Отговори
# 660
На нас в Англия ни казват да си стоим на АМ 1 и да не сменяме изобщо. Казват, че кърмата не се променяла с израстването на детето, та нямало и защо да се взима друго мляко (2, 3...). Най-близо до кърмата било 1 та да си стоим на него. Аз засега така правя.

# 661
  • София
Казват, че кърмата не се променяла с израстването на детето, та нямало и защо да се взима друго мляко (2, 3...). Най-близо до кърмата било 1 та да си стоим на него. Аз засега така правя.

Интересно кой е стигнал до това "гениално" прозрение. Питам искрено и ще ми е интересно, ако споделиш. Да не би да е станало някакво недоразумение  newsm78 Че тя кърмата се променя в рамките на едно хранене дори, да не споменавам как се нагажда към нуждите на порастващото бебе/дете...

Среща в Борисовата - понеделник, от 10,30 ч., алеята между Слончето и езерото с лилите.

# 662
  • София
тонито7, изобщо не го мисли. Няма цял живот да спи с вас. На 15 със сигурност няма да иска Simple Smile

salve, странно е това, което казваш. Ще взема да поразпитам тук-там и да прочета из чуждите сайтове. Само един лекар ли ти го е казвал това или масово се препоръчва?

зелено човече, а как стои въпросът с кърмата, когато кърмиш 2 породени деца? Няма как веднъж да се врътне едното кранче, после другото. Интересно ми е просто.

# 663
  • София
зелено човече, а как стои въпросът с кърмата, когато кърмиш 2 породени деца? Няма как веднъж да се врътне едното кранче, после другото. Интересно ми е просто.

Малко ми е трудно да разбера какво по-точно те интересува - би ли пояснила, за да мога да съм по-смислена в отговора? На последната среща точно коментирахме момента, в който наистина се случва от едната гърда да тече коластра, а от другата - зряло мляко. Ето тук една снимка дори  Peace

# 664
  • София

Малко ми е трудно да разбера какво по-точно те интересува - би ли пояснила, за да мога да съм по-смислена в отговора? На последната среща точно коментирахме момента, в който наистина се случва от едната гърда да тече коластра, а от другата - зряло мляко. Ето тук една снимка дори  Peace

Ами това питам точно. Казваш, че състава на млякото се променя според нуждите на подрастващото дете. А когато кърмиш 2 породени, към кое се нагажда състава на кърмата? Искаш да кажеш, че едната гърда е за едното, другата за другото???

# 665
За това, че се променя в рамките на едно хранене и те знаят Simple Smile. Ами най-общо казано и без да се задълбавам в темата, първопричината явно е Световната здравна организация и инициираната през 1981 забрана за реклама на адаптирано мляко като заместител на кърмата, в следствие на което производителите си създават нови продукти, които рекламират като мляко за по-големи деца и като допълнение на захранването и т.н. В Англия поне в здравните служби, които следят бебетата съветват, да се придържаме към 1. Сега, всеки сам си решава.

# 666
  • София
Сега видях и снимката, както и текста отдолу. Излиза, че ако не ползваш едната гърда, тя ще се пригоди за кърмене на новороденото. А ако си кърмила и от двете, как стои въпросът?

# 667
Кой днес е най-щастлив?  Grinning newsm68 smile3535 Бебо става на 6 месеца!!! Честито на нашите астрални близнаци, че и на всички сладурковци януарчета Simple Smile)

Tonito7, и при нас това действаше до скоро или докато не реши да се буди от глад (понеже денем се разсейва и не яде). Да видиш сега от месец и половина как ефектът намаля Simple Smile Аз пък даже съжалявам, че чак по-късно го взехме при нас, можеше и като мъниче да си го гушкам...

Севито, не, че искам да се заяждам, но то всички цигани си хранят децата с краве мляко, то и нас едно време с това са ни хранили, когато майката е нямала кърма, а по магазините е нямало АМ. Но все пак сме в 21 век и това вече се отрича и който може го избягва. Но всеки си преценява сам за детето, а и щом не е дало алергична реакция, значи няма проблеми.

Не го приемам като заяждане, поне се надявам да не е мислено като такова Wink Просто споделих, защото и аз самата се впечатлих.

