Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 894
  • 742
  •   1
Отговори
# 630

Именно. Сегашните критерии са нови - от тази година.
Минали години наистина имаше предимство за 141 ЦДГ, което си беше обявено наравно с предимство брат/сестра, родител, работещ в у-щето и т.н. Малкото останали места се заемаха от децата без предимства по реда на подаденото заявление и съответно пред у-щето винаги е имало нощуващи родители и дълги списъци.
Тази година са въвели подаване на заявление и по Интернет и точкова система - явно, за да избегнат тези безумни опашки.

Това ми припомни, че преди около година се обсъждаше въвеждането на електронна система за кандидатстване в първи клас, подобно на ИСОДЗ. Даже се отвори отделна тема за обсъждане на критерии. Дали въпросът потъна в забрава, или се прави нещо в общината или МОН?

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 17:41 от petjata

# 631
  • гр. София
Да ви питам момичета, имам следния казус. Приети сме в ясла с 8.2, като допълнителната точка идва от условието, че местоработата на мъжа ми съвпада с района на яслата. До тук добре. Но всъщност местоработата му се води в Бизнес парка, а той си работи от вкъщи в Красна поляна. Един негов колега са влезли в ясла миналата година със същите обстоятелства, като на бележката му пише, че "естеството на работата му позволява да работи у дома". Ние имаме същата бележка, но се оказва, че на една позната, вчера са и казали в тяхната ясла, че не приемат бележката така и иската да е написан адреса на работата му/а тя не съвпада с района на градината/. Някой имал ли е подобен случай? Имат ли право да ни дисквалифицират?

И да уточня, че аз утре ще ходя в нашата ясла и не знам какво те мислят по този въпрос. Но просто исках да знам дали и на други се е случвало това...

kateto_85 не се стърпях, изумява ме наглостта и спокойствието, с което я обявяваш  #Crazy
Заради такива като вас, нека останалите се балтаят в случайността на числата от томболата, нека се чудят и маят в какво ли не. Гнилостта обаче е у нас, самите родители.

Заради такива като теб, аз живеещата в района треперех до последно, дали ще стигна до томбола или няма да имам никакъв шанс.
Не искам да продължавам, но това е отвратително!

# 632
  • София, Бургас
Да ви питам момичета, имам следния казус. Приети сме в ясла с 8.2, като допълнителната точка идва от условието, че местоработата на мъжа ми съвпада с района на яслата. До тук добре. Но всъщност местоработата му се води в Бизнес парка, а той си работи от вкъщи в Красна поляна. Един негов колега са влезли в ясла миналата година със същите обстоятелства, като на бележката му пише, че "естеството на работата му позволява да работи у дома". Ние имаме същата бележка, но се оказва, че на една позната, вчера са и казали в тяхната ясла, че не приемат бележката така и иската да е написан адреса на работата му/а тя не съвпада с района на градината/. Някой имал ли е подобен случай? Имат ли право да ни дисквалифицират?

И да уточня, че аз утре ще ходя в нашата ясла и не знам какво те мислят по този въпрос. Но просто исках да знам дали и на други се е случвало това...

kateto_85 не се стърпях, изумява ме наглостта и спокойствието, с което я обявяваш  #Crazy
Заради такива като вас, нека останалите се балтаят в случайността на числата от томболата, нека се чудят и маят в какво ли не. Гнилостта обаче е у нас, самите родители.

Заради такива като теб, аз живеещата в района треперех до последно, дали ще стигна до томбола или няма да имам никакъв шанс.
Не искам да продължавам, но това е отвратително!

Не исках да засегна никой. Просто мъжа ми наистина работи у дома, а има такъв критерии. Аз не съм измислила критериите за класирания. Извинявам се, че разстроих някого. Ние  живеем в района, мъжа ми работи в района. Какво се обиди не знам..

# 633
  • София
Lina_n_n , излишна драма. А ние живеещите в района какво да кажем, като даже до томбола не сме се доредили.

Катето, според мен всичко ще зависи от добата воля на директора. Защото реално се взема адреса на фирмата. Успех ви желая утре все пак.

# 634
  • гр. София
 ooooh! kateto_85 извинявам се, разбрала съм погрешно написаното.

Служебната бележка - фирмата е на адрес..............., работното място е на адрес................
Не се взима адреса на фирмата по подразбиране, защото тя може да е с адрес извън територията на РБ.
Иначе текста  "естеството на работата му позволява да работи у дома" звучи несериозно.

# 635
  • София, Бургас
ooooh! kateto_85 извинявам се, разбрала съм погрешно написаното.

Служебната бележка - фирмата е на адрес..............., работното място е на адрес................
Не се взима адреса на фирмата по подразбиране, защото тя може да е с адрес извън територията на РБ.
Иначе текста  "естеството на работата му позволява да работи у дома" звучи несериозно.

То и аз явно не съм обяснила като хората нещата Simple Smile  Проблема е, че фирмата му е голяма и това май им е образец и трудно променят нещо. Ако утре направят проблем, ще се опитаме да променим текста както казваш. Много блогодаря!

