Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 207
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Цонне, спомням си, че ти имаше афинитет към подобен тип дивани Simple Smile
Моето влечение се простираше само до стара кожа, но вече съм влюбена в новия си честърфийлд. Да ви кажа, стаята се преобрази тотално, направо грейна, и то без да съм преправяла каквото и да било, само от една мебел.

Асос, имам го това, много ми харесва Heart Eyes
Преди два месеца в един антиквариат изпуснах голяма карта на Южна Америка, още не мога да си го простя. Докато се накумя, някой я купи. Имаше малко скъсано и затова ѝ се чудех, а иначе беше чудна - голямо платно, със съхранени, красиви цветове и.......струваше само 30 лева.

mimikona, не бих боядисала паркет. Паркет обикновено се прави от бук или дъб, доста по-качествена и красива дървесина от чама, за да бъде крита под слоеве боя.

Ще си подхождат с леглото Peace

# 646
Assos  има такива фототапети.
А като казахте за принт - имате ли от някъде изговна оферта за такова нешо - искам да направя изненада на мъжа ми.

# 647
  • София
Асос, какво стана с детската стая? Разкажи малко повече. Ще има ли карта, остават ли тюркоазените завески?  Heart Eyes
О, реших, че карта в стая на шестмесечно е излишен лукс и остава за по-натам. Поръчах тези тапети, само за едната стена:
Скрит текст:
Сега търся подходящ текстил за тях.

А сравнително евтини карти открих тук, но Ема ме разби с тия 30 лева  Laughing Ще започна да следя и антиквариатите.

# 648
Търся помощ и съвет, а не плюене. Имам различен вкус от някои потребители и сходен с други. Избрала съм си леглото с голямо желание и също с такова ще си направя цялата стая. Там ще се чувствам добре аз, дори с мебелите от ПДЧ и кичозните картини. Кому е нужно да ме затапвате в стил детската градина "Ха, ха, ха показахме и на тази глупачка, какво е стил!"?!

# 649
MarinaKoteva, изобщо не се вързвай на злобните коментари
някои си обзавеждат жилищата само за да ги показват из нета, или защото било модерно така
на-важното е да ти харесва на теб и да ти е уютно  Peace

# 650
iliana_mama , благодаря ти!  bouquet

# 651
  • Пловдив
След като си показвате идеите за обзавеждане за коментар бъдете готови да чуете и негативни коментари. След като на вас ви харесва и сте уверени в стила си ЗАЩО питате?!

# 652
  • София
Тука от известно време съм луднала по синьото. Не знам що така.  Laughing Heart Eyes Mr. Green

За Suede
www.houseofturquoise.com

# 653
Доброто възпитание по принцип изисква да замълчиш, когато нещо не ти харесва. Но за мен това е изопачаване на истината, лицемерие. Предпочитам откровеното мнение, независимо дали ми харесва то. Установила съм, че негативните, критичните мнения са ми помогнали много повече да се изградя като личност, отколкото похвалите и суперлативите Peace

Моята критика не е отправена към теб, MarinaKoteva. Тя е към дизайнерите, които създават тези мебели. Те учат за това, те би трябвало да следят модните тенденции и да предлагат качествени и красиви мебели, това е тяхна работа.

Ние тук сме най-обикновени лаици.

# 654
Хей, девоийки, не се карайте!

Вкуса е нещо много индивидуално, на мен харесва на теб не. Простичък факт. То и затова има такова разнообразие от стилове и красоти Simple Smile

Аз по принцип се занимавам /мъничко/ с интериорен дизайн, но по минималистичен и отскоро съм безкрайно зарибена по еклектиката. Ново съчетано със старо. Бъдеще с история!

Относно принтовете на канаваца или на каквото и да е само ще кажа, че поне на мен, бързо ми омръзват и след година искам да ги сменя. Иначе са прекрасен ефект.

Тука от известно време съм луднала по синьото. Не знам що така.  Laughing Heart Eyes Mr. Green

За Suede
www.houseofturquoise.com

Може би защото е прекрасен цвят, който се съчетава изключително добре със всякакви земни тонове на бежаво, кафяво, оранж, които още повече подчертават красотата му Simple Smile  Аз обаче го харесвам на картинка. Пак у дома, бързо ми омръзна, защото е по-хладно усещането. Наитина е по-подходящо за летни къщи и морски интериори, но пак въпрос на вкус Simple Smile

Мисля, че вече имам страхотна идея за старата ми ламперия и като реализирам ще ви се похваля Simple Smile Пък дано имам сили и желания да я реализирам....

# 655
тук не става въпрос за възпитание  или не, а за вкус
сигурна съм, че всяко нещо показано в темата има и привърженици , и критици
но това не означава , че ние сме центъра на света и всяко нещо което не харесваме ,трябва да е кич
а модните тенденции, минават и отминават

# 656
  • София
   Освен това стила и усета се гради. С много гледане, с много учене с много сравняване.
  Принт дори върху канаваца, стъкло за кухня, гардероб е кич. Само дизайнер и то не всеки може да го направи като търсен ефект. По - добре нарисувай тези рози с маслени бои върху платно колкото и да са като в първи клас ще има повече стил и чар в това. Ако съвсем не можеш да рисуваш забъркай няколко нюанса в розово и с валяче и маслени бои вапцай преливащи се линии на платното - пак ще има повече стил. И не става въпрос за скъпарски неща - понякога в един матрак на пода има повече стил от най - сложното легло с извивки. Понякога в 5 различни стола има повече чар отколкото в новобарок в трапезарията на панелка... Бяла покривка с 1-2 възглавнички с рози е по - добре от покривка с рози, възглавнички с рози пердета с рози и то несъчетани и различни десени....  newsm78
  Пък като искате съвети в тема за интериор се очаква да се дадат адекватни такива. Ако са в темата "моята спалня" "моят хол" тогава се очакват ръкопляскания и "браво" след всяка картинка.  newsm78

# 657

За Suede
www.houseofturquoise.com

Жива да не бях!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Това  е прекрасно.
А на верандата от първия пост пия студена домашна лимонада мислено.  Mr. Green

А на госпожата, която така лесно се обижда, както Янтра добави, ще препоръчам да се успокои малко. Щом питаш за мнение, трябва да понесеш и другото такова, дори и да не ти харесва.  Peace

# 658
Ема, радвам се, че се радваш на новата си придобивка Grinning Съвсем заклужено!
Магазинът вече е във файл "Отиди! Ема каза!" Mr. Green
(ама къде щъкаш ти, из цяла София знаеш хубавите магазинчета, антиквариатчета, галерийки! Пускай списъци отвреме-навреме Simple Smile
)

Разгледах сайта на магазина с тапетите, показани от MarinaKoteva. Има интересни фототапети. Никога не съм ги долюбвала особено, но при новата модна вълна за цветно петно зад спалнята и то обикновено от парче тапет, мисля, че един интересен цял фототапет е за предпочитане пред няколко налепени тапетни ивици.

По въпроса дали да си казваме възраженията или не - при вече купено или направено е излишно, на етап планиране обаче е добре да сме откровени, пък човекът ще си прецени.

# 659
разбира се ,че всеки трябва да си изказва мнението
просто по-полека с квалификациите
нещо от рода на "на мен не ми харесва, защото....." е по-добре от "това е кич"
много е хубаво гостите да ти се възхищават на жилището, или потребителите по сайтовете, но още по-хубаво е на теб да ти харесва

Общи условия

Активация на акаунт