Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 197
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
  • ВАРНА
Благодаря за отговора,момичета,попрочетох назад за прехода плочки/ламинат - имам тема за размисъл  Blush
Сега имам нов въпрос - сравнително малко време имаме за ремонт на кухня,майсторите ни дават някакви големи срокове и обмисляме поръчка от Икеа .Колебая се между 3 варианта,най-вече защото не мога да си представя с какъв цвят на стените ще си отива - помещението не е голямо и ми искаше да е светла,с въздух...
FILIPSTAD - консултантката много нахвали качеството на материала - масив  е,обаче на мен сякаш доста тъмна ми се струва,с какви цветове да разчупя  newsm78
BODBYN тази ми е фаворит за момента - според мен идеално ще се комбинира с дървен плот и ламинат с дървесна шарка и се комбинира със всичко - единствените ми опасения - доколко бялото ще издържи на посегателствата на 2 хлапета  Mr. Green
EKESTAD това ми се струва доста трудно за комбиниране  Thinking За да изпъква шарката трябва да е на по-тъмен фон,което ще ми затвори помещението с тъмен латекс по стените...Отделно тази дървесна шарка с ламинат незнам как точно да подбера,така че да не се "бият"

Ще се радвам на всякакви препоръки и коментари  Hug

# 616
  • Варна
Здравейте!
Чудя се как да направя един хол по-просторен (4.70 м х 2.70 м). На две от стените ще има библиотека и шкафчета, вкл. за телевизор. Едната стена (от по-късите) е изцяло прозорци и врата към тераса. Ако на третата стена (от по-дългите) сложа един триместен диван и малка масичка, стаята се запълва. А бих искала повече хора да се събират... Благодаря предварително за отговорите и поздравления на Нивиана за съветите!

270 светло е доста малко.
Пробвайте  шкафове за тв на късата страна  без прозорци, и два успоредни на дългата страна триместни дивана. Така ще се оправи малко пропорцията и няма да е като коридор.

Благодаря за отговора! В грешка съм, не е 2.70, а 3.70 м късата страна.

# 617
  • Варна
Здравейте! Бих искала да се допитам до вас относно цвета на стените на антре, в което има сложен такъв теракот. Евентуално и какви мебели ще са подходящи за такъв стил антре?
Благодаря предварително   bouquet

Ако не ви е страх от сини мебели,  и хубаво дърво, аз бих пробвала.

Синьото е може би от най-характерните цветове за Мароко и ще се съчетае прекрасно.

Нивиана какво би предложила като стил в останалите стаи след антрето?

Добре ли да се следва някаква обща линия в обзавеждане на цялото жилище? Или може да е нещо съвсем различно в отделните стаи и само някакъв свързващ елемент да се пренесе, като гръб на кухня с марокански плочки, някои аксесоари като масичка, възглавнички, фенер, поднос, ваза...

Много харесвам мароканския стил, толкова е пищен, по ориенталски цветен и същевременно изящен, особено мозайките и сводестите прозорци с каменна дантела, металните лампи...
Скрит текст:

Единствено ако се приложи на 100 процента може би ще е странно в един стандартен апартамент в стандартна кооперация в бг.

# 618
Здравейте,

имам нужда от помощ отнсно избор на цвят за кухня и голям тв шкаф във всекидневната
Само да уточня, че става въпрос за помещение от кухня + всекидневна.
Към момента имаме уточнени следните цветове:
- стени:
акцентна стена в цвят Levis Shady Red C40
други стени в цвят Levis Shady Red C20
- настилка в кухненска част - теракот в цвят жасмин
- инериорни врати -  CraftMaster, бели
- дограма -  бяла

Искам кухня в по-светли цветове. Кухнята ще бъде с изцяло изчистен дизайн, с вкопани дръжки и барплот, който преминава в шкаф към всекидневната.
Вратите на кухнята ще бъдат от MDF мат, но се колебая дали да бъде изцяло кремава с по-тъмен гръб или плот или да съчетая два цвята - по-светъл за горния ред шкафове и по-тъмен за долния ред.
Ще помоля за предложение на цветове, които да създадат чувство за светлина и простор.
Имаме възможност някои от цветовете в кухнята да се пренесе и в щорите, които също ще се поръчват допълнително.

Благодаря предварително за отделеното време.

# 619
  • Варна
^desika^имаш концепция, помоли след като ти изготвят проекта за кухня, да го визуализират в тези цветове, за които се колебаеш.

# 620
Здравей, Дорис,

със сигурност фирмата ще ми направи визуализация, но въпреки това искам да се спра на някаква комбинация.
В момента се колебая за шоколад, мляко с какао за кухня + бял плот и гръб
https://www.pinterest.com/pin/39336196722588936/, третия цвят от горе на долу.
Според теб ще се комбинира ли добре със стена в цвят корал?

# 621
  • Варна
Здравей, Дорис,

със сигурност фирмата ще ми направи визуализация, но въпреки това искам да се спра на някаква комбинация.
В момента се колебая за шоколад, мляко с какао за кухня + бял плот и гръб
https://www.pinterest.com/pin/39336196722588936/, третия цвят от горе на долу.
Според теб ще се комбинира ли добре със стена в цвят корал?

Кухнята на акцентната стена ли ще е?

