Отговори
# 510

Може би се обърках като казах, че погледа е въпросителен... По-скоро виждам една ядосана Шура.  Peace

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 21:56 от kralitsata

# 511
# 512
Черни облаци са надвиснали над Шура и Сеит и като, че ли все по-черни, ще стават. Rolling Eyes
Дъгичке.   bouquet

'Kurt Seyit Ve Şura...Wait for the surprises!'

In an interview in DHA - BURSA, Nermin Bezmen author of the book 'Kurt Seyt ve Shura', adapted for television, gave interesting clues about the series.
In the series and not in the novel new surprises are going to be and a lot of different details to live indicating.. Bezmen indicating
"The book you take in your hand and the series do not follow line by line. Read the novel as a novel, follow the series as a series," she said.
Since 'Kurt Seyit ve Shura's release, written in 1992, 8 bids were received, said Nermin Bezmen.
"In our first meeting we shook hands with Ay Yapım.
As I am watching the series, I see how much I made the right decision".
The cast was very well chosen like it was taken with tweezers.
http://www.bursadabugun.com/galeri/cemiyet/kurt-seyit-in-torunu- … yle-bulustu-8460/
http://gecce.com/magazin/foto-galeri/kurt-seyit-ve-sura-da-da-su … leri-bekleyin?p=1

# 513
Дафне,  Hug как искаш Шура да знае как се бели картоф, като в нейния дом никога не го е правила? Добре, за лелята, че е баронеса съм съгласна, но за отношението й към Гюзиде, както и към Джелил не сме на едно мнение. Взела се е много насериозно, само дето е в Истанбул, не в Русия.  Peace
За погледа на Курт на финала, за сълзите в очите му, не мисля, че е превзета работа.  Sad Човека обича Шура с цялото си сърце. Как да се почувства след видяното? Та тя излезе с букет цветя в ръцете си, с усмивка и хвана под ръка друг мъж. От това боли. Понеже обичаш сравненията, слагам веднага едно - когато Джемре видя Кузей с Дениз, същата работа.  Peace
 bouquet :hug:Kралицееее, и дете на 5 години знае да бели картоф. Сцената не беше дори комична, а глупава...Разбирам,  да покажат, че е несръчна, да се пореже, ама така да кълца картофа...Идва от Кисловодск, провинциално имение, в което са гледали и картофи...И все някога е влязла в кухнята при готвачките, видяла е...Целта беше Шура да се покаже  тъпа...Всички се смееха, тя дори не се усети и не се смути..
Кралице, с Джелил баронесата се отнесе абсолютно спокойно. Нищо обидно не видях... Обясни му нещата, той ги прие и си отиде...Доводите й бяха железни... Реакцията към Гюзиде беше продиктувана от това, че външен човек от плебса си позволява да се бърка в семейните работи..Просто държи на дистанцията жената...Т
Ако, Курт е с акъла на Джемрето какво гледам не знам... Joy И сцената с Джемрето имаше цел .Поне за мен логична...Повод да изшантажира Кузей и това се вписваше в логиката   на образа й. Безогледна жена, готова да мачка и  гази всичко по пътя  за да има Кузей. Гюней, Зейнеп, Баръш / все трупове заради нея... А тук каква е целта. Тъпо ми стои... Повече ще приема, че е засегнато мъжкото  его на Курт,  отколкото, че  обича Шура...Много наивно, тривиално и сапунесто...
.Ако не го разреват, няма драма...

# 514
Добра вечер, дружки !  Hug
Благодаря от сърце на Терзи и Дъгичка за трея и превода !  newsm51  love001 newsm51 Аз още не съм имала възможност да изгледам епизода/ Дими, Дъга,  Hug Hug Hugблагодаря за линковете !   bouquet/, а вече втори фрагман излезе !  ooooh! За разлика от първият, този не ми хареса - прекалено много хора се набъркаха в отношенията между Сеит и Шура, твърде много „доброжелатели“ и мними загрижени, но повече за себе си и своите планове, отколкото за чувствата на двамата .

Аз продължава категорично да мисля, че Петро нито е влюбен, нито обича Шура . Тя му служи единствено и само като средство, с което да нарани Курт, нищо повече. Дори и не се замисля, че като върши всичко това, тя страда много повече, отколкото Сеит .
От това, което видях от трейлърите и снимките за предстоящият епизод / Зарани,  Hug  bouquet Hug/, си мисля, че все пак Сеит не се поддал на внушението, че в живота на Шура има друг мъж. Дано да е така.

# 515
Привет момичета Hug

Дъга благодаря ти newsm51

# 516
Привет момичета Hug

Дъга благодаря ти newsm51

Белл, благодаря ти !   bouquet Този може ли да го открадна и да го сложа в темата за Къванч ? Praynig

# 517
ЧЕСТИТ 24 МАЙ !  bg bg bg

На всички колеги, от сърце пожелавам здраве, търпение и вдъхновение !   bouquet

А на всички нас - да обичаме повече българските букви, да ги изпълваме със смисъл и съдържание !   bouquet

АЗ СЪМ УЧИТЕЛ

Джон У. Шлатър

Аз съм учител.

Родил съм се в мига, когато от устата на дете е изскочил въпрос.