# 636
9.2. Какво означава термина „гранична група”?
Става въпрос за тези групи с равен брой точки и подточки, които са на границата на прием в детското заведение. Например, останали са 3 свободни места, но в началото на опашката има 10 деца с равен брой точки и подточки (примерно, 8.1 т.). Тези 10 деца с 8.1 точки всяко образуват граничната група.
В случай че детето Ви попадне в гранична група, в деня на класирането ще се генерира допълнителен входящ номер на случаен принцип, чрез специално хардуерно устройство – генератор на случайни числа. При класиране в гранична група, по-малките случайно генерирани номера са с предимство.

Входящите номера ще се нулират за всяка следваща учебна година, за да бъде избегнат факторът „време”.

Забележка:  всички кандидатури, които бъдат направени след първо класиране ще получат входящ номер, който съдържа датата (година, месец, дата) на създаване на кандидатурата. При участие в гранична група, новосъздадената кандидатура ще бъде поставена в опашката след всички останали кандидатури създадени преди нея!

Здравейте!
На първата страница е даден текста,цитиран по- горе.  Забележката дали е в сила все още, защото във ИСОДЗ не го виждам? Дали кандидатурата да е след останалите важи само за гранична група?

# 637
  • София
Някой да знае работното време на администрацията на ОДЗ-тата?

# 638
  • София
Чакайте,

Никъде не видях да се изискват точен адрес на месторабота. А само да пише, че се намира в еди кой си район. Не е ли така или се бъркам и аз нещо?

# 639
  • София
Някой да знае работното време на администрацията на ОДЗ-тата?

Би трябвало в профила на ОДЗ да има посочено време, в което приемат документи (сега гледам в едното, вкоето кандидатстваме е посочено 8.00-17.00 ч.). Другият вариант е да попиташ по тел. Но според мен след 8.00 ч., когато се предполага директорката да е вече на работа.

# 640
  • гр. София
Да, наистина не се изисква точен адрес, изисква се район на месторабота. Така че напълно отпада адреса на фирмата (централа). Също така, може да напише една примерна служебна бележка с включени всички изисквания, за да може служителят, който я издава да бъде улеснен. И да няма изнервяне с поправки.

Работното време за записване при нас е обявено от 8,30 до 12,30 и от  newsm78 13,00 до 16,30 ч.

# 641
Здравейте. Ох, днес съпруга ми взе бележката от мойта месторабота и намерих поне 2 грешки. Първо изрично питах за цялото име на фирмата и дали има ЕООД на края щото  е дълго и ми казаха да, има ЕООД в името. Така и написах в профила преди класирането. Но в бележката ЕООД няма!Обясних им и че трябва да пише район на месторабота. И естествено не са се сетили да го напишат! #2gunfire Даже не пише за къде да послужи. Другите данни за ок/печат, булстат, изх. номер и др./ Яд ме е че не я взех лично, ама свърши. Точки за месторабота НЕ ползваме.
Освен това трябваше да ходя и до личната за нов картон за имунизации защото няшия е в яслата и ни дадоха копие- трябвало оригинал. За това ок.
 Утре ще се опитам да взема нова бележка но незнам дали ще успея толкова бързо. Мисълта ми е дали да се пробвам с тази бележка ако не успея да взема нова до края на седмицата. Съпруга ми заминава за чужбина и ми се иска да го свърша това докато е още тука, да не стане някой проблем и с неговите документи.
Моля дайте мнение

# 642
  • София
Нали има срокове за записване, ако си го спазиш, не мисля, че има проблем. Иначе, колкото по-рано се запишете, толкова по-скоро ще сте спокойни.

# 643
  • Sofia
Моето момче извади късмет на томбола и наесен ще става ясленец Simple Smile искам да попитам дали можете да ме насочите към тема (ако има такава), където да проуча какви неща, умения, режими, хранене и тн се очаква да имат мъниците тръгвайки на ясла?

# 644
  • София
9.2. Какво означава термина „гранична група”?
Става въпрос за тези групи с равен брой точки и подточки, които са на границата на прием в детското заведение. Например, останали са 3 свободни места, но в началото на опашката има 10 деца с равен брой точки и подточки (примерно, 8.1 т.). Тези 10 деца с 8.1 точки всяко образуват граничната група.
В случай че детето Ви попадне в гранична група, в деня на класирането ще се генерира допълнителен входящ номер на случаен принцип, чрез специално хардуерно устройство – генератор на случайни числа. При класиране в гранична група, по-малките случайно генерирани номера са с предимство.

Входящите номера ще се нулират за всяка следваща учебна година, за да бъде избегнат факторът „време”.

Забележка:  всички кандидатури, които бъдат направени след първо класиране ще получат входящ номер, който съдържа датата (година, месец, дата) на създаване на кандидатурата. При участие в гранична група, новосъздадената кандидатура ще бъде поставена в опашката след всички останали кандидатури създадени преди нея!

Здравейте!
На първата страница е даден текста,цитиран по- горе.  Забележката дали е в сила все още, защото във ИСОДЗ не го виждам? Дали кандидатурата да е след останалите важи само за гранична група?

Стара е информацията, не съм я коригирала, направо копи- пейстнах. Когато има гранична група, номер се генерира за всяко класиране. Преди номерът от първо класиране оставаше за цялата кампания. Няма значение кога е направен профилът вече. Ще го коригирам в новата тема. Или да го има предвид, ако някой друг я пусне.

Общи условия

Активация на акаунт