Обичате ли да ходите на цирк?

• 5 838
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
  • В Космоса
Биха ми липсвали папагалите, които караха колелета, колички и тротинетки. Големи сладури. Heart Eyes

А полета им над публиката? Красота!!!  Heart Eyes

Да, разкошно беше!

# 46
Ужасявам се от цирка, но скоро ходих на шоу с делфини и много ми хареса. Предпочитам да посещавам театри, концерти, но не и цирк.

# 47
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
На мен пък не ми допадат шоутата с делфини. Tired

# 48
Честно казано никога не съм разбирала удоволствието от това дресирано животно да се провира през горящи обръчи и да се кълчи пред теб, само защото си човек и имаш силата да го подчиниш и смачкаш.

# 49
Честно казано никога не съм разбирала удоволствието от това дресирано животно да се провира през горящи обръчи и да се кълчи пред теб, само защото си човек и имаш силата да го подчиниш и смачкаш.
Докато има зрители за тези безумия, ще се предлагат.
Същото е и в софийския зоопарк. Ходихме няколко пъти и като видях къде и на колко малко място се държат лъвовете, тигрите, мечките казах на детето, че повече няма да участваме в спонсорирането на това каменно недоразумение.

# 50
Биха ми липсвали папагалите, които караха колелета, колички и тротинетки. Големи сладури. Heart Eyes

А полета им над публиката? Красота!!!  Heart Eyes
Ти да видиш на осветление орелът над стадион Лудогорец Арена.

# 51
  • София
Мразя цирка. Акробатите са ми скучни, клоуните - противни, а за животинките ми е мъчно. От малка го мразя.

# 52
Циркът е архаично изкуство. От времената, когато не е имало не само телевизия и ютюб, но дори кино. Дори се учудвам, че е оцеляло до наши дни. Може би се дължи на факта, че доста от цирковите артисти са забележителни личности - жилави, непретенциозни, готови да живеят без удобства и извън епохата, да полагат често нечовешки усилия и да изпадат в огромни рискове. "Кълбото на смъртта" на Балкански например - мога да го гледам сто пъти и винаги ще е с отворена уста.
В повечето случаи добре направеният цирк и днес е изключително тържествен. За животните съм със смесени чувства дали трябва да бъдат там. Но глезотиите на бг-мамата, чието голямо и трепетливо сърце не издържа гледката на папагал в плен (в същото време държи в гарсониерата си на парно голямо куче, което има нужда от километри тичане в студа), признавам, че са ми чужди.

# 53
Не обичам цирка. Предпочитам танците, театъра. Има нещо много смущаващо в цирка. Децата го харесват, но обикновено ги води таткото.

# 54
Обичам .
Връщам се в детството , когато съм на цирк .
Забравяш проблемите .И акробатите харесвам и фокусите ...
Единствено клоуните , които преиграват са ми нелепи .

# 55
  • София
като дете обичах, но вече като гледам как третират животните .... избягвам.

# 56
Не обичам цирка. Предпочитам танците, театъра. Има нещо много смущаващо в цирка. Децата го харесват, но обикновено ги води таткото.
Дали децата харесват цирка? Може би харесват шаренията, захарния памук? Билетите ги купува възрастен, без да ги пита. Възрастният си мисли, че доставя удоволствие на детето си.
Ако искаме да разберем, трябва да ги попитаме.

# 57
Циркът е архаично изкуство. От времената, когато не е имало не само телевизия и ютюб, но дори кино. Дори се учудвам, че е оцеляло до наши дни. Може би се дължи на факта, че доста от цирковите артисти са забележителни личности - жилави, непретенциозни, готови да живеят без удобства и извън епохата, да полагат често нечовешки усилия и да изпадат в огромни рискове. "Кълбото на смъртта" на Балкански например - мога да го гледам сто пъти и винаги ще е с отворена уста.
В повечето случаи добре направеният цирк и днес е изключително тържествен. За животните съм със смесени чувства дали трябва да бъдат там. Но глезотиите на бг-мамата, чието голямо и трепетливо сърце не издържа гледката на папагал в плен (в същото време държи в гарсониерата си на парно голямо куче, което има нужда от километри тичане в студа), признавам, че са ми чужди.

bouquet

# 58
  • с трима мъже :)
Специално дресурата на тигрите в Балкански (това, което гледах онзи ден) беше нещо ново за мен - този, италианецът, показа нов подход към животното. Между него и лъвовете (и тигрите) имаше разбирателсто от висша степен. Той ги гледаше с поглед и мимика и те го разбираха. Човекът наистина си обича "питомниците" и това си личеше.
Намерих в нета една статия, с която АЗ СПЕЦИАЛНО съм напълно съгласна  Peace
Ето я:

Маестро Пиаца от Италия идва с четири лъва и два тигъра. Той е в почти любовни отношения с опасните хищници, благодарение на което влиза зад решетките без никакъв реквизит. Според специалистите това е изключителна хуманна и спокойна дресура. Достигната е връхната точка на комуникация между животните и човека.

По принцип, предпочитам да гледам лъвовете в саваната, по ТВ, на документален филм. И на мен ми става тъжно за тях, като са зад решетки. Но ако тази дресура не съществуваше, нямаше да знаем докъде могат да стигнат отношенията ни с тези животни, доколко са податливи на дресура и на опитомяване. Както и да го погледнем, и това е опознаване. Просто е от друг ъгъл.  Peace

# 59
Дали децата харесват цирка? Може би харесват шаренията, захарния памук? Билетите ги купува възрастен, без да ги пита. Възрастният си мисли, че доставя удоволствие на детето си.
Ако искаме да разберем, трябва да ги попитаме.

Ами те казват, че го харесват, а дали е така вече е друг въпрос. Може би си права, че всичко се допълва от хапване на забранени храни, шум, музика и други такива - с една дума има забавления, които не са всеки ден.
Аз лично съм много повече за кукления театър, отколкото за цирка

Общи условия

Активация на акаунт