Това с кърмата/коластра от двете гърди е много интересно! Това нещо жената страшна машина  Mr. Green

# 668
  • София
Севи, да ви е живо и здраво момчето!!!!!

При нас днес беше първото падане. Търкулнал се е някак от дивана, при все че съм сложила стол, но той се е измъкнал отдолу. Аз бях в кухнята, затоплях му пюрето, че е домашно и беше в хладилника. Чу се писък и аз дотичах веднага ... гледам седнал на земята. Ударил си е лекичко главата в ръба на масата обаче, после видях. Според мен нищо му няма, но ми дожаля и се гушкахме. Плака много силно, но за кратко. Май повече се е уплашил.

# 669
Здравейте и от мен,

днес и ние сефтосахме паркета. Сутринта преместих малкия при мен на леглото и съм задрямала, а бях сложила възглавница и стол от неговата страна. Не плака много, може би половин минута. Не знам какво е ударил - беше по гръб на земята. Нямаше зачервяване никъде. Ама така е, той си пълзи доволно добре и като види и нещо интересно става страшно.

Иначе за 3 седмици не е наддал килограми, стои си 7200, само 1 см е пораснал и вече е 70см. Не знам да се притеснявам ли, че не му стига кърмата. През деня много се разсейва, цокне 2 пъти и се върти назад да види какво става. Суче през около 2 часа, през нощта през около 3. През деня спи някъде на 2 пъти по около 2 часа, през останалото време доста се движи, изхождането е 1-2 пъти на ден. Факт е, че трудно заспива, търка очи, но като го оставя в леглото и мрънка и вдига ръчички да го взема. Като го сложа пак на гърдата захапва, но суче много вяло, или защото няма или ме използва за залъгалка. Не знам, ако и другия път не е наддал ... ще мисля за АМ. Честито на всички със зъбчета. Моят юнак още няма.

Захранването върви добре, напредна със зеленчуците и плодовете. Още не съм отишла да му направя кръвните изследвания и да видя как е хемоглобина. Още не съм давала месо, жълтък, глутен. Като хапва пюрета пак се върти настрани да не изпусне нещо Simple Smile Голям шавалник е.  Grinning

Използвам, че спи да посвърша нещо, че и ремонт на банята сме започнали и прахоляк се разнася навсякъде.

Хайде лек ден   bouquet

# 670
  • София
Аз трябва да кача клип как нашия дребосък хапва пюрета. Вчера бяхме с едни приятели и те се смяха. Вече съм много бърза с лъжицата, за да няма реееееев Simple Smile
Като му правиха изследванията бях въвела зеленчуци и някои плодове + 2 пъти жълтък. Хемоглобинът му беше 139.
Заспиването е трудно май при повечето бебета.

# 671
Привет и от нас! И ние днес направихме половин годинка!

И моят днес се чукна - в ръбовете на таблата на леглото, плака малко. Иначе понеже сме на гости спи върху едно легло за възрастни, а е подпрян от кошара за игра и сума ти одеала. Одеалата се наложиха защото една вечер станах от тупване - беше се заклещил на една страна между мрежестата стена на кошарата и леглото - като уловен в кепче беше  Joy Сега ми е смешно, ама тогава сърцето ми подскочи.

Сигурно вече си имате столчета за хранене, аз обаче още не съм предприела тази важна стъпка. Много ми харесват продуктите на фирма Киндеркрафт по принцип и в тази връзка и ето това столче http://ohoboho.net/planet-kinderkraft.html. Струва ми се супер функционално - чак до 6 г. може да се ползва. Та вероятно него ще вземем като се приберем в София. А сега яденето върви така- първоначално яде седнал в баба ми, а аз го храня. После надава вой, защото му омръзва и аз почвам да го разнасям, а баба ми го гони с лъжицата  hahaha hahaha Иначе хапва, но не иска да е на едно място. Та се чудя дали изобщо да купувам стол, дали ще стои в него.

Имаше и още неща, но лягам вече, че нямам сили!Хайде лека нощ от нас!

