Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 174
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, бих искала да помоля за съвет относно разпределението на една тясна и дълга баня-394/180, като на едната дълга стена има два прозореца от с размер 50/130 отстоящи на 100см от двете къси стени. Другата стена с размер 394 тепърва ще се изгражда и на нея някъде трябва да сложим вратата. ВИК може да се прекара почти навсякъде. Как ще е най-удачно да разпределя местата на вана, душ, мивка и тоалетна. .

Засега слагайте ваната в дъното, хубаво е да помислите за подиум и леко вграждане, за да може по лесно да се влиза, със стъпало.  Не колкото на снимката, показвам принципа.
За да не прекрачвате всеки път по  65 см от двете страни, а и по подиума могат да се нареждат разни неща.
За другото - трябва да го начертая, и да пробвам варианти. А няма да мога днес и утре. Една или две мивки искате?

# 676
Благодаря за отговора! Предпочитаме една мивка, но с това тясно помещение направо не мога да се справя. Ще очаквам предложението ви.

# 677
Здравейте! Ако си спомняте моите плочки в малко средиземноморско-марокански стил и чуденката ми относно цвета за стените. В крайна сметка взехме едно сиво-синьо, което така нанесено си е повече синьо, без да има и намек за сиво. Та, как ви се вижда за цвят на антре? Някак много различно ми е от всички антрета, които съм виждала  Laughing  Имам нужда от друг поглед и мнение, до понеделник трябва да съм решила дали да го пребоядиваме.

Същата дилема стои пред мен и относно днвената (40кв кухня, хол и трапезария в едно), светла и слънчева стая. Спряхме се на едно особено зелено, майстора ни каза, че според него това не е цвят за дневна и ни предложи шампанско, от което боядиса малко на съседната стена. Кухнята ще е бяла, на една стена, 6.5м, която стена реално ще се скрива почти на 100% от кухнята, а на останалите стени има големи прозорци и реално няма много-много празни стени.
За съжаление нямам снимка на ламината, тъй като още не са ни го докарали  Tired
Какво мислите за това зелено? Ще върви ли за цвят на хол?
Има и други снимки в албума, ако може да са ви от помощ. Снимките са правени без слънце, че тук е облачно от няколко дена, дори и аз не съм виждала цветовете на слънчева светлина. А до понеделник сутринта трябва да съм готова с крайното си решение  ooooh!

Извинете, вече го оправих, би трябвало да се вижда  Peace

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 16:15 от dion

# 678
  • Варна
Много ги обичам тези майстори - за тях всичко трябва да е в бежовко!

Всъщност не са само те, повечето познати мъже почти не възприемат друг цвят за стая, това е върхът на домашния уют. А може би се чувстват сигурно само в стандартни рамки и нещо по-различно ги вади от зоната на комфорт?

При мен не се отваря албума.

# 679
Извинявам се, вече би трябвало да се вижда албума  Blush

# 680
  • вятърничава
dion,
ламината какъв цвят е,как се казва,снимка от нета?
дограмата предполагам е като в антрето?

# 681
  • София
Много ми харесват плочките в антрето и цвета на стените също. Никакво пребоядисване там  Peace

В дневното помещение бих активирала още малко зеленото, повече към зелена маслина и по-тъмно, не толкова жълтеещо (поне така изглежда на моя монитор, възможно е и да греша). Шампанското майсторът да си го маже у тях Simple Smile

# 682
Аз пък искам майстора  да ми сподели списъка с това кои цветове са за хол, кои за коридор, и изобщо.
И кой майстор е пуснал цокълче по стъпалата в антрето?

Това ми напомня, как аз  преди  години слушах санитарките в болницата, защото не знаех че не са медицински лица.
И както Атти казва, да не свети толкова зеленото. Иначе са прекрасни и плочките, и синьото, дори днес ги видях в един магазин на живо плочките , и се сетих за вас.
Дори диагонала ми харесва на редене.

Имам леки подозрения, че на майстора шампанското му е останало отнякъде.

# 683
  • Варна
И на мен синьото ми харесва и плочките, само за первазите не зная как би изглеждало с едноцветни, не рязани от самите плочки. За зеленото не смея да коментирам имах едни истории с "шартрьоз" много коварен цвят като хамелеон трудно се показва на снимка истинският цвят. Simple Smile

# 684
  • София
Аз винаги предпочитам линейните первази. Рязаните от плочка ми стоят грубо, не винаги се изпълняват прецизно, горният ръб става кофти, може да се сложи ъглова лайсна за плочки, ама не си заслужава играчката, при положение, че има готово решение. Пък и майсторите мрънкат много.

Да, с первазчето по стъпалото се е престарал майстора  Grinning

# 685
Нито един от двата. Сливат се с паркета и прегряват въздуха. Какво е праг на ламината?

Имах в предвид "Перваз". На една от стените мисля да има един голям тъмно кафяв надпис горе долу почти на цялата стена, за да може да се отличава, но и да се слива с обзавеждането. Почти целият апартамент е на тема бежаво, венге и астра. Плочките в коридора и хола са в черно и астра, щом според вас се слива ще можете ли да ми предложите цвят според вас с който ще изпъкват?

# 686
За късмет точно днес ни докараха ламината. Ето го и до стената - цък.
Благодаря много за мненията и подкрепата ви. Ще ги оставя така цветовете, вече при последващото обзавеждане се надявам да успея да съчетая добре всичко. Ако се наложи, пак ще се допитвам до вас, много зареждащо ми се отразява  Grinning  Hug

# 687
  • Варна
Dion много добре се получава и ламината ми харесва и зеленото е много интересен цвят! Давай и после снимки:).

# 688
  • София
За късмет точно днес ни докараха ламината. Ето го и до стената - цък.
Така снимано вече изглежда като това, което си представях и се опитвах да опиша. Много е ок  Peace Ламинатът също е добре.

# 689
Какво ви е мнението за падащите легла,тъй като ни е малка спалнята се замислям за този вариант....някой ако има наблюдения да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт