Диаманти Valentin - възмутена съм!

• 37 315
  • 573
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тема за виц или за ядосана 8 класничка...За някои особи, като принцове, султани и др, правят такива услуги, понеже си плащат серизно, дори на теб са ти предложили вариант с 500те лева.
Много се смях
Авторката написа едни много верни думи, които обаче важат за самата нея: на гол тумбак претенции.
Vermilion`, разбира се, че е безплатно. Но "спешните" случаи са друго нещо.

# 91
Сетих се като обзавеждахме новия апартамент. Grinning Вече избирам с метъра, но...
Пристига избрания от мен хладилник и ужас-може би няма да влезе през вратите. Махахме первази и т. н., влезе пустия му хладилник. Laughing Ми ако не беше и ако беше почивен ден, какво правим? Laughing

A ти какво очакваш??? Това си е твой проблем. Хладилникът е изправен, вратата също. Да си мерила.

# 92
Сетих се като обзавеждахме новия апартамент. Grinning Вече избирам с метъра, но...
Пристига избрания от мен хладилник и ужас-може би няма да влезе през вратите. Махахме первази и т. н., влезе пустия му хладилник. Laughing Ми ако не беше и ако беше почивен ден, какво правим? Laughing
Не знам какъв е този твоят мъж...един хладилник да не може да разглоби.

# 93
Не ставаш за търговец!

Тайна, по закона на Мърфи най-вероятно транспортът на току що закупен продукт ще е възможен, но после ако се наложи нещо, няма да е възможно!
Ставам, ставам! Във всеки денонощен магазин по сергия за пръстени с диаманти и до тях дежурен бижутер с всички такъми за фина и груба обработка. Днес пръстенче, утре веригата от бяло и жълто злато на някоя мутра.

# 94
  • Варна
Черна станция, очаквам, като съм броила едни хиляди лв за продукт, да влязат в положение, ако има нужда. Нищо, че може аз да съм объркала с размерите.  Laughing, нищо, че са почивни дни.

Въобще изключително впечатление ми прави как съдите с лека ръка за чуждото неудобство, но явно сте далече от търговския бранш и просто си разсъждавате злобно. Laughing
Нерц, не ставаш, потвържаваш го. Но това притеснява ли те?

# 95
  • София
Аз мисля, че цели 4 дни с годежен пръстен не по мярка е на лошо. Този годеж бих го развалила веднага Naughty
И аз съм възмутена!

Стейси, какво означава да сме далеч от търговския бранш? Всички сме потребители, все се е случвало да купуваме и ние стоки за по няколко стотинки Wink Можем да различим оправдана рекламация или лошо обслужване от детинското тръшкане на тротоара - искам ВЕДНАГА Mr. Green

# 96
Въобще изключително впечатление ми прави как съдите с лека ръка за чуждото неудобство, но явно сте далече от търговския бранш и просто си разсъждавате злобно. Laughing
Нерц, не ставаш, потвържаваш го. Но това притеснява ли те?

Много ме притеснява!

# 97
Черна станция, очаквам, като съм броила едни хиляди лв за продукт, да влязат в положение, ако има нужда. Нищо, че може аз да съм объркала с размерите.  Laughing, нищо, че са почивни дни.

Много съм даже вътре в търговията, макар и не на дребно с граждани. И много основен принцип е, че продавачът носи отговорност за продадената стока. В случая продавачът е отговорен хладилникът ти да няма дефекти. Но какво общо има магазинът за бяла техника с твоята врата??? Съвсем скоро и аз купувах хладилник. Поисках да ми го докарат - докараха го. Но в една бележка си беше написано съвсем ясно за какво поемат ангажимент - ако има асансьор да ми го доставят до входната врата, ако няма асансьор да ми го оставят пред входа на блока. И толкоз. Никакъв ангажимент нямаха да ми го вкарат през вратата. Ми ако си купиш нова кола и не ти пасва на гаража? Да ти построят гараж ли?