Аз съм много хора на много места.

Аз съм Сократ, вдъхновяващ младежите на Атина да откриват нови идеи като задават въпроси.

Аз съм Ан Съливан, поставяща тайните на Вселената в протегнатата ръка на Хелън Келър.

Аз съм Езоп и Ханс Кристиан Андерсен, разкриващи истината чрез безбройни истории.

Аз съм Марва Колинс, която се бори за правото на образование на всяко дете.

Аз съм Мари МакКлеод Бътюн, която строи голям колеж за моя народ, където вместо чинове има оранжеви щайги.

Аз съм и Бел Кауфман, борещ се да върви "Нагоре по стълбата, която води надолу".

Имената на онези, които са практикували моята професия, звънят като камбани на славата за човечеството... Букър Т. Уошингтън, Буда, Конфуций, Ралф Уолдо Емерсън, Лио Баскаля, Мойсей и Исус.

Аз съм всички онези, чиито имена и лица отдавна са забравени, но чиито уроци и характери винаги ще бъдат помнени заради постиженията на техните ученици.

Аз съм плакал от радост на сватбите на мои бивши ученици, смял съм се щастлив при раждането на техните деца и съм стоял с глава, наведена от скръб и объркване, край гробове, изкопани твърде скоро, за тела твърде, твърде млади.

В продължение на един ден се е налагало да бъда актьор, приятел, сестра и лекар, треньор, търсач на изгубени вещи, банкер, таксиметров шофьор, психолог, заместник родител, продавач, политик и защитник на вярата.

Независимо от картите, диаграмите, формулите, глаголите, разказите и книгите аз наистина нямаше какво да преподавам, защото онова, което трябваше да научат учениците ми, беше да опознаят себе си, а аз знам, че най-трудно е да разбереш кой си.

Аз съм парадокс. Аз говоря най-силно, когато слушам най-внимателно. Най-големият подарък за мен е благодарността на моите ученици.

Материалното богатство не е моя цел, но аз съм търсач на съкровища на пълен работен ден, който проучва нови възможности, в които учениците му да използват своите таланти, и издирва таланти, които понякога лежат дълбоко заровени сред отломките на нечие саморазрушение.

Аз съм най-големият късметлия сред всички, които работят.

На един лекар му е позволено да изведе живота на бял свят в един вълшебен миг. На мен ми е позволено да се погрижа животът да се ражда отново и отново всеки ден - с нови въпроси, идеи и приятелства.

Един архитект знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Един учител знае, че ако изгражда с любов и истина, онова, което изгради, ще трае вечно.

Аз съм воин. Всекидневно водя битки срещу надзъртащото насилие, страха, предразсъдъците, невежеството и апатията. Но аз имам велики съюзници: Интелигентността, Любопитството, Родителската подкрепа, Индивидуалността, Творчеството, Вярата, Любовта и Смехът - всички се стичат под моите знамена и с тяхната подкрепа съм непобедим.

А на кого трябва да благодаря за този чудесен живот, който така щастливо ми е отреден, освен на обществото, на родителите. Защото вие сте ми оказали голямата чест да ми се доверите с великия си принос към вечността - вашите деца.

И така, аз имам минало, което е богато на спомени. Имам настояще, което е истинско предизвикателство, пълно с приключения, защото ми е позволено да прекарвам дните си с бъдещето.

Аз съм учител... и всеки ден благодаря на Бога за това.

# 518

Добро утро и Честит празник на всички! Hug
Госпожата  Heart Eyes на теб, специален поздрав, приятелко и колега! Бъди все така всеотдайна в професията , за която си родена!
Благодаря на всички за всичко, което правите за темата! newsm51
Терзи, Дъгичка

# 519
Добро утро !  Hug Пожелавам ви един светъл, слънчев празничен ден !   bouquet

Скрит текст:

Фенче,  Heart Eyes благодаря, мила !  newsm51 И ти бъди все така посветена на децата и работата, за която сме призвани !   bouquet

# 520
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ

# 521
Добро утро ,момичета ! Hug Hug Hug

Честит празник на всички ученици и учители !  smile3525

Вяра ,оптимизъм и успехи !!!  newsm10 newsm47

# 522
Честит празник на всички българи. Жестоко боли да живееш далеч от Родината, раната не зараства никога с годините. Съдба.

Поздравявам нашите любими учителки  от темата с тази песен.

# 523
Честит празник на всички българи. Жестоко боли да живееш далеч от Родината, раната не зараства никога с годините. Съдба.

Поздравявам нашите любими учителки  от темата с тази песен.

Ееех, marmalon ! newsm51  love001 newsm51 България е там, където има и един българин, който я носи в сърцето си ! Обичам те !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 524

http://www.televizyongazetesi.com/kara-para-ask-dizisinin-buyuk- … nssizligi_6_86089

Бреййй  ooooh!...астролози чак се намесват,доколкото схванах newsm78...и много негативи за КСШ  #Crazy...ако правилно съм разбрала... Thinking
Спирам да ги чета вече комшиите...брех ,че не благодарни хора... #2gunfire Вместо да се радват ,че имат такива прекрасни артисти,че филмите им обикалят света ,те...глупаци...търсят под вола теле... ooooh! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт