Отговори
# 90
Хоп и аз да се разпиша, за да не ви изпусна

Елг и Мария13 , мнооого мерси за темичката.  smile3525

Много сте изписали и се връщам да ви чета, ама набързо да маркирам каквото съм мернала

Коте, Мила е машинка и съм сигурна, че е тип-топ. Много Hug

Фейсче, не съм те чела, за да коментирам нещо по твоите темички, ама ще се коригирам, та затова  Hug

Панди, Алекс досега макс пауза ми е правил 5 1/2 часа и се случва доооста рядко най-често от 21 - 02 часа и след това е макс на 3-3,5 часа. И той като Лизи и  бебето на Миралюба има дни, в които мега се разсейва през деня, докато се храни... Понякога, доста често напоследък, започваме кърмене и след 7-8 минутки спира и се опитва да се върти по корем в скута ми или ме гледа и си подава ръчичката и ми се усмихва миловидно, та тогава спирам за известно време, оставям го на спалнята, но той започва да си се радва и обръща по корем, при което връща част от изсуканото,  и аз после пак опитвам, не знам доколко това е правилно, малко хаотично ми се струва,ама ... newsm78 знам ли[/b]....Зеленко, [/b]какво мислиш ти?

Иначе относно нощните хранения -  след 22 - 23 часа си суче продължително даже заспива в скута ми, и ако не го пренеса веднага, при леко разсънване  - моментално отваря устичка и търси да захапе,кое за мен е ок, защото дори и изпразнена гърдата, той суче за приспиване и така стимулира, нали не бъркам?

Алекс е на почти 4 месеца и половина и е 6,100 кг и 64 см, само на кърма е от раждането си. Роди се дребчо - 2,780 кг и 50 см

За детските градини и яслите, Кайлис, - вие си знаете най-добре и съм сигурна,че ще вземете най-правилното решение за вас и Малечка, ама съм съгласна с Панди - егати и държавата....Понякога се чудя дали правилно се върнахме от Австрия преди две години. Живяхме 1 година във Виена, там работих в детска група по метода Монтесори и мнооого се запалих, ама отнесох се нещо....та мисълта ми е за държавните детски градини и ясли - малко ми е съмнително качеството на отглеждане на децата, а за храната - да не говорим,ама надявам се да се класираме, че финансово не може да си позволим частна ( поне не и на този етап), колкото и да ми се иска

Зузи79, радвам се , че се разписа Simple Smile

Ив, браво на Влади! И ти да се оправяш бързо

Браво на мамите, които са упорито се опитват да кърмят Simple Smile Ама браво и на всички останали  Hug

Тонини, за диетата на Байкова, аз тази женица - хич не й вярвам . Моя колежка е работила около 10-ина години за нея и не е казала нищо добро. А и самата диетоложка ми изглежда пълничка...и сестра й също била окръглена. Иначе аз съм пробвала мноооого методи на хранене и диети с моите 43-45 килограма , е сега съм 48-49 ,ама ще влезна във форма Simple Smile)))скоро, надявам се
Та като изпълнение и тази диетка е лесна Simple Smile)))

Ох, исках да ви питам нещо,ма като забравих...... Mr. Green

Захранването - още не съм го почвала, може би след месец ще да е и засега - с домашно приготвено пюре от тиква ( от градината на свекъра Simple Smile

Аааа щях да казвам на мама Тодорова, мъжът ми е ти е градски , та през виждам, че скучаеш и нямаш дружки за разходка - през август ще отскочим до Ямбол и може да направим обиколка на парка Simple Smile заедно и да се запознаем Sunglasses

Връщам се да ви изчета.... И да знаете, че съм по-редовна във фейса, аам то се вижда де

Мнооого  Hug на всички ви и утре се гответе за прекрасен слънчев ден
Да си нацелувате бебоците мноооого и в стил Нури - да сме здрави  Wink

# 91
  • гр.София
Хораа,тва дете днеска ме побърка тотално! Откакто е станал не е спрял да мрънка,стенка,проплаква,само един час имах почивка докато спа на обяд и през др.време пълно изтрещяване.Зъби ли е,що е незнам,но няма да издържа мн.така.Са заспа с триста зора,но останах без глас от пеене,гукане,без ръце и кръст.ММ пак не е при нас,въпреки че почива.Майка му още в 7ч.го е ангажирала,и то да беше за нещо важно,а за пълни глупости и нейни изг...ци,които може и сама да свърши.Няма никакъв усет,и вместо помощ да получа,тя ми отнема тази.Егати и оплакването направих,но толкова съм изцедена психически,че изпитах огромна нужда да го споделя.

# 92
Привет  момичета,

Анели_7,на линия съм за разхходки! Peace,

Коте,Борислав го изтървах от люлката  Cry ама нищо му няма(надявам се)

Мария 13, и нашия днес е ужасен,ето оставих го в  кошарата и 2 минути беше промоцията,какво ли не опитах ,не ще и не ще -мрънка ли мрънка.

Косопад- и аз имам от няколко седмици ,понеже моя хубостник не спря да ме скубе и при всеки случай ме хваща за косата,а иначе като ходя на фризьор ми слагат ампула против косопад,та се каня тоя месец да навестя салона,че то е направо ужас като някаква напаст са тея косми Embarassed
Детските градини- искрено съжалявам за момичетата които имат проблеми с приемането в тях.Слава богу тук в малкия град Ямбол няма такива проблеми,но дано пък моето момче да иска да ходи,че баща му вика ,че като малък не е ходил на градина ,щото не искал.

Нощните хранения и паузи- Борислав все още си става поне за едно хранене ако не за две и по- голяма пауза от 4 часа не е правил,но не ми пречат,понежже той става за не повече от 15 минути.

За други теми не се сещам какво бяхте писали ама то и без това нямам повече промоция от Началника та ще ставам.

А сега се поразрових за детските кухни и какво намерих за нашия град?Стъклените бурканчета били заменени от еднократни пластмасови кутии,като онези дето слагат млечната салата например SickКато прочетох направо се втрещих и то защо?Защото били по-удобни на майките видиш ли да не миели и чупели постоянно буркани #CrazyКой знае на кой пълнят пак гушите тея наши кметове ,направо нямам думи.

Хубава вечер момичета!Дано да ви е по-спокойна!

# 93
Ама вий сте писали, писали, няма изчитане!

Благодаря ви за отговорите за диетата. Мен ме поблазни най-вече с това, че има много кисело мляко, а аз на него мога да живея дето се вика и нямаше да представлява трудност. Досега през живота си един ден не съм спазвала диети, ограничения на количествата ядене - да, но не и диети. Основно с движение си поддържах формата.

за косопада - аз май единствено от това не се оплаквам  Mr. Green доста добре се грижех за косата си докато бях бременна и не робувах на разни приказки за къси пишки и т.н. В момента единственият й проблем е, че се оплита леко, но се решава проблема с кристали.

Панди, моят също си се храни на три часа, рядко на 5, а един-два пъти е правил 6-часова пауза. И аз обаче вече им се радвам на нощните хранения, защото през деня започна да се разсейва и не яде толкова много, колкото преди.
Не знаех тези подробности за приемите в ясли/д.гр. Ама то и мен ме учуди информацията, защото веднага ми хрумна, че така всеки втори ще е с дерматит или астма и за нормалните деца - ядец.

Кайлис,  Laughing много сладка малката. А за детската градина - много гадно....

Коте, дано да й няма нищо на Мила. Тепърва какви неща ни очакват,не ми се мисли!

mariq13, на всички ни се случва и то често като съдя по моя опит да изтрещяваме, съвсем нормално е. Затова сме тук, поне да се излеем на някой, който ни разбира.

# 94
Запис от една супер нередовна Wink

# 95
  • гр.София
Тонини знам че е така,но честно казано понякога се чувствам гузно че така се оплаквам,и пиша колко ми е лошо бебето.Все се опасявам,че ще остана грешно разбрана.Не съм си мислила,че всичко ще е цветя и рози,както и никой не ми е длъжен да ми гледа детето,но мъжът ми е длъжен.За съжаление още не е разбрал,че това трябва да му е на първо място.Помощ на никой не отказва,и аз не бих,ама за нещо важнно,а така да си развяваме гащите,айде няма нужда.Синът ми е моя живот,най-чистата ми любов и съм напълно отдадена на него,но това да няма кой да ме отмени за две минути,за да си измия зъбите или да ида до тоалетна не е човешко.И да,буквално немога да свърша тия две неща когато е в такъв ревлив период.Сам несмея да го оставя тогава,защото се захласва,и точно за това ми спря кърмата.Спирам вече,май доста съм афектирана от днешния ден!

