Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 271
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Нивиана, много ми хареса идеята за складово пространство под първото ниво Simple Smile Винаги имам нужда от място, където да бутна някои неща, докато реша какво ще ги правя. Ако правилно съм разбрала идеята, по този начин няма да имаме ъглов диван, а диван (примерно тройка) + подиума, който да се ползва за сядане/лягане, нали така? Допада ми много и си го представих почти Simple Smile

Благодаря!   bouquet

На място пробвайте с кашони или стиропор да ги изимитирате, могат да са в различна конфигурация стъпалата. Можете да имате ъглов диван, ако съкратите последното стъпало.
Относно лилавата кухня..мисля, че е малко силна. Защо не пробвате с черна матова.
Ще е по семпло. Тя по скоро трябва да е като стена там, а не да вика и крещи - ето ме.

# 556
# 557

Това е моята идея, но времето ни притиска, а и в момента използваме спалнята и скрина. Паркетът, за жалост, вече е поставен от предишните собственици и взехме решение да го оставим.
Благодаря Ви за насоките - бяха ми полезни!   bouquet

Може да пробвате и много светло нежно синьо за стени.

# 558
  • В полите на Витоша :)
На място пробвайте с кашони или стиропор да ги изимитирате, могат да са в различна конфигурация стъпалата. Можете да имате ъглов диван, ако съкратите последното стъпало.
Относно лилавата кухня..мисля, че е малко силна. Защо не пробвате с черна матова.
Ще е по семпло. Тя по скоро трябва да е като стена там, а не да вика и крещи - ето ме.

От години си мечтая за лилава кухня и затова досега гледах такива в нета. Мъжът ми хареса идеята за черна матова кухня, ще го мислим още доста явно Simple Smile

Забравих нещо много важно - под прозореца до дивана ще има радиатор. При това положение ще трябва да скъсим подиумчето от стъпалата или да е отрязано покрай радиатора, но сигурно няма да стои красиво.

Ако останем на вариант тъмно лилава кухня, удачно ли ще е стените да са много светло сиви?

# 559
Диванът ще скрие радиатора, спокойно. Просто спрете подиума равно на другите стъпала.
Ако не е ясно, ще ви го нарисувам.
Радиаторите са необходимост.
Можем да си стиснем ръцете на матова лилава кухня;)

Има прекрасни сиви за стени. Топлосиви.
Имате изявена стена  единствено зад дивана, така че гледайте  да е добър негов фон.
Поздравления за вкуса на съпруга Wink

# 560
  • В полите на Витоша :)
Имаме сделка за кухнята Simple Smile

За подиума имате предвид да не навлиза към кухнята повече от другите 2 стъпала ли? И да спре преди радиатора, който ще скрием с дивана?

Манчестър тан и Муслин ми харесват, като дойде време, ще ги видим и на живо Simple Smile

Отново благодаря за насоките и съветите!   bouquet

# 561
Здравейте, радвам се, че ви намерих, между другото съвсем случайно. Simple Smile
В момента обзавеждаме новото си жилище и ще съм благодарна ако може да ме посъветвате за няколко неща...
Спалнята ни е цвят венге, заедно с гардероб и скрин. При подредбата ни остана място, което искам да обособя по някакъв начин-някъде където мога да си слагам козметика, гримове и др., но да не е тоалетка?
Също така искам да попитам за хола, тъй като е преходен и не много голям, а и няма възможност за трапезарен кът...каква маса мога да сложа, която да играе роля и на холна и на трапезарна. Диванът ни е с лежанка Г-образен + 1 фотьойл.

Най вероятно съм казвала и преди  - можете да пробвате с вертикална такава - тип този шкаф за обувки.
Отваряемата врата е вътре с огледало, а отвътре на стената на рафтове си нареждате козметиката.
Масата би трябвало да си сменя височината в този случай.
Тук има едно писание по въпроса:
http://valsodar-valsodar.blogspot.com/2012/10/blog-post.html

Благодаря, много ми харесва предложението, може би и в хоризонтален вариант да кажем над скрина с телевизора ще е добре. Simple Smile Бих искала да се посъветвам и за типа щори в хола, които е юг.  Спирам се между "римски щори" и щори "ден и нощ". Не съм наясно кой модел е по- практичен?

