Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Дам. Особено, ако става дума за 1 единствена точка и показани знания, да не говорим, че според мен е отнета неправилно. Вярно че пише като с краката си, но 93 се вижда ясно. Ето го целия тест, не е за пълно 6, но не е и за 5.

# 136
  • София
Да, това определено е 93  Peace

# 137
  • Варна
93 се вижда много добре. Малки са и не са свикнали веднага да търсят обяснение при грешка от страна на учителя. Но и аз не разбирам защо едно изходно ще определи годишната оценка. Ако учителката намира някакви пропуски, трябваше да сигнализира през годината. Или 5 си е оценка, която не заслужава да й се обръща внимание, според учителката? Явно не е така, щом детето е загубило мотивация Sad

# 138
  • София
между другото не са толкова малки явно, защото моят син беше оспорил точките си по математика, въпреки, че и с по-малкото точки беше за 6-ца. В резултат на оспорването, госпожата му беше признала решението и имаше максималния брой точки без 1.

# 139
malina_m, м/у 5 и 6 са й оценките, като грешките й са от този тип като при този тест.
Казала е на учителката, че тази й е вярна и това е важно, защото променя цялата оценка и годишната, но тя е обяснила, че не е важно ние какво виждаме, а какво тя е видяла. Поне по думите на детето, аз не съм ходила да говоря с нея. Миналата година го направих по повод един друг тест, беше сбъркала самото сумиране на точките отстрани. И пак не го оправи, така че не намерих смисъл да ходя.

# 140
  • София
malina_m, м/у 5 и 6 са й оценките, като грешките й са от този тип като при този тест.
Казала е на учителката, че тази й е вярна и това е важно, защото променя цялата оценка и годишната, но тя е обяснила, че не е важно ние какво виждаме, а какво тя е видяла. Поне по думите на детето, аз не съм ходила да говоря с нея. Миналата година го направих по повод един друг тест, беше сбъркала самото сумиране на точките отстрани. И пак не го оправи, така че не намерих смисъл да ходя.
ще ме извиняваш, но детето е право  Peace

ПП Няма никакво значение, дали ще коригира резултата госпожата /която определено не е права/, а детето да усети подкрепа, но това си е лично моето мнение  Peace

# 141
Да, да, имах предвид, че не съм свидетел, само предавам ситуацията по нейни думи Simple Smile

Възможно е и просто да е преценила, че е за 5, което бих приела, но не е коректно спрямо показното в теста, който уж е определящ.

Иначе детето има нашата подкрепа, без да говорим против учителката, защото като цяло съм доволна от нея, София също я харесва много. Добър преподавател е и нямам други забележки за отношение или нещо др.
Но и ще извлечем полза от ситуацията  Whistling защото ни писна да повтаряме, че трябва и малко старание в изписването, не просто да надраска отговорите. Дано пък това недоразумения я направи по-старателна при изписването Simple Smile

# 142
    Деска,да се оправя детенце!
   Аз пък не съм доволна от занижени изисквания и писане на шестици. на общо основание.Синът ми определено не заслужава 6 по БЕЛ,най-вече заради нечетливото си писане,и слива все още думи ,напривер-идвашЛИ,видяЛИ.И от време на време забравя да започва с главна буква изречението.Много пъти на РС подканвах госпожата да не се притеснява и на контролни,ако е нечетливо написано, драскано и замазано да понижи  оценка.Сърдели се другите родители.
   Но както и да е,свършва с отличен момъкът!Което не значи,че лятото ще бъде оставен на спокойствие от майка си.  Mr. GreenДовечера от 17.00ч е тържеството,надявам се да има списък с книги.Ако ли не,ще се възползвам от вашите.Подготвили сме подарък,по един ваканционен дневник.

# 143
  • София
Приключи годината и за моята третокласничка днес.
Много изморена се чувства, това ставане в 6:30 я тормозеше много. Сега ще я оставям да се наспива сутрин колкото иска.  За ваканцията списък не съм виждала, но мисля, че класната ги е накарала да препишат този от края на Читанката. Ако е така, повечето книги оттам са прочетени, ще си чете, каквото я влече. Ще опитам да наблегна на математиката, но първо почивка.

