Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • В светлината на слънцето
Привет  Grinning
Браво на всички деца за постиженията.  bouquet
Събираме вече багажа за ваканцията. Grinning Ако някой има излишно ремарке, да казва. Crazy Mr. Green
И при нас нямаше характеристика, предполагам, че чак в края на четвърти клас ще има.
Вчера успяхме да разгледаме изложбата на Роден. Peace

# 166
  • на път
.... В резултат на оспорването, госпожата му беше признала решението и имаше максималния брой точки без 1.

Бравос на Исо!!!  Joy Joy Joy

# 167
     И моят Убавец не иска да чете от списъка.Повечето вече са четени книги,а той обича енциклопедии,вчера си хареса "Да възпиташ дракон".днес ще ходя да я взема,както и "Тими провала".
    Ваканцията вече е в разгара си у дома-сън до 10.00ч,после игра,помага на баща си в ремонта на къщата,следобед на тренировка,игра до тъмно.

# 168
Ето го и нашия списък
1 "Емил от  Льонеберя" - Астрид Линдгрен
2" Български народни приказки" - Ангел Каралийчев
3 "веселите приключения на барон Мюнхаузен"
4"Ян Бибиян" Елин Пелин
5"Хвърчащата класна стая" Ерих Кестнер
6"Матилда" Роалд Дал
7"Приключенията на Том Сойер" Марк Твен
  стихотворения
Мила родино -Химн на Република България - Цветан Радославов
Отечество любезно , как хубаво си ти ! - Иван Вазов
Песента на синчеца - Иван Вазов
Я кажи ми- Ран Босилек
Великден-Борис Тричков
На Кирил и Методий - Асен Разцветников
Обич -Дора Габе

Това е за сега още нямам характеристика.

# 169
  • Пловдив
И аз бях обещала списък с книги. Ето го -

1. Петко Славейков - Стихотворения
2. Иван Вазов - Апостолът в премеждие
3. Елин Пелин - Ян Бибиян
4. Николай Райнов - Приказки
5. Светослав Минков - Приказки
6. Емилиян Станев - Приказки и разкази
7. Ангел Каралийчев - Български народни приказки
8. Валери Петров - Меко казано
9. Ерих Кестнер - Хвърчаща класна стая
10. Астрид Линдгрен - Емил от Льонеберя
11. Памела Травърз - Мери Попинз
12. Джек Лондон - Белия зъб
13. Шарл Перо - Приказки
14. Йоргос Гералис - Старогръцки митове и легенди
15. Антоан дьо Сент Егзюпери - Малкият принц
16. Даниел Дефо - Робинзон Крузо

# 170
Вчера бяхме на панаира на книгата в НДК.
Купихме доста книжки, има добри отстъпки.

# 171
Ето и нашия списък с книжки :

1. "Матилда"- Роалд Дал
2. "Приказки из моряшкия куфар" - Надя Кехлибарева
3. "Приключенията на Том Сойер" - Марк Твен
4. "Писма на един дакел" - Станка Пенчева
5. "Паркът на призраците" - Златко Енев
6. "Мили мой Мио" - Астрид Линдгрен
7. "Изпитанията на малката Пиерета" Хектор Мало
8. "От ловджийската чанта" - Рудо Мориц
9. "Чудното пътуване на Нилс Холегерсон" - Селма Лагерьоф
10. Български народни приказки
11. Приказки на други народи
12. "Старогръцки митове и легенди" - Н. А. Кун

# 172
  • на път
Ето и нашия списък с книжки :

....

Hug Вашият много ми хареса ...

# 173
  • Варна
Ето и нашия списък:
Българска литература
Иван Вазов: Аз съм българче: Стихотворения за деца
Георги Данаилов: Деца играят вън
Елин Пелин: Ян Бибиян, Ян Бибиян на луната
Златко Енев: Паркът на призраците
Ангел Каралийчев: Български народни приказки
Георги Константинов: Приключенията на Туфо Ризия пират
Светослав Минков: Захарното момиче
Най-хубавите басни
Станка Пенчева: Мили бате?.. Писма на един дакел
Валери Петров: Пет приказки
Йордан Радичков: Ние врабчетата

последните три бяха и миналата година, но явно доста деца са ги пропуснали

Чуждестранна литература
Ерих Кестнер: Антон и Точица, Хвърчащата класна стая
Ридиард Киплинг: Приказки
Хектор Мало: Изпитанията на малката Пиерета
Александър Пушкин: Приказки
Рудолф Ерих Распе: Невероятните приключения на барон Мюнхаузен
Джани Родари: Приключенията на Лукчо
Марк Твен: Приключенията на Том Сойер
Памела Травърз Мери Попинз

Днес ходи до библиотеката и си взе Ян Бибиян  Mr. Green

# 174
От вчера и ние сме на библиотека  Grinning
Взехме Дакела, прочете я, описа я,
днес е с нови три - Александър Пушкин - Приказки в стихове;
Ернст Хофман - Лешникотрошачката;
Константин Константинов - Приказки за тебе.
Днес е намалял ентусиазмът, но ще си ги чете Wink

# 175
Здравейте,при нас през новата учебна година няма да има занималня, това ми е болна тема ,та как се справяте вие на частна занималня ли са децата или с я учител в къщи ?Чудя се какво да го правя ,отлично се справя с ученето , но ако го оставя цял следобяд сам едва ли нещо ще напише красиво ,ще се гледа тв и ще играе на тел.Той посещаваше държавната занималня ,от  която бях мн доволна ,но за 4 клас нямали свободни стаи Sad  .Децата играят в двора на ущето ,обядват заедно и това е чудесно ,а в къщи сам и когато се върна от работа ,наново проверка на домашна , изпитване и т.н ,а как ще го пусна сам да играе долу това е абсурд , дори нямаме в квартала детска площадка и играят на улицата ,тъжно.Та мисълта ми е че там играят , пишат ,забавляват се и съм спокойна .Та кажете според вас , кой е най -удачният начин с учител или на частна Занималня? Извинявам се , че стана дълго ,а също за грешките ,но пиша от тел.

# 176
  • Варна
Здравейте,при нас през новата учебна година няма да има занималня, това ми е болна тема ,та как се справяте вие на частна занималня ли са децата или с я учител в къщи ?Чудя се какво да го правя ,отлично се справя с ученето , но ако го оставя цял следобяд сам едва ли нещо ще напише красиво ,ще се гледа тв и ще играе на тел.Той посещаваше държавната занималня ,от  която бях мн доволна ,но за 4 клас нямали свободни стаи Sad  .Децата играят в двора на ущето ,обядват заедно и това е чудесно ,а в къщи сам и когато се върна от работа ,наново проверка на домашна , изпитване и т.н ,а как ще го пусна сам да играе долу това е абсурд , дори нямаме в квартала детска площадка и играят на улицата ,тъжно.Та мисълта ми е че там играят , пишат ,забавляват се и съм спокойна .Та кажете според вас , кой е най -удачният начин с учител или на частна Занималня? Извинявам се , че стана дълго ,а също за грешките ,но пиша от тел.

Здравей! Бих предложила да му гласуваш малко повече доверие и да го оставиш да се подготвя сам, а вечер - да го проверяваш и да дообясняваш ако има нужда. Аз съм на такава схема от 1 клас и мисля, че е идеалния вариант детето да се научи на отговорност и да разпределя времето си, НО при условие, че ти редовно следиш дали няма пропуски в материала.

Аз всъщност имам баба на разположение в половината ден, когато не е на училище, но тя не помага в учебния процес, но ми е в страшна помощ, когато детето трябва да се води по школи и курсове, да му сложи да хапне качествена храна и т.н. Вечер, обаче, двамата със сина ми сядаме и аз проверявам всчико, по което е работил, проверявам, контролирам и се опитвам да надграждам, когато мога. Засега, схемата работи  Wink.

# 177
  • София
Ако има възрастен у дома, по-добре е детето да си е с него след училище. Ако ще стои сам - по-добре е частна занималня. Моята дъщеря 1 и 2 клас беше на частна занималня, бях много доволна. В трети я оставих да се прибира у дома и да се готви сама следобеда, ходи сама и на допълнителните школи, които са близо до нас. Но с нея в апартамента е моят баща и по-малката ми дъщеря. Не е съвсем сама. Самостоятелно се подготвя за всичко, няма участие на възрастен, но не е сама във физическия смисъл на думата.

# 178
  • София
И аз съм на мнението на Yana_a_n
Иптази година синът ми ще ходи на частна занималня. Оставих го два дни в къщи миналата седмица - ави дори на вън не беше излезнал, само телевизия беше гледал... а да обядва се наложи аз да го подсещам  ooooh!

# 179
И моите близначки само по екрана на телевизора се увличат, нищо не им задържа вниманието. До оня ден мрънкаха за барбита-русалки, взехме им ги по случай края на учебната година и добрия успех...и вече куклите лежат зарязани на шкафа.

Днеска ми попадна една статия с идеи за детски игри и забавления за лятото и съм категорично решена да пробвам поне 5 от тези неща - най-вече това с ваната.  Praynig

http://www.e-zona.bg/любопитно/10-забавни-занимания-за-децата-през-лятото

Пак там намерих и луксозното издание на "Пет приказки" на Валери Петров само за 18 лв, а не за 25,  и съм страшно доволна. Навремето я имах и аз, със страхотните рисунки на писателя вътре, и се затри някъде и...много ме беше яд.

Гледах, гледах че същата книга има по 4-5 лв в някакво хартиено издание на "Златното перо" или нещо подобно, но без рисунки вътре. Примирих се, че ще вадя 20-чка за да покажа на момичетата тези рисунки. И бам, 6 лв отстъпка в е-зоната.

Да са живи и здрави, доста неща нямат на сайта, ама каквото имат - е един път като цена.

Общи условия

Активация на акаунт