Лондон - 6

• 65 327
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, и поздравления за хубавата и информативна тема. Покрай намалението на Уизеър намалени билети не си взех поради липса на 2-ри човек, но пък се оказах с ненамалени за Лондон за другата седмица. Дойде ми малко изведнъж, а и друг път не съм пътувала извън страната, така че планирането ми върви малко бавно, но разбрах някои неща от темите тук.

Въпроса ми е, пристигам на Лутън в 21:20, запазила съм си билет за national express  от 22:20 и трябва да съм на Victoria Coach Station към 23:40. Четейки темите за Лондон някъде видях да се казва че от Victoria Coach Station  може да се закупи карта Oyster, но никъде не мога да намеря информация до колко часа може да стане това от гишетата и дали има автомати от които може да се купи и самата карта, а не само да сe зареди. След това ще вървя към Victoria Central Station, така че - същия въпрос. Освен това (и доста глупаво не се замислих докато запазвах автобусни билети вместо за влака) ще съм сама, безопасно ли е всъщност да мина пеша посред нощ няколкото минути до спирката на метрото, има ли обикновено и други хора които вървят в същата посока, възможно ли е да се вземе такси на такова малко разстояние...?  newsm78 newsm78

# 46
  • София
Здравейте момичета, изтекоха ми очите да чета предишните теми и пак не съм наясно с някои неща. Моля ви за помощ Embarassed
1. Кой е по-удобният транспорт от Luton airport до Victoria station? Чета за много възможности, но все пак Green line, National express или нещо друго. Тези шатъли хич не са ми ясни #Cussing out.
Просто предния път бях в командировка и всичко беше организирано - посрещане, изпращане, а сега това пътуване е подарък за детето и съм леко притеснена, че ще бъдем само двете.
Мнооооого ви благодаря предварително.

# 47
PPS, гишетата са отворени до 21:30, така че няма да може да си вземеш карта, но може да си купиш билет за едно пътуване от машинките и на другия ден да си купиш Ойстер карта от гишетата.
Не се притеснявай за вървенето - няма да си сама по улицата. Виждала съм разни бездомни, които спят около гарата, но със сигурност ще има и други хора около теб.

Sweety_m, аз предпочитам да пътувам с National Express - на често са, големи и удобни автобуси, спират на няколко места по пътя си - Baker Street, Marble Arch, Hyde Park, Victoria station, билети може да си купиш онлайн като цените започват от 5паунда и няма проблем да се качиш на по-ранен или по-късен автобус, стига да имаш билет. От шофьора също може да си купиш билет, като цената е 10паунда еднопосочен или 15 двупосочен билет.

http://www.nationalexpress.com/home.aspx

Green Line е възможно да ти излязат по-евтино. С тях съм пътувала само веднъж и нямахме проблем, но купуването на билет си беше голяма мъка... Сайтът им е малко странен и не лесен за ориентиране.

# 48
  • София
Благодаря ти много Славейче  Hug И аз така се бях ориентирала, но е добре човек да си попита.

# 49
  • Варна
 Благодаря за новата тема  bouquet

# 50
  • София
За тези, които предпочитат да ползват автобусите пускам линк, който смятам, че е доста полезен  Sunglasses

http://googlemapsmania.blogspot.com/2013/09/the-live-london-buses-map.html

# 51
Здравейте, може ли някой да ми препоръча как най-лесно и бързо да стигна от Luton airport до Limehouse? Благодаря

# 52
  • БГ
Здравейте,благодаря на всички за изчерпателната информация в темата.
 Предстои ми пътуване до Лондон от 29.05 до 03.06  ще летим от Букурещ до Лутън. От летището имаме билети за отиване и връщане до гара Виктория на TERRAVIZION за 3 лица, но са на името на дъщерята, която няма да пътува с нас, дали ще има проблем.
 За предвижване мисля да ползваме дневни карти за пътуване до и в Лондон за всички видове транспорт на стойност 8,95 лири, струват ми се удобни, назад по темите бяха обяснили, че и с тях важи 2 в 1 за входовете, но щерката се обажда на тел от сайта и и казали, че с тези дневни карти не се ползва оферта.Молбата ми е ако някой е ползвал скоро да ми каже има ли някаква особеност, разбрах че трябва да се купят от гише на железниците , но нещо друго newsm78

# 53
Здравейте, може ли някой да ми препоръча как най-лесно и бързо да стигна от Luton airport до Limehouse? Благодаря
Трансфер на National Express от Лутън до Golders Green. От Golders Green с черната линия на метрото до Bank. На Bank сменяте с DLR до Limehouse.

За мен това е най-бързият и лесен (с най-малко смени) вариант.

Здравейте,благодаря на всички за изчерпателната информация в темата.
 Предстои ми пътуване до Лондон от 29.05 до 03.06  ще летим от Букурещ до Лутън. От летището имаме билети за отиване и връщане до гара Виктория на TERRAVIZION за 3 лица, но са на името на дъщерята, която няма да пътува с нас, дали ще има проблем.
 За предвижване мисля да ползваме дневни карти за пътуване до и в Лондон за всички видове транспорт на стойност 8,95 лири, струват ми се удобни, назад по темите бяха обяснили, че и с тях важи 2 в 1 за входовете, но щерката се обажда на тел от сайта и и казали, че с тези дневни карти не се ползва оферта.Молбата ми е ако някой е ползвал скоро да ми каже има ли някаква особеност, разбрах че трябва да се купят от гише на железниците , но нещо друго newsm78
Не би трябвало да има проблем с билетите на Теравижън.

