Смело раздават ритници, нашите сладки юлски мъници - Тема 18

• 24 602
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
Ох това чистене ме измъчва и мен. Толкова много има след ремонта, че не знам откъде да се започне.

Исках да питам на вас подуват ли ви се краката. На мен ходилата в края на деня, ако цял ден съм била на крак или на стол, са направо мекици и не само това ами не мога да стъпя има болка. Кажете някакво средство, предполагам, че няма, но все пак.

# 361
  • Пловдив
От скоро пия филтрирана вода от кана "Брита", но ме кара по-често да ходя до WC.

Едва ли е от каната.По-скоро е съвпадение.Ние от години сме с такава кана.Няма как да ти вземе важни елементи.Обира мръсотията и котления камък

sweetpie,за мен е по-добре да е малък таблета.Слагам си го в чантата

Petq T,вдигай краката през деня.Ако работиш на бюро,си слагай краката на нещо надигнато да стъпят

# 362
Добро утро на всички!
Казвам добро утро, защото срам не срам ..станах преди малко  Blush Не знам какво се случва с мен, но напоследък спя по 12 часа. Като пън!

За морето и къмпинга - наистина условията са ужасно, но аз им свикнах, защото мразя ходенето на плаж стил мъкнене на кърпа и лежане под чадър (обичам да си щъкам под тентата), както и мразя претъпканите плажове стил Слънчев бряг. Ние обикновено ходим голяма компания с палатки и каравани. Правим си тенти, строим си барче и така месец-два си живеем райски.Охх как ще ми липсват тези моменти!

Pival: Страхоооооооотно коремче и раче!! Направо се развълнувах като видях снимката!!

milevami: Ние от край време пием вода от такава кана и нищо ни няма. Не е хубаво да се пие само минерална вода, това знам.

Миме , и аз мах гадене и повръщане 3 дена и после отмина. Дано е така и при теб!

Успех на мамите с прегледи и фм днес.

Аз докато ви прочета и вече всичко забравих  ooooh! Голям съм заспаляк.
Хубав ден на всички!

# 363
  • Ямбол
Мамита,пиша от болницата Cry. В неделя бях със силни контракции,понеделник на прегледа-матката твърда,беб ниско долу,че и с малко разкритие Cry
Сега съм на системи и инжекции в д...ето. Ох,направо този юли ще ми се види безкрайно далечен,док вика да устискаме до излизане в майчинство поне,ох,дай боже  Praynig Поне господинчото е добре,тоновете са хубави,ама къде се е разбързал. Тъкмо тръгнах на работа и ....Пазете се и само на диваните. Връщам се да чета.

# 364
  • Пловдив
 salji4ka, бързо да закрепите положението. С повече почивка ще успеем  Hug Hug

Monik@, не е нужно да се лишавате изобщо от къмпинга. Там за децата е рай. На мен също ми е по-спокойно.

# 365
  • София
VeryMe, защо не се обадиш на счетоводителя за да го попиташ кога да очакваш плащане по този болничен. Ей така, чисто информативно му звънни, все едно нямаш ПИК код и не си следиш нещата в НОИ  Mr. Green Вярно, че още не е в нарушение, но като нищо може да са те забравили, хора са все пак. А ако се обадиш, уж за да попиташ - ще ги подсетиш Wink

Гледам, обсъждате еднократните гащи. Аз такива не съм ползвала предния път и сега нямам намерение да купувам. Ще си взема от моите, дето сега ги нося и може да ги хвърлям с чисто сърце, защото няма намерение да ги нося после, като отслабна и се разхубавя  Mr. Green

Ох, какви неща съм сънувала че раждам, да пази Господ  Praynig

И ние правим ремонт и вече ужасно закъсняваме  #Cussing out Най-големия ми кошмар е, че няма да можем да се нанесем преди да се роди бебето  Confused Майсторите ни много се мотаят, добре че ММ се занимава с тях, че ще извия някой майсторки врат скоро. Убедена съм, че са почнали нов обект, а още не са завършили нашия  #2gunfire

Бях сутринта на кола маска. Много ми беше трудно да се чекна с тоя тумбак. Добре че моята козметичка е много бърза.

