и Мименце
за всичко, което правят за нас !

Кристално стана ясно, че Петро много добре е знаел по кого точно стреля в гръб - нещо, което аз предположих още, когато гледах онзи епизод . Застреля Осман в гърба без да му мигне окото, за да му затвори устата завинаги, както направи и с Миша и с всеки, изпречил се на пътя му. А, както се развива образът му, нищо няма да му попречи да постъпи по същия начин и с Лола, и с Джелил или пък с всеки един, когото счита за пречка при осъществяване на целта в живота си - унижението и унищожението на Сеит . Завършен подлец и убиец, перфектно изигран от Биркан !

Айше - изключително ме подразни в този епизод . Нещо много като веселата вдовица взе да го раздава - не стига, че въздиша по Сеит, ами и на Джелил хвърли око, че и флиртува чак . Освен това, се оказва и зла - не пропуска сгода да нарани Шура или да се заяде с Гюзиде - красива, ама проклета !
Гюзиде - толкова е влюбена, толкова е щастлива, че диша един въздух с Джелил, че изобщо и не забелязва подозрителните и неодобрителни погледи на Яхя бей . На него вече, му е ясно като бял ден, че жена му обича Джелил, разбра, че невестата му е страдала не толкова по родния край и семейството, колкото по загубената си обич. Не знам как са замислили да развият тук сюжета, но не ми се иска никой от двата да страда - много ги харесвам. Яхя е много симпатичен и благороден мъж, отнася се с огромно уважение към жена си, внимателен е към всички, а към земляците - всеотдаен, въпреки съмненията си . Въпреки завидното си материално положение, се е отдал на идеята за освобождение и революция - истински патриот, за разлика от Ръза, който е същи Петро в турски вариант - способен да оцелява във всяка ситуация, продажен и подъл мижетурка !
Гюзиде ми е все по-любима - има някакъв финес в тази жена, толкова е топъл и изпълнен със благородство погледа . Радвам се, че е до Шура в тези трудни моменти и и дава кураж .
Имам усещането, обаче, че и е писано да страда и да гледа този път съвсем отблизо, как любовта и се изплъзва отново. Струва ми се, че ще има нещо между Аля и Джелил, на няколко пъти кръстосаха погледи, които не бяха безразлични .Ако това се случи, сърцето и отново ще бъде разбито.
Започвам 9 епизод. Приятен следобед !
Предполагам, ще развият поведението и в тази посока.
Ха дано, ама надали...

Не ги разбирам, честно ... изгледах и 8 и 9 епизод, ами страхотни са! Наистина много ми харесват!
и кой, ще го гледа през делничен ден и в този час!?