Kонсултации с адвокат

• 213 148
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 765
Скрит текст:
Скрит текст:
Дааа и най- лесното е да му вменят синдром на родителско отчуждаване , вместо да се поровят за причините ...
Дали има такава тема във форума за този СРО , защото много искам да изкажа недоверието и несъгласието си в него. Ако няма , да създадем. Че тази е за друго  Rolling Eyes
създай Тайс
Готово !
Дааа и най- лесното е да му вменят синдром на родителско отчуждаване , вместо да се поровят за причините ...
Дали има такава тема във форума за този СРО , защото много искам да изкажа недоверието и несъгласието си в него. Ако няма , да създадем. Че тази е за друго  Rolling Eyes
създай Тайс
[/spoiler]
Точно така се получава - бащата скандира "споделено родителство" по съдебните зали, настоява за разширен режим, членува в НПО Бащи за отговорно родителство и прави всички гадости, които може да направи - жалби в Закрила на детето и пр. На етап привременни мерки сме, но са постановени без мое присъствие...
Детето е приемаало два пъти антибиотик през живота си, двата пъти благодарение на баща му. Иначе, почти всеки път се връща с хрема и какво ли още не.
Само да уточня - все още кърмя, а съдийката с лека ръка ми каза, че това няма значение!
Искайте промяна в режима , очевидно е във вреда на детето. Съберете медицински, свидетели. Поне по привременните мерки , същите могат да се изменят при промяна на обстоятелства. За съжаление , от същия съдия , но дано да успеете !

Пуснах тема за СРО , обаче не е публикувана. Дали аз сбърках , или се одобрява от модератор newsm78

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 14:54 от tays

# 766
  • София
нито полиция нито съдия изпълнител не могат да вземат дете дори в дните по режим за свиждане ако детето не иска да отиде  Wink
Тяхното е много малко и наистина е третирано като движима вещ.
Променете режима на виждане по съдебен ред , щом е във вреда на детето. Защо изобщо е допуснат разширен режим за толкова малко същество , почти бебе.
До три години е в присъствие на майката /обичайно/.
А след тази възраст какво става?Разделят майката от детето, за да го предоставят на т.нар. баща, дето не знае за какво става въпрос!!!!! След като майката не иска в живота на детето й да присъства биологичния баща, значи има причина, но явно тези факти не де взимат под внимание от съда! По дяволите, баща не се става на хартия! Просто съм възмутена от българското законодателство!!!!
Дайте линк към новата тема, когато е активирана.

# 767
  • Sofia
След като майката не иска в живота на детето й да присъства биологичния баща, значи има причина, но явно тези факти не де взимат под внимание от съда!
Няма как съдът да приеме този довод "щом майката/бащата не иска, значи има причина" без конкретни доказателства. И съм съгласна да е така.
Но и на мен ми се струва, че определени доказателства не тежат достатъчно в съда, за съжаление.

# 768
защото институциите са безхаберни и подкупни .В нашия град определиха за родител настойник мъж в затвора... човека е имал достатъчно пари да си подкупи съдии на ВКС дори. Упълномощава майка си да му гледа детето докато си излежи присъдата и това е. Момичето полудя.

# 769
Здравейте,
Имам дъщеря на 9г от женен мъж, който не призна детето, но даваше издръжка на рака. От 1 г живея с човек без брак. От когото чакам второто си дете. Бащата на дъщеря ми като чу че живея с друг спря издъжката.
1. Мога ли да го съдя за бащинство (име понеже е с моите имена) сред толко години? И каква е процедурата?
2. Мога ли да го съдя за издръжка? Каква е процедурата?
3. Може ли новият ми мъж да даде име на дъщеря ми? Но да не се води нейн баща понеже не иска да го наследява? И какви са варянтите и процедурата? С него няма да имаме брак поне на тоя етап.
4. Колко максимална издръжка мога да съдя бащата на дъщеря ми при условие че държи под наем магазини няколко в гр Видин и дори да укрива доходи плаща заплати на служители и това би трябвало да доказва високи доходи? Нищо че плаща и наем за магазините.
Благодаря предваритерно! Оставям и имел. ilona_d@abv.bg

# 770
Доказването на бащинство става в 3-годишен срок след раждането на детето. Щом не носи неговите имена, на практика е давал на добра воля издръжка за детето.

# 771
  • Бургас
Чл. 69. от Семейния кодекс
Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.

# 772
  • София
Здравейте, на какъв период може да се заведе ново дело за увеличение на издръжката? Веднъж вече спечелих такова, всъщност подписахме споразумение с много зор и издръжката беше увеличена от 100 на 180 лв, с оглед възрастта на детето и пет години, които бяха минали от развода. Към момента детето е на 14 години, новата издръжка получавам от ЧСИ със запор от две години. Мога ли да заведа ново дело за увеличение на издръжката, с оглед нарастващите разходи на детето и има ли някакъв законов срок, който трябва да изчакам от последното дело?

# 773
  • Враца
Няма срок.
Обаче 180 лева е доста висока издръжка, доколкото ми показва опитът.
За да се прецени дали има смисъл в този случай да се завежда дело, трябва да се обсъди дали бащата има други деца, на които плаща издръжка, колко е доходът му, има ли кредити и др. Така може да се сметне поне приблизително дали има някакъв шанс съдът да присъди повече.

# 774
  • София
Конкретно в нашия случай- бащата няма други деца, кредити със сигурност има, част от тях-необслужвани. Работи на държавна работа, с брутен доход около 1600 лв. Смятате, че няма голям шанс за увеличаване на издръжката? Реално бащата на детето ми има запор, тъй като отказва доброволно да плаща каквито и да било пари за сина си. Когато водих предното дело за увеличение, неговата адвокатка беше шокирана като жена и майка как той иска от нея да го изкара болен и на ръба на мизерията, само и само да не му увеличат издръжката. Реално аз претендирах за 250 лв. издръжка, тя го убеди да подпише споразумение за 180 лв. Съдът не се е разпореждал за конкретна сума, с оглед споразумението. Искам да плаща поне 200 лв. за детето. Имам ли шанс да спечеля делото или само ще наливам пари в хонорар на адвоката, с минимален шанс за успех?

# 775
  • Враца
Ами, не се знае какви суми му удържат от запорите. Може да се пробвате. Има висок доказуем доход.
А ще можете ли да докажете среден разход от 400 лева на месец за детето?

# 776
Някой разбира ли от кредити от тия измислените фирми ('дето не е ясно даже как съществуват) и свързаните с тях глупости?

# 777
  • София
Hulk1, в тази тема не се дават съвети и консултации по всевъзможни въпроси. Прочети първия пост: "идеята е да се помогне на родителите, отглеждащи сами децата си, които за съжаление обикновено са в затруднено положение."  Peace

# 778
# 779
Здравейте, искам да Ви попитам, дали имате някаква информация за приемането на предвидените промени в Семейниа кодекс, които не минаха миналата година...дали и кога се очаква да се приемат? Става въпрос за предвидените споделени родителски права между майката и бащата на детето 50/50 и отпадатето на стандартния режим на лични контакти всяка 1-ва и 3-та седмица. Благодаря предварително 😊

Общи условия

Активация на акаунт