Смело раздават ритници, нашите сладки юлски мъници - Тема 18

• 24 601
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА  bouquet

Пивал - Е страхотна рисунка мила- голями художници имаш Simple Smile

На мамите с блежки бързо оправяне - натискайте леглата - малко остана- и аз съм горе долу във вашата партия:-(

На 16-ти съм при доки да си видя малката калпазанка - нещо и отесня и така ми опъва корема, че имам усещането че ще се измъкне от някъде някой крак или ръка.

Днеска станах относително навреме - към 8:30, ама снощи четох книга до 1 през нощта и посетих 00 преди да заспя и пропуснах сутрешната разходка до там 6:00. Чакам от техем да дойдат да ни засечат парното и отивам малко по задачки - пък ще видим до къде ще смогна- дано тези от Техем не се замотат само.

Иначе вчера следобед като ми падна кръвното - 120/55 и пулс 75 - е пих айрян,кафе, кола, вода и единственият резултат беше че пулса ми стана 86 и главата ми съвсем щеше да гръмне - но долната граница не помръдна и така цял следобед и в 8 вечерта изведнъж се оправих иди го разбери.

Гледам много къмпингари - аз като малка до 14 годишна съм израстнала на къмпинг - по 20 дни всяка година на морето на къмпинг - на Златната рибка и на Каваците. После тръгнахме в Созопол, но постепенно този град изгуби магията си за мен - прекалено застроен, съсипаха старият град - няма нищо общо с това което помня от дете. После мъжа ми ме заведе в Ахтопол и аз се влюбих в морето там сякаш имаше магия - всяка година всичко си е същото като дом в които се завръщам. Обичам къмпинга, но за съжеление в БГ условията са плачевни и затова отдавна съм се отказала. Бях веднъж преди да се омъжа с приятели и палатките ни бяха на плажа е няма такъв кеф- но за 4 дни иначе ми идват в повече санитарните възли. Иначе обичам и на палатка на планина- имах навремето компания с която всяка година ходехме на Рилските езера на палатка за 3-4 дни - е няма такова изкарване и такива спомени - но после всеки хвана на някъде и така и не съм ходила повече. Мъжа ми никога не е бил на палатка и аз все обещавам някой ден да го заведа - да усети магията да станеш сутрин и да чуеш морето и да гмурнеш за добро утро и разсънване или да видиш как планината величествено се издига пред теб. Няма такова усещане

Бебе 2 разби ме с този съм - милата

Мименце много кофти с това повръщане - и при мен за една седмица се беше върнало,, но после се оправи от самосебе си - дано и на теб да размине

Авенсис стискам палци за квартирата

Хубав ден от мен момичета Simple Smile

# 346
Здравейте и от мен момичета!
Аз бързам да си изкажа притеснението и въпросите:
Elfita имам нужда от помощта ти..Кажи какво предвижда закона като санкция ако един болничен не бъде внесен в законовия срок? Вината не е в служителя, а в счетоводителя..При това положение болния без пари ли остава?   Confused 

Сега и другото: pival много ми харесва рисунката на малките, да сте живи и здрави всичките-сладурчета сте  Hug

# 347
Вижте какво пише тук: http://www.zajenata.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%B4%D0%BE!-news20202.html за по-добро храносмилане. Пък и е витаминозно. От утре сутрин го почвам

# 348
bebe2,обаче изписва ГРЕШКА,и не иска да  я отвори ! newsm78

# 349
  • Пловдив
Elfita имам нужда от помощта ти..Кажи какво предвижда закона като санкция ако един болничен не бъде внесен в законовия срок? Вината не е в служителя, а в счетоводителя..При това положение болния без пари ли остава?   Confused 

На коя дата е издаден болничния лист и кога служителят го е предал във фирмата?
Болният няма да остане без пари.Ако фирмата забави болничния,се забавя и плащането,а не се анулира

"Осигурител, който не представи в срок в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт документи за изплащане на обезщетения за временна неработоспособност, трудоустрояване и майчинство или представи такива документи с невярно попълнени данни, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с имуществена санкция или глоба от 500 до 2000 лв., а виновното длъжностно лице, ако не подлежи на по-тежко наказание - с глоба от 100 до 1000 лв. за всеки отделен случай."

Но тези санкции не се налагат масово.Даже рядко.Затова и фирмите си позволяват мотането на болничните.Някъде от незнание,някъде от мързел

На ЖК и аз към при Петрова.Като отношение съм доволна.Спестява си някои неща,които не би трябвало.Като изследването за кръвната група,което се поема от касата.Твърди,че не се поема,а аз знам какво включва програмата майчино здравеопазване на НЗОК.На вас пусна ли ви кръвна група?Не ме гледа всеки месец на ехограф.Може би,защото не съм казала,че ще раждам при нея.
Предната бременност бях при Росен Петров,от който съм много по-доволна.Всеки месец ехограф и не си спести нито едно изследване.Но при него се чака много и трудно се намира парко място,а аз съм с детето на консултации.Така че като за нечакане,толкова

Пловдивчанки,дайте да мислим среща.Аз тази седмица съм свободна само петък.Другата съмм ОК по всяко време

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 11:30 от ♥Elfita♥

# 350
  • Телиш/Плевен
1905vv, браво, че си случила на лекар! Успех със задачите! Hug

Mrs Raven, много е хубаво, че си обичаш работата и че си издържала до последно. Адмирации!!! Hug

Avencis, успех на ФМ и с квартирата. Чакаме да се похвалиш. Hug

knick_knack, успех на прегледа! Hug

Borisa_koeva и  Мимето, дано се оправите бързо. Hug

bebe2, много сладък сън! Heart Eyes Аз какви смахнати неща съм сънувала...ужас... Shocked

