Отговори
# 630
Sevi_to,тотално изхвърлих всякакъв джънк фууд от менюто на каката - без храна отвън като дюнери,пици и т.н.,без безалкохолно,бял хляб,тестени и сладко,абсолютно всичко,купихме колело преди 10 дни кара го в парка,излиза с въже и скача на него,постоянно е в движение на люлки и катерушки в парка,надявам се да стане поне някакъв напредък докато почне училище и докато е топло.

Аз още жълтък не съм давала,но мисля да изчакам до ДК да видим какво ще каже докторката,а за козето и овче сирене четох онзи ден че е добре да се избягват за бебета,праскова вчера дадох също без люспата,синя слива също без люспа,круша също и много си ги харесва детето.

# 631
Здравейте! Виждам, че групата на зъбчетата се увеличава Simple Smile Мисля, че скоро и Ния ще се присъедини към нея, но като "първескиня" (много я мразя тая дума, ама ...) Blush, имам колебание. От няколко дни на долният венец, на мястото на резците, се вижда нещо  все едно е прорязан венеца и сякаш има  връх на две зъбчета, но са прозрачни. Венецът не е подут. Дали да чакам скоро и аз подарък? Още един път се извинявам за глупавия въпрос  Blush

# 632
Мама Тодорова,  newsm10 за заглавието на темата. Само аз предлагам промяна от юлско на лятно, защото докато я почнем юли ще е минал, а със сигурност пак ще я изписваме няколко месеца и ще откараме до септември.

Лятно слънчице пече, а Януарчетата на море!

Ако има други предложения, давайте, пък ще гласуваме.

Аз също смятам да изчакам с повечето неща, които предизвикват алергии. Краве мляко и сирене/извара след годинка, хляб/глутен след 8 месец, пък камо ли готвени неща със захар като кекс. За яйце не съм се осведомила по въпроса кога е възприето да се дава, та ще трябва да попрочета, но и с него ще поизчакам. Моят син е с АД, та съм по-внимателна какво давам, както ме и посъветва лекаря.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 14:49 от tonniny

# 633
аз пък предлагам да заменим слънцето с дъжд - нещо в стил - лятен дъжд и град се сипе, януарче хапва и му плющат ушите  Mr. Green шегувам се Wink
Мама Тодорова, вървите значи в правилната посока с дъщеря ти, ще й помогнеш и ще бъде ок. А на бабата за назидание, че й е много акъла, може да не я водиш известно време..пфу, чак и мен ме хвана за яд.

# 634
  • гр.София
 Hug Привет!
Ужас,все едно е октомври,поне в София.Моето зверче е мн.кисело напоследък,и през нощта е по-неспокоен.Незнам на какво се дължи,виждам зъбки се коментират,та ако е това да излиза ,едно,две колкото да разбера от това ли е или не.
Аз съм въвела почти всичко.От зеленчуците не съм дала-карфиол,бобови и домат.
Севито що да не даваш пащърнак?Освен че бебетата го обожават,е и много полезен.Месо съм дала-пилешко,пуешко и заешко.Глутен съм въвела,давам глутенови каши вече.И попара яде,педиатъра мни каза по възможност с козе сирене.За предпочитане е пред кравето,според мен.
Жълтък не съм дала още,мисля скоро да дам.
Честити зъбчета на всички!
Мама_тодорова,дано да се оправят бързо проблемите с каката.
Пазете се които сте по морето,че с тия наводнения,такива зарази има!

# 635
Тонини,права си по-добре ще е лятно слънчице,ама аз както казах спонтанно ми дойде и го написах newsm10 и аз съм за.

Никито,бабата и без туй не е тука в чужбина отиде за лятото,ама и не я отразяваме много много по скайпа с каката,пък тя много се дразни като няма контакт с нея  newsm48,защото няма как да и въздейства и да е в течение на нещата.Чакам я да се върне че да си поприказваме сериозно. box

# 636
Здравейте, а пащърнак в кои магазини мога да намеря, ние точно за захранването сме в България и още оглеждам какво къде има. Ние пащърнак ядем и даже мислех, че е удачен за първи зеленчук, но мина тая, вече почнахме с морков и тиквички. Тиква и сладък картоф видях в кауфланд, някъде мернах и броколи, карфиол не съм видяла още.

# 637
  • София
Бързам да не ми избяга мисълта, а после ще ви допрочета и ще пиша. Дойде ми следното хайку за заглавие на следващата тема.

Лошо лято
Дъждове
И картофено пюре

Joy

# 638
  • София
Mama Todorova, дано подейства тази лятна диета. А тя на какъв принцип е? Според мен най-добре да бъде на разделно хранене, а не да й ограничаваш много количествата, защото повече ще се изнерви и ще почне да се крие и да яде (знам и такива случаи).

не стига че по стечение на обстоятелствата трябваше да се трови с АМ вместо скърма,
Sevi_to, недей така, моля те!  Wink АМ не е отрова. И аз си храня детето с АМ и какво - жив е и е здрав. Който можал - можал, който не успял - няма сега да си го слагаме толкова.
Аз само жълтък съм давала от животинските неща, другата седмица към края мисля да въведа и месо. Пак ми донесоха домашни яйца и гледам да му давам. Ако месо ми бяха донесли, с месо щях да го захраня първо. Сега мисля да ходя до мола на Цариградско на Балев в магазина да взема някакво и да почвам. Аз като правя пюре, слагам в бурканчета от 125 и така знам точно колко е количеството. Зехтин не слагам, само веднъж съм слагала в едно картофено пюре. А ориз как даваш и какъв? Обикновен от магазина или специален? И как се вари?