Относно дневните карти - цена от 8.95 няма. Ако става въпрос за дневна off peak 1 - 6 зона, която е 8.90, тя трябва да е хартиена и да е купена от влакова станция, за да важи за офертите 2в1.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 13:31 от Aia'

# 54
  • БГ
Aia', благодаря пак ще чета назад за тези карти

# 55
Трансфер на National Express от Лутън до Golders Green. От Golders Green с черната линия на метрото до Bank. На Bank сменяте с DLR до Limehouse.

За мен това е най-бързият и лесен (с най-малко смени) вариант.

Aia, благодаря за информацията. Не мога да се ориентирам със сайта на National Express. Къде мога да видя всички спирки на автобусите от Лутън до Лондон? Разбирам, че спира и на Baker street, но от там трябва да се прекачим 2 пъти, но като цена е май най-изгодно.
Според вас за 5 дена кое е най-изгодно : да си вземем Travel card за 1 и 2 зона за 7 дена за 31,4 или да използваме Oyster card и да плащаме за отделни пътувания ?
Плюса на travel card е че може да се възползваме от офертите 2 за 1, например за вход за Мадам Тюсо излиза 15 паунда на човек или за круизите на City Cruises по Темза излизат 9 паунда на човек, за Уембли излиза 8 паунда на човек.
http://www.tripadvisor.com/Travel-g186338-c195600/London:United- … Step.By.Step.html
Неприятното е, че тогава, ако искаме да ходим извън 1 и 2 зона ще трябва да си плащаме допълнително. (примерно до Уембли)

Има такива оферти и с билета на National Express, но не схващам как работи. Ваучерите важат за една атракция или можеш да си вземеш много ваучери и да предоставиш същите билети, които си използвал?  newsm78

# 56
  • София

Ето линк, който показва всички спирки на National Express

http://coach.nationalexpress.com/nxbooking/stop-finder

# 57
Moareyn,
информация от сайта на National Express за спирките в Лондон:
Pick-up and drop-off points at Finchley Road, St John's Wood, Marylebone, Portman Square, Golders Green, Victoria Rail Station and Victoria Coach Station.
Проиграй ги като варианти, за да видиш дали има разлика в цената.

За офертите им: можеш да посетиш колкото атракции искаш. Не знам, ако имаш билети отиване и връщане, дали важи за целия период или само за конкретните дати.

За картите за транспорт: ако си купите седмична карта, няма да можеш да ползваш 2в1, защото седмичната карта се зарежда само в Ойстер, не е е хартиена.

# 58
Славейче, благодаря ти за отговора!   bouquet А на Victoria Station после мога да върна Oyster картата, нали?

Запазих от най-евтините билети за Wicked от lastminute.com и не ми дава да видя отсега кои са точно местата, щели да са от най-добрите налични в зоната. Предполагам че ще са с повече или по-малко restricted view, надявам се обаче че няма вариант да не виждаме почти нищо...?

За тези които скоро ще пътуват от/до Лутън, погледнете това http://www.aph.com/community/holidays/luton-airport-alert-m1-road-works/ (аз видях първо новината на сайта на летището Лутън но нещо загубих връзката). Не знам дали беше напълно задължително, но аз моя билет за автобус на връщане го преместих с час по-рано за всеки случай (но що за простотия е да можеш да си промениш дата или час на билета само по телефона  Tired)...

# 59
Здравейте, момичета!

Благодаря за страхотните теми /прочела съм всички по два пъти вече Crazy/ и за помоща, която всеки се опитва да даде   bouquet

Нашето семейно пътуване наближава, и съответно все повече въпроси започват да ми се въртят в главата, та ако може да ми помогнете за някой от тях. Ще пътуваме аз и съпругът ми, ще имаме само 3 пълни дни в Лондон. Ще спим в района Падингтън.
Първия ден четвъртък/ мислим в 9 часа да отидем до спирка London Marylebone и да си купим  травъл карти за 1 ден  Off-peak, за 1-2 зона, от спирка на железницата и с тях да ползваме офертите 2 в 1 за този ден.
С тази оферта да посетим музея на Мадам Тюсо, след което със сивата линия от Baker street да стигнем до London Bridge, слизаме прекосяваме моста/ това го реших  сега, знам , че има прекачване на влака за Гринуич на близо, но си мисля, че ще е тръпка да прекосим моста пеша/. След което от гара Bank да си хванем влакчето за Гринуич. Разглеждаме там и с River Bus отиваме до London Eye,разходка в района, след което с метро или автобус се връщаме в Падингтън.

За втория ден /петък/ сме предвидили Природо-научния музей, Историческия музей и Бритиш музей.

Програмата за третия ден не сме я решили Grinning
И сега въпросите:

1. Гледах плана за вдигане на London Bridge. Може да е малко тъп въпроса ми , но моста нали не стои през целия ден вдигнат? Това на 5 юни.
2. Цената на 1 day Travel card 1-2 zone, 8.90 паунда ли е?
3. В кой ден четвъртък или петък е по-добре да се посетят музеите, според вас?
4. Някъде в предните теми бях чела, че е добре да се разпечатат предварително free tickets  за безплатните музеи, с оглед да се избегнат опашките. Когато музеите са безплатни също ли се редим на опашки за някакви билети? От къде мога да си разпечатам такива за Бритиш музея и за Природо-научния музей?
5. Срещали ли сте някъде оферти за по евтини билети за London Eye? Ако си купим техни билети през интернет на място ,те разпечатват ли се някъде на някакви машини, или пак трябва да се редим на опашка да си вземем хартиен билет?

Много ми станаха въпросите, но... Embarassed

Някой по-напред искаше да използва с 1 day Travel card , офертата за круиз по Темза за 18 паунда, получава се по 9 паунда на човек. С тази карта може да се купи билет за River Bus , с намаление, като цената на човек се получава 6.80 паунда. Това е само предложение от мен.

Общи условия

Активация на акаунт