Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 311
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Ето на какво попаднах - http://olx.bg/luksozna-kscha-ss-samostoyatelen-dvor---bunardzhik-park-i51602187

Ема, ще споделиш ли откъде се сдоби с дивана и аз да дебна за такава находка.

Титина, въобще и не ми се мисли за по-голям ап. Ние с този не можем да се оправим - нито финансово, нито организационно, нито идейно, а и не ми се мисли как ще го поддържам.

# 556
Ема, честито за дивана! Впечатляващ е Laughing

Ние ремонтираме от седмица. Майсторите бързо се справят. За една седмица избиха всички каси на вратите, свалиха паркета и мозайките, избиха банята. Като след война е  Joy
Избрахме настилките за хола, спалните и коридора, но с банята и тоалетната удряме на камък.
Направиха един проект, но не го харесвам . Мивката и душкабината са проекти. Смятам да направя само стъклен параван към тоалетната, а от страната към мивката да остане свободно.  newsm78. Дефакто единственото от този проект е само местоположението на душ, тоалетна и мивка. Подредбата на плочките не ми харесва, в повечи ми идва мозайката, която исках да е само ефект, а подът толкова светъл ми седи безлично. Утре сме в Мартинели, където ни правят друг проект с подобна стенна плочка и мозайка, но с под имитиращ дърво. Ще го видим и него. Но за първи път не мога и не мога да си харесам нищо  Confused Приемам всякакви идеи и съвети Grinning

# 557
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази къща прилича на хотел, не на дом. Изобщо не ми харесва. Яд ме е, когато се наливат много пари в ремонти и обзавеждане, а крайният резултат е като на цигански барон от Столипиново. Венецианската мазилка по таваните ми е "любимият" елемент от интериора  Whistling

Аз пък искам по-голяма площ за жилище. Мисля, че 300-350 кв.м са точно това, от което имам нужда  Mr. Green В мечтите си даже съм направила архитектурен план на идеалната къща - с френски прозорци на дневната, през които се излиза в градината, камина, мноооого високи тавани и библиотека със стълба.

Dusty_wind радвам се, че ние вече го минахме този етап от ремонта:)) Банята ти какъв размер е? Няма ли място да се направи параван по поръчка? Една позната (пусках наскоро снимка от нейния апартамент) успя да направи втора баня на много малка площ. Душът идва много близо до мивката и поръча параван, едната му страна се сгъва на хармоника. Така, когато си на мивката, параванът е сгънат и има достатъчно свободно продстранство да не се блъска в стъклото, а когато се къпе изцяло изолира простронството извън душа.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 11:44 от gadamer

# 558
Dusty wind, добре дошла в клуба на правещите баня!

gadamer, и аз искам по-голям апартамент, ако не трябва да го изплащам цял живот и ако има кой да ми чисти тези 300 кв. и да наема кой да се занимава с целия ремонт, че аз си скъсах нервите с майстори. Към момента нямам налични тези условия. 

# 559
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако мога да си позволя мечтаната къща, съм сигурна че ще мога да си позволя и някой да ми я чисти  Mr. Green Междудругото така или иначе ще наемем някой да чисти новия ни апартамент, аз и 130 кв.м не успявам да почистя покрай двете деца. След тях трябва да ходи нон-стоп зачислена чистачка  Whistling

Няма търпение вече да се приключи с ремонта, в събота ще избираме латекса за стените. Имам и една стена с тапет в детската, който не съм избрала все още. По принцип съм противник на тапетите, особено при наличието на деца наоколо. Има още много работа, а аз вече купувам свещници и сервизи з атрапезарната маса, която все още нямам  Blush

# 560
  • София
Моя стария апртамент е 292..и не  мога да му намеря наемател, почвам да се чудя дали да не го продам. Ако има мераклии, да ми пишат на л.с.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 12:13 от Sharky*

# 561
gadamer пораванът ще е по поръчка със сигурност, но не бях попадала за решение хармоника. Мога ли да те помоля да пуснеш снимка пак тук или на лс. На нас ни трябва точно нещо такова Simple Smile

# 562
Dusty_wind, може да се сложи стъклена квадратна кабина,има различни модели.Параван само откъм тоалетната не знам дали ще е достатъчен,да не пръска към мивката.

Съпружка,банята трябва ли да е бяла?Може ли да има цвят ,например имитация на траветин или пък бял мрамор с кафяви ивици?Много хубаво стои в дърво .Моите бани са с големи плочи гранитогрес,имитация на травертин и много ги харесвам.
нещо такова

или това

Честито за придобивките на всички,аз чакам моите мечтани лампи във вторник и ще се похваля.)))

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 19:47 от ДХ3

# 563
  • Варна
Леле, 292квадрата  Party ще има да си търся децата по цял ден ...За мен такива габарити са неосъществима мечта, и гледам да мечтая по на дребно...
С тези бани, наистина не ви е лесно, честно си признавам, у нас банята я избрах най-лесно -отидохме в шоурум на фирма за фаянс и теракот, имаше направени множество бани, разгледах и избрах ...Но това беше преди 7год ...

От многото гледане на хорските къщи и аз стигнах до извода,че дивани тип честърфийлд и подобни, с широки и извити подлакътници искат много въздух наоколо, затова и често са разположени в средата на стаята/салона  , заобиколени от други едрогабаритни себеподобни ....

Dusty_wind , с параван само откъм тоалетната пак ще имаш мокър под, ако целиш да го избегнеш, ще трябва да затвориш и от към мивката. Подкрепям те за по-тъмен под, може да не е драстично тъмен, но поне идея-две по-тъмно от стените

# 564
dusty_wind и на мен проекта не ми харесва, пробва ли го с други плочки?

# 565
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer пораванът ще е по поръчка със сигурност, но не бях попадала за решение хармоника. Мога ли да те помоля да пуснеш снимка пак тук или на лс. На нас ни трябва точно нещо такова Simple Smile

Снимка на банята не мога да пусна, защото не разполагам с такава, но знам къде е поръчван параванът - http://studiosense.bg/firmi/studio-sense-71/ Имало го изложен вътре в магазина, всъщност по-специалното са му пантите за двойно сгъване, иначе стъклата са поръчвани от http://abstudio.bg/ Предполагам, че ако отидеш директно в АБ глас студио, могат да го изработят, защото те са едни от основните фирми, които изработват паравани и повечето се снабдяват от тях с материали. Нашият параван също ще го правят те, но все още не сме го поръчали. Ние имаме изискване стъклото да стига до тавана, по проект има 3 големи стъкла, едното е врата, а над тях също има един елемент от стъкло, който стига до тавана, за да не излиза пара навън.

# 566
Аз съм с огромна къща ( около 500кв ) и да си призная на втори етаж където са спалните за гости се качвам само да пусна роботчето да чисти.
Да ви кажа пари струйката работи идеално за камък ( щом успя от пода в хола да махне " улиците" дето ги бях на лепила детето да си играе". Да знаете без парочистачката това но нямаше махане.

# 567
ДХЗ, баните не е задължително да са в бяло. Аз си представях банята с ваната с дървен под и стени в екрю или шампанско, нещо изчистено и семпло, но не постно. А банята с душ кабината я виждам с бяло и шарено или сиво.

# 568
Въпросът може да е малко странен  Embarassed , но колко са ви големи масите за хранене? А диваните?

# 569
  • София
Елипса 1.4 на 0.8. Височината и е 0.8. Диванът към нея е Карлстад от Икеа (високичък, за да става за хранене). Ама ние сме 5-6 човека.

Общи условия

Активация на акаунт