Съпруги на военнослужещи - 8

• 59 387
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Когато няма по НОИ се отива като военен-8 или 10 лв. нощувка с 3 процедури и ако искате храна 12.44 на ден.Но тя е зле , не препоръчвам, като в болница.По-добре навън да се храните.
И трети вариант да се иде в Калероя е по клинична пътека-но това е практически невъзможно за 2014 г.

# 676
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
По клинична пътека може, но ако е военен  Peace

За цивилни по клинична пътека приемат резервации за другото лято, които се заплащат по 30 лв. на човек.  Crazy

Да попитам тези които са наясно. Тези нощувки за военни в Калероя, които се заплащат по 8-10 лв. имат ли нещо общо с лимита по социалната програма 10 дни зима/10 дни лято?

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 19:07 от pettesa

# 677
Нямат нищо общо със соц. програма.Но пак имаше ограничения-не помня 10 дни ли беше годишно. Както и не помня цената дали беше 8 или 10 и затова го написах така.

# 678
Цената е всъщност 12лв. на възрастен и 8лв. за дете.
Храната е болнична, това е санаториум все пак, не хотел ол инклузив.
За военни рядко има места свободни, всичко е пълно с хора по НОИ.
Най-добре е да се звъни на 11то число на месеца, тъй като тогава запълват места ако са останали непотвърдени резервации.

kativita, всъщност процедури като военен не предлагат ако се отиде.

# 679
А това абсолютно не е вярно-преди 2 седмици беше наша сержантка. А и други преди това. Просто по НОИ са 4, а като военен 3. Лошото е че като си по вариант военен събота и неделя няма, което е тъпо. Иначе за какво да ходят като няма процедури? Нали е санаториум?
А за детето ми казаха 7 лв. при различните разговори, последният в петък-това е само спане.

# 680
kativita, процедури се полагат за тези, които са отишли да се лекуват и са със заповед от министър, или не знам кой. (всяка година се изготвя списък на желаещите към януари месец, изпраща се до София и март месец го връщат).
Ако отидеш просто така, процедури нямаш....освен ако не се смилят над теб и не са натоварени.

# 681
Няма такова нещо. Дали си военен,  цивилен от МО, от резерва, член семейство , военноинвалид, военнопострадал-винаги в нощувката има 3 процедури. Разликата с НОИ е , че може да ги пропускаш и много хора ги правят. Просто използват Калероя като евтин , но добър хотел в спа курорт. А по НОИ ако не правиш ги плащаш. Макар че  и тук не е проблем-разписваш се и толкова. Дори и за детето има3  процедури, но ние го водим защото няма на кого да го оставим, а не за лечение. Освен прословутата бележка занего се иска също бланка 119 а от ЛЛ, както за всички останали, защото макар и формално това си е прием в лечебно заведение. И какво значи ако искат и не са  натоварени-нали всеки приет на регистратура му се определя лекуващ лекар и му се дава час за преглед. Особено пък в Калероя където  реда е като в армията.

# 682
kativita, къде точно го пише това, че ти се полагат 3процедури в нощувката??? Подобно нещо не съм срещала.
Полагат ти се ако си отишъл за лечение, имаш диагноза, документи от лекар и т.н.
Ако се обадиш и искаш просто нощувка, няма подобно нещо.
Дори да искаш да си заплатиш процедури на регистратурата, ти казват че няма и не могат да ти направят. Случвало се е и на мен, и на други наши приятели, които са ходили свободно, включително и пред мен на регистратурата са обяснявали същото.
Сега ако за едни хора се правят, а за други не, това е съвсем друг въпрос.
Бланка 119 не ти искат изобщо, ако просто искаш да ползваш базата за нощувки.
И не, не на всеки приет му се определя лекуващ лекар, ако е там по горния случай.
И аз съм придружавала мъжа ми, и жените на доста други колеги, нито им искат 119 от личния, нито им назначават преглед и лекар, нито им се правят процедури. И това е в последните 3-4г., от както и мъжа ми ходи.

# 683
  • Пловдив

пп...Не знам за какво се пънете за тази Калероя, като всички казват, че храната е много кофти, плащаш за басейн по 5 лв. на човек (+шезлонг) включително и децата (няма детски билети), Хисаря е супер застрелян град пълен с почиващи на възраст и пр.  Confused

Хисаря е прекрасно място за истинска почивка и то през всички сезони. Тихо и зелено. Избор от минерални басейни, СПА процедури по разните хотели, минерална вода. И места в близост, до които можеш да отидеш на разходка, ако ти омръзнат парковете на града. Не говоря само за Калероя, а по принцип. Нощувки има и за по 30 лв. за двойна стая в града. 

# 684
Пише го в приложение 6 на наредба Н-5 от 11.03.2013 г. Там е казано , че цената за леглоден включва нощувка,  мед . обслужване и до 3 процедури.  Моите впечатления са от есента но 2013 и тази година, когато тази наредба е била в сила. Не знам как е било преди 4 години. Разбира се персонала сигурно се радва като се отказваш от процедури. Така че ако ви се правят процедури никой не може да ви ги откаже, а не си представям ако сегашния началник на базата разбере ,че се отказва на военен да прави процедури какво ще стане.

# 685
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!

пп...Не знам за какво се пънете за тази Калероя, като всички казват, че храната е много кофти, плащаш за басейн по 5 лв. на човек (+шезлонг) включително и децата (няма детски билети), Хисаря е супер застрелян град пълен с почиващи на възраст и пр.  Confused

Хисаря е прекрасно място за истинска почивка и то през всички сезони. Тихо и зелено. Избор от минерални басейни, СПА процедури по разните хотели, минерална вода. И места в близост, до които можеш да отидеш на разходка, ако ти омръзнат парковете на града. Не говоря само за Калероя, а по принцип. Нощувки има и за по 30 лв. за двойна стая в града. 
Принципно е тaкa, но мен зa 2-3 дни в Хисaря ме хвaщaт лудите незнaм .... то и прекaленото спокойствие не е зa всеки.

Дa ви кaжa, мaлко ми е стрaнно дa се прaвят кaквито и дa било процедури без дa сa нaзнaчени от лекaр.

# 686
  • Пловдив
pettesa за един хубав масаж или някоя и друга благинка за тялото хич няма нужда от назначение от лекар.  Mr. Green Не говорим за процедури за разбиване на камъни в бъбреците ... А и да си поизплакнеш малко организма с минерална вода, не е зле. Поне със сигурност е минерална, като е налята на място. Това, дето го купуваме в бидоните може и леко да е подминала минералния извор.

# 687
# 688
Кативита, значи наресбата е едва от края на миналата година, такова нещо преди това нямаше. Дори съм се молила срещу заплащане и пак отказваха.

# 689
Е , нали затова е форума да споделяме опит и впечатления. Вчера заминаха двама колеги във военния във Велинград. Там е 25 лв. по НОИ,  но предполагам че храната,  а и условията са по-добри от Хисаря и Поморие. Ще споделя като се върнат.

Общи условия

Активация на акаунт