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 23:06 от tonniny

# 672
  • София
babyface76, наистина е удивително колко бързо се нагажда организмът! Аз лично дори да не знам кой на коя гърда е, от усещането го разбирам. Едно е професионалистът на две години и половина, която с няколко глътки може да опразни гърдата, друго е бебето. Разликата в състава на кърмата е по-сериозна първите дни - когато е коластра и после - зряло мляко. Тогава сукането на второ дете - или бебе (напр. при близнаци) стимулира доста добре производството (косвена полза).
Това с коластрата от едната гърда и зрялото мляко от другата ви бях споделила през бременността, че се случи и при мен - беше наистина забавно. Понеже се ползваше основно едната гърда (едва Лимонката благоволява да ползва и двете - голямо удобство си е), другата постепенно намали производство и почти спря. Но през бременността започна да произвежда коластра за бъдещото бебе. Предполагам, че ако бях разделила гърдите, всяка щеше да се настройва към потребителя си (както правят някои майки на близнаци), но аз редувам по една схема, да не те занимавам сега, за по-равномерна стимулация и мисля, че в момента тече еднакво. Конкретно за питането ти ще проверя в една книга, но ми трябва малко време за съсредоточаване, което не знам кога точно ще успея да открадна. Но понеже и други се интересуваха, надявам се да не забравя.

първопричината явно е Световната здравна организация и инициираната през 1981 забрана за реклама на адаптирано мляко като заместител на кърмата, в следствие на което производителите си създават нови продукти, които рекламират като мляко за по-големи деца и като допълнение на захранването и т.н. В Англия поне в здравните служби, които следят бебетата съветват, да се придържаме към 1. Сега, всеки сам си решава.

Така си я тълкуват тази забрана, както дяволът - евангелието... Да, казват, че кърменето през първите 6 месеца е най-доброто за вашето бебе. Вместо да кажат, че това е просто естествената храна за едно човешко бебе. Индиректно травмират излишно майките, на които по някаква причина се налага да използват изкуствено мляко в този период - внушавайки им, че те не правят най-доброто за своето бебе. Прекрасен подход, нали? Междувремено в рекламата става ясно, че някак след 6-тия месец с магическа пръчка вече се нуждаете от нашето специално мляко за бебето си и кърменето е до 6 месеца и толкоз. Супер добри са във внушенията, елегантно и внимателно го правят - не може да им се отрече...

tsweti_39, бебетата, които се движат, често намаляват чувствително наддаването. Някои дори свалят.

# 673
  • София
Тонини, честита месечинка! Аз Яни в столче не съм го слагала, а сме купили още през април. Не може да седи стабилно още. Храня го в столчето за кола.

Зелено човече, благодаря за отговора. Въпреки, че не кърмя, ми е много любопитно как стават тези неща. Може би е свързано с това, че съм завършила биология, но такива подробности за кърмене не сме учили, а и предполагам, че са преценили, че сами ще си ги научим един ден. Simple Smile А за въпросът ми - ти сама казваш че малкото и голямото дете сучат различно, а кърмата в повечето случаи се образува в процеса на кърмене. Явно така се нагажда според нуждите на детето - при по-интензивно сукане е една, при по-вяло - друга. Струва ми се логично обяснение Simple Smile

tsweti_39, бебетата, които се движат, често намаляват чувствително наддаването. Някои дори свалят.
Аз на това се надявам, да почне да се движи и да отслабне:)

Имам въпрос към майките, които хранят детето с АМ. Яни се храни 5 пъти. сутрин около 7ч - 200 мл мляко, в 11ч - 125 мл зеленчуково пюре +100 мл мляко, 15ч 200 мл мляко, 19ч 125 мл плодово пюре + 100 мл мляко и преди да заспи 22.30-23ч - 200 мл мляко. Много ли е това? Струва ми се надебелял, откакто го захраних. Още не съм замествала хранене и не знам как и кога да стане.

# 674
И аз още не съм взела столче за хранене. Не знам колко ще ми е удобно на този етап. Като започнах захранването го слагах в шезлонга и така го хранех, но не ми беше удобно, че много махаше с ръце и всичко наоколо ставаше да не ви описвам. Сега го слагам в мен да седне така че дясната му ръка се опира в тялото ми, с моята лява ръка съм го гушнала и контролирам неговата лява да не шава много. Много ми е удобно така.

Общи условия

Активация на акаунт