Отговори
# 300
Довърших 8 епизод с български буквички - отново голямо благодаря на Филипова Hug и Мименце Hug за всичко, което правят за нас !   bouquet  bouquet  bouquet

Кристално стана ясно, че Петро много добре е знаел по кого точно стреля в гръб - нещо, което аз предположих още, когато гледах онзи епизод . Застреля Осман в гърба без да му мигне окото, за да му затвори устата завинаги, както направи и с Миша и с всеки, изпречил се на пътя му. А, както се развива образът му, нищо няма да му попречи да постъпи по същия начин и с Лола, и с Джелил или пък с всеки един, когото счита за пречка при осъществяване на целта в живота си  - унижението и унищожението на Сеит . Завършен подлец и убиец, перфектно изигран от Биркан !  Peace

Айше - изключително ме подразни в този епизод . Нещо много като веселата вдовица взе да го раздава - не стига, че въздиша по Сеит, ами и на Джелил хвърли око, че и флиртува чак . Освен това, се оказва и зла - не пропуска сгода да нарани Шура или да се заяде с Гюзиде - красива, ама проклета !

Гюзиде - толкова е влюбена, толкова е щастлива, че диша един въздух с Джелил, че изобщо и не забелязва подозрителните и неодобрителни погледи на Яхя бей . На него вече, му е ясно като бял ден, че жена му обича Джелил, разбра, че невестата му е страдала не толкова по родния край и семейството, колкото по загубената си обич. Не знам как са замислили да развият тук сюжета, но не ми се иска никой от двата да страда - много ги харесвам. Яхя е много симпатичен и благороден мъж, отнася се с огромно уважение към жена си, внимателен е към всички, а към земляците - всеотдаен, въпреки съмненията си . Въпреки завидното си материално положение, се е отдал на идеята за освобождение и революция - истински патриот, за разлика от Ръза, който е същи Петро в турски вариант - способен да оцелява във всяка ситуация, продажен и подъл мижетурка !

Гюзиде ми е все по-любима - има някакъв финес в тази жена, толкова е топъл и изпълнен със благородство погледа . Радвам се, че е до Шура в тези трудни моменти и и дава кураж .
Имам усещането, обаче, че и е писано да страда и да гледа този път съвсем отблизо, как любовта и се изплъзва отново. Струва ми се, че ще има нещо между Аля  и Джелил, на няколко пъти кръстосаха погледи, които не бяха безразлични .Ако това се случи, сърцето и отново ще бъде разбито.

Започвам 9 епизод. Приятен следобед !   bouquet

# 301
Споделям мнението на повечето  момичета за Айше. Неприятна особа, Петро в пола.  biteПредполагам, ще развият поведението и в тази посока.
И на мен Гюзиде много ми е симпатична, дано наистина не се окаже, че и е съдено да живее без любов.
И нещо да кажа по принцип- за любовта, за живота... Чета постове, които общо взето внушават две тези: 1/ Сеит не показва силна любов; 2/ Любовта между Сеит и Шура не е истинска, защото не завършва щастливо. Сиреч- след като любовта им не побеждава всички трудности, значи я няма. Не мога да цитирам точно, но общо взето това е есенцията на някои постове.
Момичета, нима искате да кажете, че измерител за голямата любов е щастливият и завършек? Да оставим литературните и филмовите герои, няма да пиша за Ромео и Жулиета, но нима в живота винаги любовта побеждава? Нима във вашия живот, в живота на близките или  приятелите ви няма случаи, в които любовта е победена от обстоятелства, външни намеси- роднини, разни други хора, болести, войни и какво ли още не... Факт- голямата любов не винаги има щастлив край.  Което не я прави по-незначителна. Любовта е любов, каквото и да се случи. Хепиендът е прекрасно нещо, но животът е шарен. Чест прави на екипа на филма, заемайки се с описването на перипетиите на една голяма любов и още 1-2 любови покрай нея, които не завършват щастливо /поне както е в книгата/ Е, ако се отклонят от нея, ще се радваме dancingХа дано, ама надали...  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 16:00 от oncee