# 562
Страхувам се ,че не знам кое е тип ДЕН И  НОЩ.
Интернет каза това:

Римските са доста по обемни, и нямат толкова регулации.
Тези са по семпли. Римските  буквално идват натруфени, и има разни проблеми с дограмата, с отварянето.
Но може би пък са по-красиви.
Откъм практичност  тези ДЕН И НОЩ за мен са по-добри.
Почти винаги имате  гледката на райета, но мисля че може да ги прибирате нагоре и да се открива целия прозорец.

# 563
  • Варна
Имам наблюдение за Ден и нощ, действително са по-практични, може да се прибират догоре или донякъде, могат да се регулират колко светлина да пропускат чрез застъпване на плътните и прозрачни ленти.

# 564
Много благодаря за съветите относно щорите. Simple Smile

# 565
  • sofia
Здравейте, имам нужда от помощта Ви. След дълго чудене, реших, че искам кухня в бяло и синьо- нещо такова като подредба ще е http://nelsii.snimka.bg/architecture/kuhnya.877385 , но ще започва с хладилник в цвят инокс, останалите уреди ще са вградени. Цветовете, които искам са почти като тези- http://nelsii.snimka.bg/architecture/kuhnya.877385.35936524, измислих нещо като рамка за самата кухня от сив облицовъчен камък, в много нежни  сиви тонове- http://baniastil.com/%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%BE%D0%B2% … 2%D0%BE-6095.html ,като този, но в сиво, в двата края на кухнята и до тук. Не мога да измисля нито гърба на кухнята, нито пода, който ще е гранитогрес, нито плота в какви цветове да са. Блокирах, а и никой не ми помага, тъй като се оказва, поне около мен никой не би се сетил да използва тези цветове за кухня. Чак аз самата вече си мисля, че допускам грешка. Какво ще ме посъветвате, благодаря Ви предварително.

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 23:30 от Turquesa

# 566
  • Варна
Аз бях на вълна такава маринеро кухня, идеите ми бяха:

Eдна идея по-тъмно navy синьо и месингови дръжки. За гръб бели метро плочки или мраморни/стъклени малки на мрежа, мрамор бял със сиво сини ивици. Харесва подредбата на плочките да е рибя кост (шеврон). Плот бял или мрамор, ако има финансова възможност, технически камък, кориан, също и масив дървен.

Скрит текст:

# 567
Doris, благодаря! Толкова приятно  звучи това МАРИНЕРО.

Остава да добавя пода да е като на кораб палуба -  дървени, цвят орех плочи  гранитогрес.

# 568
  • sofia
Страхотни сте, ще използвам идеите и на двете, Doris, третата снимка е моята  bouquet

# 569
  • София
Моля за помощ с избора на цветове и материал.
Ще променя предназначението на едно помещение и ще го направя кухненски бокс. Връзката с хола е врата, която ще махна, но няма да разширявам отвора. Кухненската част ще е малка /2х2/ и доста тъмна. Холът е голям, южен и светъл.
Каква настилка да сложа в бокса, за да я съчетая с червения паркет от хола? Много държа на него. Май не разполагам с много подходяща снимка. Ако е необходима, ще снимам допълнително.
Какъв цвят да са кухненските шкафове? Малка част от тях ще трябва да сложа и в хола. Там мебелите са венге, матово стъкло и алуминий. За момента не мога да ги сменя.
Това, което измислих е да боядисам стените в хола в светлосиво, кухненските шкафове да са с цвета на алуминия от другите мебели + матирано стъкло за горния ред, а подът в бокса да е много тъмносив. Текстилът в хола е основно бял.
http://media.snimka.bg/8776/023806591.jpg

Общи условия

Активация на акаунт