масата и столовете, на дългата стена (каквото и да значи това Simple Smile) един голяяям легло-диван. Ако ти остава място за още нещо, лошо няма!
Ако можеш дай чертежче на хола, размери, прозорци... Тук си имаме и архитект и самоуки таланти Mr. Green, със сигурност ще помогнат!

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 19:05 от птица

Общи условия

Активация на акаунт