# 302
# 303
здравейте момичета  Heart Eyes

# 304

Терзииии,  newsm51  love001 newsm51

Милата Шура, толкова ми е мъчно за нея, не заслужава да страда така . Добре, че поне ще има един светъл лъч - ще намери най- после сестра си, представям си, колко вълнуваща ще е тази среща !  Heart Eyes

Чудя се на акъла на Петро, честно казано - на какво разчита ?! Нима мисли, че в този момент, когато сърцето на Шура кърви и е разбито на хиляди парчета, е най- подходящият момент да и признае “чувствата “ си ?! Нима мисли, че понеже Сеит изчезна в деня на сватбата им, тя с лека ръка ще забрави за него и ще се утеши в обятията му ?! Явно Петро познава единствено и само жени като Лола и смята, че всички останали са като нея . Толкова е жалък, че даже и не си заслужава Курт да си цапа ръцете с него !

А полковникът изглежда е разбрал за увлечението на баронесата към Сеит и това е една от причините за омразата му към него и желанието му да го върне в Русия .
Много сгъстиха облаците над нашите любимци, много ... Sad

Интересно, какво ли чу Айшето ?  Thinking

oncee,    bouquet

Белл,  Hug благодаря за красотата !

Малко бекстейдж . Peace

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 16:51 от gospojata

# 305
Момичета, привет в неделния ден!

Терзийска

Харесва ми Шура, защото въпреки ревността, съмненията, тревогата, запазва гордостта си. Доста зряло поведение има за младо девойче, казват си думата възпитанието и аристократизмът.

oncee права си, малко са произведенията на изкуството, в които голямата любов има щастлив край.

Много повече са трагичните, като "Ромео и Жулиета", "Брулени хълмове", "Ана Каренина", "Отнесени от вихъра", "Крадецът на праскови", "Под игото", "Love story", "Евгений Онегин", "Отклонение", "Лавина", "Аленото цвете", "Граф Монте Кристо", "Пармският манастир", "Великият Гетсби"....................списъкът е дълъг....
Не се надявам "Курт Сеит и Шура" да достигне тези велики романи и повести, но поне като тематика, напълно подхожда.

И малко инфо за Демет Оздемир (Алина)

Красивая турецкая актриса Демет Оздемир дала интервью газете «Vatan».

Демет Оздемир, не смотря на протест отца, переехала в Стамбул с матерью и сестрой для того, чтобы начать жизнь с чистого листа.
« "Курт Сеит и Шура" как история из моей жизни» - признается актриса.

- Вопреки воле отца, вы переезжаете из Коджаэли в Стамбул, Ваш персонаж Аля также прибывает в Стамбул.
- Да, в этом мы похожи с моим персонажем. У нас обеих была цель. Аля не желала войны, но, когда англичане убьют ее брата, целью ее станет месть..

Продолжение следует...

Материал подготовлен Викторией Коломиец

Превеждам за тези, които не разбират руски:
Красивата турска актриса Демет Оздемир даде интервю за в. «Vatan».

Демет Оздемир, въпреки протеста на своя баща, се премества с майка си и сестра си в Истанбул, за да започне живота си отначало. 
« "Курт Сеит и Шура" е като история от моя живот» - признава актрисата.
- Въпреки волята на баща ви, вие се премествате от Коджаели в Истанбул, Вашата героиня Аля също пристига в Истанбул.
- Да, по това си приличаме. И двете имаме цел. Аля не желае войната, но когато англичаните убиват брат й, отмъщението става нейна цел...

Следва продължение...

Значи, имаме още една отмъстителка. Само че този път, от добрите. Във фрагмана Алина и Айше, нещо дочуват, но какво ли? И по-важно, как ще го използват?

Петро много се разкри с признанието в любов. Шура ще се дистанцира, ще се усъмни.

Каква ли ще е съдбата на баронесата, тя е просто ангел в сравнение с Петро и Уилям.
Ох, очаквам Сеит да избяга и да го видя тогава Петро.

