Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 739
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
Нивана,  bouquet

Скрит текст:
На мен ми доставяше огромно удоволствие по няколко часа на ден да гледам картинки, да избирам материали и декори, да обикалям по магазини. Така и продължава донякъде, откак  сме си купили къща -  вече 3 години и половина. Но не е за всеки.

Аз пак съм с въпрос. Вече, слава Богу, си имаме детенце и детската стая скоро ще изпълни функциите си. Нарочно я оставих неоправена - исках  да видя детето, да усетя какво ще му подхожда. Преди нищо не ми идваше наум, просто така за някое си там дете. Сега нещата започнаха да изплуват, като  я гледам каква е темпераментна като родителите си  Blush Та, реших - светъл тюркоаз и корал /тук-там/. Не търпя пембени детски стаи, че и лилави. Не искам ПДЧ-та, спряла съм се на стари мебели, които ще преправя. Имам налични - легло, дървено, с табли, скрин /вече преправен, на облачетата/, имам красива масичка, която на първо време може да е бюро, ще се търсят постепенно другите неща.  От кошарата след време ще направя диванче
Скрит текст:
Скрит текст:
но се чудя кое как.  Не ми харесва, че стаята е сравнително тъмна. Стаята беше малка, разширихме я като използвахме пространството под сундурмата /май чардак се казва/ и сложихме голям прозорец /а можеше на изток да сложим малки прозорчета нависоко, между гредите на стената, но е късно/ .
Скрит текст:

Въпросът е как да разположа обзавеждането. В частта, където е вратата, е по-тъмно, подходящо за спане, но пък влизаш и - хоп, легло, от друга страна, зад стената, която частично оставихме, има място точно за едно легло, закътано е, но пък тъмната част ми остава неизползваема. Като цветове и стил  
Скрит текст:
Просто искам да не сбъркам.

Не мога без план и размери да ви кажа  какво да е разпределението.
Честито за момата !

Не можете да сбъркате.
Ако искате стойте  в корал,тюркоаз, светлосиньо,тъмносиньо и бяло естествено.
Доколкото разбирам, търсим някаква романтика.
Детето ще почне да има претенции към стаята  едва към 4-5 годишна възраст.

Може би Малката русалка е вашата тема. И като цветове.

# 736
Страхотно е, че съществува подобна тема Simple Smile Поздравления за инициатора  bouquet

Нашия апартамент е почти готов, и следва неговото обзавеждане. Гледам голите стени чудейки се от къде трябва да започнем?  Thinking Дограмите са кафяви. Може би мебелите и пердетата трябва да са съответстват на този цвят. Спалнята е 13 квадрата и мисля как ще се вместят легло, гардероб, тоалетка и нощни шкафчета.  newsm78 Всичко трябва да се купува поотделно, така че ще ни е много трудно. С удоволствие бих споделяла мнение, както и снимки Преди и След ... Simple Smile

Сега се чудя дали пък не е най добре да наемем дизайнер за тази цел, вместо да си правим самоинициативи.

За начало  си отворете една папка , гледайте интериорни сайтове и списания, в другата интериорна тема има достатъчно споделени, и си събирайте картинки.
Докато не ви се прииска да направите  нещо подобно и да се вдъхновите достатъчно.
Вече може да поверите работната част на мебелна фирма да ви ги оразмери, ако технически програми не са ви в кръвта.
Измислете си концепция  , с две думи.
Например- градска романтика, синьо спокойствие, есенен минимализъм  - няма значение, нещо което да ви води.

# 737
  • В градината...
Малката русалка, чудесно, не се бях сетила, хем идеята ми беше море за цветовете.
с 300 зора, понеже съм на линукс и нямам корел, спретнах това
Скрит текст:
пропорциите не са реални, карах на око.

# 738
Благодаря perunika! Ще помисля.

Малко коледни вдъхновения:
http://www.ideadesigncasa.org/albero-di-natale-con-pallet/

# 739
  • Варна
...
Българската домакиня ще подскочи при филц по стеkните - предполагам и някои си спомнят деколина по коридорите, но принципно  правенето на  ефект от дефекта  е резонно.
Тоест  много пробит коридор, може да понесе силно акцентна  стена, с фигурална композиция, дори стил 60 те
...

Нивиана! С две дими ме разбра Simple Smile Представих си панелен коридор с много врати и шпакловчик, който мрънка, "За тази малка квадратура, не си струва, ще изчислим на линеен метър обръщане на врати"
Може съвсем семпло с хоризонтални или вертикални ивици.
http://design-milk.com/index-wide-felt-wall-coverings-by-submaterial/
Или от стъклотапетите,които са си вместо мазилка.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 11:37 от Doris

# 740
Здравей Нивиана! Темата е страхотна, даваш ни невероятни идеи. Отново се обръщам към теб за съвет за подходяща конфигурация на антре, като пространството ми е следното: Неголям коридор на панелен апартамент, като участакът към вратата където мислим за антре е с дълбочина 30 см. и дължина 170 см. Коридорът е ъглов като ъгъла също може да се използва като антре, то е с размери 60 см. по едната стена и 70 см. по другата, която отива към кухнята..Ще съм ти много благодарна за някое практично решение..

