Избор на училище за първокласник-Бургас-прием 2014 г.

• 72 471
  • 483
  •   1
Отговори
# 315
С нищо не сте закъснели, особено ако става въпрос за базовото, което е доста голямо училище и всяка година има поне по 5 паралелки. Единствено , което трябва да правите е от декември да им следите страницата lakatnik.org , там публикуват 3-4 дати за родителски срещи с родители на бъдещи първокласници - януари- февруари месец. На тези срещи се представя подробно училището , всяка една паралелка с какъв ЗИП е и съответно се представя всеки учител по предметите. На тази родителска среща ви дават едни талони, където може да подредите 3 желания- в коя паралелка при кой класен ръководител искате. Това , което ми казаха на мен миналата година като ходих да питам в канцеларията е , по възможност да отида на първата възможна дата за такава родителска среща. Защото после събират талоните и ако за някоя госпожа има повече желаещи, отколкото е класа, гледали датите на които сте занесли талона в канцеларията. Така или иначе не може да направите това преди да е минала такава среща. Аз ходих на първата за всеки случай , мисля че беше на 27 януари.  Взех си талона и като обсъдихме вкъщи желанията го занесох в канцеларията след няколко дни. Детето го приеха в първо желание. Ако се колебаете между двете училища идете на родителски срещи и в двете. Повечето училища правят подобни представяния януари до март.

# 316
  • Burgas
Моята кака беше в Базовото, много доволна бях, случихме на добър екип от учители, класната беше страхотна. Но сега се преместих ме и живеем срещу Антон Страшимиров и мисля там да я записвам, за сега още нищо не са обявили, много е рано. Както казаха проверявай те сайтовете там ще обявят родителските срещи, на които ще представят учителите за 1ви клас. В А. Страшимиров първо минава ел. класиране и после при записване в самото училище може да посочите в коя паралелка, но това не значи, че със сигурност сте там, ако има много желаещи тогава има някакъв подбор.

# 317
  • София
Общо взето се насочих към Базовото и "Антон Страшимиров", предпочитам, като че ли второто, защото след 4 клас няма да има нужда да местя детето, а на него доста промени му се струпаха. Искам да попитам майките чийто деца в момента са там първи клас, какво е мнението им за тяхната класна. Вчера се свързах с училището и ми казаха че в три от четирите паралелки има свободни места.

# 318
  • Burgas
Общо взето се насочих към Базовото и "Антон Страшимиров", предпочитам, като че ли второто, защото след 4 клас няма да има нужда да местя детето, а на него доста промени му се струпаха. Искам да попитам майките чийто деца в момента са там първи клас, какво е мнението им за тяхната класна. Вчера се свързах с училището и ми казаха че в три от четирите паралелки има свободни места.
С кое училище сте се свързали? Как така в 3 от паралелките има места?

# 319
  • София
Говорих с директорката на "Антон Страшимиров" и тя ми каза, че в три паралелки има по едно свободно място.

# 320
  • Burgas
Говорих с директорката на "Антон Страшимиров" и тя ми каза, че в три паралелки има по едно свободно място.
Сега говорих с учителка от А.Страшимиров, тя ми каза, че няма списъци преди ел. кандидатстване и паралелките ще са 6.
Чудя се как правят списъци като още не се знае дали изобщо ще бъдат приети в това училище.

# 321
  • София
Не съм се изразила правилно. Моя син догодина ще е втори клас, сега е първи тук в София и в края на учебната година ще се наложи да го запиша в Бургас. Затова питах майките на децата, които сега са първи клас, защото той ще е в една от тези паралелки.

# 322
  • Burgas
Не съм се изразила правилно. Моя син догодина ще е втори клас, сега е първи тук в София и в края на учебната година ще се наложи да го запиша в Бургас. Затова питах майките на децата, които сега са първи клас, защото той ще е в една от тези паралелки.
Peace
Казаха ли ви в кои паралелки са свободните места? Имам впечатления от госпожите, които са сега 1ви клас, а мога и да разпитам ако кажете при кои госпожи има свободни места.

# 323
  • София
 Не уточниха в кои паралелки има свободни места понеже полужението се менило. Но ако имате информация за някоя госпожа, ще попитам точно за нея.

# 324
  • Бургас
Малкият ми син ще бъде наесен първи клас. Най-удобно ми е "Димчо Дебелянов". Имате ли мнение за него?
Баткото, който вече е на 19г. навремето изкара до 4 клас там, а след това влезе в ПМГ. Тогава бях доволна от училището.

# 325
  • Burgas
Малкият ми син ще бъде наесен първи клас. Най-удобно ми е "Димчо Дебелянов". Имате ли мнение за него?
Баткото, който вече е на 19г. навремето изкара до 4 клас там, а след това влезе в ПМГ. Тогава бях доволна от училището.
Имам приятелки на които децата в момента са там 1ви и 2ри клас, като цяло са доволни, но може би си зависи при коя учителка ще се паднете.

# 326
  • Бургас
Благодаря, ще чакам родителските срещи, на които се представят учителките вземащи първокласници и дано да са добри.

# 327
  • Burgas
Благодаря, ще чакам родителските срещи, на които се представят учителките вземащи първокласници и дано да са добри.
И аз чакам за А. Срашимиров. В Базовото вече са обявили дати за родителски срещи, за който се интересува има в сайта покана.

# 328
  • Бургас
Здравейте, дъщеря ми ще е първи клас на есен и се чудя къде да кандидатстваме? По принцип ми е най-удобно Славейковото училище, но за там нямам много информация относно учителите, които ще поемат първи клас. Моля ако някой може да препоръча госпожа или има мнение по въпроса да пише!
Другото училище което ми е що годе удобно е Васил Априлов или Новото на мястото на интерната, но там местата са съвсем ограничени!

# 329
  • Пловдив
Здравейте, дъщеря ми ще е първи клас на есен и се чудя къде да кандидатстваме? По принцип ми е най-удобно Славейковото училище, но за там нямам много информация относно учителите, които ще поемат първи клас. Моля ако някой може да препоръча госпожа или има мнение по въпроса да пише!
Другото училище което ми е що годе удобно е Васил Априлов или Новото на мястото на интерната, но там местата са съвсем ограничени!

Славейковото е много предпочитано и с добро име училище.Синът ми е първокласник във Васил Априлов, но нямам представа за учителите, които ще поемат новия випуск тази година.

Общи условия

Активация на акаунт