Отговори
# 615
Ох, мами, здравейте. Не съм имала време скоро да се разпиша, макар че гледам поне да ви чета. Но с двама хулигана вкъщи определено нямам и минутка. Sad 8 кг/73 см сме. Не от най-едрите, но здраве да е!:) Положението при нас откъм ядене е добре, дори доста добре, като сравнявам с баткото на същата възраст. 90% от мнюто все още е кърма. Яде се обаче без остатък и всичко, което съм въвела досега - пуешко, риба, картофи, моркови, броколи, карфиол, спанак, плодове във вид на сокове и в мрежичка. Само домашно приема бебето, не иска да чуе за купено пюренце или сокче, но и не насилваме да е инчаче. Лази из цялата стая и по цялата спалня,  не го свърта нито на шезлонг, нито в кошарата,  не мога вече да се обърна спокойно, защото не знам какви ще ги е свършил. Готвя, чистя и се къпя на прибежки, като или бебо спи, или го охранява батко му.  ooooh! Следми ме с поглед, и само ако дръзна да изляза от стаята, се започва - мам,мааам - и рев!:) Не знам с бъдещите зъбки как се справяте, при нас е пълна драма и го мъчат много, опитва се да гризе всичко, което му попадне, но още нямаме появило се. Много е трудно, няма какво да си говорим, с две ( а за повече от две не смея и да си представя, макар че го обмисляме на подходящ етап). То и с едно е трудно, но нека са живи и здрави, ние за какво сме. Simple Smile Ако ми липсва нещо, то е не дори толкова спането, колкото спокойното ходене на опера или разходка, да речем. От почти 6 години не ми се е случвало!  Tired Изчезвам да го хвана, докато не се е изтърколил.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 09:10 от miika

# 616
Здравейте момичета,

Гледам за зъбаци си говорите.Моя човек му излиза втория зъб отдолу и станаха 2 ама много смешен  Joy.Честно казано нямам проблем с излизането на зъбите,спи си нормално и денем и нощем като за деня има 2 спанета по около 2 часа следобед може и 3,а нощем спи без прекъсване вече до сутринта.Явно не му пречат толкоз много,естествено сто вида играчки за гризане и се занимава постоянно с тях.

Още не може да се обръща чак толкова активно,но го отдавам на килограмите или просто е по-кротък Heart Eyes,другата седмица ще сме на ДК и ще се отчета с килцата,ама Фейсче,със сигурност е повече от Яни и къде ги слага тия кила това ддете незнам щото не изглежда дебел.

Каката пък сега ми създава грижи - вдига кръвно ,на 8 години е и то защото е пълна.Два дни подред и тече кръв от носа с шепите направо ме уплаши това дете,водих я при доктора,вика дебела е трябва диета.Мери кръвното - високо и ако не отслабне в близките месеци може да хване диабет.Та сега я подложих на диета,ама то кат е свикнало да плюска квото намери и познайте,та се ядосвам с нея,притеснявам се то му е смешно и не разбира какво може да му се случи,бабата я направи така сега аз и събирам ядовете.Айде наоплаках се ,живота е хубав,гледайте си кефа и красивите деца  bouquet

# 617
babyface,  аз имах желание оризовата каша да я правя, но я правех грешно явно- варене на ориз и после пюриране. Сега ползвам готова. Чета, че всъщност ориза се смила на брашно и чак после се вари, но ето ти направо рецептата, много времеемко ми изглежда. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

# 618
babyface,  аз имах желание оризовата каша да я правя, но я правех грешно явно- варене на ориз и после пюриране. Сега ползвам готова. Чета, че всъщност ориза се смила на брашно и чак после се вари, но ето ти направо рецептата, много времеемко ми изглежда. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Салве,аз си правя кашата у дома,точно така както си я постнала от линка,не е трудоемко никак,измиваш ориза,хвърляш го в печката да се изсуши и после смилаш на брашно,после процедурата за варенето я знаеш и не е кой знае какво,а децата обикновено я харесват оризовата каша с плодове,моя направо я плющи като невидял Laughing

# 619
Аз да си похваля детето Simple Smile до вчера сутринта се притеснявах, че освен да стои по гръб нищо друго не правеше.. Мислех да го водя по лекари, ортопеди и т.н. И изведнъж О, чудо!!! Той започна да се върти, да се опитва да стане на колена и седна сам! За една сутрин  Praynig Камък ми падна от сърцето..  Peace Иначе сме на морето и се чувства добре.  Минаха обриви, пъпки, всичко  Simple Smile
Поздрави от нас Simple Smile

# 620
  • София
Голямо колебание му ударих днес дали да ходя до Борисова или не и естествено само времето ме спря. Заваля преди малко, като от нищото. Даже ни наваля малко.