# 622
Здравейте, Нивиана! Предстои ми ремонт и обзавеждане на апартамент, около 95кв.м. Разгледах много стилове, цветове, обзавеждания.. По-конкретно искам съвети за кухня, трапезария и хол в едно помещение, също така и за спалня, и коридор с антре. Много харесвам меките и топли цветове, но също и по-веселите и шарени, харесвам различното и разчупено. Кухнята искам да дава енергия и да бъде цветна, но да се съчетава с трапезарията и хола, които да действат отпускащо. В спалнята желая цветовете и обзавеждането да е по-нежно и романтично. А за антрето нямам никаква идея. Искам всичко да бъде по-младежко. Благодаря предварително.  Hug Rolling Eyes Hug Hug

# 623
Здравейте, Нивиана! Предстои ми ремонт и обзавеждане на апартамент, около 95кв.м. Разгледах много стилове, цветове, обзавеждания.. По-конкретно искам съвети за кухня, трапезария и хол в едно помещение, също така и за спалня, и коридор с антре. Много харесвам меките и топли цветове, но също и по-веселите и шарени, харесвам различното и разчупено. Кухнята искам да дава енергия и да бъде цветна, но да се съчетава с трапезарията и хола, които да действат отпускащо. В спалнята желая цветовете и обзавеждането да е по-нежно и романтично. А за антрето нямам никаква идея. Искам всичко да бъде по-младежко. Благодаря предварително.  Hug Rolling Eyes Hug Hug

Няма да стане така: ) Трябва да си наемете дизайнер, дори и само за една две консултации. Пред него не употребявайте  думата разчупено.
Прекалено е  общо питането, за да ви отговоря в един пост. Трябва ви концепция. Дори и да не я спазите, ви трябва.
И не прекалявайте с лилавото.

Ако искате  да ви съветвам онлайн, поне ми покажете  няколко картинки, които ви харесват, и няколко които не ви харесват.

Почвам  май да обмислям да пусна платени консултации онлайн Simple Smile)))

# 624
Скрит текст:
Здравейте,

имам нужда от помощ отнсно избор на цвят за кухня и голям тв шкаф във всекидневната
Само да уточня, че става въпрос за помещение от кухня + всекидневна.
Към момента имаме уточнени следните цветове:
- стени:
акцентна стена в цвят Levis Shady Red C40
други стени в цвят Levis Shady Red C20
- настилка в кухненска част - теракот в цвят жасмин
- инериорни врати -  CraftMaster, бели
- дограма -  бяла

Искам кухня в по-светли цветове. Кухнята ще бъде с изцяло изчистен дизайн, с вкопани дръжки и барплот, който преминава в шкаф към всекидневната.
Вратите на кухнята ще бъдат от MDF мат, но се колебая дали да бъде изцяло кремава с по-тъмен гръб или плот или да съчетая два цвята - по-светъл за горния ред шкафове и по-тъмен за долния ред.
Ще помоля за предложение на цветове, които да създадат чувство за светлина и простор.
Имаме възможност някои от цветовете в кухнята да се пренесе и в щорите, които също ще се поръчват допълнително.

Благодаря предварително за отделеното време.
Определено може да пробвате доста светла кухня - като този жасмин например/внимавайте в гамата!/ с доста по тъмен плот  и гръб.
След като имате тъмни силни стени, ще ви стои добре. Не правете различни горен и долен ред.
Като че ли доста  тъмно кафяв плот и гръб на мен ми стои добре. Бели чинии и метални тенджери ще се открояват добре.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 21:52 от Нивиана

# 625
Благодаря за отговорите. Финално се спряхме на светла кухня в цвят по каталог  https://www.google.bg/search?q=ncs+s+1005-y80r&client=safari … 2s5_TUxFXZ-1WM%3A с гръб в цвят карамел  http://kronospan-express.com/en/decors/view/kronodesign/contempo/8362 и термоплот в цвят сахара http://www.rali-m.com/tops/47981.html

Бих искала да попитам за паркета, който ще е дъб Фалсбург дали би се комбинирал добре с бели первази от мдф. От магазина, в който поръчахме паркета, ни убеждават, че бял перваз би стоял по-добре на този паркет, отколкото пвц перваз в близък цвят.
Да експериментирам ли с този бял перваз?

# 626

Няма да стане така: ) Трябва да си наемете дизайнер, дори и само за една две консултации. Пред него не употребявайте  думата разчупено.
Прекалено е  общо питането, за да ви отговоря в един пост. Трябва ви концепция. Дори и да не я спазите, ви трябва.

Ако искате  да ви съветвам онлайн, поне ми покажете  няколко картинки, които ви харесват, и няколко които не ви харесват.

Благодаря все пак!

# 627
Нивиана,
Червено дърво с какво се съчетава?
На всякъде в нета намирам подходящо съчетание на червено дърво с кремаво бяло, жълто.
Има ли и други подходчщи съчетания?

# 628
Нивиана,
Червено дърво с какво се съчетава?
На всякъде в нета намирам подходящо съчетание на червено дърво с кремаво бяло, жълто.
Има ли и други подходчщи съчетания?

Синьо.

Зависи за текстил или какво все пак.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 23:54 от Нивиана

# 629
Скрит текст:

[/quote]
 Благодаря все пак!
[/quote]

Съвсем сериозна съм.Отворете си файл или тефтер и записвайте каквото ви хрумне, събирайте, докато  вече не решавате конкретни проблеми.
Така и аз мога да ви напиша най-общо  - например кухня тип Лаго, но тя няма да е вашата.
Тези са Лаго:

Общи условия

Активация на акаунт