Минка, така както го описваш, май сте със зъбче. При нас второто почти е пробило.

salve, аз не съм срещала пащърнак, освен на пюре, но май има по пазарите.

Да ви кажа, във връзка с това за майката, което обсъждате - да си обръща внимание и т.н., аз съм много за и правя всичко възможно, но откакто съм с бебе, така съм се занемарила, че не е истина просто. Епилирам се веднъж на 2-3 седмици, косата къна не е виждала скоро, а си трябва. Веждите не съм си поглеждала как са от 2 седмици. От маникюра се отказах, защото дращи детето. Нямам време да си обърна вниманието, което си обръщах. Дори за спорт нямам време, а най-вече желание, защото като цял ден обикалям с количката и се изтощавам. Пък и от неспането - колкото и да спи малкия, факт е, че тази нощ се буди 3-4 пъти и докато го приспя се разсънвам и трудно заспивам. Трябва да се върна на работа октомври в университета за 2 часа само на седмица, едни упражнения имам и от сега ги мисля дали ще имам сили. Понеже е нова тема и трябва да я подготвя, а нито конспект са ми дали, нито знам дали ще намеря време, а вече подписах договор. Confused

Щях да забравя. Днес ми донесоха и сини сливи, круши и ябълки. Чудя се как да ги приготвя на пюре. Сините сливи реших да не минавам на пара и ги пасирах сурови - еми не стана нищо - нектар! Крушите и ябълките ще се наложи да са на пара. Нектара му го дадох с лъжичка и си го изяде с кеф.

А и още исках да питам за формулите на АМ за след 6 месеца - има ли нещо по-специфично в тях? От днес сме на ХИП2 и е много гъсто, почти като айрян. Малкия го изпи и после не рева, като след 1-цата. Чудя се дали не му хареса, или пък го засити повече.

# 639
Бейбифейс, smile3532 голямо заглавие,ама всеки каквото му е на ума.

Виж сега за диетата аз не я ограничавам с количествата ни най-малко,яде по схемата,не е разделно има всичко всеки ден без бял хляб,тестяно,сладкиши и газирано.Всичко друго присъства и по-специално се набляга на сезонни плодове,зеленчуци колкото иска,мюсли с плодове,месо и риба и аз се старая да и е разнообразно всеки ден,а на разделно незнам дали ще мога да я огранича,пък и друг е проблема че за мен е противопоказно да пазя диети,а сега с нея колкото и да е се ограничавам Weary

Сините сливи ги беля аз и минавам през парата че цялата им киселина идва от обелката,както крушите и ябълките и след това пасирам,става работата Peace

# 640
Еййй, и аз се чудех да мина ли на 2-ка? Или да почакам още? До колкото знам просто е по-гъсто, ама може да са ме излъгали.

# 641
  • София
Бейбифейс, smile3532 голямо заглавие,ама всеки каквото му е на ума.
Че какво му е на заглавието? Ми стига с януарчето това, януарчето онова, хайде нещо по-абстрактно, в стил хайку  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз мислех да се въздържам от минаването на пара, понеже забелязах, че целия сок отива във водата и остава повече пулпата, но то пък на пюре не става така. ех...

Камелия, по-гъсто е 2-ката, убедих се. Даже смених биберона от 2 на 3 дупки, иначе едва мнаваше.

# 642
Понеже и Нас ни тормозят зъбите, и аз имам предложение за заглавие на новата тема:

Януарската дружина първи зъбчета си има.

# 643
Ахой и от нас с Яна зъборана - има зъб - първи, долен, десен. С него даже вече ме ухапа. Мисля си за кехлибарено герданче (само каките да не я удушат) - хем ще ми е конта, хем уж да я облекчава, защото е нерваче. Такова чудо не бях виждала. То крещене, то писък и сълзи и хълцане след това - достига пика за открицателно време - едно миене на зъби.
Спи нощем, но само защото се омаломощява денем Grinning

Каките обожават сестра си, любовта им варира от умиление до задушение. Вече я включват в игрите - около 10 секундна прескочи кобила (трупешката), или докато не ги видях.
Много искам да лази вече, уча я усилено, но засега по корем ми е предимно парашутист.

отивам да чета приказки Wink Яна вече изяде първата си книга.
бай бай и да сте здрави

# 644
Здравейтеее мами
такааааам ние се прибрахме от консулте. С 1 см е порастнал (на мен ми се струваше,че е с повечко де,но нищо) и е качил 450гр. Този месец повечко,че от 3 седмици някъде го дохранвам,че ми свършиха запасите от кърма,а и той разреди акането сериозно и нямаше Къ Simple Smile
Мина и на ехограф и в понеделник кръв и урина.
Дадох му маслина...много й се изкефи. Мисля като ми мине ПМСто и ми се нормализира кърмата да му направя и оризови бисквитки да си гризка човека.

mama_Todorova браво на юнака за скорострелните зъбки  smile3501
а с каката ще си трябва търпение и от твоя и от нейна страна,но ще се справите Simple Smile

Нури честито зъбе и на Вас Simple Smile

sevi_to твоя мъж може да е захранил с кекс,а пък моя с бира и стой та гледай сейр сега малкия като види шишето  Laughing

babyface може да запазиш в тайна института...бях останала с впечатление,че става дума за НЦЗПБ  Wink

Друго друго... а ...всички идеи за заглавие ми харесват  Heart Eyes

Спорна вечер:)

Общи условия

Активация на акаунт