# 96
  • София
Ооооо момичета  newsm45 ужасен ден. Итън не е мое дете. Реване,крещяне,мрънкане,като шугавите. Да няма нещо във въздуха днес?! Виждам,че и други се оплаквате. Няма такъв ден! Сега заспа,ама до кога ли???!!! И на всичкото и от горе аз утре заминавам в командировка,майка  взе големия да го гледа. Днес чисти,пери 4 перални и още толкова сушилни,сега почвам да гладя. Багажа не съм си стегнала. Наготвих спагети,леща,пиле с картофи-да имат да ядат 3 дни.......ама като го взе сега големия майка то за какво готвих...за Тони  ooooh! И 3 часа след обяд на вън бяхме да кара ролери Дейвид. Иначе косата, хм,че аз съм си плешива вече. Дръпнала съм контура здраво. Добре,че съм руса та не си личи много,но пораженията са жестоки. Така бях и с първия,после навакса ама кофти тръпка. И не е до грижи,защото аз фризьора веднъж месечно за нищо на света не пропускам....
mariq13 аз също съм сам самичка. Станала съм като робот и по някога чувствам,че главата ми ще гръмне! Тони работи от 8-20 всеки ден и никога не си е в къщи. Единствено сега по празниците ги разпуснаха гадовете...Така,че.....сили и търпение!

И да не ви казвам днес Итън как яде....на маймуни се правим. Като почне да яде и се започва едно сумкане,напъване,въртене на главата и ръкомахане като диригент. Сякаш не му се яде,а не е така защото пък като го махна от шишето го следи с поглед и навежда към него. Изяжда със зор всичко и става спокоен. Побъркана работа.... newsm61

# 97
Ронкис,Боислав сега се загледа в Ледена епоха и се кротна ама днес е УЖАСТ  #Cussing out

# 98
Има му нещо на днешния ден явно.И моята киселица рева на два пъти по 40 мин без да спира.Освен това през целия ден беше крива, иска само на ръце.Тя по принцип трудно заспива, но днес беше ужас -  не беше дондуркане, друсане, развяване във въздуха, пеене... Имам мускулна треска. Както каза Мария13, понякога до обяд дори зъбите си не съм измила.

Ронкис, ама много си дейна бе жена, как успяваш?!  bouquet

# 99
и аз съм в отбора на лудналите днес. Хич не е ревлива Радина, но днес не знам какво й става ooooh! До обяд беше добре, после се започна едно хленчене, мъкнене на ръце, приспиване по 100 пъти и спане в мен..всичко ме боли. Друг ден поне по час си играе сама между спанетата, днес цък ooooh!

# 100
здравейте и от мен Simple Smile Моята госпожица не е имала лош ден, но снощи вдигна температура 38.7 след ваксините. Отрази й се и на стомахчето. Надявам се само следващите имунизации да не доведат до по-тежки реакции..
За Байкова, била съм при нея, не става. Взе ми 50 лв за 10 минути общи приказки и ми даде диетата от нета т.е. тя си е нейна, ама поне да я преработва според човека, а тя явно върти 3 варианта. Отделно чаках 3 часа да вляза. По принцип смятам, че успешното достигане на добро тегло трябва да става бавно и трайно. И не с диети, а с някои принципи, които да се спазват постоянно. Аз съм го правила и ми се отрази супер, ама сега пак му изпуснах края...
За спането, малкото прави голяма пауза вече-от 10 до 5-6. Супер е, но през деня яде на 1-2 часа, и на края на яденето често почва да се пуска, да мърмори, пак засуква, пак се пуска, върти се и пр. и не мога да разбера-гладна ли е и не й стига или е преяла и се опитва да се откачи хах...много противоречиво се държи, а ако реша да й додам ам, не отказва. Ходи разбери, ако пък не й додам, няма проблем, успокоява се и така. Имаме периоди без никакво добавяне и такива, в които вечер давам по 60 мл., а ако излизам , тогава просто нямам избор, защото не мога да изцедя нищо. Но това е рядко.
мария13, права си, на тм бебо трябва да си му е приоритет.
косопад-нямам.
Болките в коленете понамаляха сякаш, но пък ми изтръпват всяка нощ ръцете, ненормална работа.
Опитвам се да спирам сладкото и за сега добре върви, че то това ми е поредния опит, ама така е, ще опитвам до успех..
за градините, съжалявам за неприетите, гадна ни е държавата, верно е. Панди, твоята не трябва ли да е предучлищна сега или поне подготвителна група т.е. щом е задължителна как така няма да я приемат?
Кайлис, аз да съм  на теб, ще я запиша в апатамента и ще продължавам да кандидатствам, а в частната винаги можеш да я върнеш, ако другото хич не става.

