Отговори
# 300
Yani***, аз съм чувала за тези кехлибарени герданчета и съм ги виждала по магазините. Засега е рано май за тях, но сигурно ще взема след време, тъй като дори и да не помогнат не мисля, че могат да навредят. Интересното помощно средство при никнене на зъби, което ми препоръчаха в аптеката е т.нар. "корен от ирис". Предполага се, че при дъвчене се отделят естествени вещества, които намаляват болката. Засега обаче още не влиза много в употреба, заради трудното задържане в ръчичките Simple Smile.

# 301
Здравейте,

Мария, не знам колко трябва да изяжда, че да замениш хранене. Моя яде 130гр.пюре и 150 мл мляко.

Иречек Hug не скачай.

Ние сме ок. Аз пиша като луда, Илиян яде и се опитва да седне, Елия скучае Simple Smile
Утре съм в Южния парк, който иска да заповяда. Аз ще тръгна от Младост

# 302
  • гр.София
Ние сме в провинцията,голяма жега тия дни!Добре дошли на новите мами   bouquet
Елг,малее много бе ядене,пу пу,браво на Илиянчо.Моя я изяде 60гр.пюре и 150мл.мляко,я не!
И ние бяхме със съмнение за рахит преди два месеца.Изписаха ни калций и 4капки вигантол.Калция не го давах,защото изписания беше за деца над 9м.Ама се оправихме и само с вигантола.Др.симптом за рахит е неспокойство и раздразнителност на бебо!

# 303
Здравейте,
Мамите, които са на АМ по колко давате и колко хранения имат бебоците ви? Защото моя яде по 210 мл. на 4 хранения и после даже връща. Педито ми абранява още да захранвам и ми казва, че трябва да бъде на 5 хранения, то трябва ама как да стане, храни се на 3 часа и половина ама по мой режим, иначе като каже, че не иска минават и 5 часа плюе, лапа всичко, нерви се, незнам да започвам ли с пюорета? Моля, дайте съвет.

# 304
Моето момче яде по 130-150мл през 3 часа. Но вечер ляга в 10 и става чак сутринта в 7-8, пропуска 2-3 яденета. Аз също не съм давала нищо още освен мляко, чайове и вода.

# 305
  • София
Ирчик и отналите със съмнения за рахит - мечки, дано всичко е наред!!! и ние сме на 3 капки Вигантол, май поедрите бебета имат повече нужда от Вит Д

Лимонката е осем и половина килограма, на 5 месеца, на 1 капка е. На всяка консултация го опипва педиатърката и казва - все на 1 капка е бил.

# 306
Аз спрях да давам вит Д - вече съм го пуснала по голи крака, а и на предния преглед педиатърката каза, че прекалено много му се била затворила фонтанелата и да съм му давала по-рядко. Принципно се давало 1 година, но аз ще прекъсна през лятото. А Биогая докога се дава? /ще питам чак на 10-и/

за забелването - нашата педиатърка каза да се почва чак на 1 г. и то мнооого полека. Какви са тия лекари, които ще дърпат отведнъж пишлето - ужас, горкото дете  #Crazy А и да го забелят сега, след година-две може пак да срасне.

# 307
tonniny, аз Бигая спрях да давам при навършен 3-ти месец, защото и вече нямахме оплаквания като колики или нередовно акане.

Момичета, вчера станах леля за втори път  Heart Eyes и съм изключително щастлива, но не ми дава мира, че са притиснали снаха ми да я оперират, въпреки че е отишла с регулярни контракции и 4см. разкритие в болницата (Света София). Обяснили са й, че бебето е много голямо и е седалищно, а седмица преди това при редовен преглед си е било с главата надолу. Знам, че особено при втора бременност матката е по-еластична и може в последния момент да се получи обръщане, но обикновено е в обратна посока и някак си не мога да си представя, че бременната няма да усети обръщане на 4200 грамово бебе дни преди термина.... Thinking

# 308
Ирчик и отналите със съмнения за рахит - мечки, дано всичко е наред!!! и ние сме на 3 капки Вигантол, май поедрите бебета имат повече нужда от Вит Д

Лимонката е осем и половина килограма, на 5 месеца, на 1 капка е. На всяка консултация го опипва педиатърката и казва - все на 1 капка е бил.

Зеленко , Влади е минал и Лимон по кила... 9кг на 4м и 10 дни, никой не го проверява за рахит, но по мое мнение черепа си му е твърд. Аз не съм давала и една капка вит.Д и да си призная бях доста немарлива и самата аз да пия... Използвам всеки слънчев ден, за да се печем на слънце.

Във вторник сложиха втория прием на ваксините, от четвъртък Влади е с нещо като разстройство, но акаше 3-5 пъти на ден. Днес от сутринта в рамките на два часа се изака 4 пъти, после още два... И сега го чакам да се събуди, за да го водим на спешен, че днес е поредният им банк холидей и нищо не работи. А се тревожа да не се обезводни.