Аз не разсъждавам злобно, просто не мога да я проумея тази логика на примадона. И не ми каза - какво все пак очакваше от продавачите?

# 98
  • град-държава
Vermilion`, такива случаи като твоите понякога ме карат да мисля, че живеем в бананова държава.
Това преценяване по външен вид, по обувчиците, часовника или нокътчето на палеца, винаги ме е дразнило.
Така се губят понякога наистина сериозни клиенти.

Нивото им не позволява дори да преценят.
Да, не сме парадирали с нищо и се държахме, както вече споменах в рамките на добрия тон до последно, въпреки, че аз съм много емоционална и също се разстроих буквално до сълзи, но се владеех до последно, не исках да си тровя деня с някаква простакеса, въпреки, че точно това се случи.
Според моите критерии и възможностите ни, изглеждахме напълно нормално, но без никакви демонстрации и изхвърляния, това, че на продавачките им е толкова... еми загубиха, каквото и да кажа за тях, все ще им е малко, ако трябва да бъда честна.
За първи път ми се случи такова отвратително нещо и само като се сетя откачам.

Gina L., до този момент викането на майстор за услуга, нищо не ми е струвало.

# 99
Авторката на темата през 2006 г. пак се е стягала за сватба и се чудя младоженецът същия ли е.

# 100
  • Варна
Черна станция, ами ако пустият му хладилник не беше влязъл? А аз имам право да го върна! И о ужас, почивни дни! Laughing
Айде моля, на всеки може да се случи някакво неудобство. По реакциите може да се съди понякога за разните търговци. Какво щях да го правя хладилника-да го пазя на стълбищната площадка ли? LaughingНали ще платя и за своето неудобство, стига да има на кого. Laughing

Понякога пресилвате с логиката за примадона.

# 101
Черна станция, ами ако пустият му хладилник не беше влязъл? А аз имам право да го върна! И о ужас, почивни дни! Laughing
Айде моля, на всеки може да се случи някакво неудобство. По реакциите може да се съди понякога за разните търговци. Какво щях да го правя хладилника-да го пазя на стълбищната площадка ли? LaughingНали ще платя и за своето неудобство, стига да има на кого. Laughing

Понякога пресилвате с логиката за примадона.

Добре де, тези магазини нямат почивен ден (как иначе са ти го докарали). Но ако имаха какво очакваш? Да отворят заради теб ли? Те нямат задължение да ти приемат обратно хладилника на момента, нито да ти го откарат обратно.

Всъщност изобщо не съм убедена, че имаш право да върнеш хладилника. И затова потърсих в нета и намерих само задължения за приемане/връщане на дефектна стока. Но намерих и един добър коментар по твоя случай:

Масова заблуда у потребителите се оказва представата за възможността за връщане в магазина на вече закупени стоки в 7-дневен срок от покупката срещу връщане на платената сума. Тук е важно да отбележим, че по сега действащата правна уредба нямаме законово право да върнем вече закупена стока, ако тя отговаря на изискванията на договора за покупко-продажба, т.е. на стандартите за качество, на характеристиките и техническите данни, дадени в етикета или описанието на стоката. Такава привилегия за връщане на стока без наличие на недостатъци законодателят е предвидил само, когато продуктът е закупен по интернет, но не и на място в магазина.

http://ecocrime.bg/home/2013-08-06-19-53-33/82-2013-08-07-19-02-03

# 102
  • Варна
Черна станция, остави разните наредби!
Добрият търговец ще ми удари едно рамо, защото аз трябва да пазарувам и плазми и още сума ти техники за новия дом.  Laughing С хладилника се започва. Wink

# 103
  • София
Е, да де, ама годежният пръстен понеже по преумпция се купува веднъж, затова са я отрязали Joy

# 104
  • София
  И за закупени по интернет не става.Опит за връщане ми го таксуваха като рекламация, пращаха го в сервиз, и накрая ми казаха да си го взема,че нищо му нямало.А не снима и сега добре този фотоапарат.Срока и целостта на продукта бяха запазени. И за връщането и за взимането искаха да им отида лично в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт