Отговори
# 135
Дива   много ти благодаря!  bouquet
Лудостче  Heart Eyes wavey wavey wavey къде се губиш, мило ? Липсваш ми!

http://www.youtube.com/watch?v=kS-yffZwol8
Не знам за вас, но на мен много ми липсват снимките в Русия ... толкова красив беше в униформа Киво .... а и на коня беше неотразим! Тогава нямаше тази тъга в погледа ...

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 18:35 от queen_fenka

# 136
# 137
# 138
ЗДРАВЕЙТЕ дружки мои и тук Фенче,Айричка,Дива Hug Heart Eyes,и не на последно място,сладурке Диме Heart Eyes,написала си моите мисли и виждания за филма,благодаря ти  bouquet
Филмът е страхотен.....,интригуващ....,различен...
Благодаря на Госпожата,Дъга,Дива,за темата, фрагманите,преводите,благодарение на вас и други момичета имаме възможност да гледаме такива хубави филми Heart Eyes

# 139
Изгледах серията. Усещанията ми с превод , без превод, със записки и без записки са еднакви.  Разбрала съм филма на първо четене. Няма промяна на позиции. Сюжетът е предвидим, интригата не е завързана, Играят добре, емоциите се разбират, екшън линията е елементарна,  нищо сложно.
Абсолютно излишен е образа на писателката в началото на серията. Колко била радостна Шура и как умира от страх  Петро. Ами то се вижда прекрасно. Нищо ново не казва. Друга е причината за да я вкарат. Да доразкаже историята, ако се наложи бърз отворен финал.
Направи ми впечатление думата, която е употребена при превода на сцената. Петро с виновен поглед среща Курт. Безсънни нощи и кошмари заради смъртта на Осман. Един злодей не може да изпитва чувство на вина. Резбилитират го и мисля, че по сценарии ще го оправдаят за убийството на Осман. Жертва на обстоятелствата, нищо лично.
..Образът на Шура предизвиква единствено съчувствие. Някак си съвсем я избутаха на втори план. И като екранно време даже. Покорна, примирена, хрисима. Без грам гордост и достойнство. Трепери, ядосала  е Курт. Готова  да  се извини  задето е взела отношение и е защитила жената. Застрашила го била с тази постъпка.   Джелил направи нещо по-опасно, но с него беше мек и му съчувстваше. Внушението е ясно. Жената да си знае мястото. И то е в кухнята.
Шура отново проси любов.  Много унизително, само сексуален обект е за Курт. И в очите дори не я гледа. Как тогава да усетя любовта му.
Обясненията защо не са се оженили – смехотворни. Курт откровено лъжеше, Шура замазваше. И тази женитба в новия фрагман е единствено заради близостта, която се заражда между Петро и Шура и неговата готовност да я защити. Това е жегнало достойнството на Курт. Т.е. принуден от външни обстоятелства,  а не осъзнато решение, защото я обича. И това допълва предишния ми пост , че може би нарочно отмъкна Шура и злоупотреби с нея, за да не е тя с Петро. Победоносния поглед към Петро в операта. Не е изключено да изпитва някакъв комплекс за неравностойния си произход. И Борински, и Вержински са от стари дворянски родове, потомствени аристократи,докато Курт е от селски произход. 
Заигравката с патриотизма. Чистят руския акцент. Набутаха жените в кухнята, всички заобичаха Истанбул, страхотен град, по-хубав от Петербург, на РД на англичанина  турска музика,  прекрасно говорят турски, иншалах, иншалах....Признанието на Курт, че е турчин, той е красавецът, баронесата и тя шпионира за Турция. Всички чужденци мерзавци. И гръкът пияница, и развратник. Само турците свестни. И това пеене на мюезина защо ми го вкарват като фон. В ЗП, в К/Г  нямаше и кадър  на джамия,  да не говорим за пеене на мюезин. За мен, много дразнещо.
Финалът не крие интрига. Раздяла. Зададен е още с първа серия. Почвам да си мисля обаче, че  Курт може да стане жертва на революцията. Много навътре е взел нещата. Имаше и подобна реплика, че е готов да умре  за Родината.. И така, финалът ще е с патриотично звучене.  Напълно се вписва в променената сюжетна линия.

# 140
фрагман

# 141

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 21:24 от dterziiska

# 142
Бреееееей, тази седмица ни глезят, чак 4ти трейлър ни отпуснаха.
Де да знаехме какво говорят в последните два. Rolling Eyes

# 143
"Курт Сеит и Шура" 9 епизод Фрагман № 3

http://www.vbox7.com/play:7c3251f46f

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 22:03 от * Дъга

# 144
Дъга сърдечни благодарности за всички преводи   bouquet  bouquet

# 145
"Курт Сеит и Шура" 9 епизод Фрагман № 3

Скрит текст:

Скрит текст:

Ужасен е този Петро беееееее. #Cussing out
Знаех си, че някой или нещо, ще помрачи щастието им. Rolling Eyes При така стичащите се обстоятелства едва ли, ще има сватба. Cry
Госпожата нещо се губиш напоследък, липсваш.
Дъгичке,   bouquetsmile3525 newsm51 чаках с нетърпение поредният ти превод. Разглези ни като превеждаш трейлърите и всеки път тръпна в очакване докато ги преведеш. Grinning

# 146
  • AMS

Терзи, Hug Дъгичка,  Hug Благодаря за фрагманите!!!

# 147
# 148
Терзи Дъгичке BELL

# 149
Белл Hugневероятно красиви колажи правиш! Много са изящни,много Peace Peace

Дъгичке Hug златна си ни ти - за преводите на фрагманите - тенкс! Heart Eyes Надвечер ги видях при падругите,ама докато "слънчасвах" с тях ти си свършила великолепна работа!
Е-е-е, това не е като само да пръскаш кал по филма - иска си умения и още нещо!
Дива Hug Hug
Скрит текст:

dafne_1- считай, че и аз се присъединявам към искането на di...vaНадявам се да проявиш характер и да зачетеш желанието ми.И моята непопулярност ще ти помогне за това!

Фенче, HugВанче Hug Лудосче Heart Eyes

Лека нощ,момичета и успешна нова седмица!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт