Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 251
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Като за начало - махайки врататата, ръбовете ви остават незащитени.
И може би ще трябва да ги облечете като портал.
Ако решите да облечете  цялата стена с някакво пдч -  то може от същия материал да са кухненските шкафове.

Например бяло.Или сиво. А после с бели кухненски мебели.
Нека сивото да остане в метала предимно.

Относно пода- опитайте се да намерите същия цвят гранитогрес като паркета ви. Не мисля, че е невъзможно, има огромно предлагане.
Въпреки че е зад друга стена, ми се иска кухнята да стъпи на същия под.
За сивите стени  е ок. Внимавайте с нюанса, може и по тъмно.

Сиво -графит, бяло и червено си е хубава комбинация. Спокойно.

# 571
  • Варна
Спунк, какъв е червения паркет - масив?

# 572
Според мен е масив от африканско дърво.
Спомням си между другото, че един от най красивите паркети които съм слагала, беше от африканска роза. Никога  повече не видях такова предлагане, нито такъв  цвят. А тогава ми се струваше шега, като  го каза продавачката.

# 573
  • Варна
Да, и аз съм впечатлена - дали няма да се намерят още малко квадрати за кухненския бокс?
Според мен не е толкова страшно в кухнята да има паркет, може нещо малко пред мивката да се сложи за предпазване.

Каза 2/2 това са 4 квадрата, дори може да не се слага под шкафовете.

# 574
Като сме на вълна паркет- гранитогрес, да попитам: Какъв е начина да се направи прехода между тях без лайсна. Много са ми грозни тези преходни лайсни.

# 575
  • София
Благодаря за съветите. Не бях се замисляла за бяло. В първия момент като го прочетох се шокирах, но сега осъзнавам, че идеята е много свежа.
Преди време послушах съвета ти и боядисах в маслиново, обзаведената с чам детска стая. Когато купих боята, близките ми бяха сигурни, че после ще я пребоядисваме. Сега в компанията има още една маслинова детска стая и една спалня.  Grinning

Да, паркетът е масив, но не съм сигурна дали ще успея да намеря същия. Иначе в жилището на свекърва ми кухнята е с паркет. На повече от тридесет години е и не е мръднал.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 23:57 от Спунк

# 576
  • Варна
Като сме на вълна паркет- гранитогрес, да попитам: Какъв е начина да се направи прехода между тях без лайсна. Много са ми грозни тези преходни лайсни.
И аз така, според мен ако площите не са големи и не е необходима технологична фуга не би трябвало да е проблем. Но е по-лесно и малко майстори се заемат. Имах няколко снимки на комбинация с еднакъв размер паркетина и гранитогрес много ефектен преход.

# 577

Обикновено лайстната служи и да натиска двете настилки надолу.

Виждала съм много приятен преход с корк около 8 мм.
Вече дали ще навиете майстора си да го изпълни.
Аз обикновено слагам фриз от нещо , за да може лайстната да се чете само като част от него.

# 578
  • Варна
Намерих едните снимки:
Скрит текст:

и още:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 16:29 от Doris

# 579
Приятно е това. С хубав детайл може и да стане.
Аз имах предвид такова решение:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11947 … d&oe=567326C9

Сега се сещам, че и аз пазя някъде снимки от нета на такава връзка дърво-керамика.
При един по стриктен изпълнител би се получило.

# 580
  • Варна
Да, това с фриза е интересно, наистина тушира прехода и се получава ефект!

# 581

Преди време послушах съвета ти и боядисах в маслиново, обзаведената с чам детска стая.
Може ли снимка? Имам още 2-3 дни да избера цвят за нашата спалня, чието обзавеждане е чам.

# 582
  • София
Когато освежавахме детската стая, бяхме определили нисък финансов лимит. Боята беше евтина и не особено качествена. Освен, че ни създаваше проблеми с нанасянето и доста се различаваше от мострата като цвят. Надявам се снимките да ти помогнат да добиеш представа. В по-високия клас бои има прекрасни нюанси.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 10:24 от Спунк

# 583
Пренасочиха ме от друга тема за преминаването от дървен под към плочки .
Благодаря за идеите   bouquet

# 584
  • Бургас
Според мен показаните снимки са на съчетание от керамични плочки и такива, имитиращи дървесна шарка.
Поствам цитат на отговор, който получих от строително-ремонтна фирма по повод ремонта на нашето жилище:
"Чисто технологично поставянето на плочки и дървена настилка без преходна лайсна е трудно и рисковано. Трябва да се съобрази височината на паркета или ламината с тази на плочките. Всеки под от ламинат или паркет има движение, свиване и раздуване. Ако се залепи за замазката на пода в близост до плочките на по-късен етап има вероятност да се надигне някъде в средата. При вървене плоскостите ламинат имат леко плаващо движение и при по-натоварено използване на помещението може да се стигне дори до изкъртване на плочките. От друга страна при мокро почистване между плочките и дървената настилка прониква вода, което би увредило в голяма степен крайните ламели и ще доведе до тяхното раздуване.
При поставянето на естествен или ламиниран паркет е нужно да се спазват изискванията за монтаж - известно разстояние от стени и други подови настилки, за да се осигури нормалното "приплъзване" на дървения под.
......
Поради изброените ред причини не се наемаме да извършим полагането на избраните от вас подови настилки без преходна лайсна."

А прехода с корк май малко хора са го правили и не са наясно как точно да се извърши...

Общи условия

Активация на акаунт