Съпруги на военнослужещи - 8

• 59 435
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Явно има проблем с изхранването тази година,щом не е било само при нас.
Но това май зависи повече от почиващите  Rolling Eyes

# 541
Какъв проблем има с изхранването?

За 4ри години по морските бази, винаги е било едно и също. Simple Smile Сутрин хубавите неща свършват още в 8.30ч., а на обед и вечеря хората грабят пържоли в несвяст, а после оставят на масите пълни чинии.
Не е от сега...Simple Smile

# 542
Сигурна съм,че не е от сега,просто аз за пръв път почивам на база на МО и ми направи впечатление.Такъв ни е манталитета.Пълнеха чиниите и после всичко на боклука.Безсмислено е да го коментираме даже Tired

# 543
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Делянчето, благодаря мила  Hug  Ако имаш възможност да свалиш снимките преди да сме заминали (в събота) ще съм благодарна  Simple Smile

Ей затова храненето трябва да го направят на порцион и ще се решат проблемите и на двете страни - почиващи и персонал. Да не сервират по масите, ние ще си го взимаме от шубера - кой каквото му се полага, и детските порции детски.Тогава и това бързане, за да хапнеш нещо свястно няма да го има ....Истината е, че ако се забавиш трябва да ядеш пържени тиквички като медузи и пържени картофи  Twisted Evil

Аз съм доволна от храната на порцион по планинските бази - порциите са огромни, салатите също. Закуската само е на блок, ама там не ми се е случвало да свършва - зареждаха здраво масите. Като кажеш на сервитьора, че "това" е свършило и ти казва любезно - "Моля, изчакайте", и след 2 мин. вади таблата (кашкавал, шунка, яйца).Поне на Олимп е така. Безалкохолно, бира и кухня от ресторанта на супер изгодни цени. Какво повече му трябва на човек. newsm78 

# 544
Миналата година поне на Флагман не видях недостиг на храна.
Сега в Адмирал всичко граби като за последно и 30 минути по-късно няма нищо за ядене.
Тук вина имат и персонала,не само гостите.А по принцип не обичаме да слизаме в точния час ,за да избегнем лудницата.Но имаше и такива ,които чакаха столовата да отвори 30 минути по-рано.
Една сутрин поисках мед за детето за филията,ами няма.
Салфетки нямаше 3 дни,сокчета само първият ден.
Не сме капризни и не очакваме нещо особено за базите,но някак си не е редно.
За сметка на всичко обаче място за сравнение на кухнята на Адмирал и Флагман няма.
Всичко приготвено в Адмирал беше да си оближеш пръстите.

# 545
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Странно е, че Флагман се различава, а 4-те бази са с един управител.Мисля, че трябва да е едно и също за всички .... ама явно за сметка на Флагман заради чужденците, другите бази търпят лишения. Не е честно, защото всички плащаме еднакво. Тази година мисля да спретна някой друг "цирк" в столовата и жалба ще има разбира се, но да видим дали ще има повод за това  Mr. Green Ако ни липсва нещо основно, като кашкавал или пържоли - направо ще ме "набарат на чалъм" както се казва  Simple Smile

# 546
Има ли някой завърнал се от къмпинг "Чайка" този сезон................

# 547
Nadeto1985 честито за картата   bouquet дано си изкарате добре. Освен да те вербуваме за фоторепортер на Сарафово.Да снимаш базата, стаята, ресторанта, плажа. Да опишеш впечатления. Simple Smile Hug

Това да си носиш минибар е добра идея, при липса на друга алтернатива за реновирана карта  Wink

Мире, дано да не вали по-другата седмица, че и не заминаваме на 19-ти  Praynig

Момичета, относно албума на базите - имам възможност да направя нещо като каталог на базите в ПДФ-формат, който да поддържам на мой сървър, който да се закачи на 1-ва страница на темата.Да става и за изтегляне. Може също да го обновявам от време на време. За целта поствайте инфото и снимките за базите в темата, аз ще си събирам и копирам каквото е нужно за каталога.  Sunglasses

Момичета,искам да използвам случая,да ви благодаря,за полезната информация!  Peace   Hug
Толкова много се зарадвах днес! Добре,че видях форума и разбрах как стоят нещата.
Тази година я бях отписала почивката.
Съпругът ми, не можа да повярва като му се обадих,да го "ИНФОРМИРАМ"  Grinning  Joy
Толкова години му мрънкам за военна карта и нищо,все не успявал да се уреди.Затова поех нещата в свой ръце./Абе друго си е когато се намеси жена/  Laughing
Обещавам да снимам цялата база и да опиша впечатленията си!

# 548
pettesa, те доставките са едни и същи, но готвачите са различни. Simple Smile Нормално е да има и разлики в самият вкус на храната.
А относно Флагман, не, не се плаща еднакво в останалите бази. Той е с категорията на хотел и там е най-скъпо по принцип.

# 549
  • София
   Здравейте ние бяхме в Сарафово за 5 дни,базата е супер ,но плажа е зле с тръни по пясъка, ние ходехме на плаж в Поморие защото сме с 2 деца които тичат и играят по плажа  а трънчетата са си сериозни.Иначе  за базата ние бяхме в една стая 2 възр. с 2 деца стаята беше с 3 легла,като добавихме и кошарката ...стана ... без гардероби,тесничко си е ...но става ,поне балконче с масичка и столове има и вечер се  чуваше морето. За ресторанта храната добре ,но организацията лоша,имаше опашки за храна ..по 15 мин. се редиш за да си вземеш храната. Иначе навън има каде да тичат децата алей ,пейки ,футболно игрище ...и всичко си е подържано и ок. Снимки нямаме но ако някой го интересува нещо да пита..

# 550
Случайно някой да знае телефоните на Маяк?

# 551

Здравей! Не мога да помогна с телефон на Маяк, но знам , че ако звъннеш на Агенция военно-почивно дело ще ти го дадат ( 02/ 92 21705 / 21757 / 21759, военни номера– 21705, 21757, 21759 ).
Хубав ден

# 552
Здравейте! Икам да попитам за бунгалата на къмпинг Чайка,ако някой може да ми отговори, какво е кухненското оборудване вътре? Видях,че има малкък хладилник.И случайно има ли някаква посуда (тави или тенджери),за да знам какво да взема.С малко дете сме и ще трябва да готвя явно.Благодаря предварително!

# 553

Здравей! Не мога да помогна с телефон на Маяк, но знам , че ако звъннеш на Агенция военно-почивно дело ще ти го дадат ( 02/ 92 21705 / 21757 / 21759, военни номера– 21705, 21757, 21759 ).
Хубав ден

Благодаря! Намерих го вече. Ще го сложа в първия пост, за да е налице.  Peace

# 554
Здравейте,
имам въпрос специално към момичетата, чиито половинки ходят на мисии.
Та, има ли някакви парични средства, които се дават специално на децата заради участието на родител в мисия?
Предварително благодаря за отговора!
Хубаво лято на всички   Nature Sunny 

През 2010 сержантката от моята секция беше в Босна и за периода на мисията дъщеря й , която тогава беше студентка медицина получаваше 70 или 90 лв-то е % или 1/3 нещо такова от МРЗ.Така ,че  със сигурност има такова нещо.Проверете. Доколкото помня се пише молба до министъра, защото после зповедта за парите беше негова (четоха ни я на събиране). В моментта съм в отпуск,а и тя е в Германия и не мога да бъда по-конкретна. Но тези наредби се променят рядко на 10-20 години , затова съм почти сигурна, че още е в сила.

Общи условия

Активация на акаунт