# 306
Здравейте! wavey

Фрагман № 2 за епизод № 10 с бг субтитри

http://www.vbox7.com/play:8734215029

Момичета, искам да споделя с вас нещо, което току що открих. Става въпрос за първия фрагман за 10 епизод. Има едно нещо, което намерих преведено по друг начин и понеже ми се стори важно, реших да го споделя. Става въпрос за момента, в който Петро съобщава на Шура,че тази сутрин е получил писмо от него / т.е. от Сеит/,в което той пише, че ще замине за Англия, но тя нямало да бъде сама.

Едно момиче от друг руски форум, на което имам пълно доверие, защото съм ползвала нейни преводи за друг сериал е превело този момент по друг начин:

Петро: Днес получих писмо от Лола. Тя ми пише,че заминава за Англия.... но няма да бъде сама...

Това ми звучи много по-правдоподобно, а Петро с тази интрига ми се струва още по-голям мръсник.

Ето това е момента:

А ето и превода на руски, който ползвах вчера, за да няма пак спекулации.

Ето и източника на новия превод на фразата.

http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic23357s45.html?p=506805&#entry506805

пост № 56 на Ilaaha

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 18:29 от * Дъга

# 307
Терзи, Дъгичке, благодаря Ви  bouquet  bouquet за трейлъра и превода му, Валя мерси  bouquet за инфото.
Очаква ни отново интересен епизод пропит с много болка и мъничка надежда, че със завръщането на Сеит, ще се сложи край на своеволията на Петро.
Наистина е така, Лола е направо светица пред демоните Петро и Уилям.
Всичко около Шура и Сеит е обвито в чернилка, Rolling Eyes единствения лъч светлинка, ще е срещата между двете сестри.

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 18:30 от Neidjal

# 308
Дъгичка, благодаря за светкавичния превод!

Тереза Палмер - голливудская звезда, которая на данный момент находится в Турции для съемок, в своем интервью заявила: "Если бы мне выпал шанс сниматься с Кыванчем Татлытугом ,то я бы не оглядываясь, осталась в Стамбуле".
Перевод - Melike Nehir
Специально для http://vk.com/kurtseyt_officia
l

Понеже не съм познавач, потърсих инфо за Тереза Палмер.
http://en.wikipedia.org/wiki/Teresa_Palmer

Биографията й е впечатляваща, което прави признанието й за Къванч, много ценно: Ако получа шанс да снимам с Къванч Татлъту, бих останала в Истанбул, без да се замислям.

Момичета, да подкрепим нашата двойка!
http://www.sinematelevizyonlifestyle.com/ekranlarin-en-ideal-cif … 14-anketi-15a.htm

# 309
Привет дружки!  Hug
Благодаря на всички за фрагмана, превода, новините - Терзи, Дъгичке, Вале!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз имам една кофти новина ...

Защо отново сменят часа тези хора  newsm78 Не ги разбирам, честно ... изгледах и 8 и 9 епизод, ами страхотни са! Наистина много ми харесват!
Очаква ни тежка серия, но още по-интересна, нямам търпение! Време е Шура да проумее, че Петро е двуличник. И аз мисля, че нищо няма да постигне този ... най-много да я изгуби и като приятелка. Вярвам, че Шура ще го подреди добре, тя не си поплюва, когато се ядоса!
И аз съм съгласна с вас, че Лола е направо ангел, в сравнение с тези убийци капитан Уили и Петро Sick
Вале  Heart Eyes
Скрит текст:
благодаря ти за филма, хареса ми! Много хубаво играе Усхан!
Хубава вечер!  Hug

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 19:34 от queen_fenka

# 310
Фенче, Hug досега така или иначе не започваше в 21 и 30 както беше обявен началният му час а сега щом са обявили 22 часа значи, ще започва към 22 и 30 ooooh! и кой, ще го гледа през делничен ден и в този час!? ooooh!
Според мен има вероятност рейтинга съвсем да спадне. Tired

# 311
# 312
Момичета, привет в неделния ден!
И малко инфо за Демет Оздемир (Алина)

Красивая турецкая актриса Демет Оздемир дала интервью газете «Vatan».

Демет Оздемир, не смотря на протест отца, переехала в Стамбул с матерью и сестрой для того, чтобы начать жизнь с чистого листа.
« "Курт Сеит и Шура" как история из моей жизни» - признается актриса.