Добре дошли на новите мами!

# 309
Аз и аз да си призная витамин д давах до април месец, педиатърката ми каза да го спирам после и да излизаме навън. Сега като ви чета и се чудя и аз...на 4 месеца сме някъде към 8 кг (утре сме на консултация). И аз гледам поне по два часа мин да сме навън, някъде бях чела че на децата от бялата раса по 2 часа на ден на слънце им било достатъчно да си набавят дозата витамин д. А да ви питам на ортопед водили ли сте мъничетата??

# 310
  • София
Здравейте. Много приятна беше днес срещата в Южния. Simple Smile
Аз днес го водих дребния на консултация. Биха третия пентаксим. За отчет - точно на 4 м и половина е - 8800 гр и 69 см. Педиатърът каза, че добре си върви, просто е по-едър и да не бързам да захранвам. Рахит категорично няма.
Аз още давам вит Д, но на jameson. Док каза, че вигантол не бил добър, едно време бил ок, но вече го били развалили и трябвало 2-3 капки, за да се поеме нужното количество, докато от този на jameson една била достатъчна. За пишката на нас нищо не ни казва, пък и аз не мисля да го малтретирам.

# 311
Здравейте и привет и на новите мами и добре дошли  Simple Smile
аз да Ви се жална такова екстремно прибиране с малкия беше и такъв страх съм брала,че не е истина. Застигна ни бурята и то на такова място,че няма къде да се скрием от дъжда...освен дървета,че минавахме през един пущиняк...но хич не беше идея с тия адски грэмотевици. Тичала съм като ненормална с количката,защото какви ли не мисли ми минаха през главата. По едно време по пътя се редуваха дърво, нощна лампа  #Crazy а що вода се изля ..не е истина.
но се прибрахме и малчо слава богу дъждобрана го опази от намокряне.
Пишката и аз не я забелвам ..само нормална хигиена поддържам.
Да попитам малко страничен въпрос от децата. Някои знае ли докато сме в майинство,дали може да взимаме стоки на изплащане  newsm78 ,че наближава РДто на мъжо и искам да му направя подарък?

# 312
  • София
Зеленко , Влади е минал и Лимон по кила... 9кг на 4м и 10 дни, никой не го проверява за рахит, но по мое мнение черепа си му е твърд. Аз не съм давала и една капка вит.Д и да си призная бях доста немарлива и самата аз да пия... Използвам всеки слънчев ден, за да се печем на слънце.

Ние сме хаймани, "берем" слънце отдавна  Mr. Green Всеки месец опипва и преценява педиатърката дали да давам или да спирам. Тя ни знае още от батко, че сме много навън  Peace

тонито7, зависи от фирмата, която ще ти отпусне стоката на изплащане. Някои банки не дават кредити в подобно положение (макар че доходът е ясен за 2 години), но тези фирми обикновено са по-ларж... т.е. напълно е възможно да намериш вариант. Ние така взехме сушилнята миналата есен, че беше ни спешно, както се оказа, с това кръчме под прозорците...

Добре дошли на новите дами   bouquet

Напомням, сряда среща в Борисовата, 11 ч., алеята между Слончето и  Езерото с лилиите.

# 313
Добро утро!

На срещата сме там. Вчера се емнахме с Калима с метрото чак до Южния парк от Плиска /Елг също дойде, а тя чак от Младост, още по-далече/ - е, няма такава одисея, в буквалния смисъл 2 часа път с камили. Уж близо близо с метрото, ама не баш. Но все пак отидохме и се видяхме с мацките, че се бяхме затъжили за южнячките. Жалко само, че трябваше бързо да се изнесем, че нямаше как като нададе вой в метрото да го накърмя там  Joy Точно излязох от моята станция и беше валяло, та се прибрах сухичка, а половин час по-късно запраска яката буря и с радост си я гледах от вкъщи. Дано мацките в Южния са се прибрали навреме преди бурята.
В тази връзка ме учудва, че варненки още не можете да се видите. Малко желание преодолява разстоянията, независимо колко време отнема - примерът е налице. То ние като от Пловдив дойдохме като време  hahaha
Ние "берем" слънце по 7-8 часа навън, 2 часа не са ни достатъчни в никакъв случай. На очите си слънце не търпи, но поне от ръцете и краката събира. И уж разходка, ама вечер съм скапана тотално от километража, който навъртам. Вкъщи пък в резултат нищо не се пипа със седмици. В неделя изпидирих ММ с малкия навън, че да мога прахосмукачка да пусна и с парцал да мина. Пуснала съм за 2 дни 3 перални. И това ми е чистенето. Готвене ММ не е виждал от 2 седмици.

Да се похваля, че петната от АД видимо изчезват, сега има леки следи от тях само.

Еми, това е общо взето. Браво на бебоците за завидните килограми и добре дошли на новите мами!

# 314
Има ли майки от Шумен? И може ли да медобавите във фейсбук групата? Какво трябва да направя?

Общи условия

Активация на акаунт