Гледах вчера, че има ваканционна книжка и за 3 клас, но беше опакована и бе знам какво има вътре, знаете ли дали си заслужава?

# 144
Yana_a_n аз ваканционна книжка няма да купувам. Тази от миналата година си седи. Само я отвори. Ще купя други неща.Но съм му обещала две седмици почивка. Само по англ. ще учи, понеже е още месец на уроци и ще чете книги. Утре ще поръчам две книги от списъка ,другите ще ги взема от библиотеката.

# 145
  • София
А аз подарих нашата Ваканционна книжка за 2-ри клас на един второкласник - чиста и неопетнена, така и не я отвори, но честно казано и аз не я харесах и не съм го карала. За трети клас изобщо и не мисля да купувам - купила съм Четене с разбиране и граматиката, която тук ми препоръчахте - тях ще ги борим, ще решаваме и тестовите задачи от сборника на Евелина Динева и това е.

ПП Забравих - намерих Старогръдските легенди и митове на МП3 - много интересно звучат и се надявам поне на МП3 да ги изслуша, ако не той, поне сестра му  ooooh!

# 146
  • В реалния живот
И дъщеря ми завърши - има 6 по всичко.  Доволна съм от начина на оценяване, като аз подкрепям, ако детето е имало сумарно например 5,65 по определен предмет, че това трябва трябва да се запише като 6 в годишната оценка. При нас мисля, че така е по математика, по другите предмети нямам колебания.

Преди 2 дни донесе у нас тетрадки за диктовки и съчинения, които до сега са били в училище и ми стана много мило и тъжно как минава времето. Но сега времето ни е подпряло с поредните задачи, та няма за къде да се оглеждаме Simple Smile Имам много планове за лятото, най добре ще да е да скитат по дворове и градини като от моето лято, ама няма и аз съм в ролята на организатора. Получи таблет за подарък, до сега телефона ми беше в тази роля, но поне да е по-едър шрифта.

Дзвер, от къде намери Старогръдските легенди? Аз съм много "за" аудио файлове, кина, театри по книгите и темите, добавят още един поглед. А и не може все да се чете, човек възприема по още начини.
Чакам с нетърпение и изложбата на Роден, ще и отделим един ден.

Нашият списък с книги
Скрит текст:

# 147
  • София

Дзвер, от къде намери Старогръдските легенди? Аз съм много "за" аудио файлове, кина, театри по книгите и темите, добавят още един поглед. А и не може все да се чете, човек възприема по още начини.
прати ми ги една приятелка, но са големи, не могат да се качат, ако искаш дай скайп на лични и ще ти ги пратя  Peace

# 148
  • София
Имам третокласничка и се записвам да следя вече редовно темата. Досега го правех от време навреме. Имам някакъв опит от баткото и си сверявах рядко часовника. А и истината е, че детето е старателно и се справя отлично и не ми се е налагало.

Късметлии сме да имаме много подкрепяща и свястна учителка. Учи ги добре, изисква, но както казваше класната на сина ми навремето: "Не се притеснявайте за оценки. Винаги всичко ще бъде в полза на децата." На тази възраст подкрепата дава повече резултати от строгото изчисляване на оценки.

Днес ходиха последно до училище да поиграят и да се почерпят. Бележниците ги раздадоха вчера. Тя има пълно 6, до последно не бях сигурна за АЕ, че нямаше 6 на изходното ниво.

# 149
И моя има шестица на изходното ниво по математика , но има пет за годината. Като цяло успяхме да наваксаме изоставането от предишният клас по АЕ обаче се изложи жестоко ,след като цяла година изкарваше само шестици , накрая се е отпуснал и е получил няколко петици и има пет за годината. Има само две шестици за годината всичко друго е пет дори по физическо. БЕЛ и ЧП тук са шестиците. Дадох ни списъка , но сега нямам време да го напиша може утре ако ми остане време. Не ми донесе характеристика , а я подписах като се видя с класната ще я питам.                           

Общи условия

Активация на акаунт