Като казваш институт...кой имаш предвид,ако не е тайна? Simple Smile
За един институт на БАН става дума. Интересува ли те да пиша кой е?Simple Smile

miika, колко им е разликата на твоите дечица? Иначе няма спор- трудно е с едно, представям си с 2 или 3. И не че не мога да се справя, но ми липсва свободното време мноооого. Добре че веднъж седмично средно има кой да го поеме за малко.

mama_Todorova, а вие ходихте ли на изследване с каката да видите килата от какво са? Може да са следствие от нещо. За диета при деца съм чула за 90 дневната, че се препоръчва от педиатри.

Мами, за кашите да ви кажа - на нас ни забраниха, заради килцата. Питах за ориз как да сваря, а не да го правя на каша. И какъв ориз да взема. Иначе мерси много за инфото, но каши ще му давам ако отслабне Simple Smile)))

Kameliyaaa, как е на морето? Чух, че пак наводнения...

# 621
В момента сме в сл. Бряг, но в Приморско било нещо страшно. Нас засега ни пече яко слънцето, чак се чудя къде да застана с малкия да не умре от жега.. дано остане така. Времето е супер странно навсякъде.  Както пече и всичко е наред в следващия момент може такава буря да се развихри, че... Комарите много ни измъчиха и аз докато се усетя, малкия целия е изяден.. та купувах лосиони, мазила, машинки ама малко след дъжд - качулка.

# 622
Бейбифейс, 4 години и няколко месеца им е разликата на моите хубавци. Няма кой да помага - майка ми поседя няколко дни след раждането и после баша ми постоя и той няколко дни преди месец-два. Но поне казвам да са живи и здрави, все ще ги отгледаме някак. Simple Smile Камелия, браво на юначето!  Hug Мама Тодорова, сега е лято, дано ви потръгне диетата добре, детето ще се оправи, естествено, щади и себе си, че им трябваме и ние читави! Simple Smile

# 623
Да Бейбифейс,килата са от безразборно плюскане и това се получи кат бях замалко в чужбина беше зима и малката беше при баба си за няколко месеца и ядене на кексове,пици,кебапи,тестени и сладко на поразия- ебахти обичта,да го направиш слон,като се върнах не можах да я позная беше станала двойна и оттогава (беше на 5) като каза това дете ще дебелее вече тежи колкото мен на 8 години ама с 20 см по ниска и всичко е от гърдите до ханша,шкембе,паласки,цицки чудо ,гръб голям мъжка структура направо,ми дано се оправи че незнам.Доктора ми даде една лятна диета,нищо не е споменал за 90-дневната,ама то на диетолог трябва да се консултираме,след 1-2 месеца ще идем пак да пуснем едни изследвания за захарта и дано да отслабне.

Миика, ММ и той като теб казва първо се погрижи за себе си после за децата,че ако нямат здрава майка кой ще ги гледа,ама като се улисам в работа даже и кафе забравям да си направя камо ли да ям или други неща за мен.

И сега да се похваля - ИМАМЕ СИ ВТОРИ ЗЪЪЪЪБ! HugДнес изби ,виждаше се преди ден два,но днес изби и вече имаме 2 зъба в устата хахахаха (happy)

Айде лека вечер на всички  bouquet

# 624
  • София
Супер си се получи днешната среща-пикник. Дъжда го изкарахме в тенис клуба на сладки приказки. Другия път да не се плашите от времето  Peace

# 625
Миика, ММ и той като теб казва първо се погрижи за себе си после за децата,че ако нямат здрава майка кой ще ги гледа,ама като се улисам в работа даже и кафе забравям да си направя камо ли да ям или други неща за мен.

[/quote]

Егоизъм в здравословни граници е препоръчителен, установих го това в повече от петгодишен опит в отглеждане на дете Simple Smile)). Без това няма как да устоим, а в крайна сметка една усмихната, здрава и в добро настроене майка е все за предпочтане от една кисела и депресирана такава. Смятам, че собственото ни самочувствие е важно за цялостното формиране на самочувствието у децата ни, а процесът започва далеч преди седмата им година.  :peace : Затова казвам, дори да няма кой да поеме грижата от нас перманентно, дори да сме претрупани със задължения по деца, по кариера и домакинстване, ние трябва да запазим поне един час седмично в името на социалната отговорност първо към себе си: козметичка, фризьор, плуване, фитнес, шопинг, кафе, добра книга или там к'вото. Не само зъби, памперси, пюрета, запеци, биби, колички и прочие.  Hug

# 626
Мама Тодорова, Честито второ зъбче Simple Smile. За каката и високото кръвно, според мен също трябва да и се направят изследвания за да се види от какво е.Брат ми вдигаше кръвно на около 10 години и се оказа,че има доста висок холестерол, като го овладяха с лекарства и кръвното спадна.Дано скоро се оправят нещата, че милата е още много малка да се започва с тия болежки Simple Smile.

