Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Деска,
да отминава бързо на детенце! За понеделник да е кукуряк!

# 121
  • Пловдив
Деска, дано всичко мине бързо и малчо скоро да е готов за подвизи.

# 122
  • Варна
Благодаря ви! Hug Ще се оправи той,след малко тичаме на лекар,да видим каква артилерия ще му изпишат.

# 123
  • В светлината на слънцето
Ето нашият списък с книги:
"Матилда" - Роалд Дал
"Приключенията на Том Сойер" - Марк Твен
Български народни приказки - Ангел Каралийчев
"Чудното пътуване на Нилс Холгерсон" - Селма Лагерльоф
"Лешникотрошачката" - Хофман
"Приказка за рибаря и рибката" - Пушкин
"Изпитанията на малката Пиерета" - Хектор Мало
Приказки на другите народи
Митове, легенди, басни
"От ловджийската чанта" - Рудо Мориц

# 124
Деска, да минава бързо и безпроблемно заболяването.
По отношение на таблета - безценен е при дълги пътувания, всички го използваме.
Списък на книгите - някои от заглавията се повтарят от миналата година. Особено приказките на Ангел Каралийчев - голяма мъка - от първи клас ги чете и пак и пак, ама нито му харесват , нито ги разбира...
Правим активно планове за пътувания и приключения - в тази връзка, приемам всякакви предложения за екопътеки, рибарници с възможност да се лови на място, впечатляващи музеи или тематични празници.

# 125
  • В светлината на слънцето
Тай, като каза музеи... Мисля да ги заведа на изложбата на Роден. На 1 юни входът е безплатен, което предполага страшна навалица. Иначе е 6 лв за възрастни и 3 лв за ученици.  Peace

# 126
Ето го и нашият списък, трябва да се прочетат 5 книги от него по избор:
1.   Български народни приказки
2.   Стихотворения – Петко Славейков
3.   „Апостолът в премеждие“ , разкази   – Иван Вазов
4.   „Ян Бибиян“ – Елин Пелин
5.   Приказки – Георги Райчев
6.   Приказки – Светослав Минков
7.   Приказки и разкази – Емилиян Станев
8.   „Пет приказки“ – Валери Петров
9.   „Деца играят вън“ – Георги Данаилов
10.   „Чудните пътешествия на барон Мюнхаузен“ – Распе
11.   „Белият зъб“ – Джек Лондон
12.   Стихотворения – Дора Габе
13.   „Ние, врабчетата“ – Йордан Радичков
14.   Приказки – Елин Пелин
15.   Турски народни приказки
16.   Приказки – Ран Босилек
17.   „Старогръцки легенди и митове“ – Йоргос Гералис или Николай Кун
18.   „Туфо рижият пират“ – Георги Константинов
19.   „Мери Попинз“- Памела Травърз
20.   Приказки – Оскар Уайлд
21.   „Малкият принц“ – Антоан Егзюпери
22.   „Емил от Льонеберя“ – Астрид Линдгрен
23.   „Хвърчащата класна стая“ – Ерих Кестнер
24.   „Приключенията на Том Сойер“ – Марк Твен

# 127
  • София
История на България в митове и легенди - Ангел Каралийчев
Неродена мома - Ран Босилек
Ян Бибиян - Елин Пелин
Български /вълшебни/ приказки - Николай Райнов
Карнавал в гората - Леда Милева
Чернишка - Емилиян Станев
Приказки - Оскар Уайлд
Приключенията на Том Сойер - Марк Твен
Мечо Пух - Алън Милн
Старогръдски легенди и митове - издание за деца. Хидър Еймъри
Малката Пиерета - Хектор Мало
Чарли  и шоколадовата фабрика - Роал Дал
Малкият Никола - Рьоне Госини, Жан-Жак Семпе

това е нашия списък, едва ли ще прочете и 1/5 синът  ooooh!

# 128
Благодаря ви ,че качихте списъците .На нас и днес на не са ни дали ,та ще чакам да видя утре след тържеството дали ще имат и ще го кача.А още утре ще мина през библиотеката да се сдобием с някои от книгите от вашите списъци , а други може и да купя  Grinning

# 129
  • Варна
Деска, бързо оздравяване и от мен!  Peace Във Варна в момента тече някакъв летен вирус, защото и Ники го изкара на крак. Дано и вие се разминете с нещо леко!

Честита ваканция на всички бъдещи четвъртокласници! Ама как си върви времето значи ... кога бяха в първи клас.

Днес беше последния учебен ден за нас - връчиха бележници и грамоти. Засега само шестици, но той си ги заслужи изцяло. От понеделник, обаче, пак е на училище - започва подготвителния курс за сертификата по английски - и така, до края на юни, но това сам го поиска, с баща му само го финансирахме.

Благодаря, че публикувахте списъците с книги. Нашият е от 14 книги, но както и предните години мисля, че ще си ги изчете с интерес, още повече, че са задължителни и трябва да попълва читателски дневник. Днес му купих липсващите книги от списъка и вечерта той взе, че избра най-сложната според мен - "Старогръцки митове и легенди" на Николай Кун. А пък аз толкова се притеснявах как ще го убедя да започне тази тухла по някое време през ваканцията. Питам го, защото избра да започнеш с точно с тази книга, а той ми отговаря: "Защото част от боговете ги знам от Age of Mythology (компютърна игра) и смятам, че като прочета за другите, ще ми е полезно за играта"  #Crazy  Joy Значи, ето го нагледното доказателство, че има смисъл от висенето пред компа  hahaha. За протокола, освен семейния лаптоп, има и личен таблет, но той го използва най-вече за лежерно сърфиране из нета.

По отношение на книжките от нашия списък, мога да добавя Джеймс Крюс "Моят прадядо и аз" (едвам я намерих днес, че е с позичерпан тираж), Памела Травърз "Мери Попинс", Даниел Дефо "Робинзон Крузо", Георги Райчев - приказки. Елин Пелин и Иван Вазов - разкази. От вашите списъци си набелязох "Чудното пътуване на Нилс Хоргелсон", "От ловджийската чанта" - Рудо Мориц и "Приключенията на малката Пиерата".

# 130
  • 1st floor
Благодаря за списъците с книги!!! Много сте ми полезни! Hug Ще видя какво имам у нас останало от каката, другото ще вземем от библиотеката! Моят синковец не е запален читател, но си взима редовно от там разни детски енциклопедии, стари броеве на детското списание NG и разни по-тънки книжки с повече картинки. Mr. GreenБебе си е още. Laughing Ще видим това лято как ще се борим със списъка, който ще му подсигуря благодарение на вас. Simple Smile Стискам палци поне за 50 процента успеваемост! Joy

Деска, тези болести са много неприятни, още повече като провалят тържества или планове. Пожелавам му бързо оздравяване и да не го мислиш като заминеш. Оня ден моят пропусна екскурзията до Плевен. Станахме сутринта, приготвихме дрехи, раници, прочетох редовните наставления. И като седна да закусва го загледах, че не яде от едната страна и е подут. Зъб!  Tired
Не посмях да го пусна, защото щяха да се върнат чак вечерта и къде по това време да търся читави зъболекари. Ревна с крокодилски сълзи, че няма да ходи... Sad И на мен ми идваше да рева с него...Абе, гадна история. Сега пие АБ, има гранулом. Дано се оправи, чакам го да стане и да видя какво е положението. Вчера още не беше спаднала подутината, зъболекарката каза, че трябва поне ден-ден и половина за да подейства АБ. Утешението ми е, че не се подува повече и че го боли само като се храни от страната на зъба. Дано днес е по-добре...

# 131
Здравейте, дано се оправят по - бързо дечицата. И честита ви ваканция ,ние няма да видим ваканция още 15 дни. Не знаех ,че и добрите ученици и отличниците трябва да ходят на лятна работа. Това е положението целия клас ще ходи, защото само две три деца са добре в това число е и моето. Ядосах се, защото ми провалят много планове. Ще говоря с класната, ние трябва да отидем на преглед за ръката и ако тръгне на рехабилитация ,трябва и на очен да минем и на зъболекар.
Нямаме още списък с книги , нито бележници нищо.
Успяхме да вземем изпита за колан в таекуондото. Това е от нас за сега , надявам се днес вече да видя бележника с оценките.

# 132
Непокорна, мисля, че наистина няма да го боли, синът ми мина наскоро през същото. Питах го през час как се чувства  Joy

благодаря ви за списъците, мисля, че някои книги съм ги виждала и в миналогодишните. А други ги е чел/ама малко/. Относно старогръцките легенди - баща му искаше точно старото издание/на Александра коябеше/ черно-кафявото да прочете. Обаче на Деян не му хареса, за сметка на това, средният чете легендите с голям интерес и май знае повече от батко си.
Деян предпочита "Страховитото в ...", което веднъж добре, втори път добре, ама той само тях си препрочита....
ще наваксаме през лятото, надявам се.

# 133
Весела ваканция и приятни летни дни!  1swing

София завърши с 1 петица. По математика. Не ме е яд за оценката, а затова, че в техния клас не позволиха поправка на изходните нива. Колкото изкараш, толкова за срока. Само тези с двойките имаха втори шанс. 1 точка я делеше от отличен и като разгледах имаше 2 грешки при последните изчисления, третата, отбелязана като сгрешена си е правилно число и е точно въпросната 1 точка, която й трябва. Но учителката не го разчела. Здраве да е. Лошото е, че абсолютно загуби стимул да учи.

Недоволна съм от принципа на оценяване. Няма тежест на грешките. Т.е. дете, което въобще не е усвоило начина на решаване на задачата и такова, което е съставило всичко правилно, но е сбъркало 2+2 в последните изчисления, са поставени на едно ниво. Нелогично, поне за мен. Не казвам, че не трябва да се отнемат точки, но би трябвало да са различен брой.

# 134
  • София
Аз пък изобщо не разбирам оформянето на годишна оценка само по резултатите от изходните нива - цяла година детето може да е било на 6 и на изходното ниво да се е разсеяло и ето ти 4-ка примерно, или пък цяла година да се е скатавало, да не си е писало домашните и т.н. и накрая 6-ца на изходното ниво и готово... Все пак това са деца в 3-ти клас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт