Отговори
# 600
Мами, на морето сме, детето го нахапаха комари... как не съм ги видяла в стаята не знам, но сърцето ми се скъса като го видях сутринта целия наяден. Знаете ли дали мога да го намажа с нещо? Сигурно го сърби горкото Sad

# 601
  • Стара Загора/Сливен
Ментоловия спирт облекчава сърбежа, но попитай в аптеката дали е подходящо за бебе.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 13:01 от dolphin-mama80

# 602
  • Стара Загора/Сливен
Да се включа за  пюретата, аз си ги приготвям вкъщи от вилата се снабдявам с продукти, но май скоро ще се наложи да купувам и готови, то само тиквички , моркови , грах и боб ще му втърснат Simple Smile  Сега в момента му правя тиквичка с морков и малко ориз, вчера му правих тиквичка със зелен боб, но май нещо не у хареса...Тези дни ще му взема мрежичка за плодове и мисля да почна и с тях , тъй като до момента само зеленчуци съм въвеждала. Вие от готовите пюрета кои марки бихте ми препоръчали, то знам , че всяко бебе различни неща харесва, но все пак да си направя една сверка и с вас.. Хубав ден на всички! Hug

# 603
Аз онзи ден пробвах картоф със зелен боб обаче адски гадно му дойде,вътре нали има кончета от боба та голямо давене беше и се отказах.Давала съм картоф,морков,тиква ,тиквичка,жалка проба зелен боб,мисля сега чушка да му въведа,каарфиол и незнам какво друго.Сега пащърнак задължително ли е да яде това дете ми то е отвратително пък без пащърнак няма ли да стане човек Mr. Green
Плодове дадох ябълка,банан,пъпеш,днес круша ,а правя и оризова каша с плодове,вчера омете целия буркан каша с ябълки,днес ще е с круши.Диня не съм още ама другия месец като излязат августовските хубави карпузи JoyЗа друго незнам честно казано какво да давам,то комбинации различни вече ориз със спанак,ориз с картофи и т.н. ,а спанак някой да е намирал пресен?

Хубав ден на всички лягам си да си опъна краченцатааааа Mr. Green

# 604
  • София
Да се похваля и аз - от днес сме със зъбче! Сутринта го сложих да спи до мен и се събуждам от дъвкане на ръката ми:). По едно време усетих, че нещо драска леко и го видях, че бегло е пробило. Само една точка има, но все пак си е зъб. Simple Smile
Тонини, като казвам, че си обича млякото, имам предвид, че си изяжда пюрето и отваря уста за шишенцето. Иначе не съм мислила да му го спирам, докато сам не се откаже.
Авокадото го чакам леко да омекне и тогава смятам, че е готово. Да не е съвсем меко чак, че тогава наистина се разваля.
С контейнерчето вчера се оправих лесно. Залепих го около пишката и сложих пак памперса. След 20 мин го махнах, но не се беше изпишкал. Тръгнах пак да го слагам (памперса) и в същия момент пусна фонтанчето  Mr. Green. След това го пресипах в контейнерче за урина, което е като чашка. Не е имало изтичане или нещо подобно.

Зимнина с варене май няма смисъл да правя - то целогодишно си има плодове и зеленчуци по магазините. Е - не били био, ама какво сега, няма все на био да сме.

Никито,
Скрит текст:
не ти и трябва да вникваш в подобни спорове, адски безсмислено е. Заради глупостта на някои хора направо ме бяха изправили на стената на срама -  голяма простотия просто, и излезе едва ли не, че и аз съм такава, което за пореден път ми показа, че е наложително да си подбирам хората, с които да общувам.
Бурканчетата ги обръщах, но видях, че няма голяма полза - вакуум не става, поне при мен. Заради капачките е сигурно. Оригиналните не стават, явно трябва да се купят от пазара стандартни капачки с винт. Напълних се с доста бурканчета от 125 мл, а реално ползвам 2-3. Баща ми ги иска за сладко - ще му ги събирам  Wink . За детска кухня, доколкото ми е известно, искат от 190 мл бурканчета - 30 като първоначална инвестиция.

Е, Десита, така и така ти се налага, полежи си малко. Аз бих искала да мога един ден. Пък и в момента заваля яко, хич не е за разходка.

Камелия, има разни мазила за ухапване от насекоми, виж в аптеката какво ще ти предложат.