Ние днес бяхме на ДК.Бебо е наддал 300 грама.Вече е 7800 гр. и е висок 67 см.Сложиха му хепатитната ваксина, не плака много.Лекарката каза да започваме с кашите.За сега яде само зеленчукови пюрета, част от които аз правя, други купувам (някой беше питал каква марка пюрета даваме на бебоците, аз давам Хип).Та забравих да питам, може ли в пюрето да се слага няколко капки зехтин.Вие слагате ли ?

Щях да пиша още, но ме викат по бейбифона  Laughing

# 627
Честито второ зъбче на Мама Тодорова! Нас още ни мъчат само и няма и помен от поява. Ох, големи проблеми си имате покрай другото детенце - такова кръвно на тази възраст, горкото то, а и кръв чак да му тече. Дано да се оправяте по-бързо.

Тия дни нещо много се разписахме и темата наближава към края си - най-сетне - та е хубаво да се поразмислим за именце на новата. Давайте предложения!

# 628
Бебето, Тонини, благодаря за загрижеността,кръвното е от многото килограми (46кг,140см височина),и всички са около корема и гръдния кошДоктора казва че е от тях кръвното,имало напрежение в главата и оттам пък тече кръвта.Няма да се учудя ако има и холестерол,другия месец ще направим изследвания и за захарта,че то и диабет я застрашава.А за медикаменти все още не можело на малко дете да се дават,та засега сме на диета,включително и аз,иначеее ако ме види да ям пък тя не можеее.... #Crazy става оле мале

За заглавие на следващата тема измислих спонтанно едно дано да вви хареса - юлско слънчице пече,а Януарчетата на море!.

# 629
Зьравейте, майки, не сте ме забравили, нали? Simple Smile

Оживи се темата, а аз чета и все не стигам да напиша. Това време как лети - другата седмица бебо става на 6 месеца!!! А аз освен да се занимавам с него имам толкова мн други неща, които трябва да правя, че не стига времето за тези, които бих искала Позната история, предполагам ?  Mr. Green

Крис е 8 кг и 72-73 см! Чета как върви захранването при вас и малко се плаша с нашите темпове - бебо все още си предпочита млякото, другото колкото и да му харесва е само за опитване. Засега е ял картоф, морков, тиквичка, ориз - ядат се, особено примесени с извара  Sunglasses За едно ядене се преобличат и дрехите, налага се просто  Mr. Green Опитвал е пилешко филе и яйце. Док каза да давам по 1/4 яйце една седмица през ден, после една седмица всеки ден и после третата седмица по половинка през ден - е, това ми се струва ударно и със сигурност няма да го пробвам в такива количества! А, и хляб е пробвал, а татко му онзи ден май и кекс му беше предложил  Crazy
Каши засега не съм давала, но мисля да пробвам домашна оризова каша. Като цяло смятам да избегна купените пюрета и каши максимално, не стига че по стечение на обстоятелствата трябваше да се трови с АМ вместо скърма, сег апоне не виждам защо да не правя домашни пюрета. В тази връзка който прави домашните пюрета, как мерите колко правите/изяжда - по бурканчета от купени пюрета ли? Аз варя зеленчуците (не само за него) и после отделям в малка чинийка, където го правя за него и каквото се изяде - изяде. А, и смтам да пропусна пащърнака - все пак не ми е известно някой от моите познати/родители да ядат такова чудо, а аз съм привърженик, че ако нещо не е "типично" за региона, няма нужда бебе да се учи на него...
От плодовете стм давала ябълка, банан, праскова, череша. Някой беше питал прасковта не е ли алерген - ами не знам, според мен вс може да е алерген, ако детето е алергично. Но аз я давам без люспата. Мрежичките за плодове - имаме, но се гризе от всички страни, предимно откъм пластмасата, не откъм плода  Joy зъбки или липса на опит, не знам Simple Smile

Мария, тази идея с курнищона съм решила да я пробвам!

Мама Тодорова - стискам палци да се оправите бързо и лесно!!! Лична история от опит - на 8 годинки бях на сегашните си килограми (и сигурно 30 см по-ниска) точно "от обич" и бабина грижа. Но тогава дойдох при другите си баба и дядо и с дружни усилия от февруари до септ. бях свалила 15 кг! казвам дружни, защото със сигурност са ме подлагали на диета (но не си спомням да съм гладувала!!), спомням си, че майки ми беше забранила всякакъв джънк фууд, особено тогава обичаах PomBears, яко разходки в парка, дядо ми е скачал с мен по катерушките на детската площадка. И едно топче за тенис - постоянно беше в мен и го гонех, хвърлях и т.н.

Честити зъбчета! Дано при всички избият лесно, че ...

Хайде да ви е хубав денят на всички!

Общи условия

Активация на акаунт