- Вопреки воле отца, вы переезжаете из Коджаэли в Стамбул, Ваш персонаж Аля также прибывает в Стамбул.
- Да, в этом мы похожи с моим персонажем. У нас обеих была цель. Аля не желала войны, но, когда англичане убьют ее брата, целью ее станет месть..

Продолжение следует...

Материал подготовлен Викторией Коломиец

Превеждам за тези, които не разбират руски:
Красивата турска актриса Демет Оздемир даде интервю за в. «Vatan».

Демет Оздемир, въпреки протеста на своя баща, се премества с майка си и сестра си в Истанбул, за да започне живота си отначало. 
« "Курт Сеит и Шура" е като история от моя живот» - признава актрисата.
- Въпреки волята на баща ви, вие се премествате от Коджаели в Истанбул, Вашата героиня Аля също пристига в Истанбул.
- Да, по това си приличаме. И двете имаме цел. Аля не желае войната, но когато англичаните убиват брат й, отмъщението става нейна цел...

Следва продължение...

Значи, имаме още една отмъстителка. Само че този път, от добрите. Във фрагмана Алина и Айше, нещо дочуват, но какво ли? И по-важно, как ще го използват?

Петро много се разкри с признанието в любов. Шура ще се дистанцира, ще се усъмни.

Каква ли ще е съдбата на баронесата, тя е просто ангел в сравнение с Петро и Уилям.
Ох, очаквам Сеит да избяга и да го видя тогава Петро.

ValentinaP   bouquet много благодаря за превода на български!  Hug

Дъгичке,  Heart Eyes благодаря за превода на фрагмана!   bouquet

# 313
Дъга,  Hug благодаря ти за трейлъра с бг. буквички !  newsm51
Както и за уточнението за първия фрагман, така като чели наистина се връзват повече нещата. Целта е ясна - Шура да реши, че Сеит е тръгнал с Лола, но не мога да разбера, защо я мислят за толкова наивна и глупава, за толкова податлива на внушения ?! Много съм им бясна на тези двамата, но за разлика от вас, аз не съм толкова снисходителна към баронесата. А като се сетя, какво може да натвори една отхвърлена жена, чак не ми се мисли, още какво ни чака . ooooh!
И понеже и двамата с Петро, си мислят, че са много хитри, така стъпиха на килимчето и с двата крака - английският капитан е не по- малко безскрупулен и жесток от тях и подозирам, че ще си имат сериозни проблеми с него . А Сеит за първи път от началото на филма, го виждам толкова отчаян. Дори след загубата на семейството си, не беше така унил .

Терзи,  Heart Eyes благодаря за новините !   bouquet

Колкото до часовият пояс, не мисля, че половин час,  е от голямо значение, но ме боли сърцето, защото се повтаря схемата от КГ , а Къванч, Фарах и останалите актьори не заслужават това.

# 314
  • AMS

.....
Момичета, искам да споделя с вас нещо, което току що открих. Става въпрос за първия фрагман за 10 епизод. Има едно нещо, което намерих преведено по друг начин и понеже ми се стори важно, реших да го споделя. Става въпрос за момента, в който Петро съобщава на Шура,че тази сутрин е получил писмо от него / т.е. от Сеит/,в което той пише, че ще замине за Англия, но тя нямало да бъде сама.

Едно момиче от друг руски форум, на което имам пълно доверие, защото съм ползвала нейни преводи за друг сериал е превело този момент по друг начин:

Петро: Днес получих писмо от Лола. Тя ми пише,че заминава за Англия.... но няма да бъде сама...

Това ми звучи много по-правдоподобно,...

Привет, дружки!!!  Hug Hug Hug
Благодаря на всички ви за споделеното!!!   bouquet   bouquet   bouquet
Дъгичка,  Hug и на мен по-правдоподобно ми звучи, че Петро е получил писмо от Баронесата.
Няма как да е било писмото от Сеит.
А объркването идва може би от това, че в турския език няма родове.

Къванч отива сигурно на мач с Уесли.

Общи условия

Активация на акаунт