Много хубав и усмихнат ден на всички!!! Hug Hug Hug

# 351
Верно че не се отваря newsm78
Преразказвам
рецепта за по-добро храносмилане:
Малка китка магданоз се нарязва на дребно и към нея се добавя сока на един лимон.
Сместа се залива с хладка преварена вода. Пие се на гладно 5 поредни сутрини и след това се прави 10 дена пауза.
Препоръчва се и за силно зареждане с витамини.
Знам че някой ще каже че магданозът при бременни не е препоръчителен, но аз такива наблюдения нямам. За по-предпазливите, ако решите да го правите, просто по-малко магданоз. Той е много добро средство против киселини и при високо кръвно

# 352
  • Пловдив
Знам че някой ще каже че магданозът при бременни не е препоръчителен, но аз такива наблюдения нямам.

Защо да не е препоръчителен?Аз ям много магданоз.Всеки ден в салатата,ама по много /половин китка,ако е по-малка,цялата/.Защото много го бичам.Слагам и в манджите,и в супите.

# 353
Верно че не се отваря newsm78
Преразказвам
рецепта за по-добро храносмилане:
Малка китка магданоз се нарязва на дребно и към нея се добавя сока на един лимон.
Сместа се залива с хладка преварена вода. Пие се на гладно 5 поредни сутрини и след това се прави 10 дена пауза.
Препоръчва се и за силно зареждане с витамини.
Знам че някой ще каже че магданозът при бременни не е препоръчителен, но аз такива наблюдения нямам. За по-предпазливите, ако решите да го правите, просто по-малко магданоз. Той е много добро средство против киселини и при високо кръвно
Ооо,благодаря ти ! Много  Hug

# 354
♥Elfita♥ болничния е издаден на 08 април. Още не е представен в НОИ. Незнам ако до четвъртък не го внесат да звъня ли да се разправям...да не стане по-зле..

Магданоза е между билките причиняващи контракции, както и босилека и куп други билки и подправки. Аз си слагам в храната и магданоз, и босилек. За гарниране надали могат да навредят. За салата обаче изцяло от магданоз незнам... Пак по темата-копърът пък помага при болки в корема, примерно от колит.

# 355
  • Телиш/Плевен
Знам че някой ще каже че магданозът при бременни не е препоръчителен, но аз такива наблюдения нямам.

Защо да не е препоръчителен?Аз ям много магданоз.Всеки ден в салатата,ама по много /половин китка,ако е по-малка,цялата/.Защото много го бичам.Слагам и в манджите,и в супите.
Е, то за почти всяко нещо би се намерил някой да каже, че не е препоръчително. Wink Аз затова си ям на воля каквото искам, без да чета препоръчва ли се или не по време на бременност и досега не съм имала проблеми. Според мен всичко е до организъм, не може да се обобщава какво е полезно/вредно за всички, а специално в нета има изобилие на точно такъв тип статии. Peace

# 356
  • Пловдив
♥Elfita♥ болничния е издаден на 08 април. Още не е представен в НОИ. Незнам ако до четвъртък не го внесат да звъня ли да се разправям...да не стане по-зле..

Осигурителят ти не е в нарушение.Защо реши,че е закъснял?Има време до 15 ти май да го внесе.Съвсем реално е да го внесе на 15 ти и на 16 ти да го видиш.Изчакай.Не бързай да се вкарваш във филми

# 357

Осигурителят ти не е в нарушение.Защо реши,че е закъснял?Има време до 15 ти май да го внесе.Съвсем реално е да го внесе на 15 ти и на 16 ти да го видиш.Изчакай.Не бързай да се вкарваш във филми
Ок, ще почакам, дано не са ме изтървали  Confused, че това ще ми докара проблем с разни там плащания.. Благодаря ти  Hug

# 358
От скоро пия филтрирана вода от кана "Брита", но ме кара по-често да ходя до WC. Никога не ми се беше случвало да ставам 5х нощем, а пия толкова малко вода от каната вечер. Да не би да се лишавам така от някои елементи, които са ми необходими? Някоя от вас пие ли такава вода?

Магданоз - ям си го като стабилна подправка към салати и манджички. Не вреди според мен. Най-много да засили либидото  luvbed От копър и други пресни подправки не се лишавам, но солта драстично съм я намалила, почти без сол ям.

# 359
Привет от мен. Днес ще си мързелувам вкъщи, въпреки че ми коства много усилия да не правя нищо. Безпорядъка, който заварих като се прибрах ме побърква(благодаря ти Мило). Трябва да се пусне прахосмукачка, че котарака е накосмил навсякъде. да се пусне пералня, да се подреди( представете си има бака с латекс в спалнята wtf), да се бърше прах абее изобщо нямам думи  ooooh! Довечера, като се прибере, ще впрегна ММ да пооправи малко. Под моя зорък контрол, разбира се.
За еднократните гащи аз мисля да си взема обикновени гащи от пазара, по удобни ми се струват, пък също може да се ползват еднократно.
бебе2 аз наскоро сънувах почти същия сън, че раждам котенце и че се опитвам да го кърмя.  Joy
Я сега една бърза консултация с тези от вас, които ползват таблет. Реших, че искам да си взема колебая се между IPad и Ipad mini. Кое е по-удобно за таблет, аз като че ли клоня към минито, струва ми се по-удобно за употреба, по-леко е и може да го пъхнеш в почти всяка дамска чанта. Обаче има ли виртуална клавиатура на български за тях? Ако няма кофти, не мога да пиша на български, а много не я обичам шльокавицата. ММ има на Iphone-a си кирилица, значи би трябвало и таблетите да имат, нали? И общо взето мини или макси таблет, как мислите кое е по-удобно?

Общи условия

Активация на акаунт