Искам да помрънкам малко и умолявам хората, на които им е писнало от моите МЕГАдрами да не го четат!
Скрит текст:
Приятелката ми е бременна в началото на 3-ти месец. Много желано и чакано бебе, след опити година и нещо и един мисед междувременно, сега пак й се усмихна щастието и уж всичко е ОК с бебето. Но! В момента, в  който разбра, че  е бременна, баща й го оперираха по спешност от херния, някаква сложна операция, понеже си е влачил хернията с години. Лежа в интензивно, уж го изписаха и беше ок, след 2 дни тя отива у тях и го намира да лежи в локва кръв. Сама го вдига и мъкне, звъни на бърза помощ. (Техните са разведени и тя, като единствена дъщеря, трябва да поеме грижите, няма кой. Освен това той е страстен любител на животните, има 3 кучета и 3 котки и пак тя трябва да ги извежда, да ги храни. Боли я корем, но не може един ден да полежи у тях и да си почине.) Тогава някъде прокърви и пак треперене за бебето, но уж се задържа и е ок. Баща й пак го оперираха, пак влачене по болници, пак интензивно. Пак се закрепи и го изписаха. Таман мина това, почина дядо й. Ново 20. Това беше миналия понеделник. Днес звъня да видя как е, а тя в Окръжна болница и плаче - баща й пак го оперират по спешност, този път от сърце. Няма свършване просто. Боли я корема долу ниско от напрежението. Чакам да ми се обади да ми каже довечера дали всичко е ОК. Напрегнато ми е и на мен. Не искам да правя драми, затова го слагам в скрит текст.
Ако някоя от вас го е изчела това, дали можете да ми кажете по време на бременност може ли да се пият някакви успокоителни. Бях чела, че може валериан примерно. А нещо по-сериозно? Все пак е важно и да е спокойна, ако има изобщо хапче, което да може да те успокои в такива моменти.

Между другото, утре е фермерския пазар на Иван Вазов и ще ходя, дано има повече неща от миналия път.

Мама Тодорова, преди да свариш зеления боб, махай кончетата. То кой ги обича?  Sick И на мен са ми гадни.

dolphin-mama80, аз основно на ХИП съм давала, но имам и на Гербер - пак ги харесва. Babylove също са добри. Скоро давах и на Sunval и пак се хареса. Само едно на Слънчо съм давала, но за мен беше безвкусно и неприятно - пащърнак с картофи. Изяде го, но не беше очарован.

# 605
  • Стара Загора/Сливен
Това за зеления боб и "кончетата" и на мен ми се случи и сега ще хвърля цял буркан, както и да е аз съм си виновна , че не съобразих предварително, другият път мисля да обеля цялата шушулкаи да оставя само бобчетата. До babyface 76
Скрит текст:
Милата много и се е струпало на приятелката ти,  загуба на близък човек ,а и баща й, операция след операция лоша работа, дано човека се възстанови...Надявам се лошото да е  вече зад гърба им, и тя и бебчето да са добре, след всичко лошо идва и добро, така е в живота. Относно успокоителните най-добре е да се консултира с лекар, пише, че не е сигурно, че силните успокоителни ще навредят, но в някои случаи е добре наистина и да се вземат защото самото напрежение и тревожност са не по-малко опасни... лекарят ще каже най-добре...

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 14:08 от dolphin-mama80

# 606
  • София
tonniny, никога не съм успявала с тези колекторчета да взема урина - ни с момчетата, ни с момата.
За зимата може да е вариант да помислиш за дехидрататор. Едва ли някое януарче ще яде все още пюре на зима - би следвало да са минали на по-обща храна, независимо от метода на захранване.

babyface76, много бременни срещат лични проблеми и всякакви трудности през бременността - просто не всички го споделят. Животът продължава, уви. Надявам се твоята приятелка да намери вариант, който да я щади максимално. Ако има възможност, може би да си осигури някаква помощ за животните и асистент за баща си? Някой приятел временно да приюти животинките? Други роднини и приятели, с които да споделя грижите за баща си - да се редуват поне? За лекарства е хубаво да се консултира с лекаря, не може да няма нещо съвместимо.

# 607
  • София
Да не искате да кажете, че съм единствената от тук пишещите, която е успяла да вземе урина от бебето? Ми аз голям късмет съм извадила май:).