# 741
Благодаря ти Нивиана!Мисля да приема твоите предложения и да претапицирам дивана в синьо.В този случай какъв цвят трябва да избера за стените?

# 742
  • София
Следя темата отдавна и ми е страшно интересна. Много съм зле в съчетанието на цветове, харесват ми много дадени комбинации, но сама трудно правя такива.
Предстои ни нанасяне на ново място, настилките вече са поставени - черешов ламинат с тъмни шарки

Обзавеждането, което ние имаме е главно във Венге и бяло, за това съм в дилема дали трябва да купуваме ново такова или ще успеем някак да съчетаем мебелите в новия дом.
Това ни е секцията за ТВ, струва ми се, че няма да върви добре с пода, но на място ще се реши. Килима ни също е в тъмно кафяв цвят, дивана е във венге и мляко с какао.

Новата стая е с голям прозорец и много харесвам светлината вътре. В момента е боядисана в екрю, но съм склонна да я направим в по-нестандартен цвят, стига да запазим уюта и светлината.
Другото, което искам да попитам е, ако сменим вратите трябва ли да са в цвят на первазите? Защото много харесвах бели английски врати, но не съм сигурна дали и те ще са ок, первазите са в цвета на ламината.

# 743
Здравейте, Нивиана!
Чета темата Ви с удоволствие и черпя идеи и вдъхновение от Вас.

В момента сме на тема ремонт на кухня. Все още имам дилема за подредбата на мебелите/уредите в нея.
 Прикачвам снимки, за да стане по-ясно. Това е проектът, който аз съм направила. Чупката е част от усвоен коридор. За мен тази конфигурация е най-практичната и почти единствено възможна. На срещуположната стена на мебелите има врата към тераса и там ще бъде позиционирана масата за хранене.
Прилагам и размери:

Благодаря предварително за отделеното време!

# 744
Здравей Нивиана! Темата е страхотна, даваш ни невероятни идеи. Отново се обръщам към теб за съвет за подходяща конфигурация на антре, като пространството ми е следното: Неголям коридор на панелен апартамент, като участакът към вратата където мислим за антре е с дълбочина 30 см. и дължина 170 см. Коридорът е ъглов като ъгъла също може да се използва като антре, то е с размери 60 см. по едната стена и 70 см. по другата, която отива към кухнята..Ще съм ти много благодарна за някое практично решение..

Като казвате антре какво имате предвид?   За мен е входно пространство.
Не разбрах идеи точно за какво  ви трябват.

# 745
Благодаря ти Нивиана!Мисля да приема твоите предложения и да претапицирам дивана в синьо.В този случай какъв цвят трябва да избера за стените?

Бели с картини?

Или топло бяло или топло сиво. Ще ви стои по-модерно и ще ви извади от кафявата  гама.

# 746
Следя темата отдавна и ми е страшно интересна.
Скрит текст:
Много съм зле в съчетанието на цветове, харесват ми много дадени комбинации, но сама трудно правя такива.
Предстои ни нанасяне на ново място, настилките вече са поставени - черешов ламинат с тъмни шарки

Обзавеждането, което ние имаме е главно във Венге и бяло, за това съм в дилема дали трябва да купуваме ново такова или ще успеем някак да съчетаем мебелите в новия дом.
Това ни е секцията за ТВ, струва ми се, че няма да върви добре с пода, но на място ще се реши. Килима ни също е в тъмно кафяв цвят, дивана е във венге и мляко с какао.

Новата стая е с голям прозорец и много харесвам светлината вътре. В момента е боядисана в екрю, но съм склонна да я направим в по-нестандартен цвят, стига да запазим уюта и светлината.
Другото, което искам да попитам е, ако сменим вратите трябва ли да са в цвят на первазите? Защото много харесвах бели английски врати, но не съм сигурна дали и те ще са ок, первазите са в цвета на ламината.

Вие някак си сложно го правите. Сменете первазите, а не вратите.
Принципно первазите на вратите трябва да са в цвят с первазите на пода, не самите врати.
Боядисайте стените светлосини или сложете такива тапети.

Сменете килима с по свеж.

# 747

Като казвате антре какво имате предвид?   За мен е входно пространство.
Не разбрах идеи точно за какво  ви трябват.

Да,входно пространство, идеи какво точно можем да сложим там, тъй като мястото е доста ограничено..

# 748
  • София
Благодаря ти, вратите са за смяна, не ми харесват, ще се сменят и касите. Цветовете ми харесват, втория вариант дори повече, но се притеснявам да не се затъмни стаята.

# 749
Ако е за мебели - 30 на  170 шкаф догоре ще ви събере всички  обувки и чанти, като ги обръщате  зимни и летни долу  и горе.
Отвън на вратите  може да сложите топчета  дръжки или други закачалки , за да поемат  някоя друга  връхна дреха или ключове. Никак не е малко.
 С врати догоре.

Може и да подпъхнете някоя табуретка, или да пада някоя вратичка за сядане.

Другия куб може да употребите за  легени, прахосмукачки, препарати,куфари.

Четири врати по 45 см са 180 см.

Всъщност с обзавеждането за антре е сериозна ниша и няма много  готови решения, или поне читави.

Общи условия

Активация на акаунт