Ехеее, Моника, месец два на морето, браво на вас. И с детето ще можете да го правите, но като поотрасне Simple Smile

# 366
salji4ka, стискам палци  Hug Тез бебоци юлски са решили да ни тормозят Simple Smile
А аз как обичам къмпинг и за риба... Имаме си арсенал от въдици, макари, палатки, ох кога ще дойде септември...ще направя един риболов още таз година  newsm41 + 1stroller

# 367
salji4ka дано се оправиш бързо, каква е тази работа сега дето си почнала, я по-добре си почивай, дето се казва работата няма да се свърши. В коя болница си? Аз лично, мога само хубави неща да кажа за персонала на ТК в патологията. Много мили, загрижени и любезни. Радват се на всяка бременна, накараха ме да се почувствам много добре, все едно не съм в болница, а на пансион.

# 368
  • Телиш/Плевен
salji4ka, стискам палци да закрепите положението! fingerscrossed Praynig

Я, колко запалени по къмпинга имало. Mr. Green Много се радвам, че срещам някакви съмишленици. Моите приятелки не щат и да чуят за язовири и палатки, жените на приятелите на ММ - също. Sad В момента риболовът е забранен, но тъкмо ММ като се върне от командировката и ще е разрешен, та може да идем за ден-два някъде, ако времето го позволи. newsm41 Heart Eyes

# 369
  • Пловдив
За гащите за болницата-аз взимам памучни,евтини бабешки гащи,които хвърлям.В еднократните нямам шанс да си навра гъзеца,със сигурност.Тези дни точно си купих 10 чифта новички за болницата.След операцията пак такива ще нося,че са с висока талия и не опират в разреза

salji4ka,бързо да се оправяш

Лале в дъжда,сега ММ ходи на платен риболов.Набарал е един язовир с шарани и мин седмица донесе и ядохме

# 370
  • Бургас
Здравейте!

Искам да направя комплимент на Лаленцето за това, че в постовете си не пропуска никого - и за хубаво, и за лошо намира по една добра дума за всички. Аз докато чета отметнатите страници, толкова неща искам да кажа, но после ги забравям  Embarassed

Много държа обаче да пожелая на salji4ka бързо да се нормализират нещата и да се прибере у дома  Hug

Пивалче, много хубаво коремче! Моето е едно пухкаво, мъхесто, хич не е подходящо за художествени изяви  Mr. Green

По въпроса за магданоза  Laughing - това, което аз събрах като информация е, че с отвара от магданоз едно време са се "изчиствали" от нежелана бременност. Но разбира се нормалната консумация като подправка едва ли е рискована.

Брита ползваме от няколко месеца, защото ни омръзна да разнасяме туби с вода. Не смятам, че ми действа диуретично. Вероятно в случая на mileva_mi началото на употреба на филтъра е съвпадало с края на бременността, когато честото ходене до 00 си е нормално явление.

За къмпингуването - ние сме от дивите къмпингари, с много деца и китари. Е, тази година ще кротуваме, няма как...

За спането - прекарвам в сън по 12 - 14 на ден. Така съм от началото. Имам леки угризения, но пък иначе се чувствам много добре.

Днес дъщеря ми се накара, че ей сега ще дойде време да раждам, а аз не съм приготвила нищо  Grinning Но пък мога да кажа, че почти си харесах количка. Следобед ще разбера дали ще има възможност да си поръчам точно избраните модел и разцветка. Много се вълнувам!

# 371
  • Ямбол
Суитпай,аз съм в Ямбол в частната,където ме следят,радвам се,че сте добре. Благодаря ви за стиснатите палчета. ММ като вика ,кажи му да слуша,че ще минео на сухо мляко Blush,висна му носа.
Виждам,че обсъждате почивки,аз май ще се въздържа тази година.
Да ви кажа,явно интуицията женска е страшно нещо,пурвите ми месеци бяха ужас,повръщах като фонтанче,имах все някакви болки,ама си знех,че всичко е ок. Тук от един месец,това неразположение,някак си все ми просветваше лампичката,че нещо да очаквам. Ама пък гледам да съм позитивна  Peace
За таблета,аз съм с такъв в момента,ама не знам как се води,като марка е леново и ми е много удобен за посане ,има българска клавиатура и на английски.