Зелено човече,
Скрит текст:
аз не съм си и помисляла, че няма бременна, която да е срещала трудности и далеч не съм с мисълта, че става дума за единствен случай. Друг е въпросът за споделянето. На мен лично малко ми олеква, ако споделя нещо, което ми тежи с някого - въпрос на характер. Напоследък избягвам да споделям, защото се оказва, че повечето хора го възприемат като товарене и тежест. На мен не ми е проблем някой да си изплаче болката пред мен, опитвам се да помогна с каквото мога. Въпрос на характер. За животинките най-малко се тревожа, все ще се намери кой да се грижи. Най-много се притеснявам за бебето й. И дано с баща й всичко да е ок. В момента е операцията, а тя се е затворила у тях и плаче. Самопоканих се на гости за компания с бебо, но не ни приеха...
dolphin-mama80,
Скрит текст:
благодаря ти. Аз смуках валидол предната нощ преди да ме приемат в болницата за секциото, но не видях кой знае какво облекчение. Така или иначе изобщо не мигнах и пак си отидох с всички страхове на операционната Simple Smile. И аз това съм го чула от лекар, че понякога по-добре някакво успокоително, отколкото да се седи под напрежение. Дано всичко да е ок.
Не махай цялата люспа на зеления боб, просто почисти кончетата. Ако оставиш само бобчетата, вече няма да е зелен боб:).

# 608
Деси, оправяй се Simple Smile И аз мисля, че моята госпожица ще е с добър апетит като мен, та ще гледам да не й предам моите лоши навици. Днес дадох малко пъпеш, хареса го.
Фейсче, сигурно пие но-шпа за болките?
Тони, ми ще ги дебнем , какво да правим.
Омръзна ми това време, отменям срещи, после на вали, изляза и заплющи...

# 609
  • София
Току що варих на пара кайсиите, които взех от фермерския пазар. Мислех днес да му ги дам. Бляк!!!  Sick Няма такъв киселоч! Изядох си ги сама и не без физиономии. Имам чувството, че минати на пара са още по-кисели. Ще търся сладки и ще давам сурови. Днес ще е на сливи на ХИП. Сега варя тиквичка с картоф за утре. Искам да питам за чушка и патладжан - никъде не съм срещала подобни зеленчуци в пюре - вие ще давате ли? Защото и никъде не ги пишат алергени.
Никито, пие магнезий и утрогестан. Но спокойствие си трябва.

# 610
Леле, колко теми сте засегнали!

Фейсче, честито зъбче на Точко!
Десита, да се оправяш бързо!

Зеленко, мислила съм за дехидрататор - добра идея си е. Вече си купих и от прословутото цвете за пара. Та явно ще си изядем направените буркани и повече няма да правя.

Относно капачките - наистина така правят вече бурканите, че оригиналните капачки не могат да се използват втори път при варене - избиват и всичко отива нахалос. Трябва да се купуват нови капачки. Ама има ли смисъл - важното е, че навреме ми дойде акъл в главата  hahaha

За бобовите растения - аз знам, че се дават на по-късен етап, защото са газообразуващи. Така че аз лично смятам да изчакам с даването им. Чушки и домати също се дават на по-големи месеци /поне по книгите/

За кайсиите - то всички плодове в пюретата имат кисел вкус, не са сладки, така че бебетата може и да ги харесат.

За пюретата - по невъзможност да се добера до ДМ, засега давам само Хип и Бебевита. Българските ги отричам тотално.

за комарите - аз купих едно устройство на Чико, което излъчва ултразвук. Твърдят, че гони комарите на 2 метра около себе си. Аз имам ухапвания по мен, което означава, че не е на 2 метра, но пък бебо няма никакви, така че явно действа. След ухапване - има бебешки мазила за след ухапване /аз съм видяла на Чико и на Бочко, но май има доста марки/

# 611
чушка (пиперка) мисля по-натам да дам, особено пък червена. Доколото зная с нея трябва да се внимава, заради пигмента. Обикновено уж към 8 месец се дава.
Патладжан не е добре сега да се въведе. Той не е силен алерген, но пък съдържа хистамин (внимава се при алергични деца) и соланин (токсична съставка), както и е трудносмилаем. Препоръчва се захранване с него след 10 месец, дори към годинката и по-късно. Децата трябва да го приемат в малки количества.

# 612
  • София
Да не искате да кажете, че съм единствената от тук пишещите, която е успяла да вземе урина от бебето? Ми аз голям късмет съм извадила май:).

Аз взех, но с дебнене на струята в контейнерче - хич не се и пробвах дори с колектор  Mr. Green

Напомням, утре (етвъртък) среща в Борисовата  Peace

# 613
  • София
Днес пак бях на фермерския пазар на Иван Вазов. Определено се разраства и все повече сергии има, както и разнообразна стока. Те май са същите производители, като на Римската стена. Има всякакви стоки, но най-много куца откъм плодове. Купих пак една тиквичка (предната тиквичка от сряда още я дояжда), бейби моркови, зелен фасул,  картофи и праскови. И почвам пак пюретата. Определено цветето за варене на пара ми е много удобно.Преди пазара ходих за изследване на щитовидните хормони.
Скрит текст:
(По пътя се видях с моята приятелка с проблемите. Еми много е зле положението с баща й, няма да разправям повече, ама... кофти работа. Дано бебето е ОК.)
 Разбрах защо имам кръвно - ТСХ пак скочило над нормата. Пак ще дигаме дозата на еутирокса.
Ходих до работата  после, че трябваше да подписвам някакви документи. Ей, 2 часа се качвам от 1-ви на 2-ри етаж.Simple Smile 10 човека ме видяха и всички искат да говорим. Чак ми домъчня за там. За няколко часа научих клюките на Института, но как само не ми дреме - аз сега си имам други занимания! Някак маловажни ми се струват вече служебните неразбории и им се чудя на хората за какво се впрягат. Не че и аз не бях така и сигурно пак ще бъда. Но не сега.  Naughty

Тонини, зеления фасул не е газообразуващ, доколкото ми е известно. Към бобовите е, да, но е отделен сорт и при него основно шушулката се яде. Бобчетата или са много малки, или ги няма. Аз лично не съм имала дискомфорт от зелен фасул до сега. Мисля да го въведа тези дни. Гледах, че в доста пюрета го има. Искам разнообразно да хапва, че все картоф, морков, тиквичка, тиква - това се върти от зеленчуците.

Малкия е много, много неспокоен. От няколко вечери го приспиваме по 2 часа докато заспи. Все иска на ръце. Денем почти не спи, най-много час да се събере. Преди си откарваше 2 спанета по час и половина, а понякога и преди вечеря поспиваше. А след това затваряше очите и му клюмваше главата почти веднага след последното ядене за вечерта. Сега виждам, че му се спи, трие очите. Като го взема да го приспивам и не може да заспи напълно, само се унася. Оставя ли го в креватчето се буди и реве. Да го оставя да заспи сам е абсурдно, бабите така го научиха да заспива на ръце и сега го нося това дебело дупе, но ми тежи вече. Така е и денем, и вечер. Някъде след 23.30 вече е тотално изтощен и заспива. Обяснявам си го с пробиването на зъбчето. При вас има ли такава промяна около никненето на зъбите?

zuzi_79, мерси за инфото. Аз общо взето чета какво има в готовите пюрета и това гледам да купувам.

Ориз за бебета някакъв специален ли се дава, или може да е обикновен? И как се вари - може ли на пара или няма да стане? Сори за тъпите въпроси - нямам опит Simple Smile.

За срещата в Борисова аз пак съм разколебана, заради скапаното време. Не ми е удобно придвижването. Ама наистина ми омръзна от дъждове, предполагам и на вас. Гледам прогнозата до 25-ти - няма да има ден без дъжд с 1-2 изключения. Мина лятото, а аз още си нося пролетно-есенните дрехи. Не мисля и да си купувам летни, след като се излъгах да си взема една рокля началото на месеца. Не ми и трябват, както се оказва Simple Smile.

Ей, пак окъснях. Лека на всички и приятна среща. Аз още не съм сигурна какво ще правя утре.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 01:29 от babyface76

# 614
Фейсче и при моя положението е същото и очаквам дет се вика във всеки един момент да почнат да му избиват горните.
Само мрън мрън мрън,търка очите,но не се сеща да заспи,а някои вечери е просто непрестанен рев и нервничене...чак ми ръмжи Simple Smile

Като казваш институт...кой имаш предвид,ако не е тайна? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт