Диаманти Valentin - възмутена съм!

• 37 380
  • 573
  •   1
Отговори
# 480
  • Пазете Гор
Аз не мисля, че девойката иска конкретно нещо си, било то предмет, услуга или отношение.

Според мен това, което иска е да е недоволна, изискваща. Мнозина харесват тази позиция, във форума са стотици. Пристрастяване към неудовлетвореността, и по-точно към съответната поза, ако мога да си позволя да дефинирам.

# 481
Аз не мисля, че девойката иска конкретно нещо си, било то предмет, услуга или отношение.

Според мен това, което иска е да е недоволна, изискваща. Мнозина харесват тази позиция, във форума са стотици. Пристрастяване към неудовлетвореността, ако мога да си позволя да дефинирам.
Да не иска, да не иска, колко да не иска? За останалото си прав, присъщи национални черти.

# 482
Мисля, че някои го приемат като проява гражданска позиция. 

# 483
  • Пазете Гор

Да, случва се и такава подмяна.

Изобщо според конкретната си ситуация перманентният киселоч и хроничната свадливост биват маскирани като взискателност, стил, принципност, гражданска съвест, патриотичен екстаз, прямота, непримиримост, естетски пориви, тънко небце, нежна душа и  каквото там дойде.

Изобретателността в тая мимикрия е забележителна, дума да няма.

# 484
Аз оставам с впечатлението, че мацката си мисли, че света се върти около нея. Колко има да пада.... Но пък има и хора на които им е присъщо да обвиняват, да са убедени в правотата си, да вдигат скандали. Начин на живот. Tired
Пръстените с камъни са трудни за корекция. На мен ми отказаха няколко бижутера и в последствие си го задържам с помощта на халката. Чакам лятото да ми се надуят пръстите или да напълнея. Sick Пупу да не става второто.

# 485

Според мен това, което иска е да е недоволна, изискваща. Мнозина харесват тази позиция, във форума са стотици. Пристрастяване към неудовлетвореността, и по-точно към съответната поза, ако мога да си позволя да дефинирам.
Не, просто си има такива мрънкала, дето се имат за слънце, около което всички са длъжни да се въртят и само да чакат да си мръдне малкия пръст, за да и изпълнят желанието, преди да го е изрекла. На тоя младоженец направо не му завиждам, щото с годините тази ще се превърне във вечно сърдито и смърдящо за всичко женище, и ще му пили на главата безспир, докато му писне...
Боже, що няма начин да прочете тук човека, един човешки живот няма да бъде разбит! Laughing

# 486
Че има мрънкала, има. Обаче има и такива хора, на които проблемите им се свеждат точно до такива като този на авторката- за масата дребни, незначителни, лигави, дори никакви проблеми. Дано има повече хора с такива драми като нейната.

# 487
  • Пазете Гор
Тоест ако има хора с драми - драмите да бъдат от тоя калибър, правилно ли те разбрах, Касита?

Нерядко обаче тези неудовлетворености, макар и за мнозина смехотворни и нелогични,  се изживяват от автора им като автентична  и пълнокръвна трагедия. На такъв като му речеш "Абе това да ти е проблемът!" му става още по-чоглаво.

Аз бих пожелал на такива хора да не стигат до дъното на спиралата на неудовлетвореността, където общуването със света се изчерпва с малки или по-големи конфликти с гарнитура от тихи или по-шумни недоволства. Познавам много такива люде и виждам, че страдат много, но просто не могат да изпитат и изразят нищо освен недоволство или разочарование. А много от тях са започнали просто заемайки гневни и недоволни пози, някога. Като годеници примерно.

# 488
Е, не е ли по-добре хорските драми да се свеждат до липсата на подходящ размер диаманти пред липсата на финанси за кило домати, да речем?
Какви ли са другите проблеми на авторката? Дефицит на определена марка т. хартия? Чудесно! Няма нужда всеки да е затънал в душевни, физически, емоционални драми и драми на общуването с хората, за да наречем неговото проблем.

# 489
Няма как от подобни терзания да се направи извода, че на човека кахърите са му все бели. Може и да са много черни, току някое диамантче проблясва понякога. Може и да е на триците скъп, на брашното евтин, или обратното беше.
Абе някой сети ли се да пита за каратите?

# 490
Е, не е ли по-добре хорските драми да се свеждат до липсата на подходящ размер диаманти пред липсата на финанси за кило домати, да речем?
Честно - не!
Разбирам те какво казваш с това - "да мрънка за това и да няма сериозни драми в живота и, за които и мрънкане не помага, а да се моли да пази Господ, както казват стари хора", но такива като нея заслужават да ги перне зад врата живота веднъж, та да разберат, че тия лигни са жалки просто.

# 491
Прозира, Чек, когато диамантчето проблясва от време на време. И ясно си личи, когато то блести постоянно. Няма и да й дойде наум да се кахъри за подобни неща. Има един тип мъжки момчета и момичета, които носят на много-много несгоди. Има и други, които са родени с малко повечко късмет. Не че не съм съгласна и с Бижу. Напротив.

# 492

Да, жената или е болна или е недоволна.

# 493
Има един тип мъжки момчета и момичета, които носят на много-много несгоди. Има и други, които са родени с малко повечко късмет.

Няма връзка според мене. Въпрос на характер и на възпитание, второто повече.
Не ми се влиза с примери, но най-общо - ако трябва на всеослушание да доказваш, че си лейди, значи не си лейди. Хората родени с късмет нямат такива проблеми. Просто защото гледат по-леко и спокойно на живота.

# 494

Изобщо според конкретната си ситуация перманентният киселоч и хроничната свадливост биват маскирани като взискателност, стил, принципност, гражданска съвест, патриотичен екстаз, прямота, непримиримост, естетски пориви, тънко небце, нежна душа и  каквото там дойде.

Опитът ми показва, че някои хора нарочно се вкарват в ситуации, където рекламация или фал са много възможни, само и само да мрънкат колко зле е в България (понякога- по света, така хвалбата по-хваща дикиш, като кажеш- ей, гледай ги тия тайландци пък как не разбират и не можаха да ми организират перфектната ваканция).

К. С. Луис е писал една интересна сатирична книга, в която подобни родове супер-префинено естетство и вкус се представят като демонични влияния, за да може човекът да не мисли за важните неща и така леко и неусетно да стигне до ада. То и приживе така се живее в ада де...

Общи условия

Активация на акаунт