# 101
  • София
aneli_7, ако бебето не желае да суче, просто ще откаже предложената гърда. Както много от нас са се уверили от опит, насила сукане не става. Би могла да опиташ да го подържиш на рамото си, все едно чакаш да се оригне, вместо да го оставяш на спалнята да се преобръща, ако те притеснява връщането. Разсейването е съвсем нормално за бебета на "наша" възраст. Растат и все по-интересен им става околният свят. Понякога майките ползват т.нар. гердан за кърмене (не е нужно да е нещо специално, а само здраво и шарено около врата), който да привлича вниманието на бебето. Някои се принуждават да кърмят на пълна тишина и/или пък в затъмнено помещение. Доста дечица наваксват дневните прехласвания по новооткрития шарен и прекрасен свят със зачестени и понякога досаднопродължителни нощни кърмения. И това ще мине  Hug

Пандичка, някои градини обявяват допълнителен прием за подготвителни групи, който НЕ минава през Великата Система. Документи се приемат на място при ндиректорката, но май е до края на м. май, та няма много време още. Това си е официално обявено на страничките им в системата. Може да е добра идея да се поровиш внимателно или дори по телефона да прозвъниш тук-там.

Една идея по-смотана е порогнозата отново - кажете за срещата в Борисовата мнение, моля! http://dalivali.bg/?type=daily

# 102
за Борисовата - наистина е кофти времето в който и сайт да погледна, но пък е 22 градуса, а от вторник съвсем се влошава и падат температурите, та не знам и аз какво да кажа. В понеделник преди обед ще е слънчево и от обед нататък ще се разваля. Та има шанс например по обед все още да е горе-долу читаво.

# 103
И ние сме от тези които не правим големи паузи вечерта. Но за сметка но това още от осем часа търка Макси търка очите и в осем и десет е заспал, но след няма и два часа си иска на гърда, събужда се само докато го сложа и пак заспива и така, наи дълга пауза е от 4 часа, но рядко се случва, иначе се събужда сутринта след девет часа понякога и в 10.00 ...... Също като повечето от вас вече супер мн.се разсейва докато яде , играе си със зърното... и такива неща. За захранване още не съм мислила, поне докато има кърма-ще разчитам само на това.Утре т.е. след малко Макси прави 4 месеца, а майка му 30 год. да ви кажа честно изобщо нямам усещане за 30 г., понякога си мисля,че трябвало е по рано да правим бебе...За първо май малкоо сме поизостанали, сравнение с другите де.Но най важно да сме живи и здрави и децата най вече. Лека нощ, бебчета и мамчета. Hug  как мога да си сложа линийка, ако може някой да ми каже, благодаря!

# 104
  • София
Понеделник вече е само "облачно", а то няма и време, та обявявам Среща в Борисовата понеделник, 12.05.2014 г.
10-12 ч.: разглеждане и обсъждане на Зелени дни/ Green Days - Паметник на Съветската армия
12 ч. сборен пункт на светофара и заедно към Алеята между Слончето и Езерото с лилиите
Който окъснее, направо там
Събитието на Зелени дни: https://www.facebook.com/events/538319406285616
Какво може да видите, напр.: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=649240211816390&set= … ype=1&theater
Носете си слинговете и ергономичните раници и носилки, за да споделите опит - благодаря!
Носете и стикери от Билла за размяна, ако искате Simple Smile

Моята мома кашля, та може и да не дойда - ще преценя сутринта как е положението. Извинявам се предварително, ако стане така!

Общи условия

Активация на акаунт