# 372
# 373
Момичета, с тези описания на мъжете така мило и весело ми стана.  Grinning Като се сетя и аз как хокам и мърморя, а те просто възприемат света по друг начин. Аз за това използвам директен инструктаж - това - тук, това - там, сега - това, вземи това, направи онова... и то слуша милото и всичко прави. Само дето го няма от месеци и когато грохна страшно усещам, каква огромна нужда имам от него. Не че не ми лиспва постоянно по принцип де, но осъзнавам, как ме отменя във всичко, когато е до мен. Но пък и рожбето научих да прибира нещата си още като проходи (е - изхвърлям се де - но я въведох в системата на домашното подреждане на примитивно ниво). Сега си прибира всичко, дори като сваля прането и връчвам нейните неща да си ги сложи в чекмеджетата. Знам, че ще са прибрани на топче и че ще трябва да ги пооправя после, но пък като за петгодишно детенце мисля че е достатъчна отмяна. А сега и чисти с прахосмукачката криво -ляво и много я хваля, че я хич Hug
Говорите си за почивки.... Аз току започна да тършувам за места по морето (не ми е любимо, с мъжа ми обичаме и истински си почиваме на планина, ама рожбето само за море говори, откакто в края на лятото потеглим обратно към Мордор), а после пък се замисля, къде с парченце мръвчица на има - няма месец по морето... newsm78
Та вероятно ще изгоня само двете си по-големи деца - мъжът ми и дъщеря ни да плажуват - хем няма да я има дуднещата майка и съпруга на близо, хем и двамата ще правят, каквото си искат без мен - пасти и сладоледи на корем, хем детето ще прекара една вълшебна почивка само с баща си, без да го дели с майка си и с новата сестричка (братче?). Но пак току започна да търся.... За Гърция също си мисля, но пък с новородено съвсем се безпокоя извън страната да тръгна. То силно казано извън страната - Гърция може да е по-близко до Мордор и от нашето море, но все пак... newsm78

А как ми се почивааааа.....
Аз съм шофьор по книжка само и от както мъжът ми замина съм закотвена в София. Два - три пъти с влак и автобус до крива пътека с майка ми, детето и кучето, но не е като с колата - където искам да мръдна - ден преди това ровя за разписания, ама... не става. Или трянва да станеш по тъмно за някъде или ако е по-късничко - стигаш там и нямаш опция за връане.... уфффф. Та чакам сега с четири очи да си дойде и да ходим някъде. Но почивката за мен е много зелено пред очите, никакви хора, боси крака, тичащо на зиг- заг куче, птичи песени и жужене...
Не сме къмпингували с палатка на море и не знам, как е. Чудили сме се, но не сме се решавали досега. Иначе на планина, поляни и реки - да. Разкошно е. Детето спи като къпано, щъпури босо, джапа из локвите, гони гадинките, кудж е на седмото небе, аз също  Heart Eyes Но на море - представям си го с навалица от хора, мизерни тоалетни и никакво спокойствие. Говоря наисуст, може да няма нищо общо де.
Не знам, какво ще правим тази година. Наистина не знам, а толкова искам да се махна от града, та чак ме боли.

# 374
включвам се с прясно инфо за евтинджос магазина. Казва се Амиго и като се тръгне по Ботев от Т.Александров посока Ц. гара се намира малко преди Пиротска. Боклуци много, но с повечко ровене се намира някое и друго съкровище. Има хубави свободни прозрачни потничета, на мен ми идват до под бричовете( Blush), та стигат до под шкембето. За носене върху нещо друго. Повечето са шарении, но се намират и по-изчистени. Аз си тръгнах с: въпросното потниче за 12лв, клинче на звездички за 5.20, дълга бяла рокля за 7.50 ( не е супер кройка, но за моето тюленско туловище е чудо Wink) и 4 чифта чорапи за ММ по 0,60 бройката bowuu. Има много сполучливи гуменетки всякакви типове за по около десетара.
Минусите са че всичко е с леко съмнително качество ( то при тия цени не е изненада), мирише вътре на китайските оцветители и има бая хора. Аз нямам предразсъдъци към ром(к)и и блъсканица, но който има, да не ходи Laughing

Стиснати палци и от мен за майчето дето е в болница
за подуването, освен тотал ограничаване на сол за 1-2 дена, помага и отвара от листа на глухарче. Има ги в билковите аптеки и пише как се пие Peace

